Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
Szivacs ügyben lenne kérdésem.
Egy Meelectronic M6P fülest használok, de a hozzá adott gumiharangok egyike sem az igazi. Próbának elővettem a Vsonic GR06-osom tripla gumiharangját és azt kell mondjam, hogy most így jó! Eddig mindegyik folyamatosan kicsúszott a fülemből vagy bele se ment, de most ez kellően mélyre nyomható, hogy ne mozogjon és izoláljon.
Na igen ám, de ez a gumi ugye nem ehhez való, mivel a belső lyuk ("hangtölcsér") átmérője nem azonos a két gyártónak. A Meelectronic picit vastagabb és a ráfeszítés elvén tartja a harangjait a helyükön, ami ha passzentos, akkor csúszkál is bizony. A Vsonic meg pattintós. A gumiharangok belső hosszai rövidebbek, átmérőjük is kisebb, viszont van egy pici gallér, amik egymásba akadnak és így nem csúszkálnak (ez a jobb megoldás). Itt jön a probléma, hogy a Vsonic gumijai lecsúsznak a Meelectornicról. Ha beledugom a fülembe, akkor kihúzáskor 100%-ban a fülemben maradnak! Ekkor kipróbáltam a Mee saját triplás gumiját, ami szintén tart, kellően mélyre megy, de ez meg olyan baromi vastag, hogy ha a fülembe dugom úgy érzem egy vésőt vágtak a hallójáratomba, fáj mint állat és az agyamat vakargatja.Lehet valahol kapni Mee-hez olyat, ami tripla, de vékony? És honnan lehet tudni, hogy az adott gumiharang, milyen felfogatást képvisel?
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Juliuska
senior tag
válasz contaxg #37600 üzenetére
Sziasztok!
Termékajánlót szeretnék Tőletek kérni: egy hTc 1 gyári fülesétől kérnék pár, jobb hangzásvilágú, de hasonló kialakítású (=IEM, szilikonos illesztékekkel ellátott, mélykiemelős, középáras: ~20-30eFt ) darabokat.Megjegyzés:
eddig kórosan idegenkedtem a szilikonbetétektől, de a teló gyári fülesét kipróbálva, változott az ezekhez való hozzáállásom is...Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...
-
Juliuska
senior tag
a legfontosabbat persze, hogy elfelejtettem:
a zenei irányzat, inkább a dance, house műfajok volnának, klasszikusok kizárva... és tyúkbél-strapabírósággal párosítva (néha belegabalyodok) a vezetékekbeÉlj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...
-
Ati1979
veterán
válasz szentkuti11 #41105 üzenetére
Az se215 még szerintem éppen belefér, a htc one-hoz.
(mivel az egy jó telefon zenei szempontból)
Persze az e10 / e30 is jó lehet.
-
Zoli133
addikt
válasz szentkuti11 #41105 üzenetére
"úgyse fogod kihallani a különbséget." - Egy clip-rül is hallani a különbséget egy w4r és se535 közt, sőt bőven jobbnak hallani mint egy se215-t őket. Gyanítom akkor jelen esetben se fog ugyanannak tűnni két különböző füles.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
kemcso
Ármester
válasz Juliuska #41103 üzenetére
Azért az SE215 (és úgy általában a Shure-ok) kényelemre kicsit mások, mint az One gyári fülese. Ez E10 sokkal inkább hasonlít ahhoz.
Strapabíróságra viszont az SE215 a cserélhető kábelével magasan jobb, mint az E10
Én mindenképp kipróbálnám, ha már ennyi pénzt el akarsz költeni.(#41105) szentkuti11 simán hallod a különbséget! Sansa szintjét hozza az One.
-
Narakh
senior tag
válasz #16820480 #41100 üzenetére
Természetesen igazad van, de tekinthetők két olyan végletnek, amelyek az igényeim pólusain állnak (volt szerencsém pont őket meghallgatni vásárlás előtt). Egymás mellett hallgatva az MH1C, a VSD1 és a RE-400 afféle lineáris út volt a nagyon erőszakos, ráülős mélytől a gyönyörűen tiszta, de számomra kicsit már erőtlen hangképig. Egyértelműen a VSD1 került ki győztesen, ami arany középútként izmosan, egyszersmind tisztán szól.
Arra gondoltam, ha a Flux is nagyjából e két füles közé tehető, nem állhat annyira messze az elképzeléstől.
[ Szerkesztve ]
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
Juliuska
senior tag
Átnéztem gyorsan pár e témával foglalkozó oldalt és azt szűrtem le, hogy:
- az általatok ajánlott Soundmagic E10 majdnem olyan jó füles, mint a Shure SE215,
- 10eFt különbséggel az E10 javára,
- a mélykiemelése jobb az E10-nek,
- viszont a háttérzajok szűrésében az SE jeleskedik jobban,
- a kialakításuk hosszú élettartamot tesz (nálam is) lehetővé:
- az E10-nek erősebb a kábelezése,
- az SE215-nek pedig az egyedi kialakítása (levehető kábelezése) okán:Összességében nézve ár/érték arányában az E10 mellett döntenék, viszont a hTc zenei tudására való tekintettel, megérdemli az a telefon, hogy a Shure SE215-öt válasszam részére...vagyis inkább a magam örömére
Megköszönöm a Szakértők válaszait, segítségetekkel meghoztam a döntést
/Szép napot és jó Fórumozást/
Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...
-
Juliuska
senior tag
válasz kemcso #41113 üzenetére
Ezt nem is vitatom és azt sem, hogy a döntést is inkább érzelmi alapon hoztam meg, hiszen (szerintem is) bőven elég volna egy E10-es is, de más oldalról viszont...mutass kérlek, olyan okoselót, ami ezt képes überelni...?
Narakh: E10-t már volt szerencsém kipróbálni SE215-t meg még életemben nem láttam. Elfogadom a véleményedet.
sheratan: hát... miután nincs összehasonlítási alapon a 215-ös tekintetében, nem is mertem olyat írni, hogy "a 215 nem jó mélyben"
[ Szerkesztve ]
Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...
-
goldnarmz
aktív tag
Megjött az E10. Jelentem, jobb, mint az x éves apple headset. Mélykiemeléstől féltem, hogy tönkre teszi az "élményt" majd. De nem. Kíváncsi vagyok, bejáratás után hogy fogsz szólni.
-
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Sok vásárlói értékelés után úgy döntöttem, hogy ide jövök tanácsért, mert eddig mindig megszívtam azzal, hogy hazai meg külföldi vásárlók véleményére adtam (akkor is ha 10 millióan állították, hogy az adott füles jó). Legutóbb egy Sennheiser MX271-et vettem, mert pont utazás előtt ment tönkre az addig használt darab és SOS kellett valami. Az edigital értékelései szerint tök jó füles az árához (2990 Ft) képest. Én viszont nem így gondolom, nekem nem jött be, erőtlen (nem hangerőben, hanem a hangok megszólaltatásában).
Egy kis OFF:
Az a bajom, hogy számítógépre vagy laptopra dugva tényleg nem szól rosszul, de Sansa Clip+, Samsung Galaxy S Advance meg Nexus 7 (1st gen) mellett értékelhetetenül erőtlen minden tartományban. A magasak még elmennek, de a közepes hangok erőtlenek, mélyek meg mintha ott sem volnának. Ha viszont laptopra dugom (Dell Inspiron 15R 5521... nem tudom milyen hangkártya van benne), akkor egészen életre kel.
Még egyetemi tanulmányaim alatt felszedtem némi hangtechnika ismeretet, de mára ez megkopott, valaki esetleg linkelhetne memória felfrissítő anyagot arról, hogy ez miért van. Az odáig oké, hogy egy jobb hangkártya jobban meghajt egy adott hangszórót, de ennek a fizikája érdekelne, hogy tudjam egy termék adatlap alapján, hogy milyen értékekre kell figyelnem. Ellenállás? Erősítés? Köszi!
Folytatódik a lényeg:
Szóval az MX271 mehet nyugdíjba, illetve backup fülesnek. Nagyjából 5 ezerig keresek valamit ami ennél jobban szerepel. Nem várok tökéletes hangzást, otthon is megvan a hangrendszerem amivel kellemesen hallgathatok zenét, meg csendes módhoz is van egy Sennheiser HD202. Csak hallani akarom a hangokat (vagy legalább jóval nagyobb részét, mint az MX271 mellett).
Összehasonlításként: Volt régen egy Samsung P2 lejátszóm és a gyári fülesét szerettem. Valamennyi hangtartomány megszólalt és nem volt erőtlen a mélyekben sem. A max hangerőt nem bírta, ott már torzított, de én az a zenehallgató vagyok, aki nem is igényli egy kis fülestől a nagy hangnyomást. Nem nevezném V karakterisztikának, de nem is volt flat, inkább a kettő között.
Mit hallgatnék? Elsősorban alter/indie rock, jazz, meg elektronikus zene (ebből semmi mélyláda toszó David Guetta fosomság, inkább Carbonfools, Zagar, Yonderboi, stb). Ha kell megyek feljebb az árban, de csak ha indokolt.
Nem agyba dugós fülest keresek, mert eddig egyik sem volt kényelmes, vagy túl kicsi a harang és akkor olyan mintha kakálnék a fülemmel mert kicsúszik, vagy túl nagy és akkor meg mintha fajtalankodna velem egy fül-fetisiszta. De mivel sporthoz is használva lenne, ezért nyitott vagyok erre, talán ha találok egy pont jó méretűt, az nehezebben esik ki a fülemből.
Szerk: Ja és a Samsung Galaxy S Advance telefonommal használnám, mert előfizettem a Spotify-ra és a Sansa Clip+ a barátnőmé lett.
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
osztraksajt
őstag
válasz Zoli133 #41118 üzenetére
Céges ONE (4.4 gyári lejátszó), privát Nexus S (CM11 Apollo lejátszó). Itt fekszik mindkettő az asztalomon. Én inkább leheletnyit másnak mondanám a hangjukat (persze bícc meg EQ kikapcsolva mindkettőn ), de távolról sem nevezném jobbnak a Nexus S hangját. Ismerősöm Sony MDR-EX50-ével próbálgattam, de ha megjön az E10 akkor azzal is alaposan letesztelem. Hogy más-más fülhallgatót másképp hajtanak meg az lehet persze.
-
Zoli133
addikt
válasz osztraksajt #41125 üzenetére
Örülnék majd egy rövid összehasonlításnak, egymás mellett nem halottam a kettőt, csak külön külön, valamiért a Nexus S-ről maradt pozitívabb az összkép.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
kemcso
Ármester
válasz osztraksajt #41125 üzenetére
Kb erre tippeltem volna én is látatlanban (kis képzavar ), én a Sansával hasonlítottam az One-t, GR07-el, ott is hasonló eredmény született.
Zoli133 következő talira szerezz egy S-t, én hozom az one-t
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #41124 üzenetére
Sporthoz szerintem elég esélytelen az earbud kialakítás. Első körben a Sony MDR EX50-et akartam ajánlani, de sportoláshoz esetleg érdemes egy Meelec-et venni, nekik van sportolós kivitelük (S6, ha jól emlékszem), bár az már kicsit 5e felett lenne. Egyébként sportoláshoz meg fülből kicsúszás ellen a fül feletti káelvezetés egy jó megoldás úgy általában.
-
littledon
tag
A két kezdő füles közül melyik lehet a jobb választás: JVC HA-FX101 vagy Sony MDR-EX50? Mind a kettő szerepel az ajánlottak között... melyik miben jobb?
"Whether you think you can or whether you think you can't, you are right!" - Henry Ford
-
Morris
veterán
Sziasztok!
Headset-tel kapcsolatban mennyire tudtok ajánlani füleseket?
Konkrétan egy Sony Xperia SP-hez kellene egy normális agybadugós fülhallgató ami tudja egy samsung EHS64 headset zenei minőségét és teljesítményét. -
Morris
veterán
válasz kemcso #41135 üzenetére
Azért nem írtam elsőre, mert a headset funkció mindenképp kellene (hívás fogadás esetleg hangerőszabályzó). Ha semmiképpen nem megy, akkor másodverzióként jöhetne a sima fülhallgató.
3k és 10k közé lőném be az árat!
Agybadugós, hagyományos, normál kialakítás.
Mély hangok kiemelése nagy előny, illetve a dinamizmus szintén! -
Stauffenberg
nagyúr
válasz #16820480 #41129 üzenetére
Még nem biztos, hogy használnám sportoláshoz, mert nem szeretem funkcionális siketté változtatni magam futás vagy kerékpározás közben. Olyankor jobb ha hallom a környezetem.
Ez az M6 létezik hagyományos kivitelben is? Illetve akkor is ezt ajánljátok ha nem szempont a sport? Gondolom az ilyen speciális igényeknek van felára.
-
kemcso
Ármester
-
Morris
veterán
válasz kemcso #41140 üzenetére
Egyet hadd kérdezzek még:
Ezek mennyiben térnek el egymástól?
SONY DR-EX 12 IPW
SONY MDR-EX 100 APW
SONY MDR-EX100 IPBAzért itt nézem, mert ugyanannyiba jövök ki, ha megrendelem a netről, mintha itt megvenném helyben.
[ Szerkesztve ]
-
n.andras74
aktív tag
Megkaptam a SoundMagic E10et...ráraktam a mac minire délben most belehallgattam ...szuper lesz!!! Köszi az ajánlást.
Lehetséges hogy a füleim csámpásak mert az egyforma harangal mindig kifordul a jobb oldali
http://www.flickr.com/photos/50232526@N08
-
akela91
addikt
válasz n.andras74 #41147 üzenetére
Nekem sem szimmetrikusak a hallójárataim sajnos.
Ez zenehallgatáskor is gáz, de pl. este ha bedugom a fülem füldugóval, akkor reggel arra kelek, hogy a jobb oldali fülemben már nincs benne -
Peace
nagyúr
Sziasztok!
Erről mik az általános tapasztalatok? 5500 HUF körül jó vétel? Van bármi, ami veri ebben az árkategóriában?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest