Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz fehér_ember #79449 üzenetére

    Különbséget kell tenni aközött, hogy én nem tudnék összeállítani ilyen rendszert, és aközött, hogy kijelentek valamit ami objektíven és általánosságban igaz. Sajnálom ezeket a szövegértelmezési problémákat, lehet, hogy csak számomra nyilvánvaló az a különbség ami a kettő között van.
    Még egyszer és utoljára:

    "az aktív váltó egy nagyon nagy technikai vívmány annak érdekében, hogy egy 100 ezres aktív váltós doboz olyan sztereo teret tudjon, amihez passzív cuccokból vagy nagyon sokat kell elkölteni, lásd komoly ATC rendszerek a hozzájuk készített különálló erősítőkkel, vagy írtó sokat kell keresgélni, hogy meglegyen az az erősítő + hangfal páros ami illik is egymáshoz, normális passzív váltó van benne, fázishelyesség stb, stb..."

    vs:

    "Én nem tudnék ma a piacon kapható komponens rendszerekből (hangfalak+erősítő) 2-300 ezer forint alatt összeállítani olyat ami felveszi a versenyt mondjuk a lesajnált JBL LSR305-tel."

    Leírok az elsőben egy objektív tényt, általánosságban, majd után leírom a saját szubjektív véleményemet, egy konkrét hangfallal, egy konkrét árkategóriára vetítve. Ebben benne vannak a saját preferenciáim is, benne van az is, hogy "vagy írtó sokat kell keresgélni, hogy meglegyen az az erősítő + hangfal páros ami illik is egymáshoz, normális passzív váltó van benne, fázishelyesség stb, stb...", és ha elolvastad a többi hozzászólásomat is, kiemeltem többször is, hogy a stúdió monitorok közeltéri alkalmazásra ajánlottak, nem általános házimozis vagy bemutatótermi körülmények közé. Mindegy, hagyjuk, mindenki azt ért meg amit akar. Nem tudom ennél szájbarágósan elmagyarázni ennek a pár mondatnak a tartalmát, ha nem megy, úgy érzem az már nem az én hibám.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák