Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ronin s8

    senior tag

    válasz Asgard12 #30898 üzenetére

    Üdv!

    ""Ha "lassan" vizezem a pogácsát, az megszívja magát, a mikrorészecskék nagyjából a helyükön maradnak, és maga a pogácsa áll ellen a nyomásnak a szűrő kialakításnak nem sok köze van hozzá (gondolom ezt találta a hivatkozott hozzászólást író). Ezzel ellenben nagygépen ha egyből fölvágom a nyomást a mikrorészecskék megindulnak le, és a nyomás felépítéséig a szűrő áll ellen. És itt a minőségi különbség - hagyományos szűrőnél olyan durvára kellene darálni hogy emiatt ne fulladjon be, ami jelentősen rontaná a minőséget." ""

    Gondolom, itt inkább a lukméretre és a lukszámra gondoltál, esetleg az elhelyezkedésükre...? A szűrő alakja szerintem hatással lehet a kioldódásra. A hengeralakú szűrőkben az áramlás miatt talán minden részecske egyenletesebben vesz részt a kioldódásban, mint a T alakúaknál. A széleken mintha akadályba ütköznének, de mindenképp hosszabb utat tesznek meg, mire bejutnak a fősodorba. Ez látszólag értelmetlen, és jelentéktelen különbség, de pl. a folyók élővilága csak emiatt a jelenség miatt alakulhatott ki. Lehet, hogy tévedek... :F

    [ Szerkesztve ]

    "Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

Új hozzászólás Aktív témák