Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dapro
senior tag
válasz szentkuti11 #41951 üzenetére
Persze az audio spliterrel használom. sőt egy másik audio spliterrel is próbáltam. a razer electrám jó. az is ilyen elven működik. amúgy a füles a bnőm laptopjan se jo ami ugyanolyan mint az enyém (acer 5750g). asztalin jó. lehet a hangkártyájával nem kompatibilis ennek dolby hangszoro meg realtek hangkari van ebben. Dolby advanced audio progit is felraktam de semmi.
-
arminlok
senior tag
sziasztok érdeklödnék a soundmagic e10 mennyire strapabíró? Nálam az ilyen 3-4ezres maxwellek 4 hónapnál többet nem szoktak kibirni de most akaork valami kicsit minőségibb fülest de 10ezerért nem szeretném ha ilyen kevés ideig bírná. Van már tapsztalatotok?
[ Szerkesztve ]
-
arminlok
senior tag
-
Narakh
senior tag
válasz arminlok #41960 üzenetére
A kábel attól még ugyanúgy kábel minden fülesen, és - főleg az általad írt rövid idő alatt - leginkább annak szokása megadni magát. Jobban kell rá vigyázni, ennyi.
Nem azt mondom, hogy aprólékos műgonddal viseld gondját, nyilván az eszköz van érted, és nem fordítva. Ha viszont nálad a tartósság a kritikus pont, felesleges drágábbat venned, mert ugyanúgy megtörik a madzag. Alternatívák lehetnek a cserélhető kábeles darabok, de azokat általában nem bagóért vesztegetik, és a cserekábel sem kimondottan olcsó.
[ Szerkesztve ]
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
arminlok
senior tag
válasz Narakh #41962 üzenetére
Hát kábel az kábel ez tény de általában ezek legalul a jack csatlakozonál szoktak megtörni (ilyenkor még az elején lehet hajlitgatni és akkor talán visszais jön egyikmásik oldalon a zene) és márpedig itt bőven van szerintem minöségbeli különbség . Igazatok van vigyázni kell rá ez tény de nem mindegy mennyire birja, ezért fogalmaztam mega kérdésem. egyébként már azon gondolkoztam h veszek egy fülhallgatot és kivéve a dobozábol egyböl körbe szigszalagozom az aljánál
-
törölt tag
válasz arminlok #41960 üzenetére
Egyik se strapabíró. Természetesen van köztük különbség e téren is, az igényesebbek valamivel strapabíróbbak, de elsősorban a gazdán múlik. Ha nálad ilyen hamar lerongyolódnak, akkor elsődlegesen benned van a hiba, tehát az E10 is valószínűleg csak valamennyivel tovább bírná, mint az eddigiek. Vagyis, nem csak minőségibb fülhallgatóra van szükséged, hanem a fülhallgatódnak is minőségibb gazdára. Ezt fontold meg. Ha vigyázol a fülhallgatóra, évekig-évtizedekig bírni fogja (meggyőződtem róla, a legfiatalabb fülhallgatóm ötéves, de volt, amit tíz éven át használtam, és akkor is hibátlan volt, pedig mindennap hordoztam és használtam, mint ahogy a mostanit is). Ha nem vigyázol rá, akkor valószínűleg csak hónapokig szolgál a minőségibb is. Ha megtörik a kábel, az biztosan azt jelenti, hogy nem vigyáztál rá.
[ Szerkesztve ]
-
arminlok
senior tag
válasz Narakh #41964 üzenetére
Tessék itt egy kép a baloldali az a maxell amit mondtam és 1 honapig birta (nem csak nálam egyik barátom is vett ilyet ugyanugy ezt mondta) mellette pedig a Huawei P6-omnak a fülese ami már fél éve megvan és semmibaja most is azt hazsnálom csak nem a legjobb a hangminösége.
Engem néztek itt hülyének meg hogy nem vigyázok rá, hát de vigyázok pont annyira amennyire lehet ha zsebbe csatlakozika telefonhoz. És igenis van minsöégbeli különbség ezért kérdeztem hogy ha már veszek 1et tizért az jobb lesz e mint a 3-4ezres maxell-ek.[ Szerkesztve ]
-
Hack3er
őstag
Valaki tudna nekem ajánlani valakit aki letesztelne egy XEARS 4CORE HYBRID fülhallgatót és megosztaná velünk? (a fülest én biztositanám)
[ Szerkesztve ]
-
Narakh
senior tag
válasz arminlok #41966 üzenetére
Azt értsd meg, hogy a kábel "minősége" egészen minimálisan, mondhatni elenyészően különbözik egy párezres és tízezres ársávban, de sokszor még felette is, ezáltal NEM, kellő odafigyelés nélkül egy húszezres fülesé sem fogja sokkal tovább húzni. Ezen meg lehet sértődni, attól még így van.
A jackdugós mizéria végképp nonszensz, nem a csatlakozó meghibásodásáról beszélünk. Megjegyzem, a képen szereplőek közül a Maxellen van törésgátló...
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
törölt tag
válasz arminlok #41966 üzenetére
"Engem néztek itt hülyének meg hogy nem vigyázok rá, hát de vigyázok pont annyira amennyire lehet ha zsebbe csatlakozika telefonhoz. És igenis van minsöégbeli különbség ezért kérdeztem hogy ha már veszek 1et tizért az jobb lesz e mint a 3-4ezres maxell-ek." Nem nézett senki hülyének, ellenben árnyaltan válaszoltunk a kérdésedre, hogy jobb lesz-e a kábel, és hogy mennyivel.
"...hát de vigyázok pont annyira amennyire lehet ha zsebbe csatlakozika telefonhoz." Valószínűleg e téren is pont annyira vagy figyelmes, mint az írásművészet terén. "Anya, én vigyáztam a labdámra, pont annyira, amennyire lehet, ha a kapuban szögesdrót testesíti meg a hálót."
De ha nem tetszenek a válaszok, írd meg, hogy milyen válasz tetszene, és mi csak rábólintunk.
[ Szerkesztve ]
-
arminlok
senior tag
válasz #71562240 #41969 üzenetére
Az én állításom az volt tapasztalatokból kiindulva, hogy volt amelyik fülhallgatom föleg az olcsobbak kevés ideig bírták és mindig a jack és a kábel csatlakozásánál törtek meg. Ebböl kifolyolag érdeklödtem, hogy erről a kinai soundmagicről milyen tapasztalatokkal rendelkeztek e téren erre a válasz az volt hogy vigyázni kell mindegyikre amivel nem lettem kisegitve. Ez a mondatom pedig, hogy "pont annyira vigyázok rá amennyire zsebbe csatlakoztatva lehet " szerintem teljesen jogos volt. Nem tudom hogyan máshogy kéne utcán zenéthallgatni...
No mindegy szerintem inkább zárjuk le egyetérteni ugy se fogunk és valoszinüleg választ kapni sem a kérdésemre -
törölt tag
válasz Hack3er #41967 üzenetére
Úgy érted, hogy összehasonlító tapasztalat híján nem bízol a saját ítéletedben, és ezért mérvadóbb, tapasztaltabb embert keresel? Gondolom, Budapesten? contaxg, Ati1979, Ear001, fi:zi'k, Bodz (Nyíregyháza), Sheratan (Hongkong)... stb.
(No persze én is szívesen tesztelgetném a magam örömére... - de armatúrásokkal, hibridekkel nekem sincs tapasztalatom.)
-
-
raven12
senior tag
válasz arminlok #41970 üzenetére
Már leírták, csak nem olvastad el, vagy nem emlékszel: NINCS számottevő különbség kábelezés és kábelezés között "olcsóbb" fülhallgatók között, de sokszor még 60-80ezres fülhallgatót is úgy kábeleznek hogy.... Na ja.
Szóval tényleg nem tehetsz mást, mint hogy vigyázol rá. Nem gyűröd a zsebedbe, csatlakozónál fogva húzod ki...
És igen, általában a csatlakozó közelében törik meg először a kábel, mert nyilván itt kapja a legnagyobb igénybevételt.Abból pedig ne szűrj le következtetéseket, hogy az egyik fülesed bírta 5 hónapot, a másik 1 hónapot, akkor biztos az utóbbi egy szar. Nézzük pl. a Xears esetét: van, akinek csupán 2 hétig bírta a kábele, van, akinél 3 évet kiszolgált (sajnos ez a ritkább).
kammerer: ez annyira hibrid, hogy 2 dynamic driver van benne... Kissé félrevezető
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz arminlok #41970 üzenetére
"...e téren erre a válasz az volt hogy vigyázni kell mindegyikre amivel nem lettem kisegitve." Nem igaz, konkrét, széleskörű információkat tartalmazó válaszokat kaptál, annyira konrétan, amennyire egy ilyen témában konkrétnak lehet mutatkozni.
"...egyetérteni ugy se fogunk és valoszinüleg választ kapni sem a kérdésemre." Lásd fentebb arról, hogy megkaptad azt a választ, amit adni lehet.
Csakhogy, nem az a valós bajod, hogy nem kaptál választ, hanem hogy nem tetszik a válasz, és próbálod csűrni-csavarni, hátha mégis olyat válaszolunk, ami téged megnyugtat pro vagy kontra. Ezért mégegyszer mondom, írd le azt a választ, amivel elégedett lennél, és készséggel rábólintunk. Írd le, hogy az általunk nem ismert felhasználói szokásaid mellett hány hetet-hónapot-évet garandáljunk az E10 hibátlansága tekintetében, és mi készséggel garantáljuk, hogy annyit nálad biztosan ki fog bírni.
(#41973) raven12: Ahhh, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
arminlok
senior tag
válasz #71562240 #41974 üzenetére
Oké igazad van. Nekem ha 1 évet kifog szolgálni átlagos használattal nem összegyürögetéssel telefonon való zenehallgatással ugy, hogy a telefon a zsebembe van és probálom megkimélni akkor elégedett vagyok. (a többivel sem bántam egyébként másképp csak valamelyik birta valamelyik nem birta ebböl adodott a kérdésem)
[ Szerkesztve ]
-
-
umisu80
csendes tag
Sziasztok
a következőkre kellene nekem füles:
- útközben BKV nyelvleckék hallgatása telefonról (sony ericson wti19)
- nem lenne baj ha nem esne ki a fülemből, mert bringán is használom, itt kérdés hogy milyen kivitelt érdemes, mivel ilyenkor csak fél füllel használom
- nem feltétlen kell, hogy mikrofonos vagy vezérlős legyen, jó nekem a sallang mentes isegy darabig a gyári fülesét használtam, a legnagyobb gondom az volt, hogy bkv-n max hangerőn alig halottam.
most egy régi nagy méretű fülessel használom, de ez sem az igazi, jobb de még mindig halk, nyilván a hanganyag is gyenge, de gondolom az alap füles sem volt egy csúcsmodell.
az ajánlottakat néztem, de azt olvastam a jvc-n kívül, hogy halkak. De nincs viszonyítási alapom.
vélemények?
[ Szerkesztve ]
-
Hack3er
őstag
Nincsen valamelyikötöknek egy közepes eredeti sony hybrid gumiharang párja felesleges elfekvőben?
-
umisu80
csendes tag
válasz umisu80 #41984 üzenetére
itt van pár amiket nézegetek épp
http://www.lendimultimedia.hu/termek/maxell_metallics__gunmetal_303502_00_cn/27929
http://www.edigital.hu/Fulhallgato/JVC_HA-FX5_fulhallgato_feher-p329518.html
http://www.edigital.hu/Fulhallgato/JVC_HA-FX101_Xtreme_Xplosives_fulhallgato_fekete-p329511.html?bid=&partner=10002
http://www.edigital.hu/Fulhallgato/Sony_MDR-EX50_fulhallgato_fekete-p334796.html
http://www.edigital.hu/Fulhallgato/Sennheiser_CX_150_fulhallgato_fekete-p343596.html?backurl=clear
kérdés továbbra is ugyanaz, melyiket is vegyem
-
törölt tag
válasz umisu80 #41994 üzenetére
Bucsher nem ezt mondta. Lehet, hogy a te forrásoddal a viszonylag kevésbé érzékeny is elegendően hangos lesz, de lehet hogy nem. Mindazonáltal kicsi az esély, hogy a témaösszefoglalóban ajánlottak közül bármelyik is tragikusan halk lenne a mobiloddal.
Az érzékenység persze nem ár függvénye. -
Ati1979
veterán
válasz Hack3er #41967 üzenetére
Ígéretes darab lehet.
Szerintem úgy lehetne a legjobban "letesztelni" ha ugyanabból az árkategóriából választott fülhallgatókkal lenne összehasonlítva.
Magától értetődik, hogy a lejátszó és a zenék is ugyanazok lennének.Szóval elsősorban olyat keress akinek van / vannak ilyen fülesei.
Pl. B2, gr07, re 400, vc1000, r50 stb.
-
Sir Sparrow
tag
Ez se lehet rossz cucc! Hasonlít is a dupla dinamikus Xears-re csak pöppet olcsóbb!
-
Sir Sparrow
tag
Valaki rendelt már a Hifiman hivatalos webshopjától mostanában a head-direct.com-ról? Csak azért kérdem, mert szerettem volna egy Hifiman RE-400-at venni (végül is a pénzhiány is segített, hogy e mellett a füles mellett döntsek és ne pl. a 180$-os GR07 mellett), de nem tudtam megrendelni, mert valami PayPal-gond merült fel a rendelés utolsó lépésekor, amivel még soha nem találkoztam. Történetesen azt írta a PayPal, hogy nem tudok most PayPal-lal fizetni próbáljak meg más módot, de az meg sajnos nincs. Írtam is a head-direct-nek, hogy mi lehet a gond, de azóta is várom a választ. Azóta írtam egy másikat is a fülessel kapcsolatban, amit még mindenképp megvárnék a vásárlás előtt, de arra sem érkezett válasz. Azt írták, 24 órán belül vki visszajelez, ez volt csütörtök hajnalban. Így kicsit megbízhatatlannak tűnik a hely első benyomásra, de várok még pár napot, hátha kapok valamiféle választ, na meg szívesebben rendelnék a hivatalos webshoptól.
Van ötletetek mi lehet a gond? Tapasztalata valakinek velük kapcsolatban?
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest