Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
nagyúr
válasz kimi02 #14201 üzenetére
Tudom, hogy szívás van velük, tapasztalom...
Viszont AC2-ben kevésbé procilimites így, tehát
valamit azért számítanak. Btw. szerintem a te
procidat azért nem akarták megvenni, mert írtad,
hogy i5-750-re váltasz. Ilyenkor az ember pl. azt
gondolja, hogy ha már a "legtuningosabb q9550"
tulaja is inkább i5-750-et vesz, akkor az biztos
sokkal jobb lehet, tehát inkább olyat kéne venni.Ekkor megnézi, hogy árban mi van, s látja, hogy
nem is vészes...! Ha hiszed, ha nem, engem is
elbizonytalanítottál ekkor, mivel nem WR-eket,
meg egyebeket akarok, csak minél jobb proci
teljesítményt (igen, hogy még a kissé elb*szott
konzolportok se akadjanak), de minél kevesebb
macerával, tehát pl. nem is igen akartam lapot
cserélni, meg ilyenek... Mondjuk egy lapcsere
befigyelt, így legalább kiderült, hogy mennyire
nem "hajtotta ki" a P35 a Q9650-et, ill. fordítva,
hogy mennyire igen: azt 4,2-n már nem tudtam
stabilizálni, lipi procijával 4,25 biztos meg lesz. -
Fücsök007
őstag
Üdv mindenkinek!
Mivel mástól nem láttam, ezért megírom: klubtag lettem ezzel a procival! -
DigitXT
nagyúr
válasz darál0w #14203 üzenetére
Persze, tisztában vagyok vele, hogy kiváló teljesítményű procikról beszélünk.
Egyszerűen a hirdetés szövege alapján (vagy HSZ, mindegy), az jön le, hogy
érdemesebb i5-750-et venni, hiszen az eladó is arra vált. Ráadásul az ember
megnézi, és még olcsóbb is a proci. (Igaz, a tuning egy új procinál totál lutri!)Mondjuk a lap + ram megdobhatja az árat, ha valakinek már van egy teljesen
jó 775-ös DDR2-es kombója, tehát igen: ha valakinek csak egy jobb proci kell,
akkor természetesen nagyon jó döntés egy Q9xxx! (El is adtam a Q9650-et.)sephi: na igen, ezeket már igen... Mondjuk a lapomat is használtan vettem,
olyan hűdebaromidrága nem volt. Persze mihez képest: ahhoz képest, hogy
mennyiért ment el a P35, ahhoz képest egy kisebb vagyok (243%), de egyszer
élünk. Gondoltam ki kell próbálni, mit tud a Q9650: ment az 4,2-t is.Amikor amúgy a RAM-okkal szívtam (és a láthatáron sem volt lipi67 procija),
majdnem berendeltem egy P55 + i5-750 kombót. (Utólag belegondolva, azzal
olcsóbban jöttem volna ki, mint így. De így legalább van egy garantáltan tutijó
procim, lehet próbálgatni. Kicsit fel is tupírozom jövő héten a vízhűtésemet.)Nem minden vásárlási döntés full racionális, de ha valaki elég kocka: kell az!
[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz DigitXT #14211 üzenetére
Gondoltam már én is rá, hogy megválnék p35ds4-emtől, de csak p45ds4-5, dq6-ra cserélném, mert azokra jók lennének az heatkiller alaplapi blokkjaim. Vagy ha együtt adnám el a lapot a blokkokkal, akkor még többet buknék rajtuk. Csak az alaplap lecserélése 10k körül lenne, feltéve ha jó árban menne el a lap. Viszont az a pár száz mhz nem biztos megérné. Igy is, ha szükség van rá, elrohangál 1,1875V-on 3520 MHz-en a procim (q9450). De mivel szinte csak codmw2 megy meg dirt2, oda alapon 1,025V-on is elég. Szóval valószinűleg nem lesz csere. (egyenlőre)
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
kimi02
őstag
válasz DigitXT #14211 üzenetére
De ha mondjuk valakinek van egy jó P45-ös lapja és egy E-8xxx proci vagy egy Q-8xxx proci arra baromira megéri cserélni , főleg egy ilyen Q9550-es procira és nem kell lapot venni meg memokat, és igy jóval olcsóbban megussza, és az i5-750-es szintjén van .
Csak engem hajt a kiváncsiság a tuning terén azért akarok cserélni.
De 1-2 nap és ha nem viszik akkor marad nálam Mert ez egy kurva jó procc
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz kimi02 #14215 üzenetére
Természetesen: egyet is értünk. Csak a hirdetés szempontjából
nem volt szerencsés - szerintem - arra hivatkozni, hogy i5-750...
Ettől függetlenül, ha tényleg el akarod adni, remélem elviszik.Amúgy van valami jó összehasonlító teszt a neten, hogy játékok
(és kizárólag játékok, engem csak az érdekel...) tekintetében
hogyan viszonyul egymáshoz a két architektúra? Clock2clock pl. -
SSJPeter
őstag
válasz DigitXT #14217 üzenetére
Pont egy PH!-s tesztben csináltak összehasonlítást és alig gyorsabb valamivel a Core i5.
Azonos órajelen asszem 5%-10%-al gyorsabb tehát ezt tuningal simán le lehet dolgozni,tehát egy q9550 kb. olyan gyors 4.0ghz-n mint egy core i5 3.8-on és ez a +5%-10% gyorsaság nem azt jelenti,hogy +10% FPS kapsz játékban hanem mondjuk a 3dmark CPU tesztjében van +10%-od, FPS-ben ez szerintem ez alig mérhető...mármint ha 30-40 körül van.
Persze azt nem tudom,hogy mennyivel mennek jobban mint a quad-ok.Én csak azt sajnálom,hogy nem fogtam ki túl jó procit és csak 3.6-on tudom járatni de azért a kardomba nem fogok dőlni emiatt.
Pedig tavaly novemberben amikor konfigot vettem 5-6 ezerrel lett volna csak több az i5 750-es rendszer Maximus III formulával és DDR3-as ramokkal mint a Q9550-es rendszer Maximus II formulával és DDR2-es ramokkal.
Csak azért sajnálom,hogy nem az i5-ös rendszert választottam mert valószínű ennél csak jobb procit foghattam volna ki.De ha olyan procim lenne mint kimi02-nek a "seggem verném a földhöz" és eszem ágában nem lenne lecserélni a procit.
[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
Fücsök007
őstag
válasz SSJPeter #14219 üzenetére
Ez nem feltétlenül igaz, mert kezdetben nem mentek így az i5 750-es procik, valamint sajnos FPO-n belül is lehetnek nagyon nagy eltérések.
Viszont csak játékhoz Q9550s a legjobb, a "leghidegebb" quad, és ad + teljesítményt is, annak ellenére, hogy sokan nincsenek tisztában vele! (Fogyasztása alig kisebb a Q9550-hez képest, de ez nem fontos)[ Szerkesztve ]
-
SSJPeter
őstag
válasz Fücsök007 #14220 üzenetére
Ezt,hogy érted,hogy kezdetben nem mentek úgy?
Most magasabb órajelre lehet őket húzni vagy azonos órajelen mennek még jobban?
Szerintem meg inkább az mhz számít játékokban de annyira nem értek hozzá de ez a tapasztalatom,hogy ha 3.2-őn járatom a quad-om alig gyorsabb valami mint amikor cd2 e6400-asom volt 3.2.-re húzva.
Biztos,hogy egy i5 750-esből is ki lehet fogni anti tuning darabot amit akárhogy próbálsz húzni nem megy...ha van egy 4.Ghz-n járó quad-od minek kockáztatni?
Most mondd meg mihez nem elég egy quad 4.Ghz-re húzva?[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
SSJPeter
őstag
válasz Fücsök007 #14220 üzenetére
Hogy ne a levegőbe beszéljek akkor szeretném állításimat egy tesztel is alátámasztani.
Itt van egy teszt amit megnéztem mielőtt vettem a videókarimat amiben egy Core i7 920 D0-szteppinges procival hajtanak egy Gigabyte GTX 260 Super OC-t ami még mindig meg van tehát össze tudom hasonlítani a quad-omat és a core i7-et.
Na most a 920-at 3.5ghz-re húzták fel és így kapott a VGA 3dMark-ban 18870 pontot Vantage-ben meg 13990 pont körül.
Na most az én 3.6-os quadommal kapok 181xx pontot 3Dmak 06-ban és tök ugyanannyit kapok Vantage-ban.
Az i7 920@3,5ghz 5492 pontot produkált a 3DMark06 processzor tesztjében az én Q9550@3.6Ghz-m pontszáma 5352 tehát alig kevesebb és most még csak nem is i5-ről hanem i7-ről beszélünk aminek alig van előnye az én quadom-hoz képest pedig ez csak 3.6-on megy...4.Ghz-n simán lenyomná a 3.5Ghz-s core i7 920-at.Persze ez nem egy csúcs VGA,lehet,hogy komolyabb VGA-nál nagyobb lenne a különbség mert ennek lehet már az én procim is elég de akkor is a 3DMark-ban és a Vantage-ban produkált CPU pontszám állandó kell,hogy legyen és alig van előnye az i7-nek!
Az is lehet,hogy az újabb játékokban nagyobb lesz az előnye de egyenlőre az előnye nem túl nagy.
Az szűrhető le,hogy kb.3.7ghz-nél egy Q9550 utoléri a 920-at 3.5Ghz-n tehát akinek van egy 4.Ghz-s quadja annak kb. van egy 3.6-3.7Ghz-s Core i7-je.Nézze meg mindenki a tesztet aki nem hisz nekem.
[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
balu077
tag
Sziasztok.Sikerült szert tennem egy Q9650re. Lapom sajna még nincs hozzá. Gigabyte ep45-ds4 vagy ds5 lapot néztem alá. Megéri a ds5 a+10k felárat vagy megteszi a ds4 is 36k-ért? Segítségeteket előre is köszi. Üdv
-
Fücsök007
őstag
válasz SSJPeter #14221 üzenetére
Csak értelmezni tudni kellene és nem tennél fel értelmetlen kérdéseket: a kezdeti darabok jóval több feszt kérnek, és nagy esély van wall-ra is, ez mindig is így volt/van/lesz, mert eleinte kiforratlan a technika! A másik, szerinted ha nem lenne elég 1 Q9550, akkor minek írtam a Q9550s-ről?
Végül pedig húzva ma mindenre elég egy átlagfelhasználónak 1 Q9550, viszont Core 2 Duo procik már nem, mivel már többminden képes hasznosítani 4 magot és/vagy nagyobb gyorsítótárat! -
SSJPeter
őstag
válasz Fücsök007 #14224 üzenetére
Nem kell begurulni,bennem semmi kioktató szándék,harag vagy lenézés nem volt.
A szerinted értelmetlen kérdéseim pedig a csak a kíváncsiságom elégítették volna ki ha megtiszteltél volna,hogy értelmesen válaszolsz rájuk mert tényleg érdekelt mert nem ismerem azokat a procikat és nem hittem azt,hogy szerinted nem elég egy quad mindre.
Lehet rosszul fogalmaztam meg a kérdéseket de ezek után amilyen stílusban reagáltál elnézést nem kérek."Most mondd meg mihez nem elég egy quad 4.Ghz-re húzva?"
Ha ezen kaptad fel a vizet ez amolyan költői kérdés volt,nem több.
[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
hfrankee
senior tag
Hali!
Lehet láma a kérdés,de lecserélném az E8400-at vmilyen 4 magosra,a Q8300 és a Q9300 között tényleg csak a cache méretben van különbség?!
üdv
Mod:Megéri a q9300 azt a plusz tizenakárhány ezret?!
Kösz[ Szerkesztve ]
-
-
Fücsök007
őstag
válasz SSJPeter #14225 üzenetére
Látom nem érted, a smileyt nem azért raktam oda, mert haragszom rád, vagy vártam volna tőled elnézést, csak sokan vannak akik nem olvassák el rendesen amit a másik ír, vagy nem olvasnak vissza egy kicsit. Ha olyan lett volna a dolog, akkor keményebben, de nem trágáról értésedre adtam volna a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz hfrankee #14236 üzenetére
Nem. Két Wolfdale ad egy Yorkfieldet konyhanyelven.
A Core mikroarchitektúra második generációja, melyet összefoglalóan Penryn kódnéven ismerhetünk.
Q8xxx
Q9xxx
Ezek mind Yorkfield magosak
E8x00
E7x00 és így tovább az összes 45nm-es Quad és Core2 a Penryn család.Ezt eddig én sem tudtam de most kerestem rá. El is olvasom ezt a cikket amit itt fönt linkeltem mert annó kimaradt.
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
hfrankee
senior tag
Na vazze,jobban már nem is tudtam volna megkeverni...... -
" A Core 2 Extreme-ek Penrynre épülő variánsait is régen megvehetjük, tehát lassan itt az ideje, hogy egy kedvezőbb árú duplikált Wolfdale is felbukkanjon a polcokon. És pont erre hivatott a Core 2 Quad Q9300, az első megfizethető 45 nm-es négymagos."
Ezt értettem félre innen.
Elnézést[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz Fücsök007 #14224 üzenetére
Azért még egy E8400 tuningolva is bőven elég minden játékhoz. (GTA IV-hez nem, mivel az egy rosszul optimalizált gamma.) Csak néhány újabb játék gyorsul kicsit a 4 magtól, pl Battlefield BC2. Nem kell annyira temetni még a Wolfdale magos procikat.
Ha lesz időm elkérem haverom E8400-t és csinálok összehasonlitó tesztet néhány játékkal ugyanolyan órajelen.H2O über alles!
-
naksys
senior tag
Üdv!
Mit jelent az fsb parity? q6600 -no, q9550 -yes a specifikációk szerint.
Megéri lecserélni egy q6600-ast egy q9550-re?
-
rup1u5
nagyúr
válasz F e Z o #14241 üzenetére
Miért rosszúl optimalizált a GTA4 ?
Nálam a Q9550 már 3.2Ghz-en elpicsázta GTA4 alatt a 4Ghz-es E8400-amat.
Ha olyan rosszúl optimalizált lenne akkor nem profitálna ennyit a 4 magból.
Van egy olyan érzésem, hogy ez egy urban legend amit olvastál valahol és azóta terjeszted anélkül, hogy bármiféle konkrétummal alátámasztanád.
Az tény hogy a grafikai motorja elég szerencsétlen de az nem igaz, hogy optimalizálatlan.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
F e Z o
veterán
válasz rup1u5 #14244 üzenetére
Azért, mert egy erőmű kell hozzá, hogy elfusson normális grafikával, egy rosszul sikerült konzol átirat. Lehet a patch-ek azóta javitottak rajta. Azt is figyelembe kell venni, hogy nem mindenki rendelkezik 4 magos géppel, meg nem is mindenki tuningolja azt.
H2O über alles!
-
rup1u5
nagyúr
válasz F e Z o #14245 üzenetére
Nem kell hozzá erőmű. Ez már a második urban legend amit ide írsz.
Van aki Athlon X2 4000+ 2.1 Ghz-es procival és Nvidia 9600 GT-vel tolta gond nélkül. (ezekkel a beállításokkal)
Minden konfigon meg lehet találni az optimális beállítást amin jól elfut. A lényeg hogy addig kell nyújtózkodni ameddig a hardver erőforrások engedik. De ez minden játékra igaz. A hatodik patch nagyon jó lett. Most már egy 1gigás VGA-val is majdnem ki lehet maxolni. És azt is nézd meg, hogy mekkora nyitott terepen mozogsz benne és milyen összetett és nagy számú fizika és karakter animáció van benne. Naná hogy örül a sok magnak!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Fücsök007
őstag
válasz darál0w #14246 üzenetére
Ez az én tapasztalatom szerint is így van, bár nincs sok újabb játékom, de egy konkrét példát mondani tudok: a Gothic3 pl. 2006 október végén jelent meg, amikor még a core 2 Duo friss volt, és persze nem voltak quadok. Meglepetésre nekem a q9550s 200*6 MHz-en annyit produkát, mint az E8400 333*6 MHz-en, azonos ramsebeség, és videókártya mellett! (ÉS az E8400-nál 333*6MHz, és 333*9 MHz között nagy kölünbség volt, quadnál nem)! Ha ilyen nem quadra optimalizált játék is így profitál belőle, akkor az újabbak méginkább.
[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz rup1u5 #14247 üzenetére
3 procival (E5200, E8400, Q9450) és 2 videókarival (8800gt, 4870) is kipróbáltam, patch egyik esetben sem volt fent, csak az alapjáték. Mindenesetre a grafikától nem voltam elragadtatva. Hozzáteszem, az is lehet vele a probléma, hogy nem boltban vettem a játékot.
H2O über alles!
-
tomgabor
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest