Új hozzászólás Aktív témák

  • Csokicsibesz

    tag

    válasz FerNandor #187281 üzenetére

    Ez megint mindenkinek más, valszeg már nekem sem pont 144-en van a küszöb hanem inkább kicsit magasabban. Kb. 150-es pulzusnál már érzem a combomban, hogy elkezd savasodni.
    Most 15 perceket tekerek 150-160 között, aztán 5 perc regen, ezt ismételgetem 2x, 3x stb. A végére már érzem, hogy ez azért egy nagyobb terhelés, aztán az 5 perces regen szakasz alatt összeszedem magam.

    Ha elkezd termelódni a tejsav az nem azt jelenti, hogy világvége van. Ez egy természetes folyamat, az a lényeg, hogy ennek is van egy maximuma, amikor már ténylegesen annyi tejsav van a lábadban, hogy nem tudod mozgatni már. De ez tapasztalataim szerint csak teszten érhető el. Előtte soha nem volt még olyan, hogy azt éreztem volna, hogy nem tudom mozgatni a lábaimat.

    A teszt is olyan h egy fokozaton mész végig (nincsen váltás) és folyamatosan 20 wattonként növelik az ellenállást. Tehát egy folyamatosan egyre meredekebb emelkedőn mész felfele váltás nélkül és egyre nagyobb terhelést kap a szervezeted. Ilyen a valóságban nincs, mert el tudsz váltani, eléred a hegy tetejét és elindulsz lefele stb.

    Tavalyi Bükk Maratonon sikerült egy 170-es átlagpulzust produkálnom ami eléggé szarul esett. Nem haltam bele, de éreztem, hogy túlhajtottam magamat.

    A kerékpáros edzésnek az lenne (maratoni táv tekintetében) az célja, hogy minél hatékonyabban működjön a szervezeted. Ha alacsonyabb pulzuson tudsz gyorsabban menni, akkor magasabb pulzuson (tehát több erőbefektetéssel) még gyorsabban tudsz menni.

    Néha (mondjuk versenyen) túl lehet terheli magadat, de utána regenerálódni kell. Ha folyamatosan túledzed magadat, akkor nem éred el a kívánt hatást. Nem fogsz erősödni, vagy nem annyit, mint amennyit szeretnél.

    Nekem a tavalyi Crosskovácsi volt egy iszonyatos csalódás. Baromi sokat készültem rá (utólag már tudom, hogy túl sokat) és nagyon nem tudtam jól menni. Utána 1-2 hétre hagytam is a bringát mert folyamatosan fáradt voltam éreztem, hogy túlhajtottam magam. Hiába mentem baromi sokat, a célomat nem értem el. Ez volt az a pont, ahol éreztem, hogy változtatni kell, mert ennek így nincs értelme.

Új hozzászólás Aktív témák