Új hozzászólás Aktív témák

  • Speeedfire

    nagyúr

    válasz CPT.Pirk #13950 üzenetére

    Akkor én nem tudom milyen csöveket néztem. De itt is drága a trafó. :(
    Pedig biztos szép lehet egy ilyen analóg erősítő.

    Nem ismerem a földhurkokat, de biztos ki lehet alakítani úgy hogy ez ne következzen be. Elvégre ha a gyártóknak ez sikert...

    Nézegettem már én is hobbielektronikán ezeket a kapcsolásokat, de inkább úgy döntöttem AB osztályút készítek, gazdaságosabb és hangban is jó.
    Ekkor néztem a fentebb felsorolt ic-ket. Egy ilyen A-s erősítéshez nagyon nagy hűtés kell, arról nem is beszélve, hogy kb 40%-os a határfoka.

    Ezért mondtam a TDA2030-at, mert 1000-1500Ft körül van egy csak összeforrasztást igénylő KIT komplett leírással, tök jó arra, hogy a földelések és egyebek problémáit megismerd, mielőtt komolyabb cuccot csinálsz.
    Nem tudom mit tudhat egy ilyen földeléskor, de ha egyszer kitben van és meg van adva, hogy mit hova kell forrasztani akkor nekem ez egy forrasztási gyakorlatnak tűnik csak. Mint amikor leírás alapján elkészít valaki valamit a PS-ban. Nem ő találja ki, hanem tutorial alapján másolja.

    Szóval maradok az ic-s, tranyós AB osztályú dolgoknál inkább. Sőt, szerintem maradok a kiszemelt tda7294 mellett, csak megpróbálom a neten mégjobban feltúrni a rajzok miatt.

    Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

Új hozzászólás Aktív témák