Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz kemcso #41693 üzenetére
"Azért, mert van a rockban basszus még nem basszusorientált, mint a dubstep, drum&bass és azok az elektronikus zenék, amelyeknél egy kőkemény basszus alapra van egy kis egyéb ráültetve. A rocknál fontos a magas és a közepe is,..."
Csak nagyon picit vagy annyit se sarkítok, ha azt mondom, hogy a rock legtöbb ága (azaz hard rock, punk rock, heavy metal, gothic metal, stoner, trash metal, death metal..., tömeggyilkosság...) lényegében éppen olyan, mint az általad valamelyest ellenpéldaként felhozott bizonyos "elektronikus" zenék, tehát akkor már a rock legtöbb ágára is igaz, hogy "...egy kőkemény basszus alapra van egy kis egyéb ráültetve". Ezt a hangvételt éppen a rockzene fejlesztette ki, és a rock legtöbb ágának elengedhetetlen eleme a kőkemény basszus alap, amire egy kis egyéb rá van ültetve. Bonyolultabb ügy persze a progresszív rock, az art rock bizonyos ágai vagy a theatre rock, space rock... ügye. De ha úgy általában rockzenéről beszélünk, akkor arról beszélünk, hogy "egy kőkemény basszus alapra van egy kis egyéb ráültetve".
-
kemcso
Ármester
válasz contaxg #41699 üzenetére
Te hallottad a GR07-et, akkor a kérdésem, hogy az áll közelebb a hangfalas hangzáshoz (bár szerintem ott is megvan ugyanaz, hogy egyik ilyen másik olyan) hangképben vagy az E10?
Mert én azt mondom, hogy inkább a GR07 féle viszonylag kiegyenlítettebb hangzás (amit nem neveznék neutrálisnak, mert nem az).(#41700) DiVaD E30-at inkább a nomono-nál
-
kemcso
Ármester
válasz #71562240 #41701 üzenetére
(#41701) kammerer Asszem példával jobban tudom érzékeltetni, hogy mire gondoltam:
tucc-alapigényesebb fajtából , ennél elviszi a basszus a hátán a zenét, ha kevesebb a közepe/magas sem zavaró.
Rock itt ha kevesebb a magas/közép, akkor elveszik a gitár lényege, a cin, stb és ráül az egészre, igen sokat romlik az élvezeti értéke (mondjuk ez is közelít a progresszívhoz, hiába no, nem válik vízzé Portnoy -
contaxg
veterán
válasz kemcso #41703 üzenetére
Remélem hamarosan lesz saját GR-em és akkor jobban ki tudom majd elemezni.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
törölt tag
válasz kemcso #41704 üzenetére
Értem én, hogy mire gondoltál, csak nem értünk egyet a különbségtételben. Sőt, akkor már szerintem az általad linkelt gitárzenére igaz, hogy jobban eltűri a (túlzott) mélytónusosságot, mint az általad linkelt "tuc-tuc". De nem is ez a lényeg, hanem hogy szerintem mindkettő esetében kb. hasonló tónus kívántatik meg a műfajilag optimális megszólaltatáshoz. Te másképp látod, de ez nem példákon múlik, mert nem egymást nem értjük, hiszen kezdettől értjük egymást, csak nem értünk egyet.
Végső soron mindkettőnek úgy muszáj irdatlan mélységekbe irdatlan erővel lemennie, hogy a mély ne takarja el azt, ami a mélyekre "rá van ültetve", de a mélynek kell vinnie az egészet, amikor szól a mély. A rock, a dubstep, drum'n'bass... mindegyik alapvetően "törzsi zene", amelyben a "basszusritmusra" még vagy ráépül valami egyéb is, vagy nem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #71562240 #41707 üzenetére
(#41704) kemcso
Te valószínűleg fiatalabb korosztály vagy, én azonban a hard rock időkben nőttem fel, hifi szempontból az én korosztályomnak a rockkal kapcsolatban automatikus ugyanaz, ami a maiaknak a "tuc-tuccal" kapcsolatban automatikus. Amire ma azt mondják, hogy tuc-tucra hangolt készülék, arra az "én időmben" azt mondták, hogy rockzenére hangolt készülék. Dettó ugyanaz. (Sőt...!) A maiak csak "azt hiszik", hogy a tuc-tucra hangoltság mást kíván, mint a rockra hangoltság.
Fiatalság, bolondság...[ Szerkesztve ]
-
gferenc
csendes tag
Egyébként lehet itthon kapni új hifiman re 400-ast garanciával vagy csak külföldről gari nélkül ?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #71562240 #41709 üzenetére
Még elnézést, de a közben Kemcsóval folytatott privát levelezésemben eszembe jutott az egyik legfontosabb szempont, miszerint a manapság a rockzenei-popzenei hangfelvételekre szinte kizárólagosan jellemző loudness war szemléletű stúdiótechnológia eredményezte végletesen egyendinamizált, végletesen komprimált-kompresszált, végletesen valóságidegen hangzású hangzóanyagok eleve nem alkalmasak arra, hogy általuk megállapításokat tegyünk arról, hogy adott zenei műfajok milyen hangolású fülhallgatókat kívánnak. Ennek megállapításához korrektebb hangfelvételekre van szükség, azok pedig jellemzően a 'hatvanas-'hetvenes, esetleg 'nyolcvanas években készültek (nem mellesleg analóg módon - teszem hozzá nyilván elfogultan). Az utóbbi huszonöt évben nagyon-nagyon kevés olyan rock-popzenei hangfelvétel készült, amely alapján érvényes megállapításokat lehetne tenni arra, hogy adott zenei műfaj milyen hangolású fülhallgatót kíván és fordítva.
Szerk.: Ha a ma jellemző rock-popzenei hangfelvételekkel akar bemenni az ember egy rendesebb hifi-audiofil kereskedőhöz, meghallgatandó a készülékeket, úgy rúgják seggbe páros lábbal ki az ajtón, hogy ihaj. A hifi készülék korrekt megítléléséhez korrekt hangfelvétel kell.[ Szerkesztve ]
-
valikund
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok nekem ajánlani zárt fülest otthonra skyphoz, elektronikus zenéhez és játékhoz. Legyen hozzá mikrofon is. A keret olyan 10000 körül van.
-
SsPL711
őstag
Vettem egy Sony headset-et............egy MH1c-t.
Az XBA-C10 megy a kukába, ha valakinek esetleg nem kellene (3napos)
(nem viccelek)
Sajnos nem tudok mélyek nélkül élni, de azért a többi tartományt sem vetem meg.
Aki szereti az akusztikus zenét annak lehet, hogy jó az XBA-C10, én többnyire nem azt hallgatok.[ Szerkesztve ]
Honor M6P, NP(1), Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
anderledani
őstag
válasz SsPL711 #41716 üzenetére
Ment PM.
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
SsPL711
őstag
válasz anderledani #41718 üzenetére
Akkor egyelőre Te nyerted meg.
Honor M6P, NP(1), Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
monti0222w
addikt
Sziaztok, látom megint vita van az E10 körül, persze én azoknak adok igazat akik azt mondják hogy jó a rock zenére ezt már elejétől fogva hangoztattom, sőt ami az E10- E30 összehasonlításból az E10 került ki
nekemgyőztesen! Viszont az is tény, hogy nem vagyunk egyformák igy a hallásunk sem és az izlésünk sem ugyanaz. Épp ezért ugyanaz a füles nem szólhat egyformán két különböző embernek vagy több embernek csak hasonlónak.[ Szerkesztve ]
-
vasii
senior tag
Pontosan 3 het utan megjott ebayrol az e10M. Kesobb lett postazva, allitolag a kinai uj ev bezavart a raktarban, de a lenyeg h megjott, szoval nyugodtan lehet innen rendelni..
Xears ultraphile utan nekem gyengebb vmivel a mely, keves a kozep es nagyon sok a magas. De lehet csak szokni kell, meglatjuk.
Amugy korrekt minosegu, izolacio tokeletes, hangero boven sok, a tarto tasi is jopofa, 7ezret megert.Mikrofont meg nem probaltam, a vol gombok termeszetesen nalam sem mukodnek android alatt.
-
Moleman
addikt
Én január 25-én rendeltem meg az E30-at, és még mindig nem jött meg... Csak 22-én ért az országba, azóta ülnek rajta a vámosok. Nem kicsit vagyok már pipa rájuk (26-áig írni se tudtam az eladónak, csak most a buyer protection-ön keresztül). Már annyira unom a várakozást, hogy VSD1/VSD1S után nézelődök.
-
contaxg
veterán
Fura cucc lehet az, mert szerintem meg pont a visszafogott magasai illetve ezáltal a felbontása miatt lehet szerintem kritizálni. MI a gyári száma?
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
raven12
senior tag
válasz #71562240 #41714 üzenetére
"A hifi készülék korrekt megítéléséhez korrekt hangfelvétel kell."
Ezt tökéletesen értem, de ha ÉN MAGAMNAK keresek hifi rendszert a SAJÁT zenéimhez (mert nyilván így van), akkor mi köze hozzá bárkinek is, hogy én esetleg nem a 70-es évek zenéit hallgatom? Nekem kell, hogy tetsszen, és nem számomra idegen zenékkel, amiket sosem fogok hallgatni...
-
domerator
veterán
A magasak némi bejáródás után veszítenek a kezdeti élességükből, kicsit ki fognak simulni, nagyon élvezetes lesz. Nálam is agresszívebbek voltak a magasak az elején.
Mély van bőven, szerintem valami nem stimmel a füledbe helyezéskor.Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
vasii
senior tag
válasz contaxg #41727 üzenetére
Kizartnak tartom h nem eredeti, ha esetleg erre celzol.
Fullos dobozban, hologrammos matricaval jott.
A gyari szamot hol keressem?Szerk: Kiemelném, hogy az Xears után gyengebb a mely, amiben baromi eros volt de ket eve azt hasznalom(tam) es mar azt szoktam meg.
[ Szerkesztve ]
-
vasii
senior tag
Kozben megtalaltam az aljan, de sikeresen raragasztottak egy satisfaction guarantee matricat, amit ahogy huztam le letepte a fele szamot..Ennyit lehet latni belole..
-
-
törölt tag
válasz raven12 #41729 üzenetére
"A hifi készülék korrekt megítéléséhez korrekt hangfelvétel kell."
"Ezt tökéletesen értem, de ha ÉN MAGAMNAK keresek hifi rendszert a SAJÁT zenéimhez (mert nyilván így van), akkor mi köze hozzá bárkinek is, hogy én esetleg nem a 70-es évek zenéit hallgatom? Nekem kell, hogy tetsszen, és nem számomra idegen zenékkel, amiket sosem fogok hallgatni..."Nyilván senkinek semmi köze hozzá, de miért kérdezed ezt?
A kollégákkal elsősorban általános érvényű, objektivizált megállapításokról vitáztunk fülhallgatókkal, hifivel kapcsolatban. A fülhallgatóknak, a hifinek vannak objektív, általános vonatkozásai, amelyekről lehet, érdemes és fontos általánosan, objektív szándékkal beszélni. Attól még bárki azt és olyasmin hallgat, amit és amin akar. Számonkérő leveled indokolatlan.
-
contaxg
veterán
FEB - 14 - ?* - 30817 van rajta ha jól látom. Eddig én csak olyan cuccot láttam, ahol pl. ez alapján csak FEB - 14 - 30817 volt. A gyári számot nem tudom miért ragasztották le. Elvileg ezzel lehetne igazolni, hogy tölük vetted a fülest.
* kínai írásjel lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
Ha már ennyi embernek van E10M, akkor valaki kipróbálja, hogy megy-e a mikrofonja a laptopjával? Vagy még mindig csak nekem szar?
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Megint fülhallgató vásárlás előtt állok..
Miután meghalt a K319 esem, vettem egy Sennheiser MX880 at, amit pár nap próbálgatás után visszacsomagoltam, hogy ez felejtős. Majd vettem egy PK2 -t, attól röhögőgörcsöt kaptam mekkora szemét. Majd sikerült szereznem egy K319 et újra, aminek most a bal oldala szétesett (feloldódott a ragasztó ami összetartotta), megragasztottam, de bizonyos frekvenciáknál rezonál a membrán, úgyhogy lassan kuka.
Nem pártoltam soha az inear füleseket, de most hogy már lassan mást nem lehet kapni, valamint elismerem hogy vannak előnyei, következőre bepróbálnék egyet.
K319 hez hasonló hangzásra vágyom, nem fárasztó, szép csilingelő magasak, érzelemdús énekhangok, húros hangszereknek az erős testes vissza adása, stílusos közép mélyek, valamint a SUB mély óvatos hanyagolása. Ugyanis a K319 nek abszolút nincs sub mélye, ami hátrány is, de nálam előny is. Azt vettem észre hogy az inear ek többségének olyan rettenet sub mélye van, amit én nem bírok elviselni, és szerintem káros is, főleg azon a hangerőn amin én egyébként szeretek zenét hallgatni. Szóval inear be direkt hangsúlyoznám hogy olyan kéne, ami nem egy barna hang generátor.K374 et nézegettem, arról írtak hasonlókat, de műszeres mérések nézegetve nem sok köze van a K319 hez.
K375 öt tudnék jó áron szerezni. Vaktába azt szeretném megvenni, csak félek mellé nyúlok nagyon, aztán az is pihenő pályára kerül fél évre mint a seni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ---Lasali--- #41740 üzenetére
He nem kell sok mély, akkor szerintem VSD1S vagy GR06 lenne jó neked iem-ből. Illetve lehet próbálkozni az ilyen Sony C10, vagy Sm PL30/50 jellegű fülesekkel is, de abban meg lehet, hogy kevés lenne a mély azért.
A műszeres méréseknek nem kell hinni amúgy, néha teljesen mást mutatnak, mint ami avalós hangérzeted lesz.Vsonic hírek:
A VSD3 és VSD3S modellekből tegnap legördült az első mintadarab a gyártósorról. A végleges példányok a képeken szereplőkkel megyegyezőek lesznek. Az egyes modellek különböző fajta kábellel jönnek majd. A VSD5-ből is hamarosan elkészül majd az első mintadarab. -
Ear001
addikt
-
nagyúr
Lend me Ur Ears hogy szállít ide?
Regisztri gondolom kell hozzá...
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
-
törölt tag
Nem hiszem, hogy egyelőre sok esély lenne rá, de ha mégis, majd szólok
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest