Új hozzászólás Aktív témák

  • l3v3e

    csendes tag

    válasz seadrone #79845 üzenetére

    Igazság szerint az a kérdés, hogy mi a fontos neked egy lemezjátszóban. Ez így nagyon tág, kicsit érdemes volna megfogalmazni, pontosítani az igényeidet. Olyan legyen, ami már plug&play működik, vagy olyan, ami utólag könnyen upgrade-elhető, vagy amiben alapból jobb a hangszedő, vagy ezek egyáltalán nem számítanak, csak legyen valami alap lejátszód, olcsóbban (ez utóbbi esetben én használtan néznék valamit). Az biztos, hogy 50 ezer az már nagyon az alja az "új" kategóriának, kb. a 80-100 ezresnél kezdődik az a kategória, ahol már jókat lehet kifogni és érdemes is megvenni. (Érdemes alatt azt értem, hogy hosszabb távon használnád, vennél ténylegesen új lemezeket is, stb.)

    Ajánlom a HiViNyws channel YouTube csatornát, amit egy japánban élő, nagyon lelkes ember csinál. Rendszeresen publikál 10-20 perces videókat, amiben 3-4 lejátszót, hangszedőt, preampot, akármit tesztel, és külön vannak olyan videó, amik az olcsóbb kategóriájú, plug&play lejátszókról szólnak. Sokról kiderül, hogy vagy a platter lassú és megbízhatatlan (pl. TEAC TN-120) vagy a hangszedő nem olyan jó, esetleg nincs is gyárilag jól beállítva.

    250-300$: https://www.youtube.com/watch?v=J_LzV45Ha30
    400-450$: https://www.youtube.com/watch?v=MuuOgT0XBK0

    Az előbbi kategóriából a Pro-Ject Debut Carbon DC-t hozta ki győztesnek, az utóbbiból a Rega Planar 1-et (az újat, a 2016-osat). Itthon pont az előbbi a drágább. Regákat már eléggé árakon tudsz venni az angol amazonról, én a saját Planar 1-emet 90 ezerért vettem, jó 20 ezerrel olcsóbban a magyar árhoz képest. A régi Planar se rossz, azt még olcsóbban meg tudod szerezni, kb. 70 ezerért, mert az már kifutó darab. Az erősítő tekintetében első körben jó, ha van phono bemeneted. Később, ha tetszik az analóg zenehallgatás, lehet fejleszteni egy jobb preampra, hangszedőre, akármire.

Új hozzászólás Aktív témák