Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    válasz 6030D #127377 üzenetére

    Az extra light szélálló cuccok igazából az átmeneti időkben jók. Tavasszal, ősszel, amikor elmész tekerni délután, és lemegy a nap, esik a hőérzeted, akkor felveszed, és nem érzed a szelet. A fontos az, hogy a mellkasod ne fázzon meg, ezért a mellény, de ha a kezed is védeni akarod, akkor kabát.

    Az elmúlt 2 hónapban egy jobb féle softshell kabátban tekertem, ami remekül véd a szél ellen is, megszoktam hogy nem kell figyelnem erre, most hétvégén 16 fokban már nem tudtam felvenni a régi mezemet vettem fel, különösebb védelem nélkül, már az utcávól kifordulva lefagyott a mellkasom pedig 2 réteg is volt alatta, azóta gyötör is valami nyavaja.

    Szóval egyértelmű hogy ez a szélállóság egy remek tulajdonság. Én most ezt találtam, mindenhol jókat mondanak róla, annyi hogy nincs ujja, de picit azért vízálló is. Nagyon könnyű, és magába visszahajtható, amilyet te is keresel, pár gondolat róla.
    Mennyire fontos hogy kabát v lecipzározható ujja legyen? Én ezt 10 fok felett használnám, ott már rendben van a karok hőérzete nem?

    Illetve a legfőbb kérdés, hogy ha ez ennyi pénzért is véd a széltől, akkor mit tud a 150 eurós castelli meg gore terméke? Az annyira jól szellőzik hogy mászásnál sem kell levenni? Ebbe viszont belepunnyadsz ha nem bujkálsz ki-be állandóan ?

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák