Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
JONAS77
aktív tag
Helló everybody, csak egy kis segitség kellene, ha a procimat megszeretném húzni, nem elég a proci feszét emelni? Ez eddig tiszta, csak mi a következő beállitás, vagyis mire figyeljek oda a biosban, NB-SB ezeknek is megkell növelnem a feszt? A ramom az már jól van beállitva, Kingston HyperX @ 1066, 5-5-5-15, 2,2V-on! Le van tesztelve, csak még a procimat szeretném kihúzni az odujából , az adatlapomban meglátjátok miről van szó, szeretnék 3600MHz-ig eljutni, már próbáltam, csak nem volt elég a proci feszét emelni! Igen tudom az én procim Xeon, de a Q9550-es megfelelője, ugyanaz!? Sajnos a Xeonos fórum kihalt! Az jó lenne ha a 400-as FSB-t kitudnám tesztelni, persze a Ti segitségetekkel. Előre is kösz mindenkinek.
A házam eléggé jól hűti a komponenseket, most raktam egy 14 centis ventit a ház oldalára, a procit és a déli hidat, meg egy kicsit a VGA-t is éri, most alapon járatom a procit, 27 fokon szunnyad! Alacsony a VID-je, 1,1340V! Ez mennyire húzható, ill. meddig érdemes elmenni a frekikkel?
[ Szerkesztve ]
Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 15 Pro MAX 256GB
-
lipi67
nagyúr
válasz rup1u5 #12725 üzenetére
Gonoszkodtok itt kora reggel 1/4 2kor. Biztos sietett. Én, van, hogy betüket hagyok ki, se réá fütty. Persze elég durvák, de van baja így , no..
Teszteltem az új biost. Hm..nem verem a seggem a földhöz örömömben, de nem rossz.
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz kasa85 #12724 üzenetére
" nemértek hogylehet ilyen összerakni érdeke "???? Ezt már én se értem! Kinek és mi az érdeke? Bios 1,5 --- valós 1,44 az nem brutal szar Droop. Tök normális. Az más tészta, hogy a proci sokat kér nagyon. Az is ok, hogy 60-65° között prájmolsz meleg szobában, de a közepesen magas hőmérséklethez magas fesz párosul, ezért az is veszélyes lehet!!!!
U.Kaze 3000-ren adja majd az ívet (meg a hangot), de attól még nagyon magas feszekkel nem érdemes operálnod!
-Eladni..Sokat buknál, ez tuti, bár most az egekben van az ára, lehet, hogy most jól el tudnád adni. Amiket viszont írtál róla..nem kapkodnának érte. Ha meg tudod oldalni, szerezz egy tartalék procit (mind1, hogy mit), ezt meg küld el nekem, hogy letesztelhessem, hátha jobban megy, s emberibb hirdetésben (szövegkörnyezet), tudnád feltenni az apróba.- Más ötletem 1enlőre nincs.Khm.. Kicsit jobban figyelj arra, hogy hogyan írsz..
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Auratech
őstag
Sokféle halál után feléledt rendszerem érdekes jelenséget produkált. Bekapcsolás után az első öt perc frissítése után egyszer csak kék képernyő. Aztán restart. A bootoláskor kiírta, hogy hiányzik neki az "ntoskrnl.exe" (valami ilyesmi), és hogy telepítsem újra,
Hát épp aludni készültem.....volna.. Feltoltam az utolsó partícióra egy xp-t, aztán miután begyütt,.kimásoltam a fiss-xp sys32-ből a korábban említett filét. aztán a restartnál elindult az original xp is. Lehet hogy a mai frissítés a ludas?Auratech Field Recording
-
BeLucZ
addikt
Sziasztok!
Egy aprócska kérdés!A processzor fogyasztása teljesen arányos a feszültség mértékével?
Magyarán tehát ha alapfeszes tuning van és ameddig jut az ember akkor ugyanannyit fogyaszt majd mintha teljesen alapon lenne?
Csak azért érdekel a téma mert egy 9800GX2-t akarok betolni a gépbe és hát lehet kevés lesz neki a chieftec 550 W táp ha még a procit is akarok tuningolni:S -
NFree
addikt
Hali Van esetleg valakinek tapasztalata ASUS STRIKER II FORMULA (780i, SLI) Lappal , hogy megy benne a q9550?
vga
-
nagyúr
válasz BeLucZ #12755 üzenetére
Ahol P a teljesítmény, I az áramerősség, U a feszültség, tehát fix feszültség mellett, ha nő az áramerősség, akkor növekszik a teljesítmény.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Auratech
őstag
válasz BeLucZ #12758 üzenetére
A tudományos magyarázat a vasallóra igaz.
A processzor kicsit máshogy fűt.
A felvett amper függ attól, milyen kapcsolási szaporasággal vannak üzemelve a cpu elemei, tehát az órajeltől is. Azonos feszen a magasabb órajel magasabb amper leszivattyúzását jelenti, több a hő. a logikai elemek az egyedi fogyasztók, ami összeadódik.
Szóval a felvett teljesítmény függ az volttól és az ampertől, ebből lesz a hő. Amíg a jelalak elég meredek a logikai állapotok jelzésére, addig a feszültség elegendő aztán tolunk rá.Amikor a feszültséget növelni próbáljuk, a logikai kapuk vezérlését próbáljuk stabilizálni a nagyobb kapcsoló feszültséggel, hogy rövidebb idő alatt is átbillenjen az elektromos állapot.
A sebesség kényszerével egy szint után a jelalak nem lesz jobb a feszültség emelésével sem, mert a jellel együtt futó "zajáram" exponenciálisan nőni kezd. Ha hűtünk, akkor csökken az ellenállás, tehát nem keletkezik annyi "örvényáram". Aztán van egy pont, ahol a sajtos mese véget ér. Előbb, vagy utóbb. Azt szeretjük, ha utóbb...Auratech Field Recording
-
rup1u5
nagyúr
válasz BeLucZ #12758 üzenetére
Szerintem inkább a 9800 GX2-t felejtsd el!
Öreg, lassú, kevés a memóriája és sokat fogyaszt. Hasonló áron akkor inkább már nézz az apróban egy GTX 280-at vagy 285-öt. Teljesítményben, fogyasztásban, időtállóságban is jobban jársz és a videómemória is duplája. 9800 GX2-őt én ma már nem vennék komoly használat céljára, max a polcra dísznek ha annyi pénzem lenne hogy ilyen hobbyra is futná.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
NFree
addikt
válasz darál0w #12761 üzenetére
Hát jah Kár, hogy nem gyártják őket tovább , de szerintem így akarják befutatni az core í5-öt , mert ez az 1 ellenfele van csak , meg csinálhatott volna a giga valami jó sli-s lapot. Sli-z-ni akarok
De nem akarok váltani lga 775-ről mert nem éri meg szerintem főleg, hogy van 1 jó kis yorkomvga
-
kasa85
őstag
válasz lipi67 #12753 üzenetére
Bocs lipi67 elég fáradtan írtam, a feketén jelőlt szöveget így értelmét vesztette sorry.Nos arra szerettem volna rá világítani,hogy elég furcsa,hogy egyes fórum társaknak megy alég alacsony vid-en míg az enyém 1.3vid nél kezdődik.Alap fesz en 1.3vid en néha a cpuz+prime95 teszt alatt valós 1.12-1.15V körűl mozog,addig míg emelek rajta.(BIOS VCORE) Alap órajelen teszteltem 1.3V on 2.8GHZ-től-3.45GHZ ig bírja alap órajelen,míg 3.5-3.6GHZ Vcore1.33750V
kér.3.7GHZ 1.38125V kér míg 3.84GHZ-en Vcore 1.4250V kér valós, terhelés nélkűl1.392V,100%-os terhelés prime95 intel burn teszt leesik valós 1.34-1.3740MAX V ra.Nemrég megfordítottam a mungen2-es hűtőmet úgy,hogy a ventit a videó kari fele néz gépház oldallaplyából a 12Cm es venti meg szívja közvetlen rá a proci ventihez a hideg levegőt legalább így nem kell a ramokat 2x2gb ot a 2-4slot ba rakni hanem elfér a 1-3szolt ba.De amikór levettem a hűtőt a proci tetején kupaklyán ahová a hűtőt teszem kb 2-3mm-er karcolás keletkezett nemvágom hogyan remélem a procináll nemjelent ez hártányt.Illetve mekora max valós fesz en lehet járatni egy q9550-es procit nehogy hosszú távan besüljön vagy az életartalma rohamosan csökkenjen , a hűtést max megoldom csak tudjam,meddig mehetek el max.Nyáron meg majd mindenféle képpen megfontolon hasznos tapasztalatodat és leveszem 1.3375re 3.6GHz re a procit nehogy nekem megpatkoljon az egész.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
fagy53
nagyúr
válasz BeLucZ #12755 üzenetére
Egyszerűen mondom el, a processzor fogyasztása és ezzel együtt a melegedése a feszültséggel négyzetesen arányos, ami azt jelenti, hogy egységnyi feszültségemelésekhez durván emelkedő fogyasztás társul.
Az órajel emelésénél pedig közelítőleg az egyenesen arányos elv érvényesül, azaz egységnyi frekvencia növelés hasonlóan egységnyi fogyasztás növekedést jelent.
Tanulság, hogy törekedj a minél kisebb feszültségemeléssel járó órajel növelésre! -
rup1u5
nagyúr
válasz BeLucZ #12762 üzenetére
Nem 1giga ram van rajta hanem 2*512Mb és nem 512bit-es, hanem mindkét GPU-hoz a maga 512-512Mb memóriája egy-egy 256bit-es buszon keresztűl csatlakozik.
Ez nagyon nem ugyan az mint a GTX 280 512bit-je és 1GB memóriája! Mivel SLI-ről van szó a 9800 GX2 esetében ezért két darab 512Mb-os kártyáról beszélünk. Nem adható össze a memória mennyisége tehát jó ha úgy állsz hozzá, hogy 512MB memóriát fognak látni a játékok a GX2 esetében. Ez egészen addig nem is jelent problémát amíg maximum 1680*1050-es felbontásban játszol. De újabb játékok esetében már lehet hogy oda is kevés lesz a memória, pláne ha élsimi is bejátszik. Szóval jól gondold meg. Én biztosan inkább a 280-at választanám.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
pojzon
tag
Sziasztok újra!
Ugyan nem szorosan kapcsolódik a témához, ezért elnézést is kérek mindenkitől, de szeretnék egy kis tanácsod, vagy inkább véleményt.
Jelenleg van egy q9550-es proci @3400-on 8Gb rammal párosítva és azon filóztam, hogy megérné-e jelenleg egy I7-re való váltásra, vagy érdemesebb inkább várni, míg normalizálódnak az árak "kicsit".
Mert az tény, hogy gyorsabb az i7 a c2q-nál csak pl egy átlagos felhasználás + játék esetén (tehát semmi kódolás, dekódolás, stb) érzékelhető lenne-e a változás vagy csak annyi hogy jó sok pénz elkölt az ember.
A "megálmodott" konfig az egy i930 + 6gb ram a mostani 5870-es mellé.
Előre is köszönöm a véleményeket!
-
fagy53
nagyúr
válasz pojzon #12769 üzenetére
Szerintem nem álmodozni kell, hanem megvenni! Később már ennyiért sem megy el a jelenlegi, a következő meg miért lenne olcsóbb? A helyzet fokozódik....
Egyébként szakmai szemmel az átlagos felhasználás+játék, már a mostani konfiggal is túlbiztosított. A ma kapható játékok a 3,4GHz-es 9550-nel vidáman játszhatok és nem a procilimit miatt esik 30 alá az FPS. Szintén túlbiztosított ehhez a felhasználáshoz a rendszermemória mérete, hacsak nem ramdriveként üzemel egy része.
Vedd vissza az órajelét a procinak 3.0GHz-re és nézd meg az átlagos használat során tapasztalsz-e visszalépést ami észrevehető. De ne a szintetikus progikat nézd!
Ha jól érzed magad a 3.0GHz-en, akkor neked felesleges az újabb konfig, persze ez nem kizáró ok, ha van pénzed vedd meg! -
pojzon
tag
válasz fagy53 #12770 üzenetére
Igazából azért csak "álmodozás" mert ahogy nézegettem az árakat igen tisztességes, egy normális nem feltétlen low-cost alaplap + memória + ugye a i930 és ha a gyakorlatban nem lesz előrelépés érezhetően, akkor azon kívül, hogy van egy trendi új masinám, nem sokra megyek vele.
Persze időállóbb konfigról beszélünk, csak nem mindegy, hogy 200k-ért kapok e ezen kívül mást. (mert ha jól gondolom, akkor nem most fog "kiöregedni" a mostani rendszerem sem)
A ram mennyiség az amúgy amolyan "véletlen" következménye volt, mert amikor nagyon de nagyon olcsóak voltak a ddr2-es modulok, akkor beleszaladtam egy ellenállhatatlan hírdetésbe, és gondoltam miért ne legyen 2x annyi memó a gépben.
Meg ami még zavar egy picit, hogy x58-as alaplapban gondolkodtam ami furán fogalmazva "öregecske" és ha most veszek egy ilyen lapot tuti rá negyed évre megjelenik egy frisebb chipkészlet ami már olyanokat is támogat mint pl sata6g vagy usb 3.0.
Szóval, ha jól veszem ki a szavaidból, akkor a jelenlegi konfig még bőven elegendő arra amire használom.
-
rup1u5
nagyúr
válasz pojzon #12769 üzenetére
Szerintem totál fölösleges! Én részemről ki is hagyom az i7-et. Egy Q9550 még sokáig elég lesz mindenre. 4Ghz-en meg pláne. Légy okos és ne b@ssz ki az ablakon egy rakás pénzt fölöslegesen, hiszen te magad írtad, hogy átlagos felhasználás és némi játék a cél. Arra meg egy átlagos E8400 is elég még tuningolva.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
pojzon
tag
válasz rup1u5 #12772 üzenetére
Valahogy én is ezen vélemény mentén gondolkodom, ha nem is határolódom el teljesen a ai i7-re való váltástól.
Meg valahogy mindig úgy jött ki a lépés, hogy sosem az első termékvonalból vásároltam, csak kicsit később így olcsóbban és sokkal jobb terméket kaptam kézhez, megspórolva a bosszúságot, hogy hamar jött egy szebb, egy gyorsabb ráadásul ugyan annyiért vagy olcsóbban. (és itt nem csak a procira gondolok, hanem általában minden gyorsan fejlődő elemnél)
-
fagy53
nagyúr
válasz pojzon #12771 üzenetére
Jól veszed ki, azért is írtam azt, hogy próbáld ki kicsit butítva a jelenlegi konfigot, mert ha azzal nem veszel észre semmit, akkor magad is láthatod, hogy egy erősebbel sem érsz el semmit. A jövőre vásárolni akkor amikor negyedévente jön ki egy újabb, teljesen felesleges. Az Intel egyremásra változtatja a foglalatokat és egy most megjelenőnél már tudjuk, hogy a napjai megvannak számlálva.
Jelenleg egy erős géped van mindenre elég, pariban van a VGA és a proci is, tehát 3D-ben sincs gond. Mi kell még? -
kasa85
őstag
válasz Lipton #12768 üzenetére
Köszi a tapasztalataidat sajnos eddig mindent próbáltam a fesz érdekében,de sajnos nem akarja a proci az igazatÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
-
kasa85
őstag
válasz Lipton #12778 üzenetére
Igen.3.4Ghz alap vid 1.3v elég,de már 3.45ghz-nél már fagy ezen a Vcore 1.3v fesz-en ilyenkor 1.33750v-kér valós (cpu z szerint) kb 1.28v körűl mozog.
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
rup1u5
nagyúr
-
BeLucZ
addikt
válasz rup1u5 #12781 üzenetére
hát jah, de szerintem sehol se lehet 2 gigás 9800gx2-t kapni és mindenhol 1 gigásrol hallottam csak!
mind1 a lényeg hogy egy 4870 512-esnél tutira erősebb, főleg ha kicsit meg is van rángatva, nem tehetek róla nv párti vagyok, nagy tévedés volt az ati
és erre a beszélgetésre mi más lenne alkalmasabb mint a yorkfield topic -
rup1u5
nagyúr
-
Mr.Csizmás
titán
Tiszteletem, jóestét kívánok!
Szeretnék belépni ide Q9300@3.0
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Cseneles
őstag
Szeva!
Valamiért DUAL BOOTOL a gépem de nem a ramopknak kevés a feszkó...
minek adjak???? Proci 400FSB-n alap feszen ketyegRunco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
paprika
aktív tag
Hali. Találkozott már valaki olyannal hogy recseg meg akad a hang Win7 Ultim 64 Bit alatt? Q9450 bekapcsolt energiatakarékosságnál? Ha kilövöm semmi gond? nem értem. Vistánál nem volt ilyen
-
PH-User
addikt
válasz Mr.Csizmás #12787 üzenetére
Köszöntelek Q9300 társ!
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
PH-User
addikt
válasz Mr.Csizmás #12792 üzenetére
Gyerünk-gyerünk, vezéreld Cizoe-t!
Én jelenleg nem tudok mit kezdeni a processzorral, 7100GS-sel nehézkes játszani.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Sygnus
tag
Üdv!
A helyzet az , hogy le akarnám cserélni a dual core-os procim egy Q9550esre!
Mert van egy pár játék ami nem ugy fut ahogy szertném!Amugy X48-dq6 os lap, 3gb ram, gtx 260as kari van még a gépbe, gondolom csak a proci ami kicsit kevés lehet....
Szerintetek várható , hogy mostanában jelentősebben esni fog a q9550 ára?Meg azt nem értem, hogy látok itt olyan hirdetéseket, hogy egyik proci jobban tuningolható, másik kevésbe...ez most hogy van, veszek egyet és ha szerencsém van akkor egy olyat fogok ki ami birja a strapát?
Köszi előre is!!
-
törölt tag
válasz Sygnus #12794 üzenetére
Hali!
Ha jól tudom, az Intelnél árkategóriák vannak. A Q9550-es az utolsó előttiben van, így csak akkor várható jelentősebb áresés, ha a beszüntetik a kisebb Core2Quad processzorok gyártását. Esetleg érdemes megvárni, míg ténylegesen kapható lesz a Q9500-as és azt venni. Abban ugyan csak 2x3MB L2 cache van, viszont a legalsó árkategóriában van.
A tuningolhatóság pedig szerecse kérdése. Egyik-másik példány hajlandó egy kicsit nagyobb frekvencián is működni, mint a többi. A gyártó csak annyit garantál a processzorokra amennyi annak az adatlapján szerepel. De azt viszont minden egyes példányra.
-
Tommee
aktív tag
válasz paprika #12790 üzenetére
Gondolom alaplapi Realtek hangkártyán.
Nálam is néha megröccen Win7 64 biten, előtte Vista 32 biten nem volt ilyen.
Lehet h vmennyire driverfüggő, van hogy hetekig semmi.
Amúgy nálam leginkább akkor csinálja, mikor winchester olvas/ír(640-es Samsung).
Ezért b@sztam ki az Audigy-t a gépből, az játékok alatt állandóan recsegett(XP-n pedig nem, driver kakiság-Creative rulez). -
kasa85
őstag
Sikerűlt végre remélhetőleg egy normális értéket találni a procimnak.Mivel 3.8GHZ en kért Vcore1.42V(valós:1.340-13920V)gondoltam ez az érték egy kicsit magas a procinak főleg ha jön a nyár.Egész álló éjszaka csak a refekel szórakoztam,sikerűlt majd 20 percig stabillá tenni Vc 1.40V on mig alap ref en hagytam 2perc alatt lefagyott (.A jelenlegi valós feszt load 100% Cpuz szerint intel burn teszt futtatása alatt,ide tesztvége proci terhelés nélküli valós fesz-e amit a képen lehet látni.Ezek a refek maradtak alapon
Vcore:1.4V(valós 1.29-1.3760v) alap. átállított.
Cpu termin:1.24v 1.24v 1.24v real temp(teszt)
Cpu ref: ezt állította, 0.786v 0.786v 2 teljes teszt 22pont
Cpu ref 2:ezt állítottam 0.825v =2 perc fagyás 0.785v stabil+teljes 1pont náll
Mch ref:ezt állítottam 0.785v 0.785v = fagyott vagyis össz
Mch core:1.24v 1.24v 1.24v 23pont ot ment azt
Dram Volt.2V 2v 2v fagyi kb 20:perc.
Hozzá tartozók értékeket magához állította Dram ref stb. pll stb ezel maradtak alap a bios képen is láthatóak.Kép.
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- PayPal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Külpolitika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után