Új hozzászólás Aktív témák

  • Donki Hóte

    veterán

    válasz donjohnson #95944 üzenetére

    Köszönöm az infót, ez hasznos volt, mert legalább nagyjából tudom, hogy miért nem működik a saját magam által épített külső tápegységem :(

    A külső táp áll 4 db 18650-es akkuból és egy 20 V-os step-up konverterből. A "nem működés" pedig abban áll, hogy 2-3 másodpercig tölt a noti, aztán 2-3 másodpercig nem tölt, ilyen végtelen ciklusban.

    Az oka pedig nagy valószínűséggel az, hogy az általam vásárolt forrasztható négyszögletes külső tápcsatlakozó 550 ohmos beépített ellenállást tartalmaz, ami alapján azt hiszi a noti (egy X1 Carbon), hogy 90 W-os táp van rádugva, így jól megszívja a tápot, ami nem tudja a kívánt áramot leadni, ezért a step-up konverter letilt, majd amikor a táp újraéled, akkor kezdődik a ciklus elölről :O

    Hol lehetne olyan forrasztható szögletes tápcsatlakozót szerezni, amiben 120 ohmos ellenállás van (ez a 45 W-os táp ellenállása, ennyit valószínűleg tud a step-up konverter), vagy olyat, amiben cserélhető a belső ellenállás?

    (A 45 W-os táp elég lenne neki, mert van olyan itthon egy offtopik Ideapad notihoz és azzal jól elvan az X1 Carbon, kipróbáltam és nem tiltakozik a gyenge táp miatt :) )

    Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Új hozzászólás Aktív témák