Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztikac
őstag
Sziasztok,
tapasztalatból valaki meg tudná nekem mondani, hogy egy T420-as a 6 cellás (0A36302) akksival átlag használat mellett (office, e-mail) kb. mennyit bír ki?
-
sztikac
őstag
válasz Tikakukac #86152 üzenetére
Definiáltam: office (excel, word) + e-mailezés + esetleg netezés (céges oldalak, semmi flash vagy youtube).
Zsírúj akksival kb. mire számíthatok?Jelenleg van ugyan gépem (HP 430 G2), de kaptam egy elég kihagyhatatlan ajánlatot refurb. T420-ra, szóval lehet cserélnék.
-
Tikakukac
titán
válasz sztikac #86154 üzenetére
Óóó, dehogy van az definiálva: milyen rádiókkal, milyen jelerősséggel, milyen fényerőn, milyen böngészővel, milyen futó programokkal, milyen háttértárral, milyen fájlösszetettséggel, milyen gyakoriságú frissítésekkel stb stb stb.
Amit keresel sacckb tesztekben olvasható vagy visszaszámolható akku kapacitásból. Nekem is van egy adott pontos metódus, ami lefut és ahogy merítünk battery eaterrel, mert ott lehet gépeket összehasonlítani. Egyszer próbáltam ki magamtól reprodukálni: 1óra 28 perccel lett kevesebb az akksi idő. Mert én állítgatom a fényerőt, megyek ki konyhába vele, elindítok esetleg valamit még, beindul egy vírusellenőrzés ilyesmi. Nem véletlenül tesztelnek a nagyobb oldalak is úgy, ahogy és max megjegyzésben írják fel, hogy miket tapasztaltak adott session alatt.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
MrSealRD
veterán
T61-en szeretnék Win10et használni. Van valami nagyon eget verő bug vagy inkompatibilitás? A jelenlegi állapotok szerint?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
rgeorge
addikt
válasz MrSealRD #86158 üzenetére
Nálam Windows 8->8.1->10 frissítés után volt egy kis Wifi bug, amiatt csináltam egy gyári alapvisszaállítást. De ütős-vágós gép volt, sok mindent kapott telepítve, nem tudom, mi lőtte ki a wifit. Nem foglalkoztam részleteiben a megszokott ThinkPad funkciók beállításával (akku stb.), de szerintem kockázatos ilyen régi gépre feltenni. Bármi beakadhat, vagy összeomolhat driver problémák miatt. Még a x20-as sorozatra sem 100% a kompatibilitás. De teljesítményben teljesen rendben van.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
azbest
félisten
Volt, hogy feldobtam kipróbálni valamit. Sima inteles 14"-es gépen, nekem úgy tűnt okés. Igaz, a lenovo cuccokat azt hiszem nem telepítettem, hanem kb mindent a win felismert alapon.
Szegény gép usb-je a sok éves használattól döglődik, így időnként beállt mint a szög, de linux alatt is. A másik ilyen gépen nem 10-re váltottam 7-ről, hanem ubuntura -
Tikakukac
titán
Ha mindenképpen vágyad a Win10 akkor rá kell próbálni. Sokkal frissebb konfigokkal és nem laptopokon is beleszaladunk még mindig nem gyenge hibákba, main rendszernek nem tudom mikor kerül fel nálam, de nem hamar.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
Aprain -ról van valakinek konkrét tapasztalta,véleménye? Notebookot szeretnék venni és nála találtam olyat ami esetleg a megfelelne a kritériumoknak.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
Zoli986
tag
Sziasztok!
Megpróbáltam egy lenovo T410-ből a password eltávolítását az össze zárós módszerrel.
Először bekapcsolás előtt már összezártam,a gép így nem adott képet.
Másodszor bekapcsolás után zártam össze a jelszó nem tűnt el ekkor sem,hanem egy körben egy kéz áthúzva piktogramm jelent meg.
Jelenleg a gép bekapcsol de nem indul el,azaz a billentyűzet megvilágító led felvillan amikor bekapcsolom,a caps lock is,majd el is alszik és csak a bekapcsoló gomb világít.Usb-re látszólag nem ad áramot,legalbbis a pendriveom nem világít,thinkpad logoig nem jut el.A processzor melegedésekor sem indul el a ventilátor,viszont ha kikapcsolom és újra be akkor már forog benne a venti,majd ahopgy hűti visszafelé lassul is,de kép ekkor sincs.
Gondolom a bios halálozott el rajta.
Van bármilyen házi módszer ennek a visszaállítására?
Ja és mielőtt felmerül a kérdés semmi más nem lett öszezárva semmivel sem,csak ami a leírásban is szerepel.Üdv.:Zoli
-
Tikakukac
titán
válasz Zoli986 #86163 üzenetére
Na, ezért nem csinálunk ilyesmit otthon hacsak nem értünk hozzá nagyon.
BIOS flash lesz, mondjuk rosszabbat már nem nagyon lehet csinálni ebből, de azért lehet keresnék szakembert apróról.
-
-
Tim82
félisten
-
Vissza tutam végre flashelni a gyári BIOS-t, most jó a CPU szabályozás, de szerintem továbbra sem tölt, és nem mellesleg most mindig azt hiszi a gép, hogy 220-ról megy
Amúgy azzal a BIOS verzióval sem volt jó, ami eredetileg rajta volt, a legutolsó gyári kellett neki ehhez is.Mutogatni való hater díszpinty
-
Illetve, másik hülye kérdés! T410 Nvidia gpu-s kiépítésen mitől lehet az, hogy a BIOS-ból eltűnik az a menüpont, amiben váltani lehet a két VGA között?
Nekem ez meredek, ismerős kérdezte, én mondjuk még nem is láttam a gépet.Mutogatni való hater díszpinty
-
Tim82
félisten
Valószínűleg benne sem volt az a menüpont.
A legtöbb Nvidia GPU-s T410 ugyanis nem Optimus-os, kb. a T410 életciklusának vége felé jelent meg a technológia, néhány kései modell megkapta a szériából, de jellemzően nem ilyenek vannak elérhetően, megvásárolhatóan a hazai használtpiacon.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
MrSealRD
veterán
(#86159) rgeorge: Wifi kártyát pont most cseréltem AC7260-ra ( Tudom. ) Ahhoz van friss driver. Ha a többi részével nem lesz gond akkor okés. T420-on most pár napja csináltam meg az upgrade-et 8.1 -> 10. Eddig nem tapasztaltam problémát...ez is elég roggyant rendszer már.
(#86160) azbest: Ez már félig jó hír.
(#86161) Tikakukac : Szerencsére van fölösleges meghajtó így majd próbatelepítés lesz. Viszont úgy nem akartam nekikezdeni, hogy ha van ismert megoldhatatlan helyzet.
Kösz srácok!
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
azbest
félisten
jaja, egyik kolléga t410-esét mi is néztük, az sem optimus-os. A dokkoló miatt voltunk kíváncsiak, az optimus-os lehet több kijelzőt tud kezelni egyszerre, mint a dedikált.
itt valaki írt típus kódokat, de valószínűleg nem szerepel mindegyik [link]
(#86175) hcl
ha jól sejtem 3 fajta lehet: discrate (nem érhető el az intel), switchable (váltható, biosban), optimus (dinamikusan tud váltani). Nekem még nem volt optimusos cuccom, Itt egy video az optimusról [link][ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
-
-
Tim82
félisten
Első körben BIOS-ban ezt: [link]
Utána menne Power Manager-ből is a váltás.
Kipróbáltad másik akkuval? Tuti, hogy az alaplap hibás?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Szerintem ez tűnt el a srácnak.
Nincs másik akku a környéken. :S
Egy ismerős gépében tudtam feltölteni, de őt sem lehet bármikor zaklatni.Amúgy a BIOS flasheléssel változik a jelenség -> tuti BIOS hiba, szerintem az ECP hibás, csak nem értem, hogyan.
Mutogatni való hater díszpinty
-
∂яσнυη
senior tag
Sziasztok!
Úgy tűnik egy időre én is csatlakozom a klubhoz egy W520 társaságában, amit a napokban szereztem. Elég nagy volt a varia, hogy milyen gép is legyen, de Tikakukac segítségével sikerült végül választani. A gép amit vettem egész jó állapotban van. Kevés kopással, repedések nélkül, azonban egy sarkalatos ponton van egy mechanikus hiba, ami engem zavar, méghozzá a zsanérnál. Ami még szomorúbb, hogy ragasztva volt (=tákolás). Pár mm-es holtjátéka van, ha nyitom, zárom a gépet.
Kép a hibáról.
A kérdésem az lenne, hogy mennyibe fájhat ezt kijavítani? Van még rá 9 hónap garim a laptopsystemhez. Na most az a kérdés, hogy csak kilazult a csavar vagy sérült a rollcage? Érdemes lehet megnézni vagy várjam meg a gari végét? Már vásárláskor is jelen volt a hiba, de pofátlanságnak tartanám vissza vinni, mivel láttam, hogy mit veszek.
Ami még aggaszt az a hűtés, bár még nem teszteltem, de vélhetően még a gyári paszta van benne, ami mostanra eléggé csúnyán nézhet ki. De ennek még utánajárok. Egyenlőre nem hangoskodik.
Egyébként hosszútávra tervezek a géppel. Sokkal ésszerűbb megoldásokkal találkoztam itt, mint az előző (6560b) gépemnél. Egy szerethető, okos "kis" jószág ez.
Panel típusom: B156HW01 V4
Van valakinek ehhez a típushoz ICC/ICM-je? Ti milyen beállításokkal használjátok?[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz ∂яσнυη #86178 üzenetére
Itt ha picit görgetsz, van egy táblázat kalibrált profilokkal, a te panel típusodhoz 3db van, a 6500K Spyder4Elite-ot ajánlom. Kár, hogy ahogy nézem elég gyenge kalibrátorokat használtak és azt sem tudni milyen progival, szal túl sokat ne várj el tőlük.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
stranger2006
tag
Sziasztok!
x200-zal kapcsolatban kérnék segítséget: hivatalosan 4 giga DDR3 megy bele, de külföldi fórumokon többen is írják, hogy működik 8-al is.
Próbáltam, kijelzi a Windows 7 Pro a 8-at, de azt írja, 2,96 használható. (De ugyanezt írta 4 gigára is...) Van akinél megy 8 gigával és használja is a megfelelő mennyiséget? (Képernyőképet esetleg :-)
64 bites Windows-t használok.Köszi előre is!
-
Chaser
legenda
válasz stranger2006 #86180 üzenetére
téma összefoglalóban a kis írásom ezekről
2x4 megy bizonyos feltételekkel, oldalankét 8 chip az elsődleges
külön-külön nézd meg a modulokat, lehet az egyik hibás/valamiért nem érzékeli
slotonként is nézd meg, lehet szösz van benne/hibás
2x4-nek ha minden stimmel mennie kell, sokan használtuk/használjuk úgy az x200-at
2,96 használható. - ez viszont erősen arra utal, hogy 32 bites az os_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
stranger2006
tag
válasz stranger2006 #86183 üzenetére
most éppen egy 4+2 kombó van benne.
-
Chaser
legenda
válasz stranger2006 #86183 üzenetére
ez így erős x akta
lőjj egy bios defaultot sztem első körben
ha 2x4 van benne az egyiknek csak az egyik oldalát látja, modulonként nézd ahogy fentebb mondtam_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
stranger2006
tag
válasz stranger2006 #86186 üzenetére
BIOS-ra van valami verziókövetelmény? (Nem láttam a BIOS-frissítések közt olyat, ami erről szólna)
-
degas2428
tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo T420-am 4GB RAM-mal s szeretnék bele még 4GB-ot. Most egy micron márkájú (gyárilag) van benne. Úgyan olyat vegyek bele vagy jó más márkájú is?
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz stranger2006 #86187 üzenetére
Nincs.
-
Chaser
legenda
válasz stranger2006 #86186 üzenetére
ezekben csak 64 bites cpu van, os nem is mehetne rá ha nem 64 bites, ez sw-es gond lesz ha látja a 8gb-ot de nem kezeli
bios default mindenképp, memóriákat mindkét slotban egyesével is nézd meg, de ahogy fentebb mondtam, ez 99%-ban sw-es gond, hogy hol az passz, játszani kéne vele, ahhoz látnom kéne, az meg már fizetős móka, úgyhogy ess nekiszerk: degas2428 azonos chipkiosztású és feszültségű jó bele 90%-ban, de ha uo-at veszel ártani biztos nem árt
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
-
stranger2006
tag
válasz Chaser #86190 üzenetére
Szia!
>2,96 használható. - ez viszont erősen arra utal, hogy 32 bites az os
utána meg
>ezekben csak 64 bites cpu van, os nem is mehetne rá ha nem 64 bites,
picit ellentmondasz magadnak :-(
A nagyobb baj az, hogy a Load BIOS default után többet el sem indul a gépem, mert valamiért a C:t D:-re tolta, a D:-t meg E:-re, a Windows meg a C:-n volt.
Amit probáltam: DISKPART-tal visszacserélni a meghajtók/partíciók betűit, aztán FIXMBR meg FIXBOOT (mindegyik azt írja ki, hogy rendben, ok, de eddig utána semmi, mindig visszaáll ugyanerre a kékhalál kíséretében:-((Tudna segíteni valaki esetleg, hogy kéne lenni a BIOS-ban a HDD beállításnak? Egy darab DISK van benne, 1 valami kicsi rendszerszerű partícióval (ez nem volt szakszerű), ezt jelzi most C:-nek, és a két saját, ami most D: és E:, eredetileg C: és D:... Nagyon fontos lenne, hogy visszaálljon a világ rendje :-((
-
Tim82
félisten
válasz stranger2006 #86193 üzenetére
A második idézett mondata helytelen.
-
sztikac
őstag
Van egy Thinkpad E550 ami gyárilag telepített Windows 7-el érkezett, de Win 8.1 licenc is jár hozzá. Csak simán telepítem a 8.1-et és beaktiválja magát?
Gondolom igen, de azért jó lenne biztosra tudni.... -
félisten
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #86196 üzenetére
Szerintem csak nem figyelt egy pillanatra hsz.-írás közben, előfordul mindenkivel.
-
félisten
-
Chaser
legenda
válasz stranger2006 #86193 üzenetére
>ezekben csak 64 bites cpu van, os nem is mehetne rá ha nem 64 bites,
...64 bites os nem is mehetne rá ha nem 64 bites a cpu
néha kimarad 1-2 szó, sorry, túl gyorsan gépelek és előregondolkozom, beszédben érdekesebb amikor egy mondatot hozok össze így..a lényeg én értem
/akik ismernek valamennyire azok is értik xDDD/load defaults után sztem ilyesminek nem kellene lennie, de passzolom
ha volt a gépben pendrive vedd ki és újra defaults_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
cadeyrn
aktív tag
válasz stranger2006 #86180 üzenetére
Működik 8-al, nekem úgy fut; itt van gyűjtés, hogy mi megy és mi nem: http://www.thinkwiki.org/wiki/Unofficial_maximum_memory_specs
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen program, ami...?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Politika
- Gumi és felni topik
- Android szakmai topik
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
- Lenovo L15 Ryzen 7 5850 8 mag 16 szál Zen2 Radeon Vega 7 16Gb Ram Garanciával
- Lenovo L15 Ryzen 5 4650U Zen2 Radeon Vega 6 16 Gb Ram FullHD IPS Garanciával
- Lenovo X395 Ryzen 7 3700U Zen Radeon Vega 10 16 Gb Ram 512Gb NVMe Garanciával
- Lenovo E14 Ryzen 5 5500U Zen 2 Radeon Vega 7 16 Gb Ram Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest