-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kávé Kálmán
tag
Nem vagyok a kőbe vésett standard-ek embere. A lényeg, hogy Neked tessék, amit megiszol (ezt néha beelőzi, hogy a csajodnak tessék :-)). 11g-ból 25-30g italt lungo-nak nevezni, nekem nem áll össze mindenesetre.
De mondom, nem a definíciók/normák/dogmák (kinek mi tetszik) lényegesek. Ezekre a manuál karos eszpresszó készségek amúgy is előszeretettel és magasról :-).... Tényleg.
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #31245 üzenetére
Simán felkemenyedik nalam a Pavoni a fellinis cibalas után, mindig kb. Ettől még szimpla a nyerő általában, a shot utolsó harmada meg megy a kukaba.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #31251 üzenetére
vess egy pillantást az alábbi táblázatra!
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #31254 üzenetére
Fogalmam nincs. 1x régen töltöttem le valahonnan, mert feltűnt, hogy mennyire eltér attól amit addig olvastam (14g-bol 2x30 ml espresso). Nem tudom mennyire megbízható, de pl otthoni kisgeppel nekem bejott a 15g/30g arány.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Kávé Kálmán
tag
Lehet persze, h csak az én Pavoni flottám (3 volt eddig) maradt puha :-)))). Mindenesetre a Cremina hengere mindig nagyobb mértékben telt/telik meg vízzel, ami direktebb/keményebb húzást és értelemszerűen nagyobb volument eredményez. Mekkor shot-ig jutottál eddig (fellini-vel vagy anélkül) Parci? A henger űrmérete nagyságrendileg azonos a két gépnél.
Megtaláltad már a kávépogácsa "kimosásod" okát?
@And06, Ja, vetettem. Egy tábla. Akár kőnek és vésésnek is nézhetem :-). Nem akarom én ezt elviccelni. Azt a táblát nemzetenként újra lehetne írni. Valszeg meg is tették. A "koncentrátumok" felé való elmozdulás alapvetően Amerikában indult, az irtózatos méretű tejes italok cunamijának taraján. Mutatkozik némi hajlás a visszarendeződés irányába. A 30 számomra egy hosszabb eszpresszót jelent. Nevezhetjük lungo-nak is. Van, ahol a lungo és az americano pl ugyanaz. Számomra az americano egy lényegesen hosszabb lötty. A brewing standardok időnként változnak. A legjobb példa erre ez:
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #31256 üzenetére
fogalmam sincs, hogy a kremina mennyire kemény, sosem volt olyanom
a pavoni némi fellinizés után kifejetten keményre szigorodik, hogy ez mihez képest kemény, azt nemtom, én annak érzem, csimpaszkodósan kell nekiállni nyomni úgy már
a shotot sem mértem még meg soha életemben, de így egy acf eszpresszós csészét kb. tele tudok tölteni, ami azért a pumpás géppel is egy vastag duplának számít
a kráteresedés okára sosem jöttem rá (de nem is fellinizek mindig), de mindezt emlékezetből írom, mert igen rég láttam a pavonimat.....
egyébként szép meg jó a pavoni és imádom is, de azért az is biztos, hogy amióta a dc van a háznál, szög egyszerű lett a jó kávé, nincs csatornásodás, nincs kókuszpókusz, beállítom a hőfokot és megnyomom a gombot, kész a jó kávé. végülis épp ezt vártam tőle, így elégedett vagyok
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
hifis50
csendes tag
-
ronin s8
senior tag
válasz soldier2 #31255 üzenetére
Csak mert némi zavart érzek az erőben. Egy ideje gyűjtöm az infókat a "café créme"-ről, ami itt pl. rossz helyesírással szerepel, merthogy francia ital, és kb. a lungo helyettesítője. Most nyáron arra jöttem rá, hogy az olaszoknál ugyanúgy készül a lungo, mint a café créme, vagyis kevesebb örleményt tesznek a szűrőbe, mint amennyi egy normál espresso lefolyáshoz kell, vagy szimplányi őrleményt tesznek dupla szűrőbe, így jóval hosszabb lesz az ital, mint egy szimpla, Nagyjából egy dupla, és másfél duplányi kávé közé esik a mennyiség, vagyis 60 ml és 150 ml közé. Ízre sokkal jobb, mint a nálunk (szerintem tévesen értelmezett) felvizezett szimpla.
Ez az ital egy nagyon fontos láncszem az espresso vilgában, gyakorlatilag az egyetlen reggelihez alkalmas hosszúkávé, ha nem akarunk tejet inni, vagy túl erős (túl sok koffeint) kávét fogyasztani. Az újhullámos kávézókban gyakorlatilag ihatatlanul szar a lungo és az americano, mert ott vizezik a kávét.A táblázatban is rosszul van megadva (szerintem) az arány. Nem francia írta.
Hifis50: Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
nemethsza
tag
válasz ronin s8 #31259 üzenetére
Nagyjából egy dupla, és másfél duplányi kávé közé esik a mennyiség, vagyis 60 ml és 150 ml közé. Í/I]
Csak a matematika kedvéért.... Ha egy dupla 60ml, akkor másfél 90. Vagy, ha a 60 - 90 az okés, akkor egy és két és fél dupla.....
[ Szerkesztve ]
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #31259 üzenetére
Vizezett espressot (Lungo?) próbáltam otthon, szar volt. Az olasz változatot nem, de vsz nem is fogom. Imádom a reggeli dupla élénkítő hatását még reggeli előtt. Érdekes, ez nem bántja a gyomromat, míg egy bögre szarvasi tejjel, kaja után is savat okoz, és mar mint állat
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
ma megállapítottuk datee-val, amit már amúgy is így gondolok egy ideje, miszerint kávéban az eszpresszó a villányi bika vörösök megfelelője. ez utóbbit pedig már egy ideje ugyan iszom, de alig... (kávéban viszont egyelőre imádom töretlenül)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
válasz nemethsza #31260 üzenetére
Nos, igen, igazad van. Nem tudom pontosan. A legtöbb helyen maga a café créme elnevezés egyfajta cappuccino-t jelent. Más helyeken egy vékony cappuccino-s csészében felszolgált sima kávét. Szerintem 90 ml és 150 ml között lehet.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
bajnokpityu
félisten
nekem inkább egy dupla ristretto Mexico Graposból lenne mondjuk egy Sauska cuvée 7.
az eszpresszó analógiája inkább valami rozé lenne.A Santiago de Cubából sázrmazó zöldet pörköltük 2 napja. Hát kellett vele kicsit játszani, de megérte. Ami érdekes, h kicsit se mogyorós..
[ Szerkesztve ]
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
Kávé Kálmán
tag
"kövezzetek meg de még soha nem ittam olyan filterkávét ami egy kicsit is megfogott volna, a kávé számomra eszpresszó."
Ez jó!
Megkövezni? Próbáld több helyen! Vagy még extrémebb! Próbáld ki otthon!
Én sem hittem volna, hogy a filterrel valaha meg fogok barátkozni. Aztán több mint egy éve vettem egy V60-at, amit 2 hónappal ezelőtt !!! leporoltam és ki is bontottam :-). Azóta napirenden készül egy. A világ legjobb exbarátnője is rácuppant. Tény, hogy nem szög egyszerű az elkészítése. A külképviseleten is azt "kellett" inni ma a versenytársak kávéjából. 0 problémó. Én szeretem a "ceremóniát", ha kívánja egy dolog ahhoz, hogy finom legyen. Na ez kívánja. Megkockáztatom, hogy van olyan élvezet az elkészítése, mint egy karos géppel történő dupla eszpresszó húzása. Hogy ha laposan süt be a nap az ablakon szemből és látványosan kavarog az öntés közben a vízpára, akkor nemcsak élvezetes, de dulván látványos is (majdnem mint egy naked húzás). Szóval megvannak az analógiák, még ha két külön univerzum is.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #31268 üzenetére
Húbaz... bármit szívsz, a következő rendelés mellé kérek belőle
Ha esetleg annyira kiábrándulsz a creminából, hogy kidobod, szólj, megyek kukázni. És akkor már dobd a hg-1-t is, filterhez úgy sem jó állítólag. Kezd tele lenni a hócipőm a Tchibo kapszulával. Behozom melóba.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
Ezek az analógiák nagyon erőltetettek már.
Én nem tudom ráhúzni a bort az espresso-ra (se), és fordítva sem. Amúgy is mindegyik külön műfaj.Azon viszont érdemes elgondolkodni, mennyivel több espresso fogy az úlhullámosokban (is), mint drip?
Sokkal. Abból élnek. Az egyiknek még a neve is az...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #31272 üzenetére
Parcinak szólt, az espresso-vörösbor analógiára
A Naked videó (mint úgy általában a vimeos videóid) nagyon jó. Nem egy amatőr vette fel mobillal az tuti.PS: most látom, ez nem is a te naked videód. Pedig az is jó, ha nem jobb.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Kávé Kálmán
tag
válasz soldier2 #31269 üzenetére
"Ha esetleg annyira kiábrándulsz a creminából, hogy kidobod, szólj, megyek kukázni. És akkor már dobd a hg-1-t is, filterhez úgy sem jó állítólag."
Az összes manuál kávés cuccom hasznavehetetlen kacat...
...törött jobb lapockával. Valamiért rájár a rúd a loser HG-One userekre. Én a tampergépet pocskondiáztam megfontolatlanul. Talán az bosszulta meg magát. Most nagyon jól jönne :-).
A Mahlgut-ot a CNC-s cimborkának adtam oda. Biztos kitalál hozzá 5-10 upgrade-et, mire összeforrok.
-
soldier2
őstag
válasz Kávé Kálmán #31275 üzenetére
Bal kézzel tömörítesz, bal kézzel húzod a kart, stb. Bele jössz majd, mint kiskutya az ugatásba. A bár nem tudom pontosan hol sérült, de amíg újból terhelhető lesz, az 3 hónap jó esetben. Legalább mindkettőnknek van/volt elektromos darálója, én most gondban lennék. Fél kézzel húzni lehet (az előkészítés már trükkösebb, de a darálót vállból tartod. Bár az is igaz, hogy bár kevesen gondolnák, a tartó bal kézre esik a nagyobb terhelés.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #31271 üzenetére
ahogy villányi vörösből is roppant sok fogy, szemben egy mátrai rajnai rizlinggel
de amúgy sem akarok meggyőzni senkit, csak leírtam, hogy miről beszélgettünk datee-val és hogy érdekes módon már rég megfogalmazódott bennem ugyanez. az eszpresszó ugyanúgy a töménységével, harsányságával üt, ami elsőre abszolút megkapó, sőt, dulván rá is lehet szokni. könnyű szeretni. egy szikár rajnait sokkal nehezebb szeretni. az együttes slágerét könnyű megszeretni. az első albumuk ilyen-olyan számai elsőre kellemetlenek. de, aztán mégis sokszor előfordul, hogy az ember megunja a slágert, bort és uram bocsá, akár az eszpresszót.
nem muszáj, hiszen a sláger sem véletlenül lett az, a villányi vörös is okkal fogy.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
Nem egészen erre utaltam, amikor a műfaji különbözéseket írtam. Egy espresso/ristretto (vagy ahogy yeahhh mondja: rispresso ) számomra egy étkezés utáni ital, ha úgy tetszik desszert, akár ebéd, akár vacsora után fogyasztjuk. A filteresek inkább folyadékbevitel, étkezéshez fogyasztott ital szerepét töltik be. Ebből, és az elkészítés módjából, valamint az ízvilágból következően inkább a teához állnak közel. Azzal kellene összehasonlítani, és nem vagyok meggyőzdve, hogy nem a tea nyerne...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #31278 üzenetére
igen, általában azt szoktam én is mondani, hogy a filteres kávék nálam elvesznek az eszpresszó, tea, bor háromszögben valahol középen, miközben helyzettől és hangulattól függően én mindig a háromszög valamelyik csúcsába akarnék tartani.
na, meglátjuk, hogy öt év múlva is így leszek-e vele
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
atua
aktív tag
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Teljesen kezdokent 5 napos gyakorlas es allitgatas, korrekcio utan az uj szerzemennyel (Lelit + Lelit kombo) az alabbiak sikerultek.
- Brazil Natural Águas Frias Pörkölt Kávé
Régió: Serra Da Mantequeira - Sao Paulo
Pörkölés dátuma : 2015.11.02.- Hofok 94 C.
- 16g orlemennnyel, dupla szuroben.
- 29 masodperc, 30g (lemerve) lefozott kavet adott.Eszreveteleket, javaslatokat szivesen veszem!
G.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz Gravity1234 #31281 üzenetére
ígéretes kezdés! ha ízre is olyan finom volt, mint kinézetre akkor grat!
(bár én tartanék már itt a Pavoni-val, elég hígra sikerül, és a mennyiség sem akar összejönni Fellini nélkül... )
-
ronin s8
senior tag
válasz Gravity1234 #31281 üzenetére
Elsőre kiváló!
Ha szőrös szívű akarnék lenni, kicsit sárga (világos) a créma, és túl friss a kávé. Az egérfarok lefolyás inkább patkány. A hővel kísérleteznék kicsit..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #31283 üzenetére
A "farokkal" igazad van, de ha a mennyiség grammra jó (már pedig az) akkor vsz a crema miatt lesz ilyen. Nagyon bőséges.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mdav88
senior tag
válasz Gravity1234 #31281 üzenetére
Pont ezzel szemezek, sőt már inkább meggyőzve érzem magam, bár itt rákeresve a gépre elég elrettentő vélemények is voltak. Nem tudom mennyire reálisak, hiszen egy havi fizetést kell rákölteni...?!
-
Gravity1234
tag
válasz mdav88 #31285 üzenetére
Nagyon szivesen megosztom privibe a sok-sok kommentet amit pl az AVX forumon kaptam mult heten a Gaggia Baby vs Lelit kerdesben.
Soldier2 vegigkisert az elmult hetekben az informalodasban es o maga is rettentoen sokat segitett.
A Gaggia Baby vs Lelit kerdesben a kapott infok alapjan 80-20%-ban mondtak Lelitet.
De ha visszaolvasol, az elmult par hetben en is nagyon sokat kerdezoskodtem itt is es sok hasznos infot fogsz talalni szerintem.Tobbek kozott szerintem az is fontos hogy a Gaggia kb teljesen befejezte ennek a vonalnak a gyartasat.
Se Classic (2015 mar nem ajanlott, szerkezetileg is modositottak a regihez kepest), se Baby Twin, se New Baby-t nem gyartanak mar es az itthoni forgalmazok (Cady Trade pl.) is befejeztek a forgalmazast, egyetlen darab sem kaphato mar. GB-bol 5 darab volt par het meg a Mall.hu-n es ennyi.
Tovabba ha jol hallottam megvette vagy osszeolvadt a Phillipssel a Gaggia es kitettek a gyartast azsiaba igy minosegileg sem fogjak hozni az olasz etalont, ezt tobb szervizbol is hallottam.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Gravity1234
tag
válasz ronin s8 #31283 üzenetére
Koszonom!
Ha kifejtened ez mit jelent azt megkoszonnem, mert nem tudom mi ez az egerfarok hasonlat, vagy mitol fugg, mit befolyasol.
Es a crema szine is erdekel.
Az elso napi probak nagyon vilagos, szinte feher cremat eredmenyeztek, de ehhez 5 nap gyakorlas alatt eljutva nekem nagyon szepnek tunt mar.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Gravity1234
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31282 üzenetére
Koszonom!
Izre (leven nem vagyok rutinroka meg a szakmaban) azt tudom, hogy ezt a kavet kifejezetten ajanlottak kezdesnek, ugy mint nagyon csokis izvilag.
Soldier2 tudja hiszen priviben nagyon sokat beszeltunk, hogy az elso 1-2 napban a probaim soran panaszkodtam hogy a "csokibombanak kikialtott" kave szamomra rettentoen savas, savanykas izu volt.
Viszont tegnap es ma amiket sikerult mar csinalnom, ez teljesen megvaltozott es szamomra is elvezheto "kaves" nagysagrendekkel kevesbe savanykas ize volt. Izlett.Es a hofokkal meg nem kiserletezgettem, egyelore a lefolytast, tomoritest, orest igyekeztem beloni.
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
mdav88
senior tag
válasz Gravity1234 #31286 üzenetére
Végigolvastam a kvx-en az egész lelit topicot.
Képben vagyok az előnyök-hátrányok tekintetében mindennel. És mivel a használt piac totál pang, így ez tűnik a legjobb piddel ellátott ajánlatnak (még, ha nem is atompontos)Jó lenne egy közelebbi teszt is mielőtt lerendelem. Bár Szeged hajszálnyit messze van.
-
-
mdav88
senior tag
válasz Gravity1234 #31290 üzenetére
Személyesen megnézni, ne adj, kipróbálni.
Darálóban én egy Graef 802est néztem hozzá, pindurkát olcsóbb. -
Gravity1234
tag
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz mdav88 #31289 üzenetére
az a helyzet, h ez két olyan gép, amiből ÉN (tehát ez szubjektív!) egyiket sem választanám! szorrí, ez van...
elérhető árú kisgépek között (számomra) 4típus van ami mozgat bennem valamit
-PIDes gyors alapgép (gyors felfűtés, gyors reakcióidő, 58mm-es szűrő, reneka/vst lehetősége)
ez vagy a Gaggia Classic (régi) vagy a Gaggi Baby Primo Modello
-szintén jó lehet egy QuickMill 0650 (bár én lehet, h befürödtem vele... de ha cs egy gépem lehetne, inkább egy PIDes GC/GB PM)
-és a szerelmem: egy LaPavoni EuroPiccola ('74ig! ez viszont egyedüli gépként, kezdőnek meg fenntartásokkal javasolható...)
nem pang a használt piac:
én inkább a GC-t választanám a kavekorzo.hu-ról eléggé komplett csomag! [link]
nem rábeszélni akarlak, nem én árulom, nem is ismerem az eladót! a Classicot nálam ki tudod próbálni, ha szeretnéd! (BP; nekem a reneka szűrő a plusz, az IMS felsőszűrő és Rancilio gőzkar mínusz... és SESTOS PID helyett REX C-100as van. bár állítólag a SESTOS jobb, pontosabb egy kicsit...)
persze, ez cs akkor érdekes, hha még megvan a GC!ja és az 57mm-es szűrőtartó nem cs a reneka/vst kosarak lehetőségét zárja ki, hanem a naked kart is!
(az is cs 58mm-eshez van, ha jól értelmezem...)
szóval, ha nincs is már meg, én inkább kivárnék egyet!(ezzel talán kicsit válaszoltam Gravity1234-nek is... természetesen jó gép, lehet vele nagyon jót készíteni, de én inkább használtan a fenntebbit választanám... még 1x mondom szubjektív vélemény!)
ha esetleg kicsit nagypbb a keret akkor megpróbálnék alkudni a Kávékorzón lévő Creminából, egy JÓ őrlő mellé, és onnan nem kell (én nem akarnék, látva, kóstolva Solider2-nél a produktumot!) továbblépni!
ja és mielőtt jön a flém:
fogdostam, tapogattam Simi-nél is és a Barista szaküzletben is! engem 1xűen nem győzött meg![ Szerkesztve ]
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31293 üzenetére
jaa és mielőtt jönne a másik flém:
nem amiatt választanám a GCt mert a Lelit Paprika-cityből érkezik!mdav88: azt kell eldöntsd, h ragaszkodsz-e mindenáron az újhoz... amennyiben nem feltétlen, érdemes mást is fontolóra venni! bölcs döntést kívánok!
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31293 üzenetére
a 300e ft-os creminából? persze az kb. két-három évvel ezelőtt volt, de akkor, ha jól rémlik, 150e ft-ért nem ugrottam bele, nem függetlenül az árától. mondjuk persze azóta velem is elszaladt a ló kávégépileg.
a hirdetett gc csomagot én is tízszer hamarabb venném az itt feldobott dolgokból bárminél
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bacskait
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31294 üzenetére
Szerintem is jobb döntés egy fórumról vásárolt használt, mint egy új.
A GC+pid például teljesen jó választás. -
mdav88
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31293 üzenetére
Értem és elfogadom a véleményed. Bár szerintem elég magas a gaggia-k ára.(látom a plussz cuccok értékét is)
A naked kar nincs kizárva, van hozzá gyári, érkezik is két héten belül. -
vendingo
veterán
Én továbbra is Lelit párti vagyok (használtam, próbáltam). A gaggiat egy életre megutáltam. Lehet csak én vagyok szerencsétlen, de nekem 3-6 havonta mindig beszarik. Pl. Rossz volt a termosztátom, ma kicseréltem egy tuti jóra és rosszabb lett mint volt. Majdnem szétvertem a pincébe, egyedül az tartott vissza, hogy szép, és dísznek még jó lehet. Hiába tartom rendbe az átlagnál jobban, folyton szívat, folyik, nem pumpál, túlforrósodik, szétrohad...
Lelitet csak amiatt nem veszek, mert nálam jönnek mennek a gépek, és ha vennék egy új Lelitet az első jobb lehetséges utódnál lecserélném, az árán meg buknék, mert használtan lehetetlen szerezni. Nemrég kínomban majdnem rászántam magam a vételre, de most meg közbejött a daráló.
A kis Lelittel csak egyetlen egy bökkenő van (számomra) az az 57-es kosárméret. Aki nem akar tuningolni annak mondjuk semmit nem számít, ugyan olyan lesz a kávé íze, mint az 58-as kosárral.
Most van 2 szuper darálóm, csak éppen kávét nem tudok főzni. Majd hazahozom a brikkát, az tuti nem romlik el[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest