Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz cozmo #106598 üzenetére
Ettől én az elején b*romira féltem, mert sokat lejtőzök, időnként akár 20-30km-t is terepen és olyankor muszáj folyamatosan fékezgetni, mert hanem 60km/h fölé gyorsulnék és esés lesz a vége... de eddig szerencsére nem sikerült megsütni, pedig BR-M446-ot használok 180-as tárcsákkal, ami gondolom nem egy csúcskategóriás fék.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
truefx
aktív tag
canyon.com -on van vmi Giro-s leárazás
(https://www.canyon.com/en/specials/forzacanyon/).
Napfénysüti talán most elviheti álmai keróját. Persze lehet, hogy a TdF alatt komolyabbra veszik.
[ Szerkesztve ]
-
K_Gabor
tag
válasz Tufa_ #106599 üzenetére
Úh ez király, már egy ideje fáj rá a fogam.
Ezzel kapcsolatban akkor már kérdeznék is, azoktól akik használnak ilyet/hasonlót.
Mennyire használható ennek a kütyünek a térképe?
Ha nem egy előre rögzített útvonalat akarok bejárni, hanem csak tekergek/sétálok de szeretném látni, hogy sacc/kb hol vagyok és inkább merre menjek arra elég?
Én leginkább a random tekerések/kirándulások útvonalának rögzítésére illetve a saját teljesítményem monitorozására használnám.
A térkép meg egy kis megnyugtató rész lenne, hogy tudjak mihez viszonyítani.
Erre jól gondolom, hogy bőven elég?Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
Solad
addikt
válasz lsebestyen #106594 üzenetére
Minden evben megfogadom, hogy soha tobbet, de iden sajnos kb az utolso lehetosegem itthon rajthoz allni valami, ugyhogy elmegyek.
Akkor tavaly egy bolyban voltunk, csak sajnos a kedves mezony baszott jelezni abadszaloknak az utbol keresztbe kiallo szogvasat, latni eselyem sem volt es nyeregben elve vegigrongyoltam rajta. Mindket kereket felutottem...
Nekem amugy jo kis kihivas az eleje leven hogy nem igazan edzek komolyan, plusz negy terdmutet utan vagyok.
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Runner_fxr
Ármester
válasz dunkel #106540 üzenetére
De még mindig jobban bírja, mintha a csapot nyomogatnád ki be.
6030D: Még nem jött meg a fogaskerék a Cannondale-től. Fura, mert az előző rendelés hamarabb itt volt.
emiki6: Az nem baj ha van különbség, de ne legyen túl nagy, lefelé jövet meg mindenkinek tudnia kéne, hogy hol a helye.
Hasaggymeg: Még nem rendeltem meg, mert közbe képbe került egy Kashima Fox 34. Legkésőbb hétfőig eldöntöm. Jövő hét végére már tényleg egyben akarom látni a bringát, vagy eladom.
Egyébként a teló szimmeringre egy kis motorex prep m kívülről sem árt időnként, de olajat csepegtetni elég szakszerűtlen.
trialboj: Tényleg fontos, hogy olyan társaság legyen együtt akik kb egy szinten vannak. Nálam az szokott lenni, hogy legtöbbször olyanokkal megyek akik kb az életük 80%-át bringán töltik. Nekem is volt ilyen időszakom, de az már jó pár éve volt. Viszont a lejtőzős tapasztalat megmaradt, és általában mindig vagy legelöl megyek lefelé vagy max egy valaki van előttem. Ezért maradok már évek óta a pedelec mellett. Most is feltekerek normál hajtással, Magyarországon kb bárhova, de a saját tempómban, ami sajnos jóval lassabb mint pl amit az Alpinbike-os csapat tud. Annak meg semmi értelmét nem látom, hogy agyon gyötörjem magam fölfelé, max pulzus közelében a túra nagyobbik részén, csak, hogy tartsam a lépést a szét edzett alpinosokkal vagy hasonló társasággal. Utána már a lefelét sem tudnám élvezni, mert nem maradna kellő figyelem. Vagy elmegyek olyanokkal akik az én szintemen vannak edzettségben, de ott meg a lefelékkel leszünk gondban. Vagy megyek egyedül, ilyen is szokott lenni.
StLui: Nem azzal hibáztál, hogy fully mtb-t vettél. Hanem azzal, hogy Enduro-t. Ráadásul alu-t. Így megvan a bicajod bő 14kg, talán a 15-be is belenyal, ami azér már kicsit nehézkes. Te azt az alapvető szabályt nem vetted figyelembe, hogy adott bringázási stílushoz válassz bringát. Enduro, 160-as rugóutakkal annak kell, aki zúz lefelé mint a barom, meg legalább 5-10 métereket repked. Túrázósra, elég lett volna egy 120-130mm úttal bíró, könnyű, maraton/trail fully. Az sokkal jobban passzolna a higgadt, túrázós tempódhoz. Ez is élménybringa, de nem cipelsz felesleges súlyt, rugóutat, mint amit most csinálsz az alu Enduróval. Merev annak való aki maximalista fölfelé.
-
nagyúr
-
l4cz
csendes tag
Megjött a bringam😋(Cube aim pro ) úgyhogy tekertem is egy lazàt , első észrevételek.. előny H 29 ert vettem már most szeretem és ebbe ki is merül najo nem.. viszont zavaró h nagyobb fokozaton kerreg a lánc vagy a hajtás és van benne egy furcsa rezonalo érzés is váltó beállítás probléma lehet vagy ennyit tudnak ezek az alsó kategóriáscuccok (tourney ,altus,) .? Első teleszkópos villak milyen áron indulnak amiért már hasznalhatot lehet kapni ?
-
Tufa_
aktív tag
válasz K_Gabor #106604 üzenetére
Egesz normalis terkepeket lehet letolteni (a gyari terkep cserelendo). Limitalt belso tarhely, de nekem fel UK kb rajta van es meg igyis van hely.
Telefonon keresztul tudsz random utvonalakat is tervezni (pl azt mondod hogy te most mennel egy 20km-es kort), amit utana BT-n keresztul szinkronizal es kovet a terkepen. -
l4cz
csendes tag
válasz zsocy #106612 üzenetére
Igen szervîz rakta össze nekem csak a kormányt meg az első kereket kellet betenni , nekem úgy tűnik a kenessel nincs gond akkor valószínű más lesz a probléma . yeahh: nem, elől első fogaskerék én van a lánc akkor nincs hangja viszont ha feljebb váltok előjön .
[ Szerkesztve ]
-
Bati0501
őstag
Szerintem vidd vissza a szervizbe, hogy nem sikerült teljesen jól beállítaniuk, nézzenek már rá megint.
Valszeg 2 csavaron fognak össz-vissz húzni-engedni, de ha nem vagy benne biztos, hogy melyiket hogy kellene, akkor inkább ne nyúlj hozzá, mert úgysem fogod eltalálni -saját tapasztalat.
-
6030D
Ármester
Ha olyat szeretnék, hogy óránként más pulzusban jelezzen a Bryton, olyat hol tudok? Az edzésnél megtaláltam, hogy adott időre van egy tartomány, olyat is, hogy pihenőkkel ismételje, meg az alert-nél hogy jelezzen min/max-ot.
De egy edzésen (rögzítésen belül) nem tudok többet megadni?
Polarnál ha belőttem a zónákat előre, akkor csak váltogatni kellett mit rögzítsen
Valakinek ötlet?Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
TomMusic
őstag
Na most jutottam el oda, hogy kicseréljem az első keréken a belsőt. Hát sikerült belenyúlnom.. Kivettem a belsőt, víz alatt megnéztem hol ereszt, mondom hátha a külsőben ott maradt egy tüske vagy bármi... Aztán alaposan átnéztem a külsőt, hát nem egy hanem vagy 10 icipici tüske is volt benne.
Na mondom megnézem a hátsó kereket is (az nem ereszt). Hát így ránézésre, abban is van jócskán picike kis tüske. Szerintetek mit csináljak vele? Kiszedjem őket és belső csere? (Foltozni biztos nem fogok, anno foltozgattam, de csak a szívás volt vele). Csak nem akarom, hogy a semmi közepés leeresszek.
Ha jól sejtem, tegnapelőtt mentem át egy olyan susnyáson, amibe volt ilyen tüskés rész is. De ez csak tipp, lehet régebben kerültek bele.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
6030D
Ármester
válasz TomMusic #106619 üzenetére
Ha kívülről látod, húzd ki. Ha ereszt, akkor csere, ha nem, akkor hagyjad.
Bár a tuti az lenne, hogy kiszeded a belsőt és megnézed, hogy van-e valami a külső belső oldalán. Inkább otthon szerelj feleslegesen, mint valahol kint. Szerintem.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
6030D
Ármester
válasz Runner_fxr #106537 üzenetére
Még válogathatnál is, csak ez L-es.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-=RelakS=-
veterán
222 új üzenet tegnap óta? Dolgozni ki fog?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
trialboj
őstag
Toltam ma egy óvatos aszfaltos karikát, háát ha nem lenne strava nehezen találnák hozzá motivációt, és mivel nem mentem kimondottan gyorsan nehezen élvezhető kör volt, de legalább találtam egy útszakaszt ahol tudtam lőni egy zsivány képet.
Kevés autó járt de azért mégis voltak, és mikor vártam hogy meg tudjam komponálni a képet, jött egy idősebb bácsi 1002 éves bringával, lelassított és megkérdezte tud-e segíteni, eltévedtem vagy valami baj van. Mindentől távol voltunk kb a pusztában, de jó érzés volt hogy megkérdezte. Utólag belegondolva tényleg úgy tűnhettem mint aki bajban van, telefonnal a kezemben ácsorogtam az őt szélén ))
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
TomMusic
őstag
Nektek mennyire van 8-as a tárcsafékben (tárcsában)? Vagy csak én szenvedek mindig, amikor visszarakom a kereket hogy beér a pofába a tárcsa? Lehet is gyönyörűen látni, forgás közben, hogy a tárcsa a két fékpofa között "vándorol". És hogy a lehető legkevésbé érjen hozzá, igazgatni kell a kereket, meg úgy meghúzni (gyorszáras), hogy jó legyen.
Szerk.: így egy gumicsere a normál idő többszörösébe kerül. Főleg hogy most voltam olyan ügyes, és felborítottam a kereket, de úgy néz ki, nem lett baja a tárcsának.[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
FIREBLADE78
addikt
Pumpából tudtok ajánlani valami frankót? Ezek a mini pumpák jók valamire? Fél óráig kell vele szórakozni? Bike-discountot nézegetem.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
TomMusic
őstag
válasz FIREBLADE78 #106628 üzenetére
Pumpából tudtok ajánlani valami frankót?
Én ha jól emlékszem ezt használom, tökéletes!
[link]Ezek a mini pumpák jók valamire?
Nem. Én addig szórakoztam vele, amíg sikerült egy kis felületen lekoppintani a vázról a festést.Fél óráig kell vele szórakozni?
Legalább...Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Runner_fxr #106606 üzenetére
A 14-15 kg olyan soknak számít?
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani valami jobb nyerget trekking biciklire, napi 25-50 km-es használat mellett, a súlyom pedig 135kg.
-
emiki6
veterán
válasz TomMusic #106629 üzenetére
Felvetődik a kérdés:
- Hány bárra érdemes fújni a kereket?
- (Van e erre valami guide hogy használathoz, keréktípushoz jól passzoló nyomást válasszon az ember?)
- Elég a 7 báros pumpa, hova kell ennél több?[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
ShiTmano
aktív tag
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
StLui
veterán
válasz Runner_fxr #106606 üzenetére
Azért nehogy azt hidd, hogy bánom, imádom!
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #106557 üzenetére
Végül úgy döntöttem nem megyek holnap, túl jó volt a mai menet. Királyrétről Nagyhideg-hegy, onnan Csóványos, és onnan le, na az lefelé olyan volt mint ritkán, pláne egy túrázós csapattal. Csóványosról idő hiányában, sötétedett, már csak a kéken tudtunk lefelé megindulni, és arról áttértünk a kék négyzetre. Ja és Nagyhideg-hegyről a Csóványosra nagyon szép piros háromszög.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
zsocy
őstag
válasz TomMusic #106626 üzenetére
Pontosan ezzel szívok én is. A hátsó oké, de az első tárcsában ordas nyolcas van. Be tudod úgy igazítani hogy alig érjen hozzá? Mi a trükköd?
Arra gondoltam veszek egy másik tárcsát, pár ezerből megvan és vége a félórás igazgatásoknak, de ezek szerint ez valami jellemző hiba lehet. Nem volt még tárcsás bringám ez előtt.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz StLui #106638 üzenetére
Itt nem tudom mi lesz,mert míg nejem eddig tiltakozott,most menni akar...én meg eddig menni akartam,most meg tartok attól,hogy 2ből összerakott kazettatestem újból cserben hagy.Képzeld.ma újat hoztam el a boltból tízezerért,mert megint akadozik,így szűk év alatt már másodikat vásárolom. Paul.Lange meg azt mondja nem is vállal garit csak ha szerviz szereli be,most meg vásárolhatok papírt is.a helyi szervizből,hogy beszerelhessem. Félő,hogy ha a mostanival indulok bekrepál menet közben...el sem húszem,hogy egy év után is ugyanazzal küszködök/küszködnék ha megyek,a szabadonfutó meg-meg tépi a sort mikor keményebb hajtás után pörögnie kellene,ocsmányul csattogtatva a láncot.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Benir8
senior tag
Ez jó féle lakat?
.Kryptonite KryptoLok Series 2
Hurokra is lenne szükség, vagy inkább láncasat vegyek?
Munkahelyre lakatolnám le. -
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #106642 üzenetére
Erre emlékszem is mutattad is, hogy küzdesz vele az első közös túránkon a csapattal.
Ezt meg csak úgy mára:
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Benir8 #106643 üzenetére
Attól függ mekkora értékű a bicikli, hány órára lakatolnád le, milyen környék, mennyire őrzött - elkerített, mennyre forgalmas helyen van a tároló.
A Krypto Evo-kat már nem lehet átvágni egykönnyen erővágóval, a legjobb lakat a piacon az Abus 540-ese.
Az u lakatok mellé érdemes venni egy hurokkábelt is, igen, amivel a kerekek és esetleg a nyereg is rögzíthető.A lánc is jó megoldás, ha nem probléma cipelni egy több kilós láncot és abból se jó rövid, mert akkor nem éri át mindkét kereket.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz StLui #106645 üzenetére
A következő túrán egy zsír újjal.voltam és az is ott sz@rt be,szűk 300km után...otthon szétszedtem és el volt törve a rugó meg egyik kilincs.Megszereltem,mert nem akartam.heteket várni az új garaanciában kapottra,így.veszítettem a garit...ebben most van egy régi rugó+egy régi kilincs...na ez vacakol.most újra és ma hoztam el a.második új kazettát,de hát már nincs údőm átszerelni.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Gempas 70
aktív tag
Üdv ! Erre valaki ? [link]
Köszi! -
tacto
aktív tag
válasz Gempas 70 #106648 üzenetére
Szia, epp egy baratomnak hasonlo bringat (HT 4.5 XCC, talan 2013-as modell),vettünk, hasonlo aron, a hasonlo SportsDirectnel 4 eve, picit jobb felszereltseggel (SLX, XT, RockShox), 4 eve, orias akcioban. Az mar nincs meg, helyette nemreg vett egy Specialized Sirrus-t, ami inkabb esztetikai - erzelmi döntes volt. Ö nem terepezik, ellenben nalad 8 evvel es 10 - 12 kiloval nehezebb. Teljesen bevalt neki amugy az emlitett hasonlo monti is, hozzateve, hogy a teleszkopot nem szerette, lockolva hasznalta. Itt Ausztriaban is hasonlo a helyzet, varosba nem kell monti, de meg cross sem.
Amennyiben viszont light - osan terepzel, talan nem rossz valasztas egy teleszkopos kerekpar. Ott viszont mar a villanak is szerepe van, a mai kinalathoz nem konyitok, csak merev villaval jarok mar. Ja, es 62 kilo körül vagyok, itt be is fejezem ezert.
Meg tan annyit, hogy erdemes olyasmit venni a szerviz arak, munkadijak figyelembe vetelevel, ami ugy, ahogy van jo (felszereltseg a fizikai adottsagok es a tavlatok figyelembe vetelevel) vagy csak par dolgot, de mar a vasarlaskor alakittatgatsz, csereltetsz, ha csak magadnak nem oldod meg a kesöbbiekben. Ja, es szaküzletben azert esetleg többet tudnak segiteni, mint ilyesmi aruhazakban. Vagy, valami online vetel. (Bar fel sem merült, de pl. hasznaltat nem vennek, epp a fizikai parametereid miatt, ott azert nem lehet tudni pl. egy aluvaz valos elöeletet). -
emiki6
veterán
Nyereg téren kicsit összezavarodtam.
Újramértem, több módszerrel, 11 cm-re van egymástól a két ülőcsontom közepe.
A biciklin most egy selle italia prolink van (valami régebbi, középen nem lyukas) 15 cm széles.
Magasságom 185 cm, tömegem 65 kg.
Mondhatnánk, hogy törzs pozíciója határozza meg mennyire kell a mért szélességtől szélesebb, de az csak leegyszerűsítése a dolognak, kizárólag a lábak helyzete és (bár ha a lábak helyzete optimális, akkor az se, csupán) a medence dőlésszöge (mennyire van előre vagy hátra rotálva) határozza meg.
Én hogy a Selle-t el tudjam viselni, valamelyest előre döntöttem, hogy éppen ne érezzem úgy hogy előrecsúszok rajta tekerés közben, mivel mondjuk vízszintes helyzetben nyomott középen és belülről ék szerűen nyomta az ülöcsontjaim (és a belülről azok mellett futó izmokat, inakat, mittomén), így, döntés utan már az ülőcsontjaim "hegyére" került a terhelés, a probléma megszűnt.Szóval a megfelelő nyereg kiválasztása bár kulcs fontosságú, mégsem olyan egyszerű.
A medence helyzete változtatható a nyereg szélessége és dőlésszöge függvényében, a megfelelő dőlésszöget a nyereg szélesség és a hasznaló felépítése fogja meghatározni.Talán túlgondoltam (biztosan túlgondoltam, de sorry, ilyen vagyok...), a bajom az, hogy a nyeregszélesség fix és 2 tényező (nyeregdőlés, medencedőlés) hangolható ehhez. E két tényező képes használhatóvá tenni egy nem megfelelően széles nyerget egy bizonyos határon belül. Ezek tudatában hogyan tudnám eldönteni, hogy milyen széles nyerget vegyek? (Ha több szélesség is működhet)
Megtetszett az a Vanguard, tegyük fel be tudom állítani a 145-öst és a 155-öst is használhatóra, de csak egyet vehetek meg. Előzetesen hogyan dönthetném el, hogy várhatóan melyik lesz optimálisabb? Ha erre nincs is válasz, ti melyiket választanátok? Úgy érzem a 155-ös jobb lenne, mert azon talán kevesebbet kellene döntenem, mint a Selle-n, de lehet rosszúl képzelem és nem így van.(Tudom, túltoltam a mérnöki szemléletet, de bízom benne, hogy jól fogalmaztam és tapasztalatból tudtok iránymutatást adni. Esetleg valami tudományos guide-ot linkelni. )
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest