Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
válasz zoltanz #26131 üzenetére
Egyébként én most Ensoniq ES1371 and ES1373 -el hallgatok fülest. Sokkal jobban erősített mint az Audigy4 és sztem jó hangja is van.
Wavetable sound sets: 2, 4, and 8 MB sets
128 General MIDI wavetable instruments, 61 drum programs, 128 MT-32 instruments, Roland GS Sound set in 4 & 8 MB sets
Support for EAX 1.0, OpenAL
Support for hardware sound rendering
[ Szerkesztve ]
-
Diablo18
senior tag
sziasztok
25 cm 90 db
kb 200 w os
2 db vanmélyt kellene adniuk
milyen hangváltó kellene?
v milyen adatokal rendelkező alkatrészek kellenének ?:Shol lehet ezt ki mérni v hogy tudom meg ?:S
-
shalafi66
veterán
válasz blattida #26151 üzenetére
Régi-régi-régi a 90-es érzékenység. Mostanában 88 körüli, hogy szebb mélyeket hozzon a régi VT-s zárt dobozokban, de pár éve volt több is.
Impedancia emelkedő, kb. 40 ohm@20kHz-ig.
A vifa ilyen volt: [link]
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
geza12
aktív tag
Sziasztok!
Asus Xonar Essence STX hangkártyához van értelme a DAC-nak?
-
geza12
aktív tag
válasz bajnokpityu #26157 üzenetére
Nem , mert elvileg az nem DAC nem?
STX-hez rakni DAC-ot úgy értettem.
-
dudika10
veterán
válasz geza12 #26158 üzenetére
A hangkártyának is van DAC része. Zenehallgatás szempontjából ekvivalens a DAC és a hangkártya.
Lehet digitális kimenetként használni az STX-et és utána kötni egy DAC-ot, de ehhez drága jószág és csak erre nem éri meg az árát.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
-
orbano
félisten
válasz bajnokpityu #26163 üzenetére
egyetértek, ezt csak azért nem írtam hozzá, mert dudika10 már megtette
A vér nem válik VAZZE!™
-
raus
aktív tag
válasz shalafi66 #26147 üzenetére
Persze kicsit túloztam de pl egy JMLab-hoz vagy egy Triangle-hoz a Visaton jóval hidegebb hang és kicsit "Wehrmacht-os" is. Mondván ahová a Deutsche Wehrmacht odab....szott ott kő kövön nem maradt. A Scan Speak-ből építkező ProAc kisdobozok meg nekem túlságosan az észnek zenéltek. De attól még nagyon jók.
Volt mindhárom a háztartásomban. A Triangle állt legközelebb a szívemhez. Nagyon finom sosem bántó hang, örökké szólt és nem akaródzott kikapcsolnom. De emlékeim alapján az Etalon nagyvonalúbb és mégis részletezőbb, több levegőt varázsol a felvételbe. Az a dóm közép vitte ám a prímet, hihetetlen részletek jöttek le. Patricia Barber jól hallhatóan nyel meg nyálaz meg dúdolászik a zongora felett az említett Live: A Fortnight In France lemezen. Meg finoman flattyogtat a bőgős a húrokon meg az utolsó szám a Call Me végén tényleg olyan bőrösen, feszesen és kitartottan belelépnek a lábdobba. Barátom szerint aki mellettem ült mintha kicsit kevés lenne a magasa. Valóban nem volt űberfényes de annyira van engedve a dóm amennyi kell és nem több hogy ne szúrjon. Frekiben viszont jól felment és tisztán. A cinnek azok swingeltek rendesen. Járt a lábunk ahogy hallgattuk, szóval megvolt a "Linn effektus" is. Mindegy nem akarom már polírozni de tényleg tetszett és ha valakinek van alkalma Etalont meghallgatni tegye meg már csak azért is mert egy Hungaricum és k..va jó. -
shalafi66
veterán
Jólvan, örülünk, egészségedre. Azért én inkább ezután sem pakolok szándékosan, hibáktól hemzsegő hangszórókat a hangsugárzóimba. Nehogy egy óvatlan pillanatban leöntsön a sörével koncert közben Etta James (RIP) a CD-ről hallgatva.
Az meg már csak hab a tortán, hogy a filléres kínai hangszórókkal szerelt Etalon a legnagyobb hungarikum.
[ Szerkesztve ]
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
Faxxx
csendes tag
Tesztelgettem az ecl86 se csövest és a marantz pm66se t.Azt kell hogy mondjam jobban bejön a csöves nemjobb tere sem a részletezőképessége ,sőt térben rosszabb de sokkal dinamikusabb "élőbb" vele a zene. Ecl86 pp-n gondolkozok most ,kicsit több kakaó jól jönne azért.
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
Egy Marantz PM66SE KI erősítőt néztem ki.
Mik az általános vélemények róla? Ennek is kell 1-2 óra hogy bemelegedjen?
Megér 55 000Ft-ot ezzel Marantz CD53MKII együtt?
Illetve ami még fontos lehet, hogy egy JBL ES30 monitor dobozokra lenne rákötve.
Amin még gondolkodok bajnokpityu rotele. -
Dorian
félisten
válasz Gergőke88 #26169 üzenetére
Ilyen Marantz erőlködőt önmagában 50-ért szoktak feltenni, és 40 volt érte a valaha legalacsonyabb ár amit láttam, tehát ha szükséged van CD-re is, akkor elég jó áron kínálják a kombót.
Pisti tuningos Rotelje (840-et hallottam) viszont még ennél is jobban éri árát és nem „kell megvenni mellé” a CD-tKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
blattida
nagyúr
+ 1 a rotelre, amennyiben nem kell a cd játszó, bár a cd 53 egyébként sem egy túl fényes darab...
Faxxx
Na, ez a nem meglepő.
Nem feltétlen kéne az se helyett pp, inkább válts dobozt, legyen érzékenyebb darab.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Gergőke88
addikt
válasz Dorian #26170 üzenetére
Igen, tudom már értekeztem vele.
2 dolog "zavar" a Rotelel kapcsolatban:
-távirányító(mondjuk ez annyira nem)
-illetve ha jól olvastam akkor idő kell neki amíg bemelegszik.
Viszont lenne még egy kérdésem, ha jól olvastam neked is Dune D1-ed van(vagy még nem kaptad meg?). Alkalmas a sztereo kimenete arra hogy rákössem egy erősítőre? Vagy nagyon halovány? -
bajnokpityu
félisten
Volt 44SEm. Ha akarod leírom véleményemet, csak kissé visszásnak is érződhet, h épp árulok roteleket. Az a 66 elődje, hasonlóan gyári tuningos. A 44esnek dupla kimenete volt,meg asszem nagyobb a trafójának a max áramfelvétele.
A hideg-meleg roteleket meg úgy nézd, hogy hidegen sem rossz a hangjuk, csak jobb lesz, ha meleg.
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz Dorian #26170 üzenetére
Érdemes új árat nézni ilyenkor, inflációval követve.
Dorian: Warter 945öse is kb ennyi idő alatt beáll. a 870esen alig venni ezt észre(igazából nem fülbeötlő).a jól beállított 840es 45percnyi terheléses melegedés után áll be. Eddig 4/4re igaz volt, ami melegebb üzemű,annak több idő kell, ami hidegebb,meg nem annyira.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Dorian
félisten
válasz Gergőke88 #26172 üzenetére
Mindennek kell idő, míg bemelegszik, de ha a munkapont be van állítva, akkor ez az idő nem olyan sok, ill. a különbség nem olyan jelentős. (nálam észrevehető, de nem jelentős, 20-25perc kell neki)
D1-et még várom, csütörtökön lesz raktáron, onnan még sztem min. 1 nap, mire átvehető, szóval éppen reménykedem, hogy hétvégére meglesz. De mások elmondása alapján az analóg kimenete nem minőségi. (Gondolj bele, csak egy külső DAC annyiba kerül, mint az egész lejátszó)
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Gergőke88
addikt
válasz Dorian #26175 üzenetére
Ertem, tehat akkor erdemes lenne ugy bekotni hogy dune-dac-sztereo erosito?
Nem egyszeru a dontes.. Bajnokpityu van mas erdeklodo is a rotelra?
Dorian: nincs Dac.
De gondolom ha csak siman a sztereo kimenetet hasznalom es a rotel akkor is sokkal jobb lesz a hang mintha a Hk-val halgatnam, nem?[ Szerkesztve ]
-
norral
aktív tag
Ha van esetleg itt olyan hifista, aki tudna nekem segíteni meghallgatni egy B&W DM 604 S3-at BP környékén, annak nagyon hálás lennék.
-
Nescafé
őstag
üdv
Kondi ugyben irok,itt nálluk hol lehet kapni mondjuk elna kondit?
vagy valami olcsóbb de jó kondit.
Webshop lenne legjobb
4 darab 2200UF 50V os kellene a phoenix gold zx350-be a kondijaim teteje púposak eléggé.
22*26-os van benne megmértem.
Én nem találok seho la neten,csak e-bay-en.
Köszönöm iPhone 15 Pro , IOS 18 , Fénix 7 Pro Solar
-
MaTTeS
senior tag
válasz Gergőke88 #26176 üzenetére
Hát most én is erősítő nézelődőben vagyok. Meghiúsult a meghallgatott nagy Sony vas megvásárlása, ismerősöm megtartotta végül .
Nézegettem Pityu roteljét, de nekem nagyon nagy érvágás és kényelmetlenség a táv hiánya. Nem is tudom elképzelni hogyan lehet meglenni nélküle.
Ezt néztem még ki, ma írtam a tulajnak hogy ha olcsóbban adja akkor elvinném egy itthoni meghallgatásra(avx-en vittek már el ilyet 30 és 40e-ért is): Onyko Integra A-8850
Jelenleg sajnos nincs semmi választék használtak között. -
Dorian
félisten
válasz MaTTeS #26181 üzenetére
Ha zenehallgatásra használod, akkor nincs különösebb jelentősége a távnak, ha szólnak hozzád és ideiglenesen le kell halkítani, az lejátszóprogrammal is megy. De ha pl. TV is erről megy, akkor szopás a táv hiánya, mert ahány csatorna annyi hangszint, nem beszélve egy csatornán belül a műsorok, spotok, reklámok, stb össze-vissza hangerejéről. Meg filmnél is van, hogy kapkodni kell a táv után egy durvább jelenetnél
-
MaTTeS
senior tag
válasz Dorian #26183 üzenetére
Multifunkciós távom van amivel a PC-t lehet irányítani, csak a foobarban nem kezeli a hangerőt, viszont Xbmc-ben tökéletes. Tv-zésem kimerül a Formula1 és WTCC-ben, ezekre nem kapcsolok erősítőt vagy ha igen akkor is a HM erősítőt.
Elgondolkodtattál, még megvárom hogy visszaírjon az integrás eladó, aztán ha nem viszik el előlem lehet elhozom egy itthoni kipróbálásra Pityu roteljét.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz MaTTeS #26184 üzenetére
Azt vedd figyelembe, hogy Pisti tuningos Rotelje nem olyan, hanem kb. egy dimenzióval jobb, mint a gyári 940, amit egyszer kölcsönadtam. Csak két dolog: nincs olyan hosszú bemelegedési idő, és a mélyek rendben vannak, nagyon jók, nem úgy mint annál.
-
blattida
nagyúr
válasz bajnokpityu #26186 üzenetére
Kész nyákot vagy üres nyáklemezt?
Mely típus lesz?Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
MaTTeS
senior tag
válasz bajnokpityu #26186 üzenetére
Priviben leírhatod, ha ide nem akarod.
-
blattida
nagyúr
válasz bajnokpityu #26189 üzenetére
Eleje csöves, vége fetes?
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz bajnokpityu #26191 üzenetére
Hídra váltasz?
Igen, az a osztály az ilyen.
-
PuMbA
titán
Weiss Saracon-t esetleg még kipróbálhatod (boltban 250k ), stúdiókban szokták használni. Romlás konvertálásnál mindig van
kammerer: Az MP3-at nem neveztem egy lapon vele, csak azért emlitettem meg, mert egy jobb felvétel/master esetén MP3-ban kevesebb zajt hallhatsz, mint egy 24bites felvételen rosszabb masterrel/felvétellel. A többi dologról nem tudok érdemit mondani. Én elhiszem, hogy valaki 24/192-t hallgatva jobban érzi magát és több érzelem/érték átjön a zenéből, de én ezt nem birom felfogni, mert YT hangminőség + integrált hang + 1k-s füles kombóval én már volt, hogy majdnem sirtam Igaz, hogy néha megfájdul a fülem, mert azért alja cucc meg azért ha a felvétel kis dinamikájú is elég nyilvánvaló, de egy fülkimelo alja-kozep cucc es egy high endebb cucc kozott en mar nem vettem eszre magamon nagy kulonseget zenehallgatas kozben. Ezért gondolom, hogy egy kicsit furcsa ez a téma. Itt egy jó Daniel Weiss interjú csak az érdekesség kedvéért, aki elismert a szakmában és ő alapitotta a Weiss Engineering-et (közepe előtt kicsivel van az ide vágó rész).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt mondja probably 16/88-at választaná. Utána jön a szokásos "hallunk-e, érzékelünk-e valamit 20kHz felett?" - téma, amit ugyebár már milliószor megválaszoltak, és milliószor kipróbáltak, hogy igenis, nagyon is érezzük a hangzásképben-hangminőségben a hallási küszöbünk feletti hangokat-felhangokat is.
Azt hiszem, a hangmérnökök között nagyon ritka, aki egyáltalán elgondolkodik, hogy ki akarja-e használni a 24bit/192kHz lehetőségeit, de én csodálkozom őrajtuk, olyannyira egyértelmű elvi előnyei vannak az SACD technikának a CD szinttel szemben. Aztán persze az más kérdés, hogy az elvi előnyök mennyire mennek át a gyakorlatba az egyes felvételeken, de a lemezek többsége szerintem (és persze a többség szerint) azt mutatja, hogy igenis átmennek. Általában a 24/192-ről 16/44-re lekonvertált CD-k is sokkal jobban szoktak szólni, mint amelyeket eleve 16/44-ben vettek fel, persze ilyen kijelentésekkor mindig el kell ismerni, hogy egzakt összehasonlítási alapot nem lehet teremteni, tehát lehet mondani, hogy csak szubjektív vélemény, bárki bármit mond a két technológia közötti tapasztalati hangminőségkülönbségről, - emiatt valóban kicsit furcsa a téma, ahogy mondod. A "logika" persze azt diktálja, hogy az SACD-nek sokkal jobban kell szólnia, de szerintem (és az "illetékesek" döntő többsége szerint) a tapasztalat is ezt mutatja. -
KMT
addikt
válasz #71562240 #26194 üzenetére
Tehát a 24/192-vé konvertálás bármilyen hanganyagon javít?
"A "logika" persze azt diktálja, hogy az SACD-nek sokkal jobban kell szólnia, de szerintem (és az "illetékesek" döntő többsége szerint) a tapasztalat is ezt mutatja."
Tekintve, hogy máshogy keverik azokat az anyagokat, így nem csoda, hogy máshogy, megnyerőben szól. A vicc az egészben, hogy ha megnézed, a legtöbb SACD anyaga alig megy 20 kHz felé. -
titán
válasz #71562240 #26194 üzenetére
"16/44-ben vettek fel"
Ilyet soha nem csinálnak. Az összes anyagot magasabb frekin (88/96/176/192) és 24 biten veszik fel, és csak a legutolsó fázisban konvertálják 16/44-é. Látszik, hogy nem foglalkoztál rögzítéssel, a 24 bit abszolút megkerülhetetlen. A technikai részletekbe nem mennék most bele, elég legyen annyi, hogy mikrofonokhoz kell a dinamikatartalék.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
válasz schawo #26197 üzenetére
Ez még ma sem igaz mindig, régebben pedig főleg nem. Eleinte kifejezetten a 16/44 (16/48) tudású felvevőmagnók voltak a jellemzőek. A 24 bit nem megkerülhetetlen, hanem annak idején felvételtechnikai vívmány volt. (És "természetesen" sokan vitatták is a szükségességét, értelmét, "hiszen a CD úgyis csak 16 bit", "hiszen a 16 bit mindenre elég" alapon.
(#26195) KMT: Csatlakozom az előttem szólóhoz: ezt miből szűrted le? Én nem is beszéltem felkonvertálásról, és nem is gondoltam rá, és a szövegem nem is hasonlít erre.
[ Szerkesztve ]
-
shalafi66
veterán
válasz #71562240 #26198 üzenetére
Pedig Huszty Dénes már a '70-es évek végén megmondta, hogy a 16 bites anyaghoz legalább 24 bites mastering kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Adobe Photoshop
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali játékos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest