Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz dunkel #106540 üzenetére

    De még mindig jobban bírja, mintha a csapot nyomogatnád ki be. :)

    6030D: Még nem jött meg a fogaskerék a Cannondale-től. Fura, mert az előző rendelés hamarabb itt volt.

    emiki6: Az nem baj ha van különbség, de ne legyen túl nagy, lefelé jövet meg mindenkinek tudnia kéne, hogy hol a helye. :)

    Hasaggymeg: Még nem rendeltem meg, mert közbe képbe került egy Kashima Fox 34. :) Legkésőbb hétfőig eldöntöm. Jövő hét végére már tényleg egyben akarom látni a bringát, vagy eladom. :D

    Egyébként a teló szimmeringre egy kis motorex prep m kívülről sem árt időnként, de olajat csepegtetni elég szakszerűtlen.

    trialboj: Tényleg fontos, hogy olyan társaság legyen együtt akik kb egy szinten vannak. Nálam az szokott lenni, hogy legtöbbször olyanokkal megyek akik kb az életük 80%-át bringán töltik. :) Nekem is volt ilyen időszakom, de az már jó pár éve volt. Viszont a lejtőzős tapasztalat megmaradt, és általában mindig vagy legelöl megyek lefelé vagy max egy valaki van előttem. Ezért maradok már évek óta a pedelec mellett. Most is feltekerek normál hajtással, Magyarországon kb bárhova, de a saját tempómban, ami sajnos jóval lassabb mint pl amit az Alpinbike-os csapat tud. Annak meg semmi értelmét nem látom, hogy agyon gyötörjem magam fölfelé, max pulzus közelében a túra nagyobbik részén, csak, hogy tartsam a lépést a szét edzett alpinosokkal vagy hasonló társasággal. Utána már a lefelét sem tudnám élvezni, mert nem maradna kellő figyelem. Vagy elmegyek olyanokkal akik az én szintemen vannak edzettségben, de ott meg a lefelékkel leszünk gondban. :) Vagy megyek egyedül, ilyen is szokott lenni.

    StLui: Nem azzal hibáztál, hogy fully mtb-t vettél. Hanem azzal, hogy Enduro-t. Ráadásul alu-t. Így megvan a bicajod bő 14kg, talán a 15-be is belenyal, ami azér már kicsit nehézkes. Te azt az alapvető szabályt nem vetted figyelembe, hogy adott bringázási stílushoz válassz bringát. Enduro, 160-as rugóutakkal annak kell, aki zúz lefelé mint a barom, meg legalább 5-10 métereket repked. Túrázósra, elég lett volna egy 120-130mm úttal bíró, könnyű, maraton/trail fully. Az sokkal jobban passzolna a higgadt, túrázós tempódhoz. Ez is élménybringa, de nem cipelsz felesleges súlyt, rugóutat, mint amit most csinálsz az alu Enduróval. Merev annak való aki maximalista fölfelé.

Új hozzászólás Aktív témák