Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kimi02
őstag
-
lipi67
nagyúr
válasz m4rk.89 #7601 üzenetére
Jó móka az! Mikor csinálod idegesít, de ha jönnek az eredmények..szuper jó
Hajrá!
kimi02: Szuper kis procid van.
[Elrettentés tőlem Nektek (fesz) ]
1,84V -ig megyek (ha hidegegebb lesz-holnap reggel...), most edzésben van[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz m4rk.89 #7605 üzenetére
Figyelem .., validnál meg nem sok terhelést kap, egy 1,6V-os prájmolás többet ártana..
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz bandi0000 #7608 üzenetére
Szia!
Személyes tapasztalatom nincs q9300-mal, de annyival biztos jobb a Q94 mint amennyivel tőle jobb a q9550. Mivel (boltot nézek) árban szinte u.annyi (ill. Iponnál a q9300-as drágább- beszállítók-raktárkészlet miatt(gondolom) ) természetesen jobb vétel a q9400-as. Arról nem is beszélve, hogy csak nagyobb a szorzó és alacsonyabb FSB-n is tisztességesen megy, nem kell alatta feszelni a lapot. Játék: Nem tudom, nem szoktam játszani, nincs viszonyítási alapom, de..Egy gyorsabb procival csak jobb. Feszemelés nélkül 3,4 -en van szerintem bármilyen lapban, s az meg mindenre elég. (Nekem alapon is). Én nem bántam meg, hogy megvettem. Ha 2-3k val drágábban jó FPO-s 9550-et kínáltak volna..az más. Vegyél inkább Q9400-et mint Q9300-at.
-
m4rk.89
aktív tag
válasz bandi0000 #7608 üzenetére
Mostani játékokból sok visz már 4 magot, elviekben GRID, GTA IV, Resident Evil 5. stb. . Nem tudom milyen lapod van, de P35ben vagy nem annyira jó lapban kínszenvedés mondjuk egy 450-es fsb, tudom említetted h nem nagyon akarsz tuningolni. Vagyis én is inkább a nagyobb szorzós Q9400-at mondanám, hogy vedd meg.
-
lipi67
nagyúr
válasz m4rk.89 #7611 üzenetére
A TJ.Max egy "dolog". A procit nem a hő, a fesz öli meg. Igaz, ha nagyobb a hő, kevesebb fesz is elég neki. Ilyen fesszel PI-t? Á! Isten ments, kben meg..rögtön fagyna. Ez csak a táblázat miatt készült,s bizony 1,8V-on léggel könnyen átüthet(ne), de rég óta nézegetem, tudtam, hogy bírja. Most majd megy egy prime rá, hogy lássam, u.azon feszen tudja -e u.azt a MHz-et, s nem-e melegedik jobban. (100%, hogy jó lesz). Ha igen, kutya baja.
8400-8500 -tel is max 1,56V-on prájmoltam, ez se fog többet kapni,s azt is csak akkor ha a szobában nem lesz 26°, és le lesz szedve az oldallap.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
nagyúr
-
m4rk.89
aktív tag
válasz DroiDMester #7613 üzenetére
Oké, csak azért írtam, mert nekem azt mondták, hogy már 400-as fsbhez is 1.16V kell mch-nak és nekem 1.1V-al is blend stabil volt.
-
lipi67
nagyúr
válasz bandi0000 #7616 üzenetére
Hát ha jól látom, támogatja a quad 45-ös procit, de úgy nézem, sovány 3fázis táplálja. Én 2200 és 5200 -zal szereltem 2db-ot régebben, ott ment minden szépen. Asszem a tápcsatijával volt bajom, kicsit laza volt.
-
lipi67
nagyúr
válasz m4rk.89 #7614 üzenetére
[q94@8x400 mch 1,05 blend]. Bocsi, összecsaptam hirtelen, tuti sokat lehet finomítani, de már unom, mára elég volt A lényeg látszik, 400-as FSB-hez elég mch 1,05V is. (S ki tudja meddig még)
-
spejci
tag
Hello.
Milyen hűtőt ajánlotok q9450 hez, tuninghoz? Én Mugen 2 néztem ki.
Vélemény? -
martin66
senior tag
Helló!
Hogyan leeht meghúzni a procit? Akkor nem veszti el a agriát?
Q 9550-est 4Ghz-re hogyan? eléglenne egy ATX Táp GPS500AB-A 500W Chieftec 12cm vent. vagy egy ATX Táp GPS550AB-A 550W Chieftec 12cm vent. mi a különbség 500w és 550w között?
Mire szolgál a fesz? és hogy lehet meghúzni?
ne néz lécci hülyének kezdő vagyok -
h.adam.92
őstag
hali
q9550-hez szeretnék ep45-ud3p-t. de láttam vhol h rev1.0 meg asszem rev2.0. melyik a jobb, melyiket szereti jobban a q9550?
-
martin66
senior tag
bocs dupla post
[ Szerkesztve ]
-
martin66
senior tag
Milyen deszka (jól mondom alaplap?) kell a q9550-nek?
mert ahogy olvasgatom Rev. 1.0 és Rev 1.1 de ezek 70 000 rugó meg ez GIGABYTE GA-EP45-Extreme de 20-30 000 Ft között mit ajánlotok?Elöbbi kérdéseim
Hogyan leeht meghúzni a procit? Akkor nem veszti el a agriát?
Q 9550-est 4Ghz-re hogyan? eléglenne egy ATX Táp GPS500AB-A 500W Chieftec 12cm vent. vagy egy ATX Táp GPS550AB-A 550W Chieftec 12cm vent. mi a különbség 500w és 550w között?
Mire szolgál a fesz? és hogy lehet meghúzni?
ne néz lécci hülyének kezdő vagyokIlyen lenne az új:
Ram: Kingston 2x2Gb 800Mhz
alaplap: pl.Gigabyte iP45 GA-EP45-DS3LR LGA 775 DDR2 PCX Raid+SATA2 ATX 2.0
Videókari: GIGABYTE GV-NX96T1GHP 1GB PCIe
Tápom: ATX Táp GPS500AB-A 500W Chieftec 12cm vent.
proci: Intel 2800/1333 LGA 775 12MB Core 2 Quad Q9550 BOX
proci hűtőoctua Cpu hűtő 775/K8/AM2 12cm venti szuperhalk nhu12p
videókarit nem cserélek
megfelel? -
pzske
aktív tag
Sziasztok
1 véleményeteket akarom kikérni.
Gondolkozom 1 q9550 beszerzésén 1 p35-ös lapban hajtanám /link:[link] / , dd3-as memóriákkal . Jelenleg 1 q6600-as hajtok ebben a lapban 3.0@gzh-n alapfeszen. Ha nem 1 nagytuningos procit fogok ki milyen eséllyel indulok neki a tuningnak ebben a lapban illetve 1 q9550 -es mondjuk százalékban kifejezve mennyivel erősebb 1 q6600- nál. /Van e értelme ide váltani/
Köszi előre is a válaszokat
Az élet 1 szar játék , de a grafikája nagyon ott van...
-
bzs73
őstag
válasz m4rk.89 #7625 üzenetére
Szerintem nem lettél lehurrogva. Amugy meg van rev 1.6 is de nagyon eggyiket se lehet már kapni sehol.Bizonyítani meg nem kell,főleg neked nem fogok/a nagytudású miatt/ de ha szétnézel elég sok rev 1.1 lapot láthatsz fórumokon bőven az 535fsb felett amit mondtál ha jól emlékszek,és ezt csak azért mert neked valaki mondta.Tapasztalatod persze nincs a lappal.Nekem volt már ud3r is rev 1.0,1.1,ud3p rev 1.0,1.1 és semmi különös külömbség nem volt eggyik közt se.rev 1.1-esek szerintem stabilabban mennek,kicsit az fsb rovására,de ez az fsb mizéria 600 körül kezdődik,de ez se törvényszerű.Bosszantó ez a dolog az biztos,mert szerintem is túl sok már itt a nagytudású,akik mögött nem sok tudás van,meg tapasztalat,még is osztogatják az észt.Már bocs ha így a végén kicsit durvulok de ha utána nézel az eredményeimnek és hogy hány féle konfiggal,procival lappal csináltam a dolgokat akkor nem neveztél volna el annak aminek.Na jól van le is zártam.Nem vagyunk egyformák szerencsére,bár a szerencsébe nem hiszek.További jó tuningot.
If a second or you are the first to lose.
-
m4rk.89
aktív tag
np
h.adam.92: Már meglévő lapon tudod nézni, a lap bal sarkán.
-
lipi67
nagyúr
válasz subaruwrc #7620 üzenetére
Hali!
Azzal hát, nem hal bele Megnéztem , most is mindent tud, amit előtte tudott. (főzni most se- nem melegedik)104 MHz, jaja. Jó lenne valami okos ötlet (miont régen a PI-nél) mert úgy néz ki, itt a vége, ez 1,9V-tal se menne többet. Vettem egy p45DQ6-ot, abban kíváncsi leszek mit megy majd. Vagy igazolja a Quad + UD3P/R jó hírét (szerintem igen), vagy ha nem, akkor meg öröm van, hisz ha jobban menne.. (direkt néztem én is WR : UD3P, 2D3R , 3: UD3R..)
Jó lenne közéjük lőni egy DQ6-ot
-persze, lehet, hogy az "időeltolódás, s q9400-nél már UD3-as mizéria volt, meg tuningra minek 1000 lan..- (ezzel bíztatom magam)
Ti? Mit s mikor ügyködtök? Vagy előbb ledoktorálsz? (kell is a suli, félre ne értsd - táncikáról nem is beszélve!! Pogo?)(#7622) martin66: Meghúzni a procit..Hát biztos körülményes, de szerintem hátulról 1xübb, s igen elveszti ha előtte szűz volt! -Bocsi! Nem bírtam ki! Mivel csak ezt láttam, s nem is olvastam a kérdést, hamarosan pótolom, s ha tudok, válaszolok.
[ Szerkesztve ]
-
kimi02
őstag
1.2v Eddig
-
lipi67
nagyúr
válasz m4rk.89 #7623 üzenetére
Sajnálom. Meglesem majd, nálam hol dob el 1,05-ös Mch-n
(#7634) kimi02: Ezt be is lőhetnéd 24/7-re. Tuti kben, hogy lesz az még 1,2v alatt is!
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz martin66 #7628 üzenetére
Q9550 alá UD3-as szériából lenne jó a az UD3R/P közül valamelyik.
rev-es vitába úgy érzem, nem szállnék be, jó bármelyik. (fasza, be is szálltam )
Nem veszti el, csak ne ütsd át (feszeld túl) mert egy "elégett" procit gariztatni macerás..
Az előbb említett combóval (UD3-as széria + 9550, ez nem fenyeget, 1,2v-on tudja talán mind1ik, az meg pici fesz. Szerintem más lapoknál se kell egy 9550-et szétfeszelni 4GHz-re.
Tápnál ehez nem 1000Watt kell, elég egy erős 400-450-es is, én a corsair-t ajánlanám.
500 és 550W között.. 50Watt (nem értem a kérdést)
Mire szolgál a fesz? - Ezt se értem.. Jó ha áramalatt van azért a gép, nem?
Feszt ET6-tal emelgeted, nagyolod, majd mikor mindent belőttél a biosban, biosból tuningolj. (VID-je felé mész a fesszel) - Lehet nem ez volt a kérdés, kicsit "ízesen" fogalmazol.
8,5-ös szorzóval a 4GHz-hez ugye kell Neked 470-es FSB. Mivel nem táblázatok élére törsz, 24/7-es beállítás az ideális cél, igy jó lenne ha a ramjaid szinkronban (1:1)mennének. Igy 2x470, 940 MHz kellene atomstabilan. Ezt egy 800-as Crucial simán viszi, de egy gyengébb eresztésü kingston szinkronban nagyon nem biztos, hogy tudja.(tRd 7-en lenne jó, hogy értelme is legyen) Nem kell márkás ram, de 1066-os átlagos jobb lenne, ne az legyen már a szűk keresztmetszett.
GA-EP45-DS3LR : Inkább UD3LR, azt hiszem az még van, és nem is rég vett itt valaki, s meglepően jó tuningban. (olvasgatsd a topikokat -york-giga), nézegetsd Gorni oldalát.
Hűtő: 4GHz-hez ok, s ne a "halksága" legyen a legfontosabb paramétere, valamit valamiért.Ja! Giga Extreme lap nagyon jó deszka, de Neked egy tuningbarát procival kell 4GHz és azt olcsóbb lapokkal is elérheted emberi feszen, s a szolgáltatások ..másodlagosak. (itt)
(#7636) kimi02: Huhh..Ha jól emlékszem Miskolcon van az is meg a 8400-as is. Igen, emlékszem, szinte detto uaz a 2 proci volt.
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz m4rk.89 #7638 üzenetére
"Bocsánatot" ? Ne szívass már!
Azt kéne megnéznünk, hogy Vid/bios -nál 1,05MCH-val mennyi a max FSB. Meg is lesem, érdekel.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz m4rk.89 #7640 üzenetére
Pill. nézem, de szerintem semmi..(úgy értem, hogy VID körüli)
[ennyi], de ezt nem 1 nap tesztelés után csavartam ki belőle. (VID-em 1,1875, ez pont VID/bios).
Kben..Ha jól látom, Neked 9550-ed van. Miért nem 8,5-ös szorzóval nyomod. Nem olyan sokat ér a magasabb FSB. Igaz, míg feszelni nem kell a cuccot..[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz m4rk.89 #7640 üzenetére
Tudod mit!?
Nézz be [Ide!] Azért csinálgatjuk, hogy legyen összehasonlítási alap. S ha kedvet kapsz (kapj! ) tesztelj Te is.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz m4rk.89 #7643 üzenetére
Huhh. Én kb-ra ha meg tudom mondani, hogy Nálad milyen fesz kell az MCH-nak 8,5-ös szorzón, s azzal a rendszerrel. (nem 2 alaplap, 2 1forma alkatrész sincs)
Mint tudjuk 333-400 hoz elég 1,05-ös MCH nálad is.
425- 450 hez szerintem a gyári 1,1V, bár lehet, hogy 450-nél már 1,16 is kell ott.
500-hoz 1,3 kb.
Viszont.. ez egy paraméter a biosodban, csak 1! S azért függ sok mindentől (főleg a procidtól). Csak úgy tudod meg, ha végigzongorázod.
Én nem lépcsőzgettem ki, bevallom. Alapon 1,05
ha kevés lett akkor 1,2 V, 500körül 1,28-1,32V
540-nél már..1,46 is elkelt.[ Szerkesztve ]
-
-
lipi67
nagyúr
válasz m4rk.89 #7645 üzenetére
Persze, hogy szép napok. Én imádok tuningolni, tesztelni. Szórakoztat,s nem is keveset lehet tanulni belőle. P45-nél elmúlt az az idő, amikor csak a feszt és az FSB-t kellett nyomni neki és ment..Így a jó! (ok-ok, p35-nél se szó szerint, és egy emberes eredményért MINDÍG "szenvedni" kell.
Asszem lépek aludni. Jó éjt!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest