Hirdetés
- Borderlands 3
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5 Pro teszt
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz Sir Sparrow #41999 üzenetére
Rendeltem már tőlük, semmi gond nem volt.
Nem azt írta véletlenül a Paypal, hogy a kártya kibocsátó megtagadta a fizetést, bla, bla, valami hasonló. Nemrég jártam így eBay-en, utána fél órával már rendben ment minden.[ Szerkesztve ]
-
maathe
senior tag
Keresem az alig több mint egy évet élt SoundMagic E10-esem méltó utódját. Főként gépzenét hallgatok, szóval basszusorientált fülest keresek az E10-es árkategóriájában. Se mikrofon, se távvezérlő nem kell.
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ati1979 #42050 üzenetére
"Kiv 846 ami csak 15khz-nél vág. Amit meg kb. észre sem veszel..." Naaaaaa! Csaaaaaak?!?!?! Észre sem veszi?!?!?!
Számomra érthetetlen egyébként az SE846 magasvágottsága. 10kHz-től nagyjából úgy konyul le a görbéje, mint az egyarmatúrásoké. Pedig elvileg tweeter is van benne. A Sony XBA (és mások) tweetere ehhez képest legalább egy oktávval kitolja a magassávot, 20kHz-nél még vidáman lineáris. Persze ez a Shure-nál nyilván szándékos hangolási kérdés, hogy az esetleges szúrós magastartomány ne kavarjon be. Csak hát ez nem megoldás. Nagyon is észreveszem, hogy hiányzik a felső egy oktáv. És nagyon is hiányzik. -
honfoglalo
senior tag
válasz Ati1979 #42050 üzenetére
Ezt tudom A magasak szépek benne ha vokál van, de bizonyos zenéknél viszont éles, és nemcsak a magasak. Ha EQ-val lejjebb veszem a magasak tetejét picit javul a helyzet.
A mélyek mennyiségét teljesen megszoktam, egyébként amíg valakinek csak 10 ezres fülese van honnan is tudhatná, hogy mennyire kell neki a mély. -
bucsher
őstag
válasz honfoglalo #42048 üzenetére
GR07 van nekem, Yamaha és 07BE is érdekel, jó lenne akkor a héten összefutni.
Eleinte én sem értettem, de az van, hogy a GR07 olyan zenéknél éles, amik rosszul vannak masterelve. Ennek az ellenszerét pedig nem a fülesben kell keresni, hanem a zenéket kell jobban megválogatni.
Egyébként az E10-et ismered?In the pipe - five by five!
-
contaxg
veterán
válasz honfoglalo #42057 üzenetére
nem lehet, hogy a forrásod magasaival volt/van a gond? (vagy a kettő együtt?)
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
maathe
senior tag
válasz szentkuti11 #42054 üzenetére
Még egy E10-est nem akarok venni, ez is kontaktos lett elég hamar, pedig vigyáztam rá...
-
kemcso
Ármester
válasz honfoglalo #42059 üzenetére
Ha tudunk egyeztetni jövő heti időpontot, én is benne lennék egy mini-taliban
Forrást+GR07-et tudok hozni -
raven12
senior tag
-
Ati1979
veterán
válasz #71562240 #42053 üzenetére
Gondoltam azért mert 20khz-ig hall az ember. De bizonyos kortól fölfelé a 20khz inkább olyan 16-18khz lehet a valóságban.
Akkor lehet, hogy rosszul gondoltam.
Amúgy van hozzá 2db filter amivel a mély és a magas hangokat lehet emelni. Kipróbáltam, de inkább nem használom egyiket sem. (jobb kiemelés nélkül)
Meghallgatnám azt a sony-t, hogy a gyakorlatban milyen magasakat produkál.
(#42062) raven12
Denevéreknek?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ati1979 #42063 üzenetére
A hallható sávon belül is érezni (hallani), ha a készülék (és a hanganyag) átviszi az ultrahangokat. Megjelenik az ultrahanginformáció a hangszerek hangszínében, kiterjedésében, a tér összhatásában... Lásd, a hangszerek hangszínét a felharmonikusok adják elsősorban. Ha nem jelennek meg a 20kHz feletti felharmonikusok, akkor más a hangszín is. Stb...
-
Sir Sparrow
tag
(#42001) Hack3er: Mondjuk az úgy már baráti!
(#42051) Bodz: nem akarok nagyon offolni, uh ment a pü
-
domnorbi
csendes tag
Sziasztok!
Agybedugós fülest 5k körüli áron tudtok ajánlani amit a pcx-nél lehet kapni? Mindenképp onnan szeretnék rendelni. Köszönöm előre is !
-
SoundX
tag
Sziasztok!
Ma nap bedugtam jack-be Siberia V2-es fülesem, és az eddigi tökéletes működés helyett jobb oldalon "furán" szólt. Gyorsan kipróbáltam, és amikor csak jobb oldalra állítottam akkor is szólt mindkét oldal, mikor balra állítottam csak a bal szólt. Meg szeretném javíttatni. Hova fordulhatok ilyenkor? Mekkora költségre számíthatok?
Köszönettel
András
"Sose higgy az interneten lévő idézeteknek, sokszor átverés." (Petőfi Sándor)
-
arminlok
senior tag
Olyan kérdésem lenne hogy vettem egy fülest de egyenes a csatlakozo vége ez azért nem jo mert huawei p6-om vna amin oldalt van a jack dugo. Ha veszek egy 90fokos átalakitot az nem fogja rontani a hangminöséget?
-
-
törölt tag
válasz arminlok #42076 üzenetére
Csak úgy általában utaltam a Huaweire, tehát általánosságban a forráskészülék minőségére utaltam. (Amúgy a P6 hangminősége valóban nem rossz a mobiltelefonok között, de a kortárs Sony-k többsége azért jobb valamennyivel - a mobiltelefonook eleve jelentősen korlátozott képességein belül - ha már éppen a Sony-kat említed.)
Az a lényeg, hogy minél jobb a hangrendszerben levő készülékek hangminősége, felbontóképessége, annál jobban meghallható bármilyen változás hatása - például ha plusz elem kerül a rendszerbe.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #71562240 #42064 üzenetére
Ha valamit nem tudsz fizikailag érzékelni, akkor az olyan, mintha nem lenne ott. Ha a hiányából adódóan érzékelsz változást, akkor tudod érzékelni, de itt eleve abból indultunk ki, hogy sok eber füle nem képes érzékelni az olyan magas frekvenciákat.
Megjegyzem, hogy ez nem egy ki-bekapcsoló, hanem folyamtosan romlik az ember hallása, és egy erre megfelelő görbével konvergál nullához bizonyos hangtartományok érzékelése, aminek megfelelően egyre kevésbé érzékeli a különbséget a zenébe, ha az a tartomány hiányzik. -
-
szipak
tag
bocsánat mindenkitől, egyszerűen nincs időm fórumot olvasni se (az oldal szerint 1000 hozzászólással ezelőtt jártam itt legutóbb), de ha bármit ígértem korábban, azt vegyük semmisnek, vagy határozatlan ideig elhalasztottnak. a munka már csak ilyen, főleg, ha egyszerre több is akad.
-
törölt tag
válasz bucsher #42084 üzenetére
Habár általánosságban is feltűnően érezni, hogy. eléggé másképp szólnak az ilyen super tweeteres hangdobozok, van jó kísérleti lehetőség is A Tannoy gyárt (vagy.csak gyártott) egy bizonyos super tweetert (kb. 45kHz-ig lineáris, és némely hangdobozait felkészítette, hogy egy mozdulattal be- és kiköthető legyen benne ez. Na egy ilyennel kiválóan tesztelhető, akár vaktesztelhető is a hatás, ha látsz ilyet, javaslom, próbáld ki, érdekes. És veszélyes is, mert utána jó ideig esetleg nem lesz kedved 20kHz-ig átvivő hangsugárzót hallgatni.
[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
Ezt a minőségi trollkodást olvasni igazán jó kedvre derítő.
Közbe próbálgatom a K375-öt, mert megjött nem rég.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ---Lasali--- #42086 üzenetére
Ha nem is ultra, de magasra felmegy.
-
Sir Sparrow
tag
válasz Sir Sparrow #41999 üzenetére
Nagy nehezen válaszoltak mindkét üzenetemre a hivatalos HifMAN webshopról (head-direct.com), úgyhogy azt hiszem tőlük rendelem a RE-400-at, már ha nem esek ugyanabba a hibába mint a múltkor, hogy nem tudok fizetni. Bár 24 órát írtak, hogy visszajeleznek (és csütörtök hajnalban írtam nekik) de azért a mai válasz még elnézhető. Visszatért a bizalmam feléjük, remélem meg is marad!
-
Geree
senior tag
udv,
E10-nek szimmetrikus vagy sem a kabele?
mi lenne egyeb ajanlott fules ~10k-ig, nem ful folotti kabellel inkabb kiegyensulyozott vagy kicsit erosebb mely hangzassal?a friend in need is a friend indeed
-
Akos1994
aktív tag
Látott valaki Maxell Meatallics-ot mostanában MM-ben?
Nagyon jó ár-érték aránya van,imádom a kiegyensúlyozott,loudness-mentes hangját,de amikor legutóbb széthullott nem tudtam gariban cseréltetni mert egyszerűen nem volt a Budaörsi MM-ben,két hónapon belül egyszer se.. Máshol meg nem igazán merek venni,mert 3-4 havonta hordom őket vissza gariban és félnék,hogy egy nem multi cég visszadobná,hogy már pedig az én hibám.
Ha tényleg nem forgalmazzák már, csak zugműszaki boltokban akkor tudtok 6-7 ezer forinton belül mondani valamilyen jó fülest kiegyensúlyozott hanggal, in-ear kivitelben,olyan helyen ahol vissza is veszik ha törik a vezeték vagy széthullik? -
arminlok
senior tag
Nomono-ról mi a tapasztalatotok hány nap alatt szokott megérkezni a cucc? Már izgatott vagyok.
-
totoka001
csendes tag
Sziasztok!
Honnan lehetne legegyszerűbben VSonic GR07BE fülest rendelni?
Pesten esetleg lehet valahol kapni? Neten nem igazán találok. -
honfoglalo
senior tag
válasz totoka001 #42096 üzenetére
#totoka001: Szerintem már csak ebayről, Hongkong-ból 40-ért.
Egyébként jelentősebb időt eltöltve az EPH-100-zal, előjött az a hiba, hogy ha kis nedvesség éri, akkor elmegy/lehalkul az egyik fele. Ha pl. kicsit fut vele az ember, de az se kell hozzá, otthon is előfordul. Marha idegesítő szerintem. Várni kell kb. 5 percet és utána visszajön a hang, most, hogy rákerestem látom, hogy sokan leírták ezt a head-fi-n is, illetve azt is, hogy örökre is el szokott szállni az egyik fele, úgy hogy nem a kábel törik meg benne, volt aki 4x cserélte be.
Hangzásban továbbra is kicsit furcsa a magas benne, de élvezetesebb hallgatni számomra akusztikust, elektronikust, rockot, vokált mint a GR07BE-vel, csak hozzá kell szokni a hangjához, de 30-at továbbra is sokallom, vissza fogom vinni valószínűleg az említett gondok és a vékony kábel miatt. Továbbra is legfeljebb az újak között tudok nézelődni utódot keresve.
Egyébként mind a kettő elég messze van az igazán jótól, mármint egyikkel sem vagyok elégedett, pedig azt írják, hogy általánosan (ha nem basszus orientált a zene), akkor ez jobb mint az IE80. Pedig már arról is kezdtem elmélkedni, csak hát nagyon túlárazott.
Lehet, hogy nekem túl nagyok az igényeim. Egyébként normális kábellel, meg kialakítással 25-ért ez a yamaha korrekt lenne.[ Szerkesztve ]
-
totoka001
csendes tag
válasz honfoglalo #42097 üzenetére
És, ha esetleg basszus minőségben és hangzásban is hasonlóan jó fülest szeretnék venni, akkor melyiket ajánlanátok? Pesten szeretném megvenni .
-
honfoglalo
senior tag
válasz totoka001 #42098 üzenetére
Én pesten nem nagyon tudok ilyet, de még külföldön se könnyű. EPH-100-at vettem, de megy is vissza, a kialakítás miatt én nem tudnám ajánlani, és ezt a megfelelő fórumokon sok tulaj leírta, csak nem hallgattam rájuk, mivel a kipróbálás vágya nagyobb volt. Az IE80 jó lehet, csak 90 ezerért (nagyon) túlárazottnak találom a leírások alapján (ha még a yamahanál sem jobb lényegesen akkor főleg!)
Külföldről kell rendelni, ez a megoldás
Nekem a következő próbálkozás nagyon valószínű egy RHA MA750 lesz, mert az alapján amit írnak, közel van ahhoz, amit keresek. Tanácsos lenne meghallgatnod pár fülest először, hogy tudjad, hogy milyen hangzást keresel. -
totoka001
csendes tag
válasz honfoglalo #42099 üzenetére
Milyen módon tudnám őket meghallgatni?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- BestBuy topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Borderlands 3
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest