Új hozzászólás Aktív témák

  • Zen42

    tag

    Örülök, hogy végül csak fúrta más oldalát is a kíváncsiság a vizezéssel kapcsolatban. :) További jó kísérletezést kívánok mindenkinek! Nálam most a karácsonyra olyan kis vagy ritka tételek jönnek sorban amiken nem akarok kísérletezni de pont ma érkezett be egy kilónyi - itt a fórumon is dicsért - kávé amit most hagyok pihenni egy hónapig és azon majd széttesztelem magam.

    Az eddigi tapasztalataim a túlvizezéssel nem annyira konzisztensek, ezért nem tartom őket mérvadónak. Minden más lesz és kényszert érez ez ember hogy bőszen állítgatni kezdjen, ezért nem teljesen egyértelmű még számomra, hogy az íz az végülis mitől lesz jobb amikor jobb lesz. Mert van amikor pl. nem tetszik ugyanolyan beállítással.
    Elméletem szerint az olyan kávénak áll jól a túlspriccelés ami kiált az előáztatásért ami ugye nálam nincs, de a meghosszabbodott lefolyás, ezt kompenzálja minden más paraméter változatlanul tartása mellett. Hogy ez igaz-e majd csak hosszas próbálkozással fogok csak biztosra tudni.

    Az őrlőre feltapadást gyanítottam és így is volt. A szemcsék egy része feltapad az őrlőkamra falára, ahonnan csak többszöri újraindítással lehet "lerázni" később, miután tökéletesen megszáradt. Nem zavaró mennyiség, de akkor is. A kamra nyílásában is több kávé marad ha többet spriccelek és a tölcsér falán is. Összességében még mindig nem igazi mennyiségről beszélhetünk de az őrlőt többször kell takarítani. A Majorhoz van, hogy napokig nem nyúlok hozzá normálisan. Most, hogy ezzel szórakoztam, naponta (4-5 dupla) után azért szükségét éreztem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák