Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Massmurderer
őstag
19"
(48 cm, L)
lehetséges vázméretek:
18.5", 19", 19.5", 20", M, L
(46 cm, 47 cm, 48 cm, 49 cm, 50 cm) Számolós résznél ezt irja ki.
Kormány stucni 10es tengelytöl tengelyig.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #127811 üzenetére
Biztos nem jó,vagy csak amolyan "testképzavar" ez is mint a cicanadrágos bringázás? Kérdezd azért meg barátnőd,csajod,szeretőd,haverinád,esetleg anyádat mielőtt végleg "nem áll jól"-nak minősíted,főleg ha amúgy kényelmes tekerni benne.
Massmurderer...nah,itt a másik prűd emberünk! Kérd meg IMIKÉT öntsön lelked beléd a fotó előtt.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Massmurderer
őstag
válasz Hasaggymeg #127856 üzenetére
föleg ha ilyesmi alkatja lenne
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Massmurderer #127857 üzenetére
Na végre! Ugye nem is volt olyan nehéz? A cipő viszont egyértelműen alkalmatlan!
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
G@ben
addikt
válasz Massmurderer #127828 üzenetére
Régi. A gumi tetejére nyomta rá a fékpofát.
Ilyen fék nagyapám bicaján volt, a Tacsin kicsit más. Ott a buckóban lévő dolgot szeretném megérteni, hogy hogyan működött.#127844 ivana: ha a kezemben van, tuti megértem. Hasonló példát képpel nem tudsz?
[ Szerkesztve ]
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Massmurderer
őstag
válasz Hasaggymeg #127858 üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #127856 üzenetére
Szal mostmár ha kilógok a sorból, biztos testképzavarom van? Biztos nem volt jó, megkérdeztem az egész családot, ők azt mondták küldjem vissza és vegyek egyel kisebb méretet. Csak hát annak a dereka meg az alsója nem lett volna jó, szvsz M-es méretben hülye a szabása vagy az én lábaim nem felelnek meg a standard-nak, nem tom, valszeg inkább az előbbi a gond, mert eddig az M-es rövidnadrágok jók voltak. A cicanacit meg nem testképzavar miatt nem szeretem. Cicanacisok miért próbálják mindíg mindenkire ráerőltetni a nacit, spd-sek meg az spd-t? Ahány ember annyiféle, nekem nem fekszik, többször leírtam mindkettőre, hogy miért és ettől még én sem erőltetem a bő nadrágot meg a flat pedált senkire.
No de már mindegy, kész van a nadrág, már jó... A hosszával mondjuk nem volt mit kezdeni, de azzal megbékélek.Runner_fxr: Ja, ez tényleg melegnek tűnik, de szerencsére nem mind ilyen, a régi bringás nadrágomhoz nagyon vékony és rövid betétes alsót adtak, az nagyon jó . Ezeket a vastagabbakot megtartom hűvösebb időre. Sajnos (?) rászoktam a betétes alsókra és ha nem hordom feltöri a hátsómat a nyereg .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
eddie1978
senior tag
válasz Massmurderer #127861 üzenetére
Az első fék nem úgy működik, hogy a bovden van a fix részhez rögzítve, a ház pedig a mozgó a fékpofához tartozó részhez. Így ha húzod a fékkaron keresztül a bovdent, akkor a bovdenház fogja nyomni a fékpofát a gumi felé.
Már régen láttam ilyet közelről.jjeahh
Én anno amikor vettem az Endura Hummvee nadrágomat, akkor a mérettáblázat alapján az L-es méretet vettem. Az fenékben és a cerkánál szűk volt legugolásnál. Kicseréltettem XL-re, ami meg picit lobog viszont kényelmes. Nem vészes. Én etióp dizájn vagyok. Magas és vékony.[ Szerkesztve ]
-
Massmurderer
őstag
-
Massmurderer
őstag
Ilyen volt az elsü bicóm
Ilyen a második,olyan kékeszöld szinbe
-
G@ben
addikt
válasz Massmurderer #127861 üzenetére
Valamikor 1986/87-ben vettük a bicajt, tuti bovdenes volt, mint ami képeket most be is tettél. Nem rudazatos, mint a korábban linkelt.
Viszont van egy megoldásom a rugósra, csak nem tudom, olyan volt-e.eddie1978: nem erre gondoltam megoldásként, de logikus, köszi!
[ Szerkesztve ]
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
jjeahh
nagyúr
válasz eddie1978 #127863 üzenetére
Érdekes ez, ezek szerint az Endura minden méretet másképpen szab . Olyan mint néhány Maxxis gumi, a haverom vett 2.25-ös után 2.35-öst, mert szélesebb kellett neki, erre a kettő szélessége a valóságban miliméterre pontosan megegyezik és ha ez nem elég, a DHF 2.50 méretben keskenyebb, szal ezen sem lehet eligazodni . Nekem amúgy úgy volt bő a nadrág, hogy most meg vagyok "hízva", szal még azt sem lehet mondani, hogy nádszál vagyok és az a gond.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
G@ben
addikt
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #127858 üzenetére
lehet hogy ott az spd az alján, ne izélj! (alkalmas közismert kép ideképzelendő, most nem keresgélem )
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
parkr
őstag
válasz Massmurderer #127865 üzenetére
az egy "tricó"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Massmurderer #127865 üzenetére
Ennek az elsőnek nagyon progresszív geója van.Tudtak valamit az akkoriak.
Zolkow...a baloldali,pánttal még hagyján,de a feketével húzni nem lehet,rajta marad a pedálon.
[ Szerkesztve ]
-
Massmurderer
őstag
válasz Hasaggymeg #127874 üzenetére
Kék vázas,piros ülésesre gondolsz?
-
Massmurderer
őstag
Volt ilyenem is,igaz ez nem 2 kerekü volt,de ez is lábhajtású volt
-
pc360
addikt
válasz Massmurderer #127876 üzenetére
Ilyen nekem is.
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
szabolcs.sz
tag
Sziasztok!
Gumicsere előtt (700x25c-ről) állok az országútimon, és szeretném kipróbálni a kicsit komfortosabb, szélesebb conti gp5000 700x28c külsőt. Egy 2007-es Scott Speedster S10-re menne, a felni: Shimano HW-R550 adatlapja szerint mehet rá 28-as külső, és az első meg a hátsó villában is van még pár mm hely szélességben. Szerintetek megvegyem, vagy maradjak a 25mm-es változatnál ? -
pc360
addikt
válasz szabolcs.sz #127878 üzenetére
Te tudod, hogy elférne-e, hiszen a villa kérdése leginkább.
-
xmad
őstag
Sziasztok!
Érdemes szerintetek a legolcsóbb tektro vfékről upgradelni egy avid sd7 re?
Lehetne érezni valtozast vagy inkabb csak placebo?
-
pc360
addikt
Az Avid SD7-es az egyik legjobb fékkar. Merev, könnyű, és tudod vele állítani a húzás forgáspontját, amivel egyazon erőre lehet állítani az első és a hátsó féket. A legkényelmesebb fékkar, amivel eddig találkoztam. Normálisabb V-fékekhez és a Avid BB7-es mechanikus tácsafékhez egyaránt ajánlott (a BB5 egy szutyadék a kétoldali beállíthatóság hiánya miatt).
Ha a mostani fékkarod is fém, akkor nem lesz nagy különbség. Viszont ha egy műanyag trágya, akkor mindenképp cseréld! Az olcsóbbik változat az az FR-5, amin nincs forgáspont-állítás (nem muszáj a megléte, de elég jó feature).
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Jahogy ja... Az viszont egyértelműen adja; SD-7-es fékkarral persze. A Tektrokat még közepes szinten is kerülném, az alapnál viszont nem nehéz jobbat találni. Baromira nem placebo. Sokkal erősebb és kontrollálhatóbb lesz, főleg megfelelő fékpofákkal.
#127885: Fémnek néz ki, így az is jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
Mire kell? A Wilier szvsz jó ennyiért, annyi, hogy ezek a régi shimano fékváltók kényesek és gagyik, szóval próbáld ki működik-e.
A másik az time trial vagy triatlon gép, de inkább utóbbi. Szerintem nem ér ennyit, és biztosan nem vennék olyantól ilyen árú gépet aki képes egy adag motorolajjal meglocsolni a láncot.
Amúgy outi vonalon a sebességet az edzettség diktálja, minimális a különbség egy régi fékváltós 8 sebi campa acél vázas gép, meg egy vadiúj 11 sebi ultegrás karbon gép között. Nyilván jobban vált, merevebb, stb., de ettől minimálisan leszel gyorsabb. Ez nem monti, hogy a merev 26-os 3x7-es cantis crmo gépektől fejlődtünk az ösztelós, 1x12-es, tárcsafékes karbon szörnyekig.
-
6030D
Ármester
How to Set-Up Your Suspension with Yanick the Mechanic
videó
szöveg+képThis is very important, especially when the rider can weigh up to five to six times the weight of his bike.
Hát, őő... A 7-nek is tudnék örülni.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Mezga Aladár
veterán
Eurosport 2 Melbourne-i 6 napos pálya verseny.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #127887 üzenetére
A 7-nek is tudnék örülni....Túl könnyű a bringád. ...ott meg azt mondja az eleje lehetőleg picit gyorsabb legyen mint a hátulja...hááát...azt nekünk lehetetlen elérni,a merevek fara villámgyors rugózású.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
válasz 6030D #127887 üzenetére
Én a bringát is szalonnával zsírozom, szóval majdnem pontosan 5x-e a súlyom
De belegondolva ez milyen marhaság már, ezek a gépek gondolom 10kg körül vannak, akkor ezek a nyereghuszárok, 60 kilósak? Hát azért csak nem
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
cdl
senior tag
válasz szabolcs.sz #127878 üzenetére
Szia.
A váltás előtt fontold meg ezt a hozzászólást:'Hallo.
Rövid leszek mert álmos vagyok és szeretnék aludni .
Gp 5000 Continental 25mm
Mindenféle alagút tesztek meg full light teknolodzsi eksztrém szuperior bla bla bla helyett csak annyit írnék = A magyar utakra (sem) nincsen létjogosultsága azoknak az amatőröknek sem akik ezt szeretnék választani .
Indok = túl vékony . Fotón talán átjön de nem szélesebb a mutatóujjamnál.
Az én véleményem szerint a GP 4000 sII 25mm még mindig a legjobb döntés illetve a Vittoria Corsa 25mm .
Egyéb megjegyzés : defekt ... nekem tavaly a conti GP 4000 sII gumival 4 alkalommal volt defektem.
Előtte évben a Vittoria corsa szettel 1 alakommal (szelephiba) miatt .
Ennek ellenére a conti ebben a tesztben is jobb .
Tehát defekt = szerencse (is)
Sziasztok ,üdv ,szép hétvégét ."Attlla Molinaro tollából származik egyébként
.
Ha igaz, nem leszel előrébb a mostani 25 után.
Szerintem a mostani 4000SII még mindig jobb választás majd 50 százalékkal olcsóbban.
Ahogy olvasgattam a véleményeket, feláldoztak pár ezer km-et és oldalfaltartást a súly és a tapadás oltárán.
Én az idényre már megvettem 2 4000SII-őt, az 1 évig kitart.
Bár lehet, hogy a következő évre is be kellene már tárazni még kettőt.
Az öregedés mennyire viseli meg ezeket?
1 évet állna talonba, 2020-ban használnám fel őket. -
IMIIKE1998
őstag
válasz ivana #127886 üzenetére
A pozíció és az edzettség tényleg a top kettő legfontosabb dolog, de azért egy új bringán, a sok kis apróság miatt, érezhető a különbség bizonyosan.
cdl: Ezekre az utakra egy CX kéne, csak az meg baromi drága... Ezért jobb egy régi outi, azokba belemegy a 33-as gumi is.
[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
Ha meglesz az új bringa,akkor leszeretném cserélni a jelenlegi külsőmet egy városiasabbra. Jelenleg smart sam van rajta. Érdemes swhalbe (hogyanisírják) tenni vagy inkább conti vagy más? És melyik? Azért ne legyen egy országúti felület.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #127891 üzenetére
...ja,és még összemenj vagy 10 centit magasságodból is.Ezt csak amolyan Quintana törpék tudnák teljesíteni,főleg úgy,hogy a bringák egyre könnyebbek.
(#127894) FIREBLADE78...Nekem ilyen volt,ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Hasaggymeg #127895 üzenetére
Ez bírja a terepet? Sima földút. Ilyen töltés mellettire gondolok.
Ilyen nekem is!![ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #127895 üzenetére
Itt is érvényes az, mint az autósportban, hogy a kis termet, előny, mert kisebb súly tartozik hozzá.
Ahogy az edzőm mondja: "Ha nézed az outisokat, és látsz köztük egy annyira vékonyat, hogy megsajnálod, mert biztos nem eszik semmit... na olyannak kell lenni!"Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jjeahh
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #127894 üzenetére
A smart sam miért nem jó ha terepezel is? Kőnehéz gumik az biztos, de szerintem egész jól gördülnek úgy, hogy közben terepen is jók, igazi all in one gumik. Tavaszal a crosstrekkinges haverinámmal simán tartottam a tempót a smart sam-el, annyi, hogy aszfalton felpumpáltam rendesen. Mondjuk megszokás, ízlés kérdése is, van akinek egy trekking mintázatú gumi is elég terepen, van akinek a nobby nic sem... mást meg zavar a terepgumik gördülési ellenállása, hangja és rezonanciája stb. A smart sam-nél mivel nem vagy elégedett? Szolidabb mintázat kéne? Esetleg racing ralph, maxxis ikon vagy continental race king?
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz FIREBLADE78 #127896 üzenetére
Duhajkodni nem lehet vele vízben-sárban de száraz földúton simán elmegy.
-
ivana
Ármester
válasz IMIIKE1998 #127893 üzenetére
[link] Csak 11%-ot ver magára, miközben a régi gép nagy neki, nem használ pedálkötést (ami már elég sokat jelent), bevallottan nem tudja használni a frikciós váltót. Arról nem is beszélve, hogy az eredeti ezer éves szingók fel vannak keményedve, azokkal lefelé sem lehet rendesen csapatni. Na én nem ilyenekről beszéltem, hanem pl. egy 8 sebi recordról, ott minimális lehet a tényleges sebesség különbség.
Nyilván érezhető, hogy más, a kérdés, hogy mennyivel gyorsabb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest