Új hozzászólás Aktív témák

  • 6030D

    Ármester

    válasz trialboj #127369 üzenetére

    Az extra light szélálló cuccok igazából az átmeneti időkben jók. Tavasszal, ősszel, amikor elmész tekerni délután, és lemegy a nap, esik a hőérzeted, akkor felveszed, és nem érzed a szelet. A fontos az, hogy a mellkasod ne fázzon meg, ezért a mellény, de ha a kezed is védeni akarod, akkor kabát.
    A másik, ugyanezen időszakban a hegyre menetel. 15-20 fok, felfelé felmész rövid ujjúban, izzadsz, felérsz, öröm, de lefelé meg fogsz fagyni, főleg ha közben szintén lement a nap. Ezeknek a nagy előnye, hogy vagy a saját zsebükbe, vagy egy tartóba begyűröd őket, és egy 0,33-as kólás doboz helyen elférnek.
    Én is régóta tervezem, csak mindig van kifogás, persze amikor kell, akkor meg jó lenne. Haverom ősszel vett Decában szél és esődzseki 10e Ft-ért, az szitáló eső ellen is jó. Talán kétszer volt rajta, azt mondja nem rossz.

    jjeahh: jobban örülnék, ha a csajok gondolnának rám esténként, de hát ennek is örülni kell. :C
    Azért ezt neked szerintem nem kell olyan komolyan venni. Élvezetből tekerj, néha meg csinálj ilyen edzéseket. Ha meg komolyan akarod csinálni, akkor fizess egy edzőnek, aki foglalkozik veled személyesen, mert én sem vagyok az, csak tovább adom amit hallok. Viszont mindenhol azzal kezdenek, hogy személyre szabott edzés kell (lásd a héten taglalt pulzuszónák), ami igaz is.
    Én december, januárban csak ezeket a 120-130-akat nyomtam (állóképesség fejlesztés), kivétel 1-2 csalónap (nyilván van magasabb érték, mert nem mindig tudom tartani, de ez lett volna a cél). Most kezdődnek olyanok, hogy van benne pár perc magasabb pulzus, mondjuk 4x4 p 150-ig (Erő-állóképesség fejlesztés). Aztán majd tavasszal jönnek a 140-es hosszúak, meg a szerpentinezéssel a 5-6x5-8p 165-175 (erőfejlesztő).
    A hétvégi hosszúak azért is kellenek, mert egyrészt sok folyamatnak idő kell, hogy beinduljon (zsírégetés, stb.), másrészt azt is meg kell tanulni, hogy hosszú idő alatt hogy töltöd magad. Valamelyik ironman/triatlon interjúban hallottam azt hiszem, hogy az egész azon múlik, hogy megtanultál-e időben megfelelően enni. Ez is lehet például az oka, hogy felfelé kifulladsz, mert eléheztél vagy kiszáradtál. Például iszol-e nyáron 0,7-1 l vizet óránként? Ha nem, próbáld ki. Viszel-e be 20 percenként szénhidrátot? 2-3 óra felett pótolsz-e sót? Sok ilyen apróságnak tűnő dolgon is múlik, érdemes próbálgatni.
    És igen, most december elejétől szeptember végéig egy kezemen meg fogom tudni számolni, hogy mikor megyek el haverokkal tekerni just for fun. Szerencsére van olyan, aki szintén edz, így ha összeszervezzük, hogy megyünk együtt, akkor van közös tekerés, de az is olyan, hogy megvan, hogy mikor mit kell csinálni közben. Alapból magányosan tekerek, de ez van. Amúgy szeretem csinálni, nagyon jó fejlődni, meg érezni, hogy van eredménye a "szenvedésnek". :)

    Most meg beteg vagyok, ezért vannak ezek a szüttyögések pár napja... :(((

    [ Szerkesztve ]

    Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

Új hozzászólás Aktív témák