Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz AMDFan #34003 üzenetére

    Ugyebár nem állította a kolléga sem, hogy ne szabadna az MP3-ról vitázni ebben a fórumban, minthogy eddig se tiltotta senki. Tegyed. Felesleges és indifferens ez a világmegváltó forradalmár hevület holmi "Foobar ABX" játék propagálása érdekében. Nem ezen a játékon múlik, hogy zeneértők fülében, zeneértő rendszereken, de akár a mobiltelefonomon is mekkora különbség van a CD (iletve a lossless) és az MP3 között. Olyan ez a vehemenciád, mint az ismert vicc poénja: "... és akkor lehúzom a bugyiját..., kiveszem belőle a gumit, előveszem a csúzlit, és kilövöm az összes ablakot!" Jeleztem többször is, hogy az értelmes hifista és audiofil értelmes célja nem a minél inkábbi lebutítás, hanem a feljavítás. Megvannak a jó tesztmódszereink, amelyek a minőségek és a különbségek minél erősebb kimutatását segítik, nem vagyunk Placebó Jánosok (és értelmesen tudjuk kezelni a kognitív disszonanciáinkat is).

    (#34002) vodkaboy22: Ma is vannak nagyon jó minőségű felvételek, nem állította az ellenkezőjét senki. Arról volt szó, hogy jellemzően mikor készültek leginkább a legjobb felvételek. Tendenciáról volt szó, ahogy blattida is kifejtette. (Abban persze téved, hogy én bármilyen fanatikus is lennék, hehe. :D ) (De persze igaza van, LP fanatikus vagyok... :D )

    (#34006) KisTücsök:
    Nem kell neked tőlünk tanácsot kérned, nem véletlenül válogatod ki a legízlésesebb ajánlatokat a kínálatból. :) Ez a kettő is bizony odaillik, de a Rotel hirdetése túlárazott, hiszen újonnan se sokkal drágább, és amúgy is a leggyengébb a három közül.
    A Myriad kissé frissebb márka, kb. húsz éves, szintén az angolos iskola gyermeke, sok sikeres, igényesen megépített készülékkel az audiofilek körében. Adott árkategóriában az elérhető kompromisszumok közül ők inkább a hang szépsége javára szoktak megalkudni, így néha kevesebb jut a hang energiájára, néha kissé sovánnyá tud válni a hangjuk. Ez érvényes tud lenni a Z142-re is. Nehéz választás lenne az Audiolab és a Myriad között, talán az Audiolab stabilabb, nagyobb léptékű hangja miatt én azt választanám, de a Myriadnak egy kicsit kellemetesebb hangja van, klasszikus-akusztikus zenén talán a Myriad tudna többször elvarázsolni. Nehéz választás, de az ilyesmire mondják, hogy kellemes gond.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák