Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SteelCowboy

    csendes tag

    válasz sz.zs. #101040 üzenetére

    "Minél gyorsabb annál jobban ízlett nekem a kávé."

    Ez talán arra (is) enged következtetni, amit a kézihajtányoknál többen is alátámasztott Kruve-val és egyéb módszerekkel, hogy minél gyorsabban tekeri az ember, annál kevesebb a fine. Talán itt van az eb elhantolva, hogy minél gyorsabban megy át rajta a kávé (vagy mondhatjuk úgy is, minél agresszívabb a késprofil), annál kevesebb a fine és személy szerint neked annál jobban ízlik a végeredmény. Itt kérdezném meg, hogy a ZM gyári kését, a 151F-et nem tervezted kipróbálni? Persze, elvileg filterhez való kés, de ugyanúgy működik presszóra. Szűkebb a presszótartománya, de azért használható (állítólag).

    Nekem a Royalban az a kés van, de sajnos eddig még nem tudtam kipróbálni, mert a panelban nem volt helye a konyhának csúfolt lukban, elköltöztünk házba, közben meg beb@szott a köcsög covid, úgyhogy október 25-én elment világgá az íz- és szagérzékelésem és még mindig nem állt vissza 100%-osan. :O
    Neked már minden ugyanaz, mint előtte?

    Szóval Koczó93 kartárs tudna többet mondani, mert ő '18 október óta használja a Royalban a 151F-et - nagy megelégedéssel - presszóra is. Ennyi idő alatt biztosan összegyűlt némi tapasztalat vele (amit én is szívesen olvasnék :K)

    We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.

Új hozzászólás Aktív témák