Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
-
GAMEPOD.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Na kipróbáltam. Foobar -> Cplay -> Stealth
De utóbbiak majd szóljanak, ha sikerült egy normális felhasználói felületet csinálniuk, a velük való szenvedést nekem nem éri meg a dolog, 1 perc alatt visszaszokik az ember a Foobarhoz.
Cplayből az SSE4-et támogató verziót használtam.Az én képzetlen fülemmel és occo rendszeremen nem volt olyan nagy különbség, hogy esszéket írjak az egyes lejátszók hangjáról, egyszerűen jobban tetszettek, élethűbb volt az előadás, míg a Foobar kicsit digis.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
andorra
őstag
Ha már itt felmerült a Playlist többször is:
hogyan, mivel lehet olyan playlistet létrehozni, ami nem hivatkozik meghajtó betüjeles elérési útvonalra? A Foobarban ezt nem sikerült eddig elérnem. Ha lehet, persze azzal szeretném.
-
Alpee
aktív tag
-
krichd1
addikt
válasz Dorian #39208 üzenetére
Én is úgy vettem eddig észre, hogy Resampler ront, nem használ Foobarnál. Kivétel a Creative hangkártyák, azok nem szeretik a 44,1kHz mintavételezést és ennek többszörösét.
(#39206) Diocles: Sox resample melyik változata ? Vannak belőle moddolt verziók is.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, hogy tényleg beleszámít a végeredménybe az hogy merre szoktam bekötni az Kábelt?
Teszem azt van egy olyan kábelem hogy a forrásból jön a 2XRCA papa ->(4 polusu)XLR papa -> (4 polusu)XLR mama->2XRCA erőlködő. Mi történik ha meg cserélem?
XLR papá-s -> 2XRCA végű kábelt szeretném bekötni úgy hogy az is erősítőben végződjön.[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz Mustármag #39210 üzenetére
XLR csatlakozó akkor kell, ha XLR ki/bemenetet használsz, azaz mindkét összekötendő készüléked rendelkezik XLR ki/bemnettel. Ez magasabb jelszintű átvitelt biztosít, ez az előnye. Az általad leírt, elég nehezen értelmezhető esetben, ezek az átalakítások garantáltan károsak, tehát ne az irány miatt aggódj.
-
törölt tag
válasz Mustármag #39210 üzenetére
Általában egy hifi vezetéknek olyan jellegű irányhatása van, hogy a gyártása után a vezetőér az egyik irányban "jobban működik", mint a másik irányban, vagyis, ha a "helyes" irányban van bekötve, tehát ha a "helyes" irányban haladnak benne az elektronok, akkor (általában) jobban szól, mint fordítva bekötve. Ezt a tényt adaptáld az XLR-es-RCA-s kérdésedre, amit én nem értek, de nekem is úgy tűnik, az a kérdésed nincs sok összefüggésben a vezeték irányhatásával.
-
eclipse006
őstag
válasz #71562240 #39212 üzenetére
Ezzel a kábeliránnyal kapcsolatban, ugye vettem most a QED hangfalkábelt, amin külön irányt nem találtam, ezért saját elgondolás alapján úgy kötöttem be hogy a szövegirány ami rá van nyomva, az az erősítőből a hangfalak felé tart. Jó ez így vajon?
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
Tonyo
őstag
válasz eclipse006 #39213 üzenetére
Legtöbbször szövegirány a mérvadó.
-
Tonyo
őstag
válasz Rumcsaka #39216 üzenetére
Szia!
Ha nincs szöveg, akkor csak a füledre hagyatkozhatsz. Jellemzően ha nem helyes az irány egy kábelnél, akkor harsány, bántó lehet a rossz irányban. Helyes irányban kiegyenlítettebb simább, persze kábel függő.
Úgy talán egyszerűbb ha oldalanként próbálod és alacsony hangerőn.
-
Mustármag
őstag
Megkaptam a választ, köszönöm.
Megmutatom
A forrás felől: Egyes kábel
Kettes kábelAnno, akartam a fejhallgató erősítőmhöz egy jobb fajta 3,5jack-2XRCA kábelt, de nem akartam hogy csak 3,5jack csatlakozójú forrást tudjak rákötni, de nem akartam 2 kábelt csináltatni, ezért középen megbontottuk egy XLR-re hogy legyen egy 2XRCA-2XRCA kábelem. És a papás XLR-böl akartam mamás XLR-t csinálni de elvetettem az ötletet mivel fordítva lenne a kábel!
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Rumcsaka #39216 üzenetére
Valahogy megjelölöd az egyik oldalt, először amikor bekötöd és eldöntöd, melyik vége lesz az. Ezután pedig mindig így használod, így kötöd be.
Olcsóbb kategóriában nem olyan feltünő a különbség, ahogy haladsz felfelé a minőségbe, annál jelentősebb lesz a hatása.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
törölt tag
válasz eclipse006 #39213 üzenetére
Úgy jó. A QED figyelni szokott a szövegirányra, az helyettesíti a nyilakat.
(#39219) Rumcsaka Ahogy Tonyo mondja, de azért oda kell figyelni, hogy a bemelegedési-bejáratódási hatást kiküszöböljük a tesztelésből, mert vannak kábelek, amelyeknek viszonylag kicsi az irányhatásuk, és esetleg a rossz irányban bejáratva szólhatnak megközelítőleg úgy, vagy netán egy picit jobban, mint jó irányban bejáratatlanul.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz bajnokpityu #39222 üzenetére
Foobar2000-hez képest nekem nagyon jól szól.
Most csak próbálgatok fülessel. Mindjárt jön a CPlay.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Rumcsaka
tag
Még egyszer köszi mindenkinek a segítséget!
-
törölt tag
-
chrisnagy13
senior tag
Srácok, van valakinek innen tapasztalata ValhallA CuAgSS-el? Jó lenne már lecserélni a Kácsa IC-ket és szimpi ez a kábel.
-
gorbep
senior tag
válasz chrisnagy13 #39229 üzenetére
Ez egy jó kábel, nekem is van, de Kácsám nem volt.... de azért megkockáztatom, hogy nem kicsit jobb....
(Mekkora a valószínűsége, hogy valaki hallotta mindkettőt ugyan abban a rendszerben? )
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Auratech
őstag
válasz Patice #39224 üzenetére
Jplay esetleg került már próbára?
A pc-s audio lejátszásnak van néhány tuningolási lehetősége oprendszer szinten, amit a jobb editorok (Sequoia, Logic... ) telepítéskor beállítanak.
Asio esetén a késleltetés, driver, stream prioritások, hdd, ram cache...beállításaival elérhető a jplaj minősége.
Usb prioritás, pci késleltetés. Minden ami a stream transfer időzítéseit bárhol befolyásolja...
Ja. Egy alap..oprendszeren belül semmiféle hangerő állítás! Lejátszó szoftverben és hangeszközön 100% a digitális tartományban.[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
Esetleg a Beoplayer is jó, mint ingyenes megoldás. Win és mac oldalon is van. B&O fejlesztés...
Auratech Field Recording
-
andorra
őstag
válasz chrisnagy13 #39233 üzenetére
Vagyis, nem az a kérdés, amit feltettél.
-
MasterMark
titán
A magasabb jitter milyen hallható eltérést okoz a zenében? Mire kell figyelni, hogy hallani lehessen a különbséget?
Switch Tax
-
bajnokpityu
félisten
válasz MasterMark #39236 üzenetére
Nem kell azt keresni
Hallgass meg egy lemezjátszót, utat mutat. Ott nem sok jittert hallasz.Mindenki másképp fogalmazza meg. Nálam anno squeezeboxnál kiabáltak az énekesek, aztán szépen lassan egyre természetesebbek lettek a hangszerek, aztán meg egyre nyugodtabb,miközben egyre dinamikusabb, ahogy haladtam előre.
Mások meg mást hallanak, de alapvetően a természetesebb,valóságosabb irányba muat az alacsony jitter.
eladó topping dac
-
MasterMark
titán
válasz bajnokpityu #39237 üzenetére
Holnap akkor meghallgatom hátha. De úgy emlékszem teljesen más hangja van, szóval elég nehéz megkülönböztetni mi van a jitter miatt, és mi más miatt.
Switch Tax
-
bajnokpityu
félisten
válasz MasterMark #39238 üzenetére
szélsőséges esetben simán előtűnik 1-2 új hangszer a masszából, ahogy alacsonyabb jitterű a forrásod. Anno volt pár olyan teszt,amikor "basszus,mintha más számot hallgatnánk", pedig csak usb kábelt cseréltünk. (ami amugy számomra érthetetlen, hogy ha nem jittert csökkent, akkor mit, de ez egy másik probléma...)
eladó topping dac
-
MasterMark
titán
válasz bajnokpityu #39239 üzenetére
Az LP készletem véges, de összehasonlítom amit lehet.
Jitter akkor is van, ha analóg módon kötöm az erősítőre a PC-t?
Switch Tax
-
bajnokpityu
félisten
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz MasterMark #39240 üzenetére
Nyilván, mivel a PC digitális így mindenképpen van konverzió, az már ilyen szempontból mindegy hogy hol.
-
Parson
addikt
sziasztok !
van két régi, kicsi, gyenge hangfalam - 8[ohm], Maximum handling capacity 2 watts rms (nem, nem fogom kidobni senki kedvéért sem) amiket szeretnék megszólaltani a legolcsóbb módon, kültéri, grillezős családi sörözéshez csupán aláfestő duruzsolásnak. Tud vki ajánlani vmi erősitő megoldást (akár rádiós magnó is), amire külső eszközt lehetne dugni - elég egy stereo bemenet, legyen az egy stereo jack vagy stereo RCA?
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
félisten
Sziasztok!
NAD 3225PE erősítőt érdemes vaterán fellelhető Pioneer, Sony, Technics, Denon erősítőkre cserélni? (pl. erre)
A jó öreg NAD hangja nekem tetszik, de gondoltam, hogy valami esztétikusabbra cserélem, ha megéri.
Legfeljebb annyit szánnék rá, amennyi a NAD eladásából befolyik + 10e Ft.
Arcus AS4-hez lenne.Köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
törölt tag
Általánosságban természetesen megválaszolhatatlan a kérdés, mert a konkrétumoktól függ, de például éppen arra nem érdemes, ráadásul az a Denon nem éppen a 3225PE+10ezer Ft kategóriájú, hanem egyértelműen olcsóbb. Értékben is.
A Denon kivételével éppen olyan márkákat említettél, amelyek típusai között nagyon ritka a szépen szóló, magas ár-érték arányú erősítő. A Denon esetében nagyobb lenne az esély, hogy megfelelőt találsz, de az adott anyagi paraméterek között én nem javasolnám a kalandozást, legfeljebb ha kifejezetten kalandozós kedvedben vagy, de kicsi az esély, hogy a csere után elégedett lennél, hacsak nem azzal, hogy megismernél egy másfajta hangot is.
Az a NAD a maga árkategóriájában elég jó. És esztétikus is (olyan ronda, hogy az már szép). (És különben sem adunk itt lakberendezési tanácsokat, hacsak nem akusztikai céllal. ) Szóval az adott paraméterek mellett én nem feltétlen állnék neki a projektnek,
(Azt olvastam egy helyütt, hogy nem mindegy, hogy az adott 3225PE-t a Proton gyártotta vagy a Toshiba, a Toshiba által gyártottat jobbnak tartották.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Óvodások homokozója
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OTP Bank topic
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Assetto Corsa Competizione
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Kupon kunyeráló
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest