Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziszifeca
őstag
válasz Sziszifeca #6571 üzenetére
Ennél a beállításnál csak a frekvenciát toltam fel, minden normal, de most feljebb akarok menni.
Egy Q9550 melyik feszt igényli a legjobban? 4Ghz-ig, meg utána miket kell növelni?
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
HoReSz1975
őstag
válasz Sziszifeca #6601 üzenetére
Olvass kicsit feljebb, ezt már letárgyaltuk, amikor nekem is segítettek, de nem jött be, sajnos, egyenlőre ,de mindezt Gigabyte lapnál...
[ Szerkesztve ]
-
HoReSz1975
őstag
válasz Sziszifeca #6601 üzenetére
(#6557) DroiDMester és még ezek után is beszéltünk pár dologról...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz brian1974 #6598 üzenetére
Tehát, ha visszaveszed a CPU-szorzót 7-re, vagy 6-ra, a RAM-okat szinkronba teszed, mennyit megy a lapod max stabilan? Ez az első lépés. Így kizártad a hibalehetőségek közül a CPU-t és a RAM-ot, csak a lap maradt. Ha vm nem bírja, akkor az a lap. Tegyük fel, hogy a lap bírja a 400MHz-et (bírnia kell röhögve), a CPU-t felrakod 8-as szorzóra, adsz neki 1.3V-t BIOS-ból, FSB-t visszaveszed 360-ra, és teszt. Ha okés, akkor emelsz 10 MHz-et az FSB-n, majd teszt. Ha okés, megint 10 MHz emelés, stb. Ha hibázik, emelsz egy keveset a VCore-on. Eddig jussunk el, aztán majd tovább is lépünk.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Sziszifeca
őstag
válasz HoReSz1975 #6603 üzenetére
jól van na, én is olvastam,de nem jött össze, Test1-nél már eldobott, de most kicsit elindult, mert most is megy a BLEND, és Test9-nél járok.
Egyszer csak összejön.>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Sziszifeca
őstag
Egy gyors beállítás ami eddig stabilnak tűnik, 1 órát bírtam nyomni, mert álmos vagyok: [Q9550@4Ghz@1.184V_BLEND]
[ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
lipi67
nagyúr
válasz FragMaster #6593 üzenetére
Attól függ, hol veszed. Használtan biztos olcsóbb, de sok boltban uazon az áron vannak.
-Hát foglalkozni kell vele, s jön majd az eredmény is.4,-4,3GHz tuti benne van.(#6594) Laraxior Gonoszkodsz
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz FragMaster #6593 üzenetére
Kicsúsztam az időből mert keresgéltem Neked 1-2 eredményt még.
[Valid -nagyolva, nem végleges]
[kis fesz, kis tuning]
[Vid-jén plusz 1 GHz]
Egyelőre ennyi, most nem nagyon van rá se időm, se ez a meleg nem alkalmas, irreális. -Bár ha megnézed, melegedéssel nem voltak gondjaim -Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
nagyúr
válasz brian1974 #6608 üzenetére
1:1 arány, vagyis a RAM busz órajele megegyezik az FSB órajelével. (Az effektív RAM sebesség a RAM busz frekvenciájának duplája.) BIOS-ban a DRAm Freq. multiplier-t 2.00-ra állítsd, ő lesz az 1:1, vagyis a szinkronhajtás.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
FragMaster
addikt
Processzort csakis használtan veszek, úgy legalább tudok vid értéket meg egyebeket. Újonnan még fpo alapján is tud lutri lenni, válogatós boltos csókosom meg sajna nincs
Szép eredmények. Visszakerestem az fpo-dra jó lesz referenciának Amiket google nagyjából kiköpött és nem mentek annyira mind 1.2v feletti vid-ekkel rendelkeztek, gondolom akkor érdemes 1.2v alattiakra vadászni...
[ Szerkesztve ]
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
slett27
addikt
Gigabyte P45-UD3 lapot sikerült csak szereznem , állítólag a Giga megszüntette az UD3R,P sorozatot és már nem lehet rendelni. Mennyivel vagyok hátrébb ezzel a lappal tuning téren ? FET hűtés nincs, csak a helye, viszont a lyukak megvannak a lapon.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
lipi67
nagyúr
válasz FragMaster #6612 üzenetére
Én ph-n nem nagyon adok-veszek. (amúgy se) viszont ha valamit (VGA-Proci eladok itt a környéken, olyanok veszik meg, akik többre tartják a bolti, garis cuccot, mint az Fpo-t,Vid-et (azt se tudják, hogy mi az). Lelkük rajta.
Nem tudom, hogy a procim milyennek számít, nem nagyon merültem bele, meg sok q9400-et se láttam. Nekem ok, de nem ragaszkodom hozzá. Vedd meg! 2009.06.03-án vettem az Ipontól. (kapszkodj..53.476FT-ért meg 2.400futár, durván 56.000-ért.)(#6615) slett27: Néma gyereknek..Én azt is eladtam volna..
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
Most meg ahogy nézem..42.000-ért utánad dobják.. Kemény 2 hónapos a procim Pont akkor vettem amikor a legdrágább volt. Még ha felárat is kapnék a jó Fpo-ért, akkor se éri meg eladnom asszem. Itt fog megrohadni a lapomban.
-
lipi67
nagyúr
válasz FragMaster #6618 üzenetére
Azzal nincs is semmi bajom, meg..Igy jártam, ennyi
A linkelt UD3 korrektnek néz ki, én sokkal gagyibbat láttam.[link][ Szerkesztve ]
-
FragMaster
addikt
-
lipi67
nagyúr
válasz FragMaster #6622 üzenetére
Inkább vennék 100x itt Abit IP35-E lapot 12.000-ért (új-garis elvileg)
-
Tibiajax
nagyúr
válasz FragMaster #6624 üzenetére
Az abit megszünt.
Legalábbis az alaplagyártó részlege, teljesen. -
slett27
addikt
válasz FragMaster #6622 üzenetére
Nah, nekem pont ilyen sikeredett. Átmegyek a lap topicjába és nézek a FET-ekre valami kompatibilis FET hűtőt.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
lipi67
nagyúr
válasz FragMaster #6624 üzenetére
[OFF]Itt oemet, újat kínálnak garral. Mikor sajna megváltam az Ip35-+E-től , akkor jött ki a 18-as bios, ami a 8xxx E0-s támogatás (is) volt. Én szarrá feszeltem, minden rosszat elkövettem vele,cserébe adott 566-os FSB-t és akinek eladtam itt, annál azóta is hibátlanul megy , most egy 5200-es társaságában. Mást nem tudok róla. Megszünt, persze, meg, nem is ma, viszont nem biztos, hogy nem adnak még ki biost, valami ilyesmit mondott akkoriban Macka. Nem tudom..[/OFF
-
Laraxior
titán
miért cserélnéd el a jóféle Q9550ed? Simán tudnád emberi feszekkel 4200 felet hajtani, ha van erre egyáltalán szükséged Q9650el mi változna? semmi..csak pluszpénzt fizetnél érte
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
slett27
addikt
Hát, nézegettem hűtést rá, piszok drága mulatság lenne,Enzotech MST-81, de ebből 2db kell és úgy húzós. Ha bele szakadok is szerzek ez helyett egy UD3R-t. Így tuningolni meg öngyilkosság 4 magos procit ebben a lapban. RAM sünik felejtősek szvsz, mert lepotty lesz, ha nagyon melegszenek a FET-ek. Ráadásul a Xigmatek lehet nem is menne fel, a FET hűtők magassága miatt.
Na de ugye ez a Q9550 topic és nem a Gigabyte P45-UD3..., megvan a procim FPO : L835B193. Még nincs beüzemelve.[ Szerkesztve ]
-
Adix
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Szeretném a hozzáértők segítségét kérni.
A Q9300-as proci jelenleg 3GHz-en ketyeg. 400-as FSB-vel, alapfeszen, a Memóriák 1066-on, stabilan (3D StudioMax 3 napja renderel minden mag 100%-on)
Azonban: Ha az FSB-t csak egyetlen MHz-zel is megemelem, akkor már a bootolásnál újraindul. Arra magamtól rájöttem hogy nem a feszültségekkel van a gond, de azért megpróbáltam mindennek egy kevés plusz feszt adni, de eredménytelenül.
Tkp. ha a memokat nem tudom kerek 1066-ra belőni, akkor nem indul.Proci: Q9300
Lap: Gigabyte EP45-UD3R
Memók: 8GB Kingmax 1066MHz 6,6,6,18-as időzítésekkel
Cooler: Asus SilentSquareA Q6600-at ugyanezzel az összeállítással 3,4-ig sikerült húzni.
Köszönöm!
-
slett27
addikt
válasz FragMaster #6634 üzenetére
Gorneck anno mondta, hogy az SB vagy NB hamarabb adja meg magát, de az lehet hogy csak 2 magra vonatkozott. Én inkább biztosra mennék.
-
Sziszifeca
őstag
Na javítottam kicsit ezen az alapfeszen: [4.05Ghz@1.184V]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
slett27
addikt
válasz Sziszifeca #6636 üzenetére
Lehetne egy kérésem fórumtárs ? Tapizd meg légyszíves a FET hűtőket Prime alatt, hogy milyen melegek.
[ Szerkesztve ]
-
Sziszifeca
őstag
válasz slett27 #6637 üzenetére
Helló!
Megtapiztam ebben a 28 fokos szobában, hát kicsit meleg azért terhelés alatt, úgy hogy le van véve a hűtőborda tetejéről a Kék Gigabyte lemezt! Ha nincs terhelve, akkor langyoska. Hogy hány fok azt nem tom, olyan 60-körülire saccolom. Mért kérdezed? Ilyen lapot szeretnél?
[ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
slett27
addikt
válasz Sziszifeca #6638 üzenetére
Szerettem volna. Csak a Gigabyte úgy döntött nem lesz csak UD3, amiből a rev 1.0-ás-on nincs semmi hűtés a FET-eken. Ha kb 60C-os a borda, akkor +20-30C-ot simán rálehet számolni a hőmérsékletekre szerintem. Az meg nem hiszem hogy jót tenne a lapnak 2-3 órás Prime után.
#6622 nézd !
Köszi a gyors választ !
[ Szerkesztve ]
-
Sziszifeca
őstag
válasz slett27 #6639 üzenetére
Szerintem lehet még venni UD3R lapot is. Hexxa kollégánál garis az én lapom, és mondta kb 2 hete hogy ha valami baja lenne, akkor cserélni simán tudja még ugyanilyenre.
Az hogy leálltak a gyártással, még lehet forgalomba nem?
Vagy hátha valaki eladja mostanság.>>Youtube/Sziszifeca<<
-
slett27
addikt
válasz Sziszifeca #6640 üzenetére
Persze, forgalomban lehet, amíg el nem fogy. Már megvan sajna az UD3, UD3R-t rendeltem és ezt hozták, már elúszott a hajó.
Ehhez az eredményhez, amit előbb linkeltél kellett + fesz az MCH-nak ? Vagy csak a CPU feszhez nyúltál.
[ Szerkesztve ]
-
slett27
addikt
válasz Sziszifeca #6643 üzenetére
Az derék. Na majd meglátom én mit fogok kicsikarni a Q9550-ből, sztem előjönnek majd az ősz hajszálaim megint.
-
NFree
addikt
válasz Laraxior #6630 üzenetére
Mást adtam volna érte nem a procit, megmaradt volna a q9550-is , viszont így kiteszteltem volna a q9650-et s a jobbat megtartottam volna.
Zsubi
Gondoltam rá a múltkor, hogy megkérdezlek privibe , de azóta történt egy s más és úgy döntöttem nem akarok máer idén többet gépre költeniSziszifeca
szép eredmények vigyázz rá[ Szerkesztve ]
vga
-
NFree
addikt
válasz proof88 #6648 üzenetére
Hagyd a smallt , felesleges azzal kínozni a procit, large fft , vagy blend a tuti szerintem, ez a kettő nem csak a procit kínozza, hanem a memcsit meg az egész rendszert is, hiába stabil ugymond small alatt, ha egyébként meg állandóan elhajigálja magát game , s egyebek közben
vga
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest