Új hozzászólás Aktív témák

  • Never79

    tag

    Hétvégén voltam a Vadrózsa 50 teljesítmény túrán (52 km 1920 szint). Jó volt, 7:06 alatt futottam le. A frissítés nem volt 100%-os, meg néhol kavarogtam picit, mert nem ismertem a terepet. A nyílt mezőkön nagyon meleg volt, ott kicsit éreztem, hogy folyadékhiányom van. A borospincék elején, egy feltűnően nagyon vidám társaság azért kisegített vízzel, így a végére össze tudtam szedni magam.

    Maga a TT két komolyabb mászást tartalmaz, Szurdokpüspökiből felmenni a Muzsla tetőre (18 km - 24 km között kb 630 szintet kell megtenni), illetve szintén Szurdokpüspöki határából felmászni a Nagy-Hársas geodéziai tornyához (39 km - 42 km között kb. 330 m szint). Lekopogom, ezek viszonylag jól mentek főleg mikor előttem volt egy-két hölgyemény, s láttam a kerek hátsójukat :) . Volt két számomra vicces lefelé is. Az egyik a Muzsláról levezető zöld háromszög. Kb 2-3 km-en keresztül kellett figyelnem a fákon a jelzést (hiába volt track-em), mert az út valahogy nem látszik, miközben nagy kövek, kidőlt fák közt, nagy avarban, patakmederben kellett egyensúlyoznom.
    A másik János várnál lefelé vezető útnak nevezhető valami. Nem hosszú, 200-300 méter, de annyira meredek, hogy én csak gatyafékkel tudtam / mertem lejönni. Már csak azért is, mert ilyen apró száraz homokos volt, csúszott alattam a talaj nagyon. Az izzadság miatt természetesen rám ragadt minden, jó koszos is voltam a végére :).
    Azért futást is tartalmazott a teljesítmény :), ott ahol tudtam nyomtam neki. A célban nagyon finom paprikás krumpli várt, amit a fő szervező anyukája és még néhány idős néni csinált.

    Nekem összességében tetszett az egész, annak ellenér, hogy nem végig erdőben vezet az útvonal, és a mezős részek nem tartalmaznak akkora izgalmat (bár érdekes volt látni magyar bölényeket). Azért a 160-as távosokat nem irigylem, nagyon durva túra lehet ez, eszembe is jutott Chuck Norris, hogy ő már azt párszor lenyomta.
    Hazafelé azt beszéltük, hogy nagyon jók ezek a "minimalista" TT-k. Nem drágák, mert nincs akkora terülj-terülj asztalkám a pecsételő pontokon, mint akár egy UTH-n, így aztán tényleg magadra vagy utalva, mit hogyan csinálsz, sokat tanulhat az ember belőle.

    Hagytam benne szerintem egy 10-20 percet, de összességében elégedett vagyok. 11. lettem 119 indulóból, bár ez annyira nem releváns, hiszen túrázók is vannak közte. Ami komoly, hogy abszolút első egy csaj lett 5 óra 41 perces idejével.

Új hozzászólás Aktív témák