Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SteelCowboy

    csendes tag

    válasz sz.zs. #102066 üzenetére

    Kipróbáltam a presszót Bazsee korábbi posztja szerinti vízzel (5l dm desztvízhez 0,15 szódabikarbóna és 2g keserűsó).

    Az a baj, hogy nincs mihez viszonyítani, mert az ünnepek előtt bespájzoltam Bagirától, hogy ki ne fogyjak, míg itthon vagyok, de ez az első rendelésem volt onnan. Szinte biztos, hogy user error van a dologban (talán a víz), de próbáltam már 3-4 kávét és nem igazán ízlik.

    Ádám mondta, hogy omniroast minden pörkölésük (olyat sem ittam eddig, de a szegedieket dícsértétek itt), de eddig csak presszóra próbáltam. Mindegyiken azt érzem, hogy olyan üres, testetlen.

    Pedig olvastam, valaki itt írta, hogy kicsit hőigényesebbek, szóval felmentem a PID-del egész 93-94-ig is, ennél tovább a nyitott kazán fedél nélkül nem enged. Próbáltam előáztatással meg anélkül, 6bar-on és 9-en, rugóskaros profilt mímelni, de nem vezetett sikerre.

    Amíg nem kötik be jövő év elején a bestmaxot vagy a bestprotectet, addig próbálkozom még a vízzel, még van 4x5liter, amivel lehet játszani. Megpróbálom még, amit te mondtál (0,2 szóda és 1,5 Mg keverék), meg amit még korábban írtál, hogy Bazsee privát tanácsa volt: 0,3 szóda és 2g Mg.

    Meg kipróbálom az eredeti receptet filterre. 🙂

    We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.

Új hozzászólás Aktív témák