Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dejvid8
őstag
Sziasztok. Jelenleg egy Sony MDR-EX10LP típusú fülest használok, meg vagyok vele elégedve, de ki szeretnék próbálni egy kicsit nagyobb kategóriás fülhallgatót.
Az MDR-EX50LP mennyivel jobb tőle? megérné kicserélni? Illetve számításba jöhet még az MDR-EX100AP, ami igazából azért tetszik mert vannak rajta vezérlőgombok.
ÜdvMac M2 Air 16/512 | 𝐆 Pixel 6A | Cars | Developer | Footballer | Visca!
-
asderka22
csendes tag
Skullcandy JIB?
-
dejvid8
őstag
válasz kemcso #40752 üzenetére
Hát a Soundmagic E10 már kicsit sokba kerülne, leginkább az MDR-EX50LP-n gondolkodok.
Egyáltalán megérné váltani arra?
Mert ha nem sok különbség van az EX50 és az EX10 között, akkor szerintem még egy darabig meg leszek a mostani fülhallgatómmalMac M2 Air 16/512 | 𝐆 Pixel 6A | Cars | Developer | Footballer | Visca!
-
-
dane
senior tag
Sziasztok,
Sajnos végleg tönkrement az X-Ears XE200Pro-m ezért utódot keresek akár magasabb kategóriában.
A hangzás nekem nagyon tetszett. Szinte tökéletes volt Comply szivacsokkal.Tudtok esetleg valamit ajánlani helyette? Márkánál nem maradnék, mert a jó hangzás ellenére voltak minőségi problémáim.
Üdv,
-
akela91
addikt
Nos, annyira dicsértétek ezt az E10-et, hogy rendeltem is egyet gyorsan.
Majd összehasonlítom a Brainwavz R1 -el, de úgy érzem, az E10 jobb lesz. -
celf
őstag
Sziasztok!
Denon AH-C101-ről vannak már tapasztalatok?
-
dane
senior tag
válasz #16820480 #40760 üzenetére
Bocsi, elkerülte a figyelmem az összefoglaló. 10k-nál nem mennék feljebb, vagy csak ha ha nagyon muszáj
Ami fontos lenne:Ne kelljen kábel megtöréssel, kontakt hibával küszködni
Rugalmas legyen a kábel
Minimális legyen a kábelzaj
Legyen belőle mikrofonos verzió
Nem vagyok basshead de szeretem a loudnesses dinamikus hangzást
Ne legyen fül feletti kábeles kivitelkb ennyi
-
monti0222w
addikt
válasz szentkuti11 #40764 üzenetére
+1 Jó az a E10. Sztem veri a a VSD1-et persze ezzel nem szeretnék vitát generálni!
[ Szerkesztve ]
-
szentkuti11
addikt
válasz monti0222w #40766 üzenetére
VSD1-ből ráadásul nincs is mikrofonos változat, plusz a kábele is gyengébbnek tűnik. Az, hogy melyik szól jobban, az már ősi hitvita
-
arrrgggh
tag
Sziasztok!
Philips GoGear MP3 lejátszómon (SA3 széria) tönkrement a füles.
A gyári fülhallgatóval nagyon meg voltam elégedve, de sajnos semmi azonosító nincs rajta, így nem tudom milyet keressek. Hasonló kinézetűt sem találok.
Akármit próbálok ki helyette, olyan mintha dobozból szólna minden zene.Ötlet, hogy mivel tudnám helyettesíteni?
-
monti0222w
addikt
válasz szentkuti11 #40767 üzenetére
Pontosan, a mondás is úgy van "kinek a pap, kinek a papné"
Arrrgggh: Sound magic E10, E30, 8-10 ezer kb,
[ Szerkesztve ]
-
szentkuti11
addikt
válasz arrrgggh #40768 üzenetére
Ha jól veszem ki a szavaidból, akkor neked earbud kialakítású fülhallgató kéne. Nem igazán hallottam igazán jól szóló kiadást ilyesmi fülhallgatóból, talán még a legkevésbé borzasztó az Apple EarPods volt, ha van az ismerősi körödben iPhone 5/5S/5C tulajdonos, akkor mindenképpen kérd el pár percre a fülhallgatóját, hátha megtetszik. Ha nem zavar az in-ear kialakítás, akkor ott könnyebb egy dobozhangtól mentes példányt kifogni.
-
bucsher
őstag
válasz szentkuti11 #40767 üzenetére
a vita ősi, de a dinamikus loudnesses hangzás az tipikusan E10
In the pipe - five by five!
-
domerator
veterán
válasz szentkuti11 #40770 üzenetére
+1
Az Earpods a hatarain belul kifejezetten kiegyenlitett es sokaig kenyelmesen hallgathato.
( persze ha igazan hallgatozni akarok, akkor megy fel az e10 )Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
dane
senior tag
Esetleg tudtok helyet ahol jó áron lehet szerezni E10M-et?
-
dane
senior tag
válasz szentkuti11 #40777 üzenetére
Ebay vagy más forrás is jöhet... itt pl vicc 7k áron van az E10M: [link]
-
kemcso
Ármester
válasz monti0222w #40766 üzenetére
Sztem a VSD1 jobban szól, mint az E10... Te hallottad?
-
arrrgggh
tag
válasz szentkuti11 #40770 üzenetére
Igen, jól látod, eardub kialakítású érdekelne.
Az a hihetetlen, hogy akármilyen fülest dugok bele (Sony, Maxell, Sennheiser, más típusú Philips), egyik sem közelíti meg az eredeti hangzását.Ilyen lenne a gyári:
Lehet hogy hamarosan ki tudok próbálni egy Iphone fülest is, kíváncsian várom az erdményt!
Köszi a gyors választ!
-
Sziasztok!
Mai napon tulajdonosa lettem egy Sony EX50LP-nek,gyönyörű tisztán szól,helyén van minden tartomány,még a mély is(és még be sem járattam). Szerintem abszolút jó ár/érték arányú vétel.Ajánlom mindenkinek aki 4-5ezer forintos kategóriában keres fülhallgatót,véleményem szerint úgy szól mint az 5-10ezer forinttal drágább társai.Ennyit akartam,hátha valakinek hasznos lesz egyszer.
Üdv: Normi
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
contaxg
veterán
válasz arrrgggh #40781 üzenetére
Ezeket a Philipseket nézd át. Hátha van valamelyik hasonlit a mostanira.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
dudika10
veterán
Az, hogy eltöröd a kábelt, nem garanciális probléma. Próbáld ki mit szól a biztosító ahhoz, ha nekimész egy oszlopnak, és követeled, hogy fizessék ki a kárt. Ki fogak röhögni.
Garancia arra van, hogy gyárilag hibás készüléket ki kelljen cserélnie a boltnak, illetve a tervezési hibából (pl.: Xears driverflex) keletkezett problémákkal is el kell számolnia a gyártónak.
A csatlakozók nem tervezési hibásak, a legtöbb modell esetén nagyon pontosan meg vannak tervezve úgy, hogy egy bizonyos idő után a fülhallgató használhatatlanná váljon. A gyártó abból él, ha Te vásárolsz, és Te akkor fogsz vásárolni, ha az előző tönkrement (ez minden területen így néz ki, ahol mégsem, ott súlyosan meg is fizettetik ezt veled).
Thomas azért cserélte ki bármivel, mert ez volt a legkisebb macera, és nem pedig azért, mert garanciális probléma, ahogy az MM-ben is azért cserélik ki, mert nem értenek hozzá, nem érdekli őket (az eladót semmilyen érdek nem fűzi ahhoz, hogy ne cserélje ki) és kerülik a konfliktust (mint minden normális ember).
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
bucsher
őstag
válasz szentkuti11 #40784 üzenetére
De ha úgy nézed, az átlagos 10 ezres fülesekkel simán felér, azért ajánlott az 5 ezres kategóriában.
Én is bele szoktam hallgatni E10-be, azért utána a GR07 MKII igencsak álleejtős.
Annál rosszabbtól meg én már elszoktamIn the pipe - five by five!
-
contaxg
veterán
válasz dudika10 #40786 üzenetére
Illetve azt tegyük hozzá, hogy a Xears fülesek valószínűleg elfogadható hangú, de nagyjából bóvli árszintű termékek. Ezeket fillerékért megvásároltak Kínában, majd ezt európai árszinten és kultúrával értékesítették. Szerintem sokszoros, akár 6-8X-os szorzóról beszélhetünk, amibe simán belefért, hogy gariban cserélgesse a füleseket. Aztán lehet, hogy Kínában árat emeltek, romlott az USD-EUR szorzó, vagy éppen már annyi füles ment tönkre, amit már nem érte meg cserélgetni. Ezért is változtatott a garanciális időn, stb.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Zoli133
addikt
Az utóbbi 1 hét meglepően ért. Hosszú ideje pihent 1 pár új shure szivacs apolcomon, lecseréltem a használtakat és megtáltosodtak a magasai a fülesnek...
Ezek szerint a használt puhább szivacsok is visszafoghatják a magasakat."It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
vasii
senior tag
válasz dudika10 #40786 üzenetére
Tisztaban vagyok vele h nem rendeltetes szeru hasznalatbol adodo serulesre nem vonatkozik a garancia, de az h pl fel even belul kontakthibas lesz egy vezetek attol h normalisan hasznalod az igen is lehet gyartasi hiba, es a gyarto kotelessege h bebizonyitsa h azt te torted meg.
De egyebkent az egesz kommentem nem erre vonatkozott, en nem is kovetelem h kontakthibara adjanak garanciat, csak azt irtam h azert nem fogom a nomononal megvenni dragabban a fulest, mert ott van ra 2 ev garancia, hiszen nem erek vele semmit.
-
dudika10
veterán
"... vezetek attol h normalisan hasznalod az igen is lehet gyartasi hiba ... "
Mint írtam, ez nem hiba, hanem "funkció". Direkt úgy tervezik, hogy tönkremenjen, éspedig azért, mert csakis attól mehet tönkre, hogy Te azt használod, és soha nem fogod lenyomni a gyártó torkán, hogy márpedig az anyag/tervezési hiba volt. Nem, tényleg nem tudod lenyomni a torkukon.
A gyártó sem hülye, nem fél évre tervez, hiszen ekkor még úgy érzed, hogy a termék új, és nem fogsz bízni a gyártóban többé, és éhenhal. Ha fél éven belül lesz kontakthiábás, az az esetek 99.9%-ában a felhasználón múlik.
A garancia Téged nagyjából attól véd, hogy ne kapj gyári hibás fülhallgatót. Hogy használat után a kereskedő mire mondja azt, hogy nem rendeltetésszerű használat miatt van, az már az ő jóhiszeműségén múlik.
(#40788) contaxg: ez tény, ezért is kardoztam azért, hogy bekerüljön az összefoglalóba. Ha jól tudom, ugyan ez az ember próbálkozott már más márkanév alatt is, de az gyorsan bedőlt, nem tudom, hogy ez még miért nem dőlt be.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
bucsher
őstag
Ha már itt tartunk: Ha E10 bal oldali bogyója benyomás közben recseg, mintha celofánt gyűrnék bele, az driverflex? Tönkremegy ettől? Garis hiba? (jobb oldali nem recseg, és nem a fülemmel van baj mert a jobb fülemben is recseg a bal bogyó, és a bal fülemben nem recseg a jobb bogyó)
In the pipe - five by five!
-
válasz szentkuti11 #40784 üzenetére
Igen,a 10ezerrel drágább kategória valóban túlzás volt,de az 5ezerrel drágábbakkal szerintem felveszi a versenyt.
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
törölt tag
válasz contaxg #40788 üzenetére
Szerintem már nem cseréli a kábelhibás füleseket, mintha rémlene, hogy erre is kitér a garancia, és vissz is lett utasítva több ember is már. Illetve a másik, hogy szintén ha jól rémlik, akkor már nem elég szétvágva lefotózni a fülest és elküldeni neki a képet, hanem vissza kell küldeni, ott megnézik, és csak úgy cserélik. Ahogy már az mp4nation is ezt csinálja.
Egyébként nyilván azért cserélték boldog-boldogtalannak a fülesét is az első pár évben, mert fel kellett futtatni a márkát, de a silány minőség miatt ez nyilván elég nagy veszteség lehetett, ezért kellett gondolom a garanciát is levinni annyira, plusz már nem cserélgetik csak úgy. Illetve eleinte még azt hiszem kicsit jobban megválogatta a beszállítóit, aztán később elment az olcsók felé. Csak azt nem értem, hogy miért nem keresett meg egy normálisabb gyártót, amikor kicsit már felfuttatta a Xears nevet, hogy legalább stabil legyen a minőség. Ott van például a Vsonic, kint van a honlapjukon is, hogy vállalnak bérgyártást, biztos nem túl drága, és sokkal jobb minőségű lenne, mint a mostani fülesek. -
szentkuti11
addikt
Én ma egy kicsit megdőltem CX-300 téren. Egy CX-300II-t kaptam meg egy kicsit hosszabb kipróbálásra, és meglepett. A középtartomány valóban a 0-val egyenlő, de főleg elektronikus zenéhez egész jó hangképe van. A Sonyt simán elcserélném rá.
-
Danny750
őstag
Marley fulesekrol velemeny ,tapasztalat? Thx
>>iLoveMyiPhone5s&BeatsSolo2<>AlFA&HoNdA&BmW<<
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest