Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz xtremetuning #34398 üzenetére
A mobiltelefonom topikja, és minden jobb topik címében benne van: olvasd el az első hozzászólást! Aki enélkül kezdi a tudatlan típuskérdését feltenni, kész a típusválasz: olvasd el az első hozzászólást! - könnyű válasz. Csak egyszer kell megírni a részletesebb választ, utána kész a könnyű válasz.
(#34400) tdd587: Szerintem látszik, hogy ami megválaszolható, az hol lesz megválaszolva. Az általad kérdezett típuskérdés a GYIK első kérdésében lesz lehetőség szerint előre megválaszolva. Mint jeleztem, a GYIK első kérdése csak látszólag mellékes része a vázlattervezetnek, valójában a veleje - lásd a hozzászólók eddigi többsége szerint elsősorban ez kell a lényege legyen az első hsz.-nek.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz #71562240 #34394 üzenetére
Jelen pillanatban a második verzió 5. pontját tartom kiemelendőnek, újak zöme ezért jön ide.
Aki állványon, kábelen gondolkodik, az úgyis túl van az első lépcsőn, ők már remélhetőleg úgy kérdeznek, hogy xy cuccok közé, ha ilyesmi stilust akarok,mit ajánlotok ennyiért.Sztem a konkrét útbaigazitást kéne előtérbe hozni, sok csati vs sztereo, lánc építési sorrend, meg ahogy mondod, 50-200között pár ajánlott lánc. Ezen láncok között majd lehetne olyan irányú nevelést megvalósítani, hogy inkább zenei, mint hifis hanggal kezdjen az ember? Anno jó megszivtam, hogy jól kinéző, márkás, de hosszabb távon hallgathatatlant vettem. Majd évekig porosodott.
1x éve rohadtul nem hittem se tápkábel, se egyáltalán kábel fontosságán, egy állványra meg még 2-3 éve is azt mondtam, hogy majd egyszer. Ha igaza van az ilyen tanácsnak, akkor sem fogja senki kezdő megfogadni.
Akusztikával is foglalkozni kéne, ár/értékben gyakran megérős. Legalább olyan mélységig, hogy "oké, hogy azt szereted, ha be van tolva a sarokba, de legalább próba erejére hozd ki, lehet, hogy jobban fog szólni."
tdd: csövezni sztem egyébként tényleg ajánlott, ha nagyon olcsón akarsz zenét hallgatni, ill nagyon sok pénzt akarsz elverni.
T és D osztályú meg sztem első lépcsőnél nem para. Tampont pl fillérekért lehet venni, és bocsánat,de inkább, mint videoton 6363.[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
válasz tdd587 #34400 üzenetére
De szép nap volt.... , azóta is hullik a hajam.
Kammerer : az én telefonom topicjában is van. Mégis minden nap válaszolunk-válaszolnak, mert a 'menj az első hsz-re' felszólítás nem jött be - hiszen az olvasni tudás manapság nagy kincs, a leírtakat megérteni és értelmezni tudás pedig 'ritka'! nagy.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
tdd587
őstag
válasz bajnokpityu #34402 üzenetére
Jó, hogy felhoztad: akusztika. Na ez az, amiről nem szoktunk beszélni, mégis a szubjektív hangminőség nagy része innen ered. Persze mielőtt belelkesednénk: normál/átlag körülmények között a nappaliban + házisárkány mellett se tologatás, se pakolgatás, se semmi nem játszik, így ezt is magunk örömére írnánk szerintem.
Illetve akit érdekel, az beleássa magát és használja a google.hu-t.
xtremetuning: láttam ám, hogy linkelted múltkor a HT photon-t. Kár, hogy minden ilyen érdeklődés hiányában elhal.
[ Szerkesztve ]
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
törölt tag
"Amúgy látom, akartok olyat, hogy technológia + előnyök/hátrányok: na ez veszélyes téma lesz. Már előre látom, hogy ki lesz osztva a digitális erősítés, fel lesz magasztalva a csövezés, az A osztály meg egyenesen to infinity and beyond..."
Na éppen az ilyen veszélyes tématerületek miatt hangsúlyoztam mindegyik kampányindító hozzászólásomban, hogy addig fogjuk nyűni, rágni, csócsálni a szöveget, amíg olyan megfogalmazásokhoz jutunk el, amiket mindenki elfogad, mégis benne lesz a kellő tartalom. (Én mindig szerettem a kilátástalan vállalkozásokat. )
(#34403) xtremetuning: Féligazság, ugyanis az ilyen kérdezők legalább fele a felszólítás után elnézést kér, elmegy az első hozzászólásba, elolvassa és megérti. Utána már minden sokkal könnyebbé válik, két nap múlva már a "tökhülyevagyokatémáhozsegítsetek" kérdezőként indulók egy része megalapozott tanácsokat osztogat az újonnan érkezőknek.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz tdd587 #34404 üzenetére
Új nicknevem lesz : a szélbensuttogó. Néha tényleg teljesen feleslegesen koptatom a számat.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Patice
nagyúr
"Én nagyon szívesen leírnám a véleményemet aktív kábelek, shakti kövek, digitális/csöves végfokok, hibrid előfokok, gránit a készülék alatt, jumber kábelek hangfalkábel helyett stb. témakörben, de nem véletlen, hogy soha nem írom le mégsem: mivel soha nincsen ilyen kérdés és nem is lesz."
Akkor én most kérdezem.... Kezdjük az elsővel: aktív kábelek. Nem olvastam/hallottam még róluk. Érdekel ez is.
Ilyenekre tök hasznos lehetne egy Logout bejegyzés is. Azt simán írhat bárki a saját oldalára. (Ha itt regelve van valaki, akkor van saját logout oldala is.)
Egy bejegyzés = egy fent említett téma. Utána meg mehetnének a hsz.-ek.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #34402 üzenetére
Jó, hogy arról írsz, hogy mit tartasz fontosabbnak, kevésbé fontosnak vagy elhagyhatónak a leendő szövegben, ezek fontosak, ezeket összegezzük, aztán kijön valami belőle.
Ellenben te is írod azt a szempontot a szerkesztési elvek között, amivel én egyáltalán nem értek egyet, lásd idézet: "Ha igaza van az ilyen tanácsnak, akkor sem fogja senki kezdő megfogadni." Ezzel nem értek egyet. Nem véletlenül hangsúlyozom annyiszor, szerintem az legyen a munkánk során a szempontunk, hogy az első hozzászólásunk JÓ legyen, hogy a szövegünk alkalmas legyen arra, hogy aki elolvassa, azon segítsen, az megfogadhassa a benne levő tanácsokat, magáévá tehesse a benne rejlő szemléletet, "tárgyalási nyelvet". Az a véleményem, hogy ne alkossunk predikciókat arról, hogy a kezdő kérdező mit hajlandó elolvasni, milyen tanácsokat hajlandó majd megfogadni. Az a véleményem, hogy értelmes terjedelemben, könnyen megtalálható módon legyen benne az első hozzászólásban mindaz, ami a (legalapabbfokú) hifi alapismereteket, a hifi szemléletet jelenti. Egy ilyen méretű, igényes első hozzászólásnak vagy az éppen szükséges részeinek az elolvasása öt-tíz-tizenöt perc, ami nem sok, ellenben ez a néhány perc ráfordítás képes a topikon való későbbi működéshez a szemléletet, a közös nyelvet megadni. Legyen benne a szövegben, hogy sokak szerint fontos a (táp)kábel minősége, hogy mi a hangdobozállvány, hogy vannak jellemző hangminőségbeli és használatbeli különbségek a csöves és a tranzisztoros, az "A" osztályú és a "D" osztályú erősítők között - lásd például áramfogyasztás . Ha ezeket nem tudja a kezdő kérdező, akkor nem tud kérdezni, és keletkeznek a hosszú oda-vissza hozzászólásfolyamok, "hogy akkor ez hogy is van, akkor ezt hogy is érted, akkor mit is jelent az hogy, akkor próbáld ezt úgy megfogalmazni hogy én is értsem, akkor jó lesz-e a használt is, akkor mely márkák között keressek, akkor hol keressek, akkor mire figyeljek, akkor mi a baj azzal, ha a szekrény tetejére akarom helyezni" stb. stb....A kezdők által generált hozzászólások 80 százalékát meg lehetne takarítani egy olyan első hozzászólással, amely képes kialakítani a hifi alapszemléletet, a közös nyelvet. Ne azzal foglalkozzunk, hogy hajlandó-e elolvasni, hajlandó-e megérteni, hajlandó-e megfogadni a tanácsot, azzal foglalkozzunk, hogy legyen benne (értelmes terjedelemben!), amit el kell olvasnia, amit meg kell értenie, amit meg kell fogadnia. Legyen az első hozzászólás egy alapfokú "gyorstalpaló tanfolyam", ez normális terjedelemben meg is oldható - lásd például a linkelt házimozis 1. hsz. terjedelme. Azt írod: "Aki állványon, kábelen gondolkodik, az úgyis túl van az első lépcsőn..." Illetve: "Jelen pillanatban a második verzió 5. pontját tartom kiemelendőnek, újak zöme ezért jön ide." Én azt gondolom, hogy az első hozzászólásunk legyen az az első lépcső, amit mindenkinek meg kell ugornia ahhoz, hogy itt a topikban kezdeni tudjon magával, és kezdeni tudjunk vele valamit. Aki a második verzió 5. pontja miatt, vagyis a vásárlási tanácskérés miatt jön ide, az is ugorja meg azt az első lépcsőt, és azután akarjon tanácsot kérni-kapni. Szerintem építsük meg azt az első lépcsőt, hogy aki még azt nem ugrotta meg, a mi első hozzászólásunk által ugorja meg, és ne a hosszú hozzászólásfolyamok által. Ez az első lépcső a közös szemlélet, a közös nyelv kialakítása a (legalapabbfokú) hifi alapismeretek segítségével.
Nem véletlenül linkeltem mintaként a két mobiltelefonos topik linket. Egy rendes prohardveres szakmai topiknak ilyen igényességű első hozzászólása van, és a topikban résztvenni akaróknak igenis el kell sajátítaniuk az abban levő ismeretanyagot, ha kezdeni akarnak valamit a topikban. Ebből adódóan azokban a topikokban sokal hatékonyabb a kommunikáció, mint ebben a topikban.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Lehet ebben: Próba a topic-ban kéne alakítani az 1 Hsz-t, itt meg hozzá lehetne szólni.
-
xtremetuning
addikt
válasz Patice #34411 üzenetére
Majdnem meglincselték érte Jimet, mert a 4x-es árú kábelekkel van pariban.
Nagyon jó kábel. Ár-érték arányban verhetetlen szvsz....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Patice
nagyúr
válasz xtremetuning #34412 üzenetére
Inkább nem kérdezem az árát. De elraktározom magamnak a nevet + hogy hogyan működik + a véleményt róla. Köszi!
-
törölt tag
válasz andorra #34414 üzenetére
Fonákjára fordítom a kérdésedet: azt a hét embert éppen ez az első hozzászólás fogja megtanítani a lépcsőnkön járni, hogy ne essünk egymásban hasra folyton. (Az ezután is mhasraeső egy-kettőt pedig személyesen felsegítjük, ahogy xtremetuning is írja. De akkor már csak egy-kettő lesz a hét helyett, akinek személyesen kell vakvezetést nyújtani.)
Ugyebár arra akartam kilyukadni, hogy ne féljünk attól, hogy a hifi alapismereteket is ügyesen összefoglaló első hozzászólásunk túl nagyigényű, túl mély, "túl jó" lesz. Attól még mindig jónéhány olyan szakmai topik lesz a prohardveren, amelyik mélyebb, nagyigényűbb hozzászólásokkal rendelkezik, és ahol szintén "kötelező" azon ismeretek elsajátítása a topikban való működéshez, főleg az újoncok számára.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz andorra #34414 üzenetére
Lehet csak én vagyok ilyen, de ahogy nézem ezt a tömött első hsznek szánt írást, akkor szerintem másnak is az lesz a véleménye, hogy regényt majd lefekvés előtt olvasok.
Valamiféle 3-5 soros rövid felsorolásszerű összefoglalót kellene, esetleg linkekkel a lentebbi pontokra, hogy ne menjen el az emberek életkedve is már a puszta látványától. -
xtremetuning
addikt
Mások vagyunk. Én, abban az esetben, ha valami érdekel, bármennyit képes vagyok utánaolvasni.
Anno fotózásnál komplett topikokat az első hsztől. Rengeteget lehet belőle tanulni....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Ribi
nagyúr
válasz xtremetuning #34419 üzenetére
Lehet, de most az egyszerű userről beszélünk, aki betéved tudatlanul. És nem sejtve milyen elvetemültek vannak itt
Kicsit mindig elfelejtkeznek a "bentlakók", hogy rajtuk kívül is vannak nem túl hozzáértő emberek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Gondoltam megjáratom olyan zenével is a hangcuccot amit ritkán kap. Abból is próbáltam olyat keresni ami nagyjából tetszik is és nem az égnek áll a hajam. Egy kivételesen tetsző dubstepre esett a választás, amit komolyabb hangerőn nekikínáltam. A dobozokból olyan basszusok jönnek hogy csak nézek. Rock zene alatt ezek hol vannak? WTF? Ez "diszkóhangdoboz"? De most komolyan.
Audiofil zenehallgatóknak nem ajánlom.
[link] -
xtremetuning
addikt
Igen, de a betévedt usernek nem csak olyan lelkülete lehet, mint neked...ki tudja, hátha az én fajtámból is esik be egy-egy... és szívja magába az infókat, mint a szivacs.
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #34417 üzenetére
Olvasd el az első hozzászólást ... helyett a (#34353) kammerer-t, ahol tegnap leírtam a négypontos javaslatomat a munkavégzés optimális menetére vonatkozólag, gondolom az működni tud majd, legalábbis ellenvetés eddig nem érkezett.
Most ott tartunk, hogy egy-két napig (talán egészen hétvégéig) csócsáljuk, rágjuk, szétcincáljuk, újraösszerakjuk azt a vázlattervezetet, amit majd a csócsálás végén véglegesítünk arra a célra, hogy a vázlat alapján lehet majd önként jelentkezni adott fejezetek megírására, és a vázlat alapján végezzük el az első hozzászólás munkaszövegének konkrét megírását. Utána őfelsége, a Központi Bizottság megcsócsálja az első hsz. munkaszövegét, majd ha eléggé megcsócsálta, akkor a fórum teljes nyilvánossága elé tárja, hogy a fórum teljes tagsága is csócsálja meg, egészen addig, amíg olyan szöveg alakul ki, amitől mindenki boldog lesz és magáénak érzi. (Mint említettem, szeretem a kilátástalan vállalkozásokat. )
Abban a (#34353) kammerer hozzászólásomban mellékeltem azt a hevenyészett listát azokról, akiknek biztosan illene benne lenniük az "őfelsége, a Központi Bizottságban", azon kívül pedig felszólítottam azokat, akik nincsenek benne a névsorban, hogy egyrészt köpjenek le mert kihagytam őket, másrészt jelentkezzenek, hogy nekik benne kell lenniük.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Persze, tény, hogy annak fényében írtam meg és igyekszem alakítani ezt a vázlattervezetet, hogy az is megtalálja benne a magáét, aki az xtremetuning által leírt önmagára adó, igényes, érdeklődő magatartásformát vallja magáénak. És azért védem körömszakadtáig ezt a felfogást, mert magam is ilyen vagyok, de legfőképpen azért, mert minden normális prohardveres szakmai topikban ez a felfogás a természetes, ez az elvárt magatartás, és az első hozzászólások is annak érdekében íródnak, hogy a "betévedő user" ne tudatlanul tévedjen be, hanem elegendően felkészülten. Más topikokban nem félnek attól, hogy jaj, szegény betévedő usernek fel kell egy kicsit készülnie, olvasnia kell egy negyedórát, mielőtt belerobban a topik életébe. De azokban a topikokban a berobbanni akaró betévedő userek általában hálásak is azért, hogy a seggük alá van rakva egy olyan virtigli első hozzászólás, amely felkészíti őket, és a kezdő kérdéseik zömét előre meg is válaszolja. Az ilyen első hozzászólásokat tartalamzó prohardveres topikok betévedő userei hálásak a topikjuknak a tapasztalatom szerint, és jellemzően tartalmas hozzászólásokat generálnak utána. Menthetetlen hülyék persze mindenütt vannak, de nem azokhoz kell alkalmazkodni. Mindazonáltal hangsúlyozom, hogy szándékom szerint olyan lenne ez az első hozzászólásunk, amelyben teljesen opcionális, hogy ki mit olvas el, jól látható fejezetcímek mutatnák meg, hogy ott olyan tartalom van-e, ami az adott pillanatban érdekli a betévedő usert, vagy nem olyan tartalom. Fejezetcímek között csak-csak tud valaki navigálni, ha nem akar mindent elolvasni. De aki akar, aki kíváncsi, az hadd olvasson, hadd lássa az első hozzászólásból, hogy ez egy tartalmas topik, tartalmas emberekkel!
[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
Nemcsak te. Viszont, végső soron ez a fórum azokhoz szól, akik az átlagosnál jobb minőségben óhajtanak zenét halllgatni. Ha viszont nem ilyenek, akár egy bolti eladótól is kérhetnek tanácsot, vagy találomra is megvehetik azt, ami nekik bármilyen más okból szimpatikus. Könnyebb lesz felmérni melyik kategóriába tartoznak, ha lesz kicsit részletesebb első hozzászólás és megtudjuk, hogy ahhoz, hogyan viszonyulnak. Szerintem a meggyőzést és a hittérítést mellőzni kellene azok esetében, akiket ez a téma láthatóan nem nagyon érdekel. Pláne olyan fórumtársaknak, akik esetében ez még indulatokkal is társul.
-
szabolint
csendes tag
Egy olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy kb fél éve vettem észre, hogy a hifim ( Philips mc-m570) , mely kb olyan 5-6 éves a bekapcsolás után elkezd visító hangot kiadni, amely elmúlik egy olyan órán belül vagy olyan halk lesz, hogy már nem zavaró, vagy pedig bekapcsol rendesen elkezdek cd-t lejátszani és olyan óra másfél múlva megint elkezdi ezt a sípoló hangot. Ha lehalkítom az egészet akkor is lehet hallani ezt az éles sípoló hangot. Szerintetek mi lehet a probléma? Menthető vagy ez csak rosszabb lesz? ( így is néha elég zavaró )
Válaszaitokat előre is köszönöm. -
Ribi
nagyúr
válasz andorra #34425 üzenetére
Félre lettem értve(jó magyarsággal).
Én egy tartalomjegyzék szerűre gondoltam, nem arra hogy 5 sor legyen az egész.
Így ha valakinek kicsit konkrét elképzelése van, akkor rögtön megtalálja és nagyobb valószínűséggel kattint rá, és olvassa, mintha ilyen nélkül ömlesztve jön az egész.
Hifiről általánosságban cím nem azt sugallja szerintem, hogy az átlagosnán jobban értőknek szól, de ez már máskor is elhangzott. Akkor át kellene írni audiofilre, meg hifi tudós klubra.Ha valamilyen hosszabb doksiban keresek valamit, akkor sem olvasom végig az egészet, hanem tartalomjegyzékkel indítok és megnézem van-e valami az én kérdésemre hajazó rész.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz andorra #34425 üzenetére
Erről van szó. Én most hittérítek annak érdekében, hogy ez egy igényes első hozzászólása legyen egy igényes topiknak, de a reményeim szerinti első hozzászólásunk a különféle, sokszor homlokegyenest ellentétes, de mégis létező opciók-irányzatok objektív bemutatása révén reményeim szerint nagyon sokat fog azirányba hatni, hogy a hittérítő mozgalmárság minél inkább mellőztessék a topikban.
(#34427) Ribi: Igazad van, félreértettünk, hiszen nem azt írtad, hogy a szöveg helyett legyen a tartalomjegyzék, hanem hogy a tartalomjegyzék linkek segítségével közvetítsen a lentebbi szöveg fejezeteihez, hogy ne csak scrollozással, hanem kattintgatással is navigálni lehessen a szövegben. Ugye most jól értelek? Bizony ez fontos és jó ötlet lehet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szabolint #34426 üzenetére
Több oka is lehet. A legvalószínűbb, hogy valami alkatrész, pl. valami kondenzátor a halálán van, és esetlegesen működik. Az is lehet, hogy valami külső zavar szüremkedik befelé a gépbe vagy az elektromos hálózaton, vagy a levegőn keresztül - lásd például földelési problémák miatt. Egyéb okok is lehetnek, én a szervizt javasolnám, de azért várjál türelemmel, lehet, hogy valaki elektronikusan szakemberebb fórumtárs majd megmondja konkrétan, hogy mi a hiba (mert azért ez elég jellegzetes hibának tűnik, bizonyára van valami tipikus oka) - én most csak azért hályogkovácskodok, hogy lásd, nem csak a belső ügyeinkkel foglalkozunk, hanem látjuk a kérdésedet is. Ha nem kapsz más választ, holnap majd ismételd meg a kérdést, hátha közben bekapcsolódik valaki, aki konkrétabb választ tud mondani
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz szabolint #34426 üzenetére
Volt hasonlóm. Valszeg kimeneti teljesítmény tranyó haldoklik. De sajnos sok más dolog is lehet... Nálam hasonlót kimeneti tranyó okozott 2sk5200-ás cseréltem, megjavult a rendszer.
Ha főleg diszkrét felépítésű erre gyanakodnék, ha nem akkor teljesítmény műverősítő is csinálhat ilyet...
Magyarul szervíz.
A földhurkot kizárom mivel, ahogy írod van olyan eset amikor minden "rendben".De sajnos RF jelek is beleszólhatnak így viszont nem hiszem, hogy az interkonnekt kábellel összecsavartad volna bármilyen antenna kábelt és akkor konstans lenne a probléma.
[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
szabolint
csendes tag
válasz vodkaboy22 #34431 üzenetére
Igen szerintem is szerviz lesz Remélem azért olyan horribilis árat nem kérnek, mert akkor inkább veszek egy 5.1-es hangrendszert. Illetve köszönöm ezt a gyors segítséget
-
andorra
őstag
Remek, itt egy példa arra, hogy mikor kell lezárni egy témát. Ehhez képest, ilyenkor szoktak színre lépni a hittérítők...
-
JONAS77
aktív tag
Üdv!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy az nem okozna gondot, esetleg a későbbiekben,
ha egy receiver-re Sony STR-DH520, aminek 8 ohmos kimeneti teljesitménye van 7x100W-on és erre szeretnék kötni YAMAHA hangfalrenszert ( Yamaha NS-50F 5.0 ), aminek a hanfalai, csak 6 ohmosak!?Fontos lenne, köszönöm!
Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 15 Pro MAX 256GB
-
Patice
nagyúr
válasz JONAS77 #34436 üzenetére
Ez a hi-fi topik, a házimozi erősítőknek van külön topikja is, de azért válaszolok.
Nem, nem jelentene gondot az erősítődnek a 6 ohmos hangfalak meghajtása.
Ahogy írtad is, az erősítő kimeneti teljesítményét adták meg 8 ohmra, más impedanciájú hangfalakkal más lesz ez az érték.
Nyugodtan rákötheted.
-
törölt tag
Erről a termékről van valakinek tapasztalata?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz #84221696 #34440 üzenetére
A Phono (mágneses hangszedő) bemenete egészen kitűnő, a többi az erős közepes (gondolom, hogy nem lemezjátszóról tervezed használni), de azért az árért nem rossz vétel szerintem. Nekem volt 20 évvel ezelőtt, azóta az öcsém használja, megelégedéssel. "Rendes" hangdobozokra viszont itt is érdemes költeni, mert a végső hangzásban jóval nagyobb a szerepe, mint egy erősítőnek.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Tudna esetleg valaki segíteni, hogy ez a DAC usb-ről csak az áramot szedi, vagy kell neki egy számítógép usb-je hogy működjön? Elég gyenge az angolom, meg amúgy se értek a dac-okhoz Egy TV-re lenne kötve, és jó lenne ha a TV-ről tudná enni az áramot, és akkor, ha kikapcsolom a TV-t, akkor ő is kikapcsol.
-
törölt tag
válasz Bogyó bá' #34442 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Nem lemezjátszóról hajtanám meg, hanem cd-ről vagy valami médialejátszóról. Tényleg, létezik olyan cd, amihez lehet külső merevlemezt csatlakoztatni, hogy a flac zenéim le tudjam játszani?
Illetve még egy kérdés motoszkál a fejemben.
Minőségi zenéhez mennyire elengedhetetlen az XLR csatlakozók megléte? Vagy nekem tökéletesen megfelel az RCA? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz #84221696 #34447 üzenetére
Tökéletes az RCA is, de valami jó minőségű kábelt, és aranyozott csatlakozókat válassz hozzá.
(#34449) meunier: a mostani boltokat nem ismerem, vagy 5 éve nem hifizek....
Kácsa neve viszont még nekem is ismerős, tehát ott megpróbálhatod, biztosan tudnak segíteni benne.Milyen hangdobozokat fogsz használni?
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen mosógépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Call of Duty: Black Ops 6
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Logitech ConferenceCam Connect / 1080p HD / 4x zoom / Zeiss optika / távirányító / beépített akku
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest