Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Call of Duty: Black Ops 6
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PlayStation 5
- Nintendo Switch
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
Ez volt már?
Futós topikba linkeltem már -
HollyBoni
veterán
Ez a bringa egy hasonló árú országútihoz képest sokkal rosszabban tekerhető?
-
Runner_fxr
Ármester
Ennyire lenne képes az avid elixir 5? Mekkora tárcsával használod elöl? Az nagyon trének hangzik, hogy sima aszfalton 60-70-nél ne legyen elég. Nekem a hayes stroker trail szettem 203-as tárcsával mindenhol elég volt, egy újjal fékezve, kb. 80 kilós testsúllyal és egy közel 20 kilós FR gépet kellett megfognia. Később elöl lecseréltem Stroker ace-re, viszont ott már 4 dugattyú dolgozott fékeként, az meg úgy bele tudott harapni a tárcsába, hogy azt hittem kitépi az első kerekem. Mindig egy újjal fékeztem.
Avid hidrás fékeket én soha nem kedveltem. Viszont az avid féktárcsái nagyon jók. A hayes fékem használtam avid g2-es tárcsákkal is és úgy még jobban fogott mint a hayes tárcsákkal.
Nálam a Hayes és Shimano fékek váltak be. -
Valkűr
addikt
válasz HollyBoni #13255 üzenetére
Azért irtam, h kinek mi a sokkal...Van aki 2-3 Kg pluszt már észrevesz...A legtöbb Outi ebben az áraban 10-10.5 kg körül van, egy Monti elmegy 14-15 Kg ...Ez 4-5 Kg plusz...Nem beszélve az áttételről, és a vastagabb kerekekről...CSak annyit mondok az én MTB bringám viszonylag könnyű 13-14 Kg de sokkal lassabban tudok vele haladni mint anno az Outimmal ami 11-12 Kg volt, a súlya az acélváznak volt köszönhető...Az első teleszkópon sokat tudsz nyerni ha merev villa váltja fel..
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Muton
addikt
válasz Runner_fxr #13254 üzenetére
185-ösök. de szerintem egy autó messze lövi a hayes stroker trail-t is, azaz ha pár méterrel mész mögötte és ráfékez, akkor azzal is bemutatod a matrica készítést
csak azt mondtam, h ne a forgalom közepén száguldozzon 70-nel, mert az ottani viszonyok között kevés
mod: bár ha belegondolok, ha autóval megy az ember pár méterrel a másik mögött, azzal is nekimegyek, ha komolyat fékeznek előttem
[ Szerkesztve ]
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Tomi_Sci
őstag
Hali!
Elment a kedvem a vacogástól, futni pedig nem szeretek, úgyhogy beneveznék egy görgőre. Régebbi Tacx és Elite görgőkről mik a vélemények? Ellenállásos, távirányítós jöhet szóba. (az a régi amikor még zártszelvényből volt és nem mindenféle aero dizájn mint manapság)
Illetve hogy működik ezeknél a kerékméret beállítása? Némelyiken amihez írják, hogy 26-os kerékkel is megy, nem is látok mozdítható alkatrészt.
Váznak nem árt? 90 kiló vagyok, merjem használni benne az alu outimat, vagy inkább monti?Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
-
Valkűr
addikt
válasz HollyBoni #13259 üzenetére
Igazából nem tudom, h ma egy ilyen áru Outi mennyire van jól felszerelve...Sok évig versenyeztem Outival, de nem ebben az árszegmensben. Nekem amik voltak kerekeim a töltést végigtoltam vele nagy sebességgel, úgy hogy semmi baja nem volt, ellenben a fenékcsontom azt ronggyá verte Ha a tartósság a cél akkor az MTB sem lesz ebben az árban jobb anyagból, de ez csak az én véleményem. A kerékméret a sebességben eléggé közre játszik. Mi lenne ha 29-es MTB bringát néznél?
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
HollyBoni
veterán
válasz Valkűr #13260 üzenetére
Nekem most egy régi outim van, nagyon vigyázok országúton, de ennek a kereke nem bírna ki bőven 35-40-el kátyúzást. Nemrég nekem azt mondták itt a topikban hogy egy 100 ezres országúti sem biztos hogy kibírná, meg mondjuk kis padkáról leugrást. Én eddig 26 vs 29 témában azt olvastam hogy a 29-est nehezebb gyorsítani, akkor ez most hogy van? 29-es montik még elég drágák, plusz azok montik telóval, nekem országútra kéne csak.
-
deicide
veterán
válasz HollyBoni #13264 üzenetére
Ha erősödés a cél, végül is MTB is jó országútra, csak a suhanás élménye lesz kisebb kezdetben. Magamból kiindulva, amikor elkezdtem bringázni tavaly áprilisban, 22-es átlagokat tudtam MTB-vel, most meg ha kicsit megerőltetem magam, 32-33-at. De nyilván mindenféle bringán könnyen lehet erősödni, ha feszegeted a mindenkori határaidat.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
-
planbmokus
senior tag
válasz szjoci #13250 üzenetére
Nem egészen.
A Motion Control egy Intelligens Lockout vezérlés, ami ha pontosan testsúlyhoz és/vagy stílushoz van beállítva, akkor nagyobb ütésnél teljesen kiold.
Pike-om és Reba-m is volt (első generációsok), szerintem az egyik legjobb rendszer, amit az RS kifejlesztett.#13254:
Csopak (Nosztori), országútival, egyforgáspontos fékkel 67km/h. Az meleg volt!
MTB-vel csak 62-ig bírom kitolni...[ Szerkesztve ]
"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
rii
nagyúr
válasz HollyBoni #13261 üzenetére
nem értek hozzá, de inkább valami klasszikus kerékpár kellene duplafalú felnivel ... az bírja a kátyúkat, és a geo-ja úttestre van kitalálva, míg az MTB geo-ja arra jó, hogy terepezzél vele, kiáljál macerásabb (direkt nem írok technilásat ) és testtel is tudj segíteni ...
mentem MTB-vel sokat úttesten, és mentem klasszikus, "országúti"-val határban, "terepen", .... minden kerékpárt ott kell találni, ahova gyártották - szerintem
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz HollyBoni #13269 üzenetére
a váz geo-jára, és a behelyezhető kerék vastagságára akartam utalni ezzel
ey ilyen gépbe lehet tenni duplafalú felnit .. a mai országútikba nem tudom, milyen strapabírású felni a jó.
kb. 10.000 km-t mentem mtb-vel betonyon ... szerintem nem oda való .-)
és 5.000-et egy régi, 30 éves német trekking-országúti félvérrel ...
utóbbi összehasonlíthatatlanul kényelmesebb úttesten, betonon, mint az MTB, és bírja is a kátyúkat ... mondjuk nekem még szempont volt a sárhányó, és a terlhetlhetőség, csomagoknak.tavaly 4 hónapon át kellett napi 25-25 km-t ingáznom, és tudtam, hogy az MTB-.n a testartás szarul esne ... .-) akkor vettem gyorsba használtan egy trekkinget ....
ja az mtb -t csak azért említettem meg, mert szóba került .-)
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz HollyBoni #13273 üzenetére
igen ... ezzel a géppel jól tudod venni a városi - kátyús akadályokat is, és kényelmesen tudsz gyorsan is haladni, és ha kell, ballonos gumikat is tudsz rá tenni, amivel akár mehetsz jobban terepre is ha szeretnél ...
-
glacious
addikt
válasz Tomi_Sci #13276 üzenetére
Sőt Afrikát is beleszámoltam. A kakaó(por), önmagában megnöveli a teljesítményt és kitolja a fáradságküszöböt, akkor is ha vízben oldod, max. a cukor hiányozna, amit lehet pótolni jobb szénhidrátokkal.
Azt írja, hogy a tejben lévő fehérjék gyorsan szívódnak fel, de ez így nem igaz. A tejsavó fehérje gyorsan, a tejfehérje, amire sokan allergiásak közepes sebességgel és a kazein lassan, ami szintén allergén. A tejben található zsír a a fehérje felszívódást még lassítja. És még lehetne sorolni, miért nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
glacious
addikt
Nem fértem bele a szerkesztési időbe. Mondjuk inkább a folyadék/szénhidrátpótlásról, akart szólni a cikk, de itt ezzel be is fejezném.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz glacious #13277 üzenetére
átlag (nem szteroid támogatott) sportolónak majdnem felesleges a gyors felszívódású fehérje, hidrolizátum vagy izolátum, mert a lassú fehérjék (tej, túró, jól átfőtt hús) is ki tudják elégíteni a szintézis sebességét.
Magyarul átlagjúzer normál kajával is ugyanott van, csak tessék többet enniMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
cekkk
veterán
-
glacious
addikt
válasz Zola007 #13279 üzenetére
A cikkel van nekem bajom, nem magával a fehérjék felszívódási idejével. Pl. hogy a tej megnöveli a glikogénraktárak méretét. Max. visszatölti, amit elhasználsz sportolás közben.
Amikor a diákjaim odajönnek hozzám és kérdezik, hogy milyen kiegészítőt vegyenek, mert hízni/fogyni szeretnének, akkor mondom, hogy egyenek többet/kevesebbet és ne szedjenek kiegészítőt, mert 17-18 évesen még annyi saját hormontermelése van, hogy teljesen felesleges, de úgyis megveszik. És a sorrendet sem értik meg, kaja, vitaminok és ásványi anyagok, aztán lehet elgondolkodni bármi máson, de ők egyből kreatin szinten gondolkodnak.
cekk: ez van, gondolkodni kell, hogy mi a a cél ahhoz megválasztani eszközt én a tömegnövelőket sosem ajánlom senkinek, bár vannak olyanok, akik nem tudnak izmosodni nélkülük (és itt egy 175 centis srácról van szó aki 50 kilóról nem tudott hízni, napi 1 klió rizs és normális mennyiségű hús/zöldség mellett), a fehérje izolátum és koncentrátum pl nem tömegnövelő, és nem vagy alig tartalmaznak cukrot. Ha megnézed a tömegnövelő a legdrágbb dolog, de az emberek szeretnek készen kapni egy koktélt, mint saját maguknak összeállítani a táplálékkiegészítőket.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz Zola007 #13279 üzenetére
Ez így van, semmi táplálékkiegészítőt nem eszem, csak vitaminokat és Ca, MG-t, azt is csak téli időszakban, mégis egész jó formában vagyok, persze nem versenyzői formában, inkább átlagemberhez nézve. Pedig átlag napi 2 órát kint vagyok mozogni. Viszont enni kell, sokat, nagyon sokat, hétköznap 1000-1500 kalóriát, szombat-vasárnap akár 3-4000 kalóriát is tüzelek mozgással, az heti szinten kb egy felnőtt ember teljes kalóriaigénye (2000kcal napival számolva), azaz ha nem akarok elfogyni, 2x annyit kell enni, mint egy nem mozgó ember.
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
cekkk
veterán
válasz glacious #13281 üzenetére
Mit tetszik tanítani ?
Egyébként érdekes ez, mert kb mindenről lehet olvasni, mindennek bebizonyították a fordítottját is. Mondjuk lehet ahogy fejlődik a tudomány úgy dőlnek meg a régi tévhitek, vagy nem
Mindenesetre amikor én lejártam edző terembe vettem fehérjét pluszba(semmi kreatin meg a többi dolog) és még nem is sokat ettem napi 1 max 2 adag és a vesém nem tolerálta sajnos
Sőt ha rákeresek mondjuk a diétás vacsora tippekre ott is előszeretettel ezt javasolják.A legnagyobb baj, hogy ezek a cégek baromi jól élnek ebből és futja a marketingre és azt kommunikálják, hogy enélkül nem lehet fejlődni stb stb....
Egyébként szerintetek melyik könyv amelyik jó és hasznos információkat tartalmaz táplálkozás szempontjából?
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz glacious #13281 üzenetére
Pont egy tejes cikk, ma jelent meg, mintha tudták volna, hogy erről beszélünk
-
glacious
addikt
-
---Lasali---
Közösségépítő
Imádom az ilyen képeket.
Érdekességképp nézetek meg egy szerviz intervall betartás hiányos FOX villát: [link] -
-
rii
nagyúr
válasz Tomi_Sci #13294 üzenetére
én eladtam (nekem is tacx volt) (és futni én (is) próáltam, 2-3 hónapot többször is ... de én bőgni tudtam votlan annyira utáltam)
mert (számomra)
- kva unalmas
- 3 törölköző kell a menetszél hiánya miatt.
- hangos (én parázok hogy zavarom a szomszédokat)
- kis lakásban útban van az a bazinehéz cuccosinkább kimegyek vacogni, mert míg a feladatra figyelek (útviszony, lámpák, st) addig se unatkozom
reggelente tervezek elmenni 1 órát inkább 6-felé ... remélem sikerül rendszeresen
[ Szerkesztve ]
-
albert8
veterán
-
szjoci
őstag
válasz planbmokus #13267 üzenetére
Nekem csak egy Recon Silver TK Soloair-em van (tavalyi modell), és elméletileg ez is motion control-os. Még nem tapasztaltam hogy teljesen kinyitott volna (max 2-3 centit mozog), igaz nem is adtam neki igazán esélyt rá, mert eddig mindig oldottam ha lefele következett. A marketing szövegből nem tudtam kihámozni hogy kellene működnie
-
Tomi_Sci
őstag
Én filmet/sorozatot néznék közben, a tekerés amolyan pótcselekvés lenne
De a bringámat féltem. A vázra milyen hatással van? Illetve mennyire érzékeny arra, ha a hátsókerék nem tökéletes (icipici tojás)?Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
csabi94
őstag
válasz szjoci #13298 üzenetére
Szerkezetileg az a Motion Control eléggé egyszerű, ha egyről beszélünk, egy kis rugó nagy erőhatásra
kinyitjaengedi kinyitni a szelepet. Viszont az én Rebámnál az a baj, hogy a szelep eleve nem zár 100%-osan, és sokszor nem is érzem, hogy lockolva lenne, pedig működik rendesen. Szépen mozognak a Rock Shoxok, de szerintem a lock az nem nekik a legjobb. Foxot még nem próbáltam a Suntour Axonnak nagyon jó a lockja, de kérdés, hogy mi történik, ha olyan helyzetbe kerülsz mint amikor a Motion Control életbe lép. Egy hozzáértőt meghallgatnék, pl. ---Lasali----t.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest