Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz MPowerPH #205151 üzenetére

    Esetleg egy YT Jeffsy Core 4 vagy még inkább egy Orbea Occam M10?
    Azért ezek a gépek nívósabb cuccok mint a Cube és talán geoban is kicsit frissebbek. Az Orbea tényleg egy csoda.

    Magura M7-et szerintem ne akarjál, idáig ahányat szereltem, mindegyik szar volt. A 2 dugattyús verziók még egészen tűrhetően működnek, de a 4 dugattyús halál.
    Biztos vannak akik vitatkoznak velem, de amit én az utóbbi néhány évben láttam fékek terén, az egészen egyszerűen egy katasztrófa. Tényleg a legőszintébben mondom és a segítő szándék vezérel, hogy kizárólag Shimano! Persze akad néha egy-egy ideig óráig normálisan működő Sram vagy Magura fék, de a nagy számok törvénye alapján azt tudom mondani, hogy többnyire fos mindegyik, mert normálisan beállítani nem lehet, a légtelenítése is agyrém, aztán vagy jó lesz vagy nem (többnyire inkább nem), a betét és a tárcsa között alig marad rés, akármit csinálsz vele, a fejeden pöröghetsz, akkor is. Rengeteg a meghibásodás. A legtöbb idegeskedést ezeknek a fékeknek köszönhettem, soha semmivel nem szívtam annyit mint Magura és Sram fékekkel. Persze lehet velem van a baj és én csinálok valamit rosszul, hogy sok év alatt sem tanultam meg normálisan hidraulikus féket szerelni, bár merem remélni, hogy nem velem van a baj. :D Én ezt a sztorit már amúgy elengedtem, mindenkinek Shimano féket ajánlok, mert a legkevésbé sincs kedvem ezekkel a fosokkal szórakozni, majd előbb tanuljanak meg megbízható fékeket gyártani.

    Ami az ebike témát illeti, engem azzal aztán nem lehet megvádolni, hogy ne állnék a pártján, mert gyakorlatilag az elterjedésük kezdete óta használom és foglalkozom a témával. Ugyanakkor sajnos én is látom, hogy vannak negatív folyamatok, amit az ebike hozott be. Ezek az abnormális árak is többé kevésbé az ebike-nak köszönhetőek, akkora lett az igény rá, hogy nem győznek eleget gyártani, és nagyon sokan bármit megvesznek, csak legyen, ez meg felhúzta az árakat. Illetve a másik baj, hogy rengeteg újgazdag suttyó ült ilyen bringára, és pont ez az ami miatt fújnak a hagyományos bicósok az ebikeosokra. Pedig alapvetően semmi baj nincs ezekkel a gépekkel, és ha objektíven szemléled, rájöhetsz, hogy egy csomó előítélet alaptalan, miszerint csak is lusta szar lehet az aki ilyet használ. Annyira nem így működik ez, hogy el sem hiszed, de kár is ebbe belemenni, csak is használat mellett válik ez nyilvánvalóvá.
    Az talán túlzás ha hülyének nézik azt aki ebike helyett analógot vesz, de annyi valóság alapja van, hogy bizonyos kategóriákban, az átlag bringásnak valóban jobban megéri az ebike. Tipikusan ilyen a Trail/Enduro. Persze aki kiváló edzettséggel rendelkezik, mert éjjel-nappal hegyen van, annak nyilván nem, de ez csak a kis százalék, a többség, aki örül ha hétvégen felmehet a hegyre, nem így van ezzel, sokkal élvezetesebb és használhatóbb az E verzió. És nem, nem azért mert lusta szar, csak nincs kedve túlhajtani magát egy sok szintes egész napos túrán.

Új hozzászólás Aktív témák