Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grafirka
őstag
Sziasztok,
Lenovo TP T420 gep BIOS frissiteset erdemes/szabad a sytem update (5 verzio) programra bizni ? Vagy csakis valami bootolos CD/USB megoldas a helyes ut ?
Vagy ha letoltom a honlaprol ezt, akkor egyszeruen klikk a file-ra es mindent szepen megold ? -
félisten
-
-
Grafirka
őstag
válasz FoxiestFox #85653 üzenetére
Nem mondhatom hogy panaszom van, leszamitva egy dolgot ami ritkan ugyan de neha szokott jelentkezni, megpedig az, hogy neha a hutoventilator magasabb sebessegen teker mint kellene. A gepet igy is downclockolva hasznalom mert nincs szuksegem nagyobb teljesimenyre ezert max 2,2ghz a CPU orajele, de az esetek nagy reszeben csak 800Mhz unatkozik (lightos netezes, film, 36-40C ) es a fan neha 3600RPM forog ami mar a hallhato kategoria foleg este ha csend van. Eddig ugy oldottam meg, hogy lekapocsltam a gepet es kiszedtem az akut nehany mp-ig., viszont ugyerzem ez nagyon fapados "gyogymod"
Mi lehet a hatranya a BIOS frissitesnek? ami eddig jol mukodott azzal is lehetnek majd gondjaim? megjavul egyik, elszall a masik ? vagy annyira gyakori eset hogy BIOS flash kozben elszall az egesz gep ?
-
metal01
őstag
válasz Grafirka #85655 üzenetére
BIOS frissítést csak tápra kötött gépen szabad csinálni. Erre figyelmeztet a szoftver is amivel csinálod a frissítést. Sok baj nem lehet, max. ha közben megszakad a tápellátás. Pont azért kell tápról csinálni. Ha valami gebasz lenne akkor lehet downgradelni a BIOS-t. Csak épp azt nem amit linkeltél. T420-on 1.48-tól lefelé nem lehet lépni már. Ez fel is van tüntetve a weboldalon, ahonnan letöltöd. Én sikeresen feltettem ezt a BIOS-t. Figyelmetlen voltam és nem olvastam el ezt: "...1.48 or higher, it is no longer able to roll back to the version before 1.48 for security improvement." De nincs gond ezzel a BIOS-al. Minden megy flottul. Szerencsére...
-
Grafirka
őstag
válasz metal01 #85657 üzenetére
Igen, a fiegyelmeztetes feltunt , hogy az 1.48 rol nem lehet visszalepni. Meg megfontolom, hogy alljak e neki vagy sem. Teny az hogy a mostani BIOS 1.27 es ami 2011 kiadas. Enyhen szolva regi, viszont mukodik es valoban nem tudom ha a Bios frissites egyeltalan megoldana ezt a fan RPM dolgot.
Koszonom a segitseget mindenkinek ! -
metal01
őstag
-
félisten
-
Grafirka
őstag
Most kovetem a " ha nincs elromolva ne javitsd meg " elvet meg egy ideig aztan ha nem birok magammal es meg bohockodik a ventivezerles akkor majd megejtem.Jelenleg tenyleg nem egeto a csere.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Kaptam egy T400 sajnos a képernyő be van törve itt vannak a képek róla: [link] [link] hogyan tudnék bele legkönnyebben és lehetőleg a legolcsóbban venni egy működőt?És a ó billentyű is hiányzik belőle bocsi a pongyola fogalmazásért Tetszik amúgy meg is tartom,max veszek bele egy ssd és jó kis gép lesz. -
félisten
-
qwertly
addikt
válasz FoxiestFox #85667 üzenetére
Így kaptam,hogy dobjam ki ,de inkább szeretném kipofozni,hogy legyen tartalék gépem.
-
félisten
-
qwertly
addikt
válasz FoxiestFox #85669 üzenetére
Egyik ismerős néni akarta kidobatni,mert mit kezdjen így vele.Én meg megtartottam magamnak.
-
RoboGuru
tag
válasz qwertly #85666 üzenetére
Nekem is van 2db T400 az egyikbe szintén csak kijelző kellene, de vagy fél éve itt hever mert 60 euro (ebay) egy új kijelző. Bontottra várok de abból egyelőre komplett burkolattal adnak el, ami kb megint csak annyiba kerül és az meg ugye használt.
Nekem nem ingyen volt és komplett, ezért nem akarok erre költeni nagyon. Viszont neked lehet megérné![ Szerkesztve ]
www.rendszerguru.hu
-
félisten
-
RoboGuru
tag
válasz FoxiestFox #85673 üzenetére
A 14.1" WXGA miatt kicsivel nehezebb, annak ellenére hogy a T61-ből is van ilyen méretű. Az a baj álatalában pont a kijelző "fárad" el ezeknél mint hogy a gép.
www.rendszerguru.hu
-
qwertly
addikt
válasz FoxiestFox #85673 üzenetére
Az a baj,hogy nem vagyok képbe hogyan keresem mire figyeljek és nincsen-e azért valami rejtet hibája ennek a notebooknak a képernyőn és a hiányzó ó billentyűn kívül?Mert külalakja szép nem kopott a gumitalpai nem lötyög semmi rajta passzentos jár minden ez ami tetszik benne.De hiába teszem töltőre az aksi nem akar töltődni és leellenőrizni sem tudom,hogy milyen állapotban van.Fent már említett a kolléga,hogy neki is van 2 darab és nem tud bele szerezni elfogatható áron képernyőt,pedig szerintem neki nagyobb rutinja lehet thinkpad dologban mint nekem.
-
Chandler
senior tag
Jóestét,
Nemrég tulajdonosa lettem egy x250-nek, és igencsak megvagyok vele elégedve, T400-ról váltottam úgyhogy már itt volt az ideje egy újitásnak. Van egy kérdésem Power Bridge-el kapcsolatban. Az alapbeállítása az akkuknak az, hogy akkor vált a cserélhetőről a belső akkura, amikor a cserélhető lemerült 5%-ra. Lehet ezen a beállításon változtatni, hogy például amikor a külső akku 20%-ra kerül váltson a belsőre, és amikor az elért 5%-ot akkor váltson vissza a külsőre amíg az is eléri az 5%-ot? Remélem érthetően fejeztem ki magam.Valamint volna egy kérdésem win10-el kapcsolatban is. Win10 fut a gépen, és minden príma, kivéve azt, hogy ha tápról megy a gép akkor valahogy sokkal gyakrabban kapcsol be a fan mint ahoz szokva vagyok pl a T400-tól. Van egy selytésem hogy ez nem normális, valaki fel tud ezzel kapcsolatban világosítani?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
joeetm
tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy t500 ssd-vel, p8600-as processzorral, viszont mostanában szükségem lenne egy némileg erősebb/gyorsabb gépre (főleg cad alkalmazásokhoz) . Lenne értelme keresni bele egy t9600-at, vagy ezt már inkávv hagyjam és kezdjek el váltani?_Az a hülye aki nem normális_
-
Francia91
veterán
válasz joeetm #85682 üzenetére
T500-zal én is CAD-eztem eddig, P9700-as procival és 2x4 GB RAM-mal, SSD mellett, tehát mondhatni, hogy kb maxos hardverrel, amit ki lehet belőle hozni. Kevés ide már a Core 2 Duo generáció, legalábbis komolyabb rajzokhoz. Alapvető 3D-vel még elboldogul, de továbblépve már sokat dolgozik. Épp ezért váltottam egy HP 8560W-re (szívem szerint W520-asra váltottam volna, de azt nem találtam értelmes áron eladót itthon)
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tim82
félisten
Igen, saját tapasztalat alapján is.
Ha fel is megy a PM, nem működik jól Win 10 alatt, tekeri a CPU-t, stb.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
dugo_
veterán
válasz joeetm #85682 üzenetére
Hagyjad.
Én lecseréltem a P8600-at T9600-ra de a benchmark eredményeken kívül (Passmark-kal 477->594, CS:GO FPS Bench 34->37fps) nem tudom megmondani a különbséget.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
dugo_
veterán
válasz FoxiestFox #85687 üzenetére
768x480, árnyék magas, minden más alacsony/kikapcsolva.
Pályától függően 60-80fps, itt-ott beesik, itt-ott felszalad 100 fölé.
Persze nem ideális, de nem prioritás annyira, hogy asztalit építsek. -
Veron
addikt
Hi!
Van egy szép állapotú T400-asom, amiben mindeddig kiváló volt a zsanér, egy szavam sem lehet rá. Most azonban, bár még mindig feszes, van 1-2 cm holtjátéka. Visszaolvastam és általában cserét javasoltok, de előtte biztosan nincs értelme leszedni a képernyőkeretet és picit meghúzni a csavarokat? Valamit még kipróbálhatok zsanérvásárlás előtt?
Kösz!
Veron[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Tubi2
senior tag
Cserén kívül sajnos nincs más, a csere meg elég összetett folyamat, kb. 100 hsz-szel fentebb kérdezte valaki. Öreg gép már, de ha neked megér annyit, akkor semmi akadálya a cserének, de újra ki fog jönni a hiba előbb-utóbb. Talán volt valaki itt aki valamit beleszorított a zsanérba hogy feszesebb legyen? Be kellett tekerni szigszalaggal egy részét és arra ráhúzni a másikat?
- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
félisten
-
MrSealRD
veterán
Linuxon küzdök a ventilátorvezérléssel. Felkerült a tpfan, az /etc/thinfan.conf fájlt kéne módosítanom, de szerintem rosszul értelmezem a dolgokat, mert akármit csinálok mindig pörög a venti. Igaz 1700-1900-on és nincs igazán hangja de zavar. A /proc/ibm/fan-ba auto-ra van állítva a vezérlés. Ezt kézzel tudom módosítgatni és reagál is a fordulatszám. Amúgy a hőmérséklet ilyen 40-44 között van az állandó fenti fordulatszám miatt. Hogyan kell ezt jól beállítani? Van esetleg valakinek egy beállítása amit el tud magyarázni?
Kicsit más a config fájl mint a windows-os tpfancontrol esetén.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
tothjozsi96
addikt
A kérdésem az lenne hogyha a TPFan Smartmode használatával megy a gépem 0-24-ben abból nem lehet baj? A gép egy T400-as.
A Smartmode-ot úgy van beállítva ahogy még régebben írta valaki itt a topicban.
A proci és az integrált videokártya ilyen 40-50 fok között mozog és érzem a billentyűzet körül is hogy langyosabb a gép.
Ez hosszú távon nem lehet probléma szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz tothjozsi96 #85698 üzenetére
nekem úgy ment az x200 majd' egy évig, csak én fixre állítottam a ventit 1-es fokozatra, amikor nagyon strapáltam kettesre..csak a venti nyikkant meg
szerk: ventinek lehet nem tetszett a sok por, lakásfelújítás volt és ment bele rendesen, néha belefújtam a venti nyílásba egész korrekt felhő jött ki
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen alaplapot vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- PlayStation 4
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Lenovo L15 Ryzen 5 4650U Zen2 Radeon Vega 6 16 Gb Ram FullHD IPS Garanciával
- Lenovo X395 Ryzen 7 3700U Zen Radeon Vega 10 16 Gb Ram 512Gb NVMe Garanciával
- Lenovo E14 Ryzen 5 5500U Zen 2 Radeon Vega 7 16 Gb Ram Garanciával
- Lenovo Legion 5 Pro i7 12700h, RTX 3070Ti (150W), 16GB DDR5, 1Tb SSD, 16" 165hz
- Lenovo T14 Ryzen 5 4650U Zen 2 Radeon Vega 6 16Gb Ram FullHD IPS Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest