Új hozzászólás Aktív témák

  • Sipi

    addikt

    válasz audi100td #13122 üzenetére

    Ja, erre emlékszem. A thinkpad-acpi, ami kezeli a gomb-eseményeket, alaposan át lett gyúrva. Egy ideig játszottam vele, ha nem értesz hozzá, inkább ne vacakolj. Az van, hogy Linux alatt két módon hozza a rendszer tudomására, hogy pl. volume up esemény történt: egyik a standard ACPI-n keresztül (ehhez kell az acpid démon), a másik pedig a modernebb event layeren keresztül.

    Valamikor sikerült átállni a kernelben ÉS a thinkpades csomagokban egy keverék meódusra, amivel sokat tököltem én is. A probléma az, hogy a thinkpad események egy részét ACPI-n, más részét event layeren, egy részét meg a kettőn egyszerre adja át a rendszer. Ergo ami figyeli ezeket, csak egy részét fogja érzékelni, mert vagy ACPI_t, vagy eventet szoktak érzékelni.

    Elég régi és szar a thinkpad kernel modul, ami ezt csinálja, egy ideig szórakoztam vele, aztán meguntam. Maradtam a tpb-nél, ami ocsmény és kicsit lassú, és tényleg zabálja az akkut, de legalább mindenen működik. Ha játszani akarsz vele, a betöéltendő thinkpades modulok paraméterezésével kell játszani, hogy milyen módon jelentse a gombnyomásokat. De ha átállítod, akkor lehet, hogy a kijelzés oké lesz, viszont az erre épülő műveletek fognak lehalni. Pl. nem lesz többé suspend, képernyő kikapcsolás.Mert pl. átállítod, hogy minden esemény érzékelése menjen event layeren keresztül. A volume és thinklight események hardveresek, amikor ezeket megnyomod, a gép maga nem csinál semmit, hanem a BIOS végzi el az állítgatást. Ezért ezek mindig működni fognak. De a kijelzéshez a gép nézi, meg lettek-e nyomva. A gép az event layeren keresztül nézi ezeket. Ha átállítod, hogy event layeren át jelentse a gombnyomást, a kijezlzés oké lesz. Viszont pl. a suspend megnyomásához az ACPI-ben van definiálva, hogy mi történjken. Mivel átállítod event layerre, semmi nem fog történni suspend nyomásra...

    Megoldás az, ha minden gombeseményt megírsz vagy ACPI-re, vagy eventre, de ez macera, nekem pl. nem sikerült mindegyiket megcsinálni.

    Sipi

    [ Szerkesztve ]

    Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Új hozzászólás Aktív témák