Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SpeedR
őstag
válasz darál0w #14105 üzenetére
Ok értem, de szvsz hasonlóan irreális ez a 71 fok, mint a hivatalos TDP értékek.
Ettől függetlenül nyilván törekedni a minél alacsonyabbra, ez nem vitás.szerk:
Mellesleg a TX2 egész jól hűti a 9400-ast, ha jól van felszerelve. 3.5GHz@1.2V valós fesszel 61-62°C IBT alatt.
GTA4 alatt max 55°C 1000RPM-re leszabályozott ventivel.[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz SpeedR #14106 üzenetére
ez van megadva, erre van garancia
nyilván ha pár percig átlépi ezt az értéket, nemhiszem, h baja lesz...de huzamosabb ideig 70 fölött járatni...azért kemény
pont van egy ~3500mhzes eredményem, igaz Q8200vel. a freezer extreme jobban hűt
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
-
addikt
Üdv,
beléptem a "klubba" egy QX9650-es procival.
Rögtön elakadtam mert csak 2 magot mutat a rendszer.Tud valaki segíteni, mit kellene átállítanom?
"Aki ad,az nyer"
-
NFree
addikt
Kimi
Megértelek , én is alig birtam eladni a cuccost , de fájt érte a kicsi szivem jo olcsón ment elvga
-
cyberkind
félisten
Hali !
Szerintetek ez a proci jól tuningolható, és jó vétel lenne ?
A válaszokat előre is köszi !!!! -
Zso Ro
senior tag
válasz darál0w #14126 üzenetére
Hat nem eppen.
Szetszedtem,majd ismet paszta+ezust,eredmeny ugyanaz.
Kovetkezo korben csak ezust ment a procira,semmi valtozas,majd a vegen csak szilikon,es a homerseklet szinte meg sem mozdult.Lement ugyan 56ra,de ez nekem nem eredmeny,hiszen 25fokos csokkenest vartam.
Holnap viszem egy haverhoz,akinek szinten Q8220-asa van,abban a lapban is megnezzuk.
Remelem nem a processzornak van baja,mert az alaplap a E4300-asnal hozza a megszokott huvosseget. -
addikt
válasz darál0w #14122 üzenetére
Köszönöm a segítséget a problémára az volt a megoldás amit belinkeltél
Volt viszont súlyosabb gondom, nem indult el a Win, eljutott az asztalig azután csontá fagyott.
már mindent megpróbáltam, a BIOS frissítéstől az msconfig-ban egyenként letiltottam az engedélyezett dolgokat.
Semmi, csökkentett módban ment rendesen.
Aztán mérgemben az msconfigban full engedélyeztem mindent és most megy a win rendesen."Aki ad,az nyer"
-
addikt
válasz darál0w #14136 üzenetére
Az msconfigban az indításkor 2 mag használatát én állítottam be régen.
A többi állítás a nem használt szolgáltatások és a feleslegesen induló programok letiltása volt.Tökéletesen működött az előző processzorommal a rendszer.
Gőzöm sincs mitől kattant be a 4 magosnál.
Majd átnyálazom a szolgáltatásokat mi lehetett az aminek a letiltása ezt okozta.Mostmár 30 perce fut a prime minden rendben.
"Aki ad,az nyer"
-
Dark KillerX
addikt
Tudtok vmi jó hőmérséklet monitorozó programot,ami játékok alatt is kijelzi.
-
Zso Ro
senior tag
válasz darál0w #14134 üzenetére
Na ismét itt.Néhány tapasztalat,amiből sajnos semmilyen végkövetkeztetést nem tudok levonni.Remélem valakinek azért sikerül.
Kezdet:
1.MSI P35-ben Q8200+TX2 -> minden alapon 63fok mérve:everest,core temp
2800Mhz-re húzva szintén 63fok
próbálva: paszta;paszta-ezüst;ezüst.Minden lehetőséget kétszer.
2.Asus P5P43-ban Q8200+TX3 -> minden alapon 44fokon
Csak pasztával tesztelve
IBT-vel tesztelés közben:
-Harmadik tesztnél leállítva,mivel a Core temp-ben a negyedik mag 100fok fölé húzott,a többi 70-90fok között.Haver Q8200-át vissza,IBT tesztelés,maximum hőmérséklete 88fok egyébként neki alapon 37fok;mérve core temp,everest
3.
MSI P35-ben Q8200+gyári hűtő;pasztával kenve.
alapon everest szerintPU 60fok
A magok real temp és core temp-nél azonosan: 41-56fok
IBT-vel 15 tesztelés után a maximum hőmérséklet a magok esetén: 71fok.Számomra egy következtetés: Everest 1-2fokkal mér különböző hőmérsékletet magonként,mint a Core temp és a Real temp,viszont ez kiírja a CPU általános hőmérsékletét.Bár furcsállom,hogy számol ki átlagot ha mind a négy mag 55fok alatt van,ellenben az általános hőt 63fokra hozza.(47,42,50,40)
Az is fura,hogy havernál a negyedik mag szinte megfőtt,a saját lapomban pedig rendszeresen hozza a leghűvösebb értéket.Most örülök,hogy megy a gép normálisan,ha lehet normálisnak nevezni azt,hogy teljesen alap beállításokkal jelenleg 41-50fok között ugrálnak a magok hőadatai.Holnap ráteszem ismét a TX2-est,meglátjuk az hogy teljesít ezek után.Azt azért kötve hiszem,hogy az Intel gyári hűtője verné a TX2-est,így ez sem világos teljesen.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Dark KillerX #14140 üzenetére
mármint hogy érted azt, h játékok alatt is kijelzi?
háttérben fut mindegyik...ha van pl egy logitech g15ös billentyűzeted, annak az LCDjére kijelzi...másképp nem...
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
aya
addikt
Q8300-as procihoz tudnátok ajánlott vtt, vcore, stb, értékeket írni, 3000-3200mhz a cél, de az eddigi pár gyors próbálkozásom újrainduláshoz vezetett, igaz csak egy matx msi G41m lapban hajtom, de elvártam volna tőle 380-400fsb-t.
悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
Zso Ro
senior tag
válasz darál0w #14143 üzenetére
A proci kupakjat megneztem egy vizszintes feluleten,es tokeletesen fekudt rajta.Ha a TX2-es felulete lenne homoru,akkor a TX3-mal es a gyari hutovel is kisebb ertekeket kellene kapnom.
Az hogy lehet,hogy 2 alaplapon hasznalt 3 fele venti sem emeli a fordulatot a proci melegedesekor?Mindket lapon be volt kapcsolva az Controller,de amikor a procik 80fok korul jartak,meg akkor sem noveltek a fordulatot a ventik es a bordak is teljesen huvosek maradtak.
Olyan,mintha nem is erzekeltek volna,hogy melegszenek a procik.(haver Q8200-asanal ugyanez)
Tegnap megneztem 2850Mhz-en,es alig emelkedett nehany fokot(2-3fok) a 4 mag homerseklete az alaporajelhez kepest.Cod6 alatt sem valtozott a kep,maximalis homerseklet maradt ugyanannyi,mint amikor IDLE-ben ment.Szoval rejtelyek sokasaga
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz Zso Ro #14148 üzenetére
Ha a hűtő jól illeszkedik, (ez megállapítható a paszta nyomaiból is) és a borda is hűvös tapintásra miközben 80 fokot jelez a CPU-ra, akkor egyértelmű, hogy rossz a szenzor. Fontos, hogy pasztából csak egy hajszálvékony réteget kell felvinni egyenletesen a kupak tetejére! Én egy fél feketebors méretének megfelelő mennyiséget szoktam elkenni rajta. Csináld így, majd terheld le Prime-al vagy IBT-vel és ha már megy 5 perce legalább akkor tapogasd meg a hűtőt a CPU-hoz legközelebb eső részén vagy a heatpipe-ok tövében.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Zso Ro
senior tag
válasz rup1u5 #14149 üzenetére
En is azt mondtam volna,hogy rossz a szenzor,ha nem ket alaplappal es ket procival probalom ki a dolgot.Eddig semmi problema nem volt az elozo procim(E4300) 60% huzasakor.Szepen tette a dolgat a huto.
Tegnap futtattam 15szor az IBT-t,kulonbozo memoriamereteken,hogy ne csak a Standard-et hasznaljam,hanem piritsak neki oda.Igaz,a heatpipe-okat nem neztem a hutokon,visoznt a gyarin nincs is,csupan egy rez kupak szeru lemez.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Mobil flották
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Elden Ring
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lexus, Toyota topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs