Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
-
gordonfreemN
addikt
válasz Dorian #86244 üzenetére
OFF: Reménytelen...
ON: Megjöttek az amphenol csatik a stratos kábel, egy új elosztó a régi feszvédős helyett, majd még tápvezetékeket kell rendelnem. Aztán ha marad időm is a hétvégén a sok más mellett akkor fülelés
Összehalgathatom a VD a Stratos a Klotz IC-t is majd¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz gordonfreemN #86252 üzenetére
Ez a kis vékony "gatyamadzag" Klotz mikrofonkábel ? Bocs, nem tudom már a nevét. Stratost tessék járatni pár órát, mert elsőre még nem lesz olyan..
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
gordonfreemN
addikt
válasz dgyuri0123 #86253 üzenetére
MC2000SW a klotz kábel. Ígérem, lesz hajtva mielőtt ítéletet hirdetek.
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #86251 üzenetére
Lehetőségnek ott van még az orsós magnó is. Ha (nem hiszem) az lenne, igen irigy lennék, de +1 az LP-re.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz gordonfreemN #86254 üzenetére
Ühümm, ez a vékony mikrofonkábel. Jó hallgatózást..
Kíváncsi vagyok a véleményedre mert én is összevetettem őket egy időben, egy rendszerben."csak a zene van"
-
Snoop-y
veterán
válasz dgyuri0123 #86251 üzenetére
Ez csak a single rate DSD-re igaz (DSD64). Plusz rengeteg DSD-ben masterelt anyag van ami soha nem lett kiadva SACD-n tehat ugy nem is tudod hallgatni.
A DSD128 es DSD256 opciok pl fizikailag elerhetetlenek egy SACD lejatszon (nincs is ilyen kiadvany)
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
-
AMDFan
addikt
válasz #05304832 #86258 üzenetére
Őszinte vélemény, sok igazsággal. Szerettem volna valami értelmes választ is írni a kérdésedre, de sajnos nem volt rá időm. Amúgy ezt ajánlottam volna főleg, amit tettél is, hogy menj be egy boltba és hallgasd meg őket, mert ha elköltessz ennyi pénzt, akkor azt érdemes előtte kipróbálni.
Én kb ~10 éve ugrottam bele a hifizésbe, vagy mondjuk úgy, hogy minőségi zenehallgatásba, és a tapasztalatom alapján azt is ajánlottam volna neked, hogy hallgass meg nagyobb membránnal (8") szerelt hangfalakat is és gondolkozz abban, hogy saját állványra helyezed őket (ha nem álló hangfalról van szó). Ha budapesti vagy, akkor érdemes elmenni a hitspace üzletébe is, ahol rengeteg stúdió monitor közül választhatsz, tesztelheted őket, stb... A kis membrános (5") hangfalaknál nagyon sok esetben érződik a mélyeken, hogy igazából csak ügyesen van hangolva, de nem tud igazán ütős, feszes mélyeket a hangfal. És 45Hz alatt általában mindegyik halott.
A topikra visszatérve, röviden összefoglalom neked mi a helyzet: az itt jelenlévők egy része nem a zenehallgatás miatt hifizik, hanem azért hallgat zenét, hogy hifizzen.
Ez egy nagyon furcsa hobbi tud lenni. Értsd ezt úgy, hogy van mondjuk 100-150CD-je valakinek, amiket ismer, és azokat hallgatja állandóan. Amikor megunja, akkor kicserél valamit a rendszerben (érted, a hifit cseréli, nem a zenét, ez fontos különbség), amitől más lesz, vagy másnak véli a hangzást. Itt sokan vannak akik esküsznek arra, hogy akár egy digitális kábel, sőt akár egy tápkábel cseréje változást hoz a hangzásba.Sajnos a lényeg az, amit jól megfogalmaztál, hogy az egyszeri érdeklődő, aki csak jobb minőségben akar zenét hallgatni, és betéved ebbe a topikba, az sok esetben el van küldve egy olyan irányba ami őt nem fogja előre vinni.
[ Szerkesztve ]
-
Kiskokó
veterán
válasz AMDFan #86260 üzenetére
Hali
Ha már itt vagyok,és megemlítetted a Hz-eket.
De mindenkihez szólokMár tavaly kinéztem Aktív Klispch hangfalat, mivel a mostani cucc kint lesz a nappaliba, a gép mellé kell valami és csak aktívban gondolkodok.
Most jelent meg az új széria amiből ezt néztem.
[link]Ez tudna mindent amit kell, optikával lenne összedugva az X FI HD -vel.
150ezerig terveztem költeni rá, de szinte ez a legolcsóbb ahogy néztem.
Félek hogy nem lesz elég mélye, papíron is 68Hz-et ír... elég karcsú nem ?Igaz nem várok túl sokat de azért ha már ennyibe kerül.
Majd ha lesz időm ránézek hol tudnám meghallgatni.Szerintetek?
Esetleg más ajánlás ?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
nLali
őstag
Itt sokan vannak akik esküsznek arra, hogy akár egy digitális kábel, sőt akár egy tápkábel cseréje változást hoz a hangzásba.
Én tegnap találkoztam egy kedves emberrel, akinek számomra fura véleménye volt a hifiről. Véleménye szerint 300 000 Ft alatt nem létezik olyan hangfalkábel, amivel érdemes foglalkozni. A táp szűrése viszont túlmisztifikált dolog szerinte.
Nem egyértelmű számomra, hogy a zene szeretete miatt hifiznek egyesek, vagy a kütyük és a birtoklási vágy miatt. Egyikkel sincs problémám, csak az ilyen kinyilatkoztatásokat viccesnek találom.Bérelhető reklámfelület
-
VoidXs
Topikgazda
-
törölt tag
válasz Kiskokó #86259 üzenetére
A belépő kategória nem az, aminek sokan hiszik, illetve amit megpróbálnak annak eladni. * Ez nem sznobság, én sem adok ki százezreket, milliókat, pláne kábelekre nem. Inkább egy ezeréves használt cucc. Vagy maradni a low-end cuccnál, amin szívesen hallgatok zenét. A kevesebb sokszor több. Zenehallgatási szempontból. Az, hogy kinek mitől fájdul meg a feje, egy nagyon szubjektív igény. 80-100k-s házi mozi dobozoktól 10 percen belül. Nekem. Másnak esetleg 2 nap alatt sem.
* Erre akkor döbben rá az ember, ha meghallgat régi (házi mozi-őrület előtti), akkori mérték szerint belépő kategóriásnak szánt termékeket, melyek ma nem a belépő, hanem a középkategóriával versenyeznek (legalább). Bár az is igaz, hogy régen a hifi és kommersz jobban összemosódott, a mai hifi cuccokba meg a házi mozi termékek zavarnak be nagyon (de anélkül meg sokan lehúzhatták volna a rolót). Szóval öreg hifistáknak a belépő kategória valószínűleg maradt az, ami volt.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
"csak szerettem volna valami aktív szett helyett stúdió monitort venni, mert úgy gondoltam van különbség. És naná hogy van!! 80-100 ezres kategóriában (csak a hangfalpár) már olyan hangzást kap az ember, hogy gyári aktív szettől én még nem hallottam ilyet!"
Már ne haragudj, de ez mit jelent?
-
nebulo5
senior tag
"Tulajdonképpen miről is szól ez a topik?
Van a frusztrált kisgyerek, aki jó másfél éve itt trollkodik - mert normális hozzászólás nem hagyja el a billentyűzetét - ti pedig etetitek, ahelyett hogy elhajtottátok volna már régen a bús 'csába, majd figyelmen kívül hagytátok volna a hozzászólásait. "
+1!
Teljességgel egyetértek az idézett "összefoglalóddal"! Sok tapasztalt/jó fülű -és nem utolsósorban kulturált kommunikációs készséggel bíró - fórumtárs hagyta már el a topic-ot, vagy éppen ki lett tiltva a "frusztrált kisgyerekek" jóvoltából! Bevallom, titkon reménykedem benne, hogy a "célzott/megszólított" emberkék az összefoglalód hatására "felveszik az ingüket" és takarékra teszik magukat hozzászólás illetőleg.Üdv: nebulo
-
rukh
senior tag
A Topik összefoglaló első mondata:
"Ez a topik elsősorban a külön alkotóelemekből álló sztereó hangrendszerekkel foglalkozik, amelyekkel igény szerint kialakítjuk a nekünk megfelelő zenehallgatáshoz szükséges rendszert."
Úgy gondolom, ez tökéletesen leírja mi (lenne) a célja a topiknak (hangsúlyozva az elsősorban-t és a nekünk megfelelő-t).
Ha mindenki próbálna a fentiek alapján kérdezni és válaszolni, valószínűleg feszesebb, tartalmasabb és hasznosabb lenne a topik olvasása - bár lehet, hogy elveszítené az adok-kapok cicaharcokból eredő báját... .
[ Szerkesztve ]
Üdv mindenkinek, Rukh
-
akva
tag
Gondolkodom rajta, hogy lehetne azonos forrásról hajtani két erősítőt. A fém RCA splittert már kipróbáltam, az elég szörnyű hatással volt a hangra.
Vajon hol kezdődhet anyagiakban egy olyan előerősítő, ami tényleg "passzív" - legalábbis a lehető legkevésbé szól bele a hangba?
Elég egy bemenet, és két kimenet, bár az sem baj, ha több van. Hangerő állítási lehetőség nem szükséges, de ha esetleg távirányítható, akkor az plusz.
Az aláírásomban látható Pointe, illetve Champ / CompositeAmp erősítőkhöz használnám (meg ami majd jön ).
Usbridge -> iFi Nano -> Tabla -> Metrum Octave DAC / Chord Mojo -> Pointe 672SE / tmp Ant -> Vandersteen 2ci / Amiron Home / RHA T20 / AudioQuest kábelek, iFi tápok
-
Polllen
nagyúr
Szerintem itt:
Schiit SysBocs, ez pont a fordítottja annak, amit szeretnél.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
akva
tag
válasz Polllen #86279 üzenetére
Na, ez az. Meg belegondolva duplázni kéne a interkonnekteket is... aztán jöhet a belső kábelezés, spéci táp... nem tudom, nem járok -e jobban, ha teljesen külön láncban gondolkodom.
(#86278) VoidXs: ez egy márkanév, nem? Ha konkrét terméket mondasz, ránézek.
Usbridge -> iFi Nano -> Tabla -> Metrum Octave DAC / Chord Mojo -> Pointe 672SE / tmp Ant -> Vandersteen 2ci / Amiron Home / RHA T20 / AudioQuest kábelek, iFi tápok
-
-
fehér_ember
addikt
Először azt gondoltam, egyidőben akarod mindkét erősítőt működtetni. De a linkelésed alapján nem erről van szó. Akkor meg miért nem opció a készülék összekötő kábel átdugdosása az erősítők közt?
Fém jack-rca elosztó-t bejárattad? Csak azért kérdem, mert én is találkoztam olyan átalakítóval, aminek kellett 60-70 óra járatás; addig az is éreztette negatív hatását elég rendesen; de persze olyan is volt ami meg szinte egyből elfogadható volt.[ Szerkesztve ]
-
akva
tag
válasz fehér_ember #86283 üzenetére
Persze, hogy opció a dugdosás, most is azt csinálom. De jobbfajta tápkábelből is csak egy van, és eléggé "be van gyógyítva" a rendszer (kicsi a hely), így eléggé kényelmetlen a hadművelet. A lustaság megérne pár ropogóst, de nem vagyonokat.
Az elosztót nem járattam be. Sajnos nem nüansznyi különbségről volt szó, hanem emeleteket zuhant a hang, így sok értelmét nem láttam. Kétféle fém eloszót is próbáltam, ugyanaz.
Persze egy próbát még megérhet.
-
Kiskokó
veterán
válasz AMDFan #86266 üzenetére
Adott egy PC, amiről kimegy a jel X FI HD-n keresztül az erősítő felé analóg. Az X FI-ből pedig optikaival vissza menni az aktívba. Mert mindkettőn a PC-t akarom hallgatni.
Lenne más jobb megoldás?
Külön Dac nem kell mert az aktívot is azért erőltetném, mert nem fér el más az asztalon a monitor mellet majd.Meg 2 Dac-ot tudnék kötni a Pcre egyszerre ?
köszi
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
AMDFan
addikt
-
AMDFan
addikt
válasz Ear001 #86273 üzenetére
Erre milyen választ vársz?
Olyan irányt, ami miatt nem elmegy a kedve az egésztől, hanem inkább megjön. Inkább örülni kellene neki, hogy valaki érdeklődik a minőségi zenehallgatás iránt, időt szán arra, hogy tájékozódjon, kérdez, ötletel, stb...
Az a "tanács" amit kapott, hogy felejtse el a PC-s zenehallgatást, felejtse el a technics erősítőjét, és felejtse el az összes hangdobozt amit kinézett, az akkor lenne korrekt, ha mellé kapott volna alternatívát. De nem kapott semmilyen alternatívát, csak egy kioktató hozzászólást, hogy ő bizony tájékozatlan. Ez így nem esik túl jól az embernek, pláne annak fényében, hogy a jelenlegi hifis trendek pontosan a PC-s zenehallgatás irányába mennek. Én értem, hogy ez azoknak fájó akik imádják az analóg eszközöket, az analóg hangzást stb stb... de ettől még ez van. De ha az ember az analóg vonalat akarja hirdetni, akkor viszont tényleg jó lenne ha kapna tőle néhány infót a kérdező, konkrét eszközöket amiknek utána tud nézni a neten, számolgatni, megéri-e neki, nem éri meg. Stb...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz AMDFan #86287 üzenetére
Általánosságban a HiFi-ben... vannak olyan esetek, amikor talán tényleg jobb a kérdezőt eltántorítani, mint bátorítani, pl. mikor egy kábeltől, vagy egy rémolcsó DAC beiktatásától várja a csodát. Azokkal sem igazán lehet okosat kezdeni, mikor a kérdezőről lerí, hogy nem érdekli a zenehallgatás, a hangminőség nevű dolgot sem tudja hova tenni, mégis egy HiFi fórumon érdeklődik, hogy mit is vásároljon. Ilyenkor a feszítettebb lelkek hajlamosak nem a legbarátságosabb oldalukat megvillantani, a békésebbek meg inkább kimennek a konyhába pörköltet melegíteni.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz #92251648 #86290 üzenetére
Létezik olyan magyar fórum, ahol 50-100 ezer közötti használt erősítőkről lehet kérdezni?
Teljesen félrevezető a topic címe, mivel a köznyelvben bármilyen külön komponensekből álló rendszer hifinek számít. Olyan, mintha a "milyen laptopot vegyek" topicból sértődötten elhajtanák az embereket, ha 500e forintnál kevesebbet szánnának rá.
[ Szerkesztve ]
-
rukh
senior tag
Melyik HiFi-ről van szó: a DIN 45500 szerinti specifikáció-halmazról vagy a hangminőségről/igényes zenehallgatásról - tessék szíves lenni ez utóbbit ha nem is definiálni, de legalább a többség által érthető módon körülírni .... vagy a topik címét megváltoztatni .... vagy az ide nem illő (??) kérdéseket/válaszokat azonnal törölni ... sajnos a moderátoroknak (köszönet a munkájukért, türelmükért) szinte semmi eszközük nincs az emberi tökéletlenség ellen
Üdv mindenkinek, Rukh
-
Ear001
addikt
válasz KilgoreTrout #86292 üzenetére
Miért ne kérdezhetnél? A baj inkább az, hogy olyan kérdések szoktak elhangzani, hogy CAD programot futtatnák, meg raytracinget, 17-es képernyő kell, meg 8 órás akkuidő, mit tudnátok ajánlani 80 000-ért?
-
AMDFan
addikt
Egyébként, a vitaindító az volt, hogy erre a hozzászólásra: [link] jött ez a válasz: [link]
A kérdező hozzászólása szerintem abszolút megállja a helyét a "hifiről általánosságban" topikban, sőt... A legtöbb kérdés ami fel szokott merülni, ennél sokkal pongyolábban megfogalmazott, és sokkal kevesebb utánajárásról árulkodik.
-
Polllen
nagyúr
válasz KilgoreTrout #86292 üzenetére
Ez régen az volt.
Jó pár év az első hifim 50k volt összesen és segítettek. Ráadásul már akkor is régi motorosoknak számító fórumtársak.
Annyi volt az ára, hogy konkrét ajánlatokra kérdeztem rá.Ezt sajnos néhány (szerintem egy kezemen meg tudom számolni) magaslóról okoskodó teljesen kinyírta.
Pl volt olyan aki konkrétan kijelentette, h legyen már külön a belépő szint, mert zavarja, h sok embert ez érdekel. (Bár azt nem tudom, miért nem ő alapított egy elit klubot és vonult félre)"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
AMDFan
addikt
válasz Polllen #86298 üzenetére
Most rákerestem az első hozzászólásaimra ebben a topikban. 2009 elején volt, és egy újan 21.000 Ft-os JVC hangfalról érdeklődtem, amit egy kölcsönkapott ~25 éves Onkyo erősítőről akartam hajtani. És segítettek nekem is (kösz Bacylus), és azt is megírták korrektül hogy ettől a cucctól ne várjak sokat. Nem is vártam, nem is volt jó De nem ez volt a lényeg, hanem a segítő szándék.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz AMDFan #86297 üzenetére
Szerencsére nem nekem kell eldöntenem, minek van itt helye és minek nincs, de szerintem mindkét linkelt hozzászólás ontopic. Tisztában vagyok vele, hogy a HiFi a többségnek vásárlási tippek csokrát jelenti, BTA mesternek meg talán kellene még pár kockacukor a reggeli kávéjába.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Építő/felújító topik
- 3D nyomtatás
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest