Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siera
senior tag
Sziasztok!
Eddig egy Sennheiser CX500 boldog tulaja voltam,de 1 és negyed év után megadta magát(kontakthiba a kábel közepetájt) .
Most tervezem egy új füles vételét. Gondolkoztam,hogy boltban,vagy PH!n vegyek-e.
Leginkább a cx300 II lenne bejövős,de az boltban 10k (igaz,2 év garival,mondjuk ez lopás ellen aligha véd),PH!n és Vaterán pedig 5 ezer körül mennek,de a fene sem tudja,hogy azok eredetiek-e?Mi a véleményetek? Más agybadugós füles is érdekelhet,ha van valami,amit ajánlotok!
A válaszokat előre is köszönöm -
macera2
aktív tag
A Xears Communicate C100iP típussal kapcsolatosan van valamilyen tapasztalat, vélemény? Az ebay-en stúdióminőséget írnak róla, a rocktól a klasszikusig ajánlják, stb. Kíváncsi lennék, hogy a valóság meg a reklám hogy függnek össze?
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
zack
nagyúr
Van ilyen kütyüm, csak azt Power Commandernek hívják, és a gyújtáselektronikába piszkál bele. Egyébként meg ha akarnám se tudnám hova rakni, mert a parányi csomagtartómat elfoglalja a Power Commander, és a riasztó.
Annyira nincs hely, hogy a Xenon trafók a két oldal idomra vannak felragasztva belülről.SÖ:
Nagy valószínűséggel maradni fog az IE8, mert egyébként is a csavart nem cserélhető kábel nem a kedvenc kialakításom. Nagyon lutri, főleg ennyi pénzért. Bármikor lehet egy szakadás vagy törés.
Persze mindent meg lehet oldani, csak nem biztos, hogy bárkinek is gányolni van kedve egy 70k+ fülest.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
xnace
őstag
Samsung Galaxy S3 Marble White
-
Bodz
nagyúr
Van bőr a képén.
Erről jut eszembe. Esetleg ha szeretne valaki olcsón Klipsch S4i fülest, itt a nagy alkalom.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
-
zack
nagyúr
válasz Shufny #17714 üzenetére
Bár még én se hallottam, ezért az árért mint mic+ füles, hibátlan. Akitől hallottam véleményezést, mindenki kivétel nélkül elégedett volt vele, bár kintről 80 dodóért beszerezhető szinte folyamatosan. Ettől függetlenül ez a magyarországi ár hibátlan szerintem.
Nyilván távirányító és mic nélküli változatból van jobb lehetőség is, de aki ilyet keres, annak jó vétel lehet.
Miért gondolod hogy 10k-ért se lehet jó vétel? Gondolom akkor van vele személyes tapasztalatod. Leírhatnád pár szóban.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Shufny
őstag
Felőlem ajánlhattok minden fülest, amit nem hallottam, csak nem értem minek ragaszkodtok hozzá, ha ti sem hallottátok. Egyöntetűen dúrva sziszegésre panaszkodik mindenki vele kapcsolatban. A divatos, erősen emelt mély ellenére. Abszolút hangminőségben valahol a ProAlpha szintjén vani, ami 40 usd. Nyugodtan mellé merem rakni a gombos, mikrofonos SP51P -t. A CX21P és CW31P mondjuk másik karakter (kiegyenlítettebb, az-az szerintem jobb), és csak sima mikrofon van rajtuk. Szintén nem gyengébbek, és 10/12k -ból kijönnek. Kuponnal Xears N3i is ~10k. Van MMX100 is. Nuforce NE-700M.
Persze 3 gomb, de szerintem az nem ér semmit, ha nem szól elég jól. Ennyiért Xcape -et kapni. Akkor már előbb vágnám vissza egy M1 vagy Xcape kábelét, és dugnám egy ilyenbe.
Persze lehet rosszabat venni nála, és itthon kapható meg minden, de ennyiért ez nagyon kevés volna. Azt már valamennyire megérteném, ha valaki $155 helyett $225 -ért vesz GR07 szintű mikrofonos fülest, mert hiába nagy kölönbezet, sokat nem dobna a hangminőségen.
[ Szerkesztve ]
-
themebuilder
senior tag
válasz Shufny #17717 üzenetére
Ügyes ki dolog ez az iLuv iEA15. Audio-Technica-ból is lehet kapni hasonló adaptereket több funkcióval, esetleg beépített mikrofonnal kicsit drágábban.
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
zack
nagyúr
válasz Shufny #17717 üzenetére
Dugná szerintem mindenki ilyenbe, ha lehetne kapni. De nem lehet.
Legalább is magyar oldalt nem hoz a google.
Az Edigital-nál leállt a forgalmazás. Azt írják "nincs hangminőség romlás", de azért nem gond, ha ezt nem hiszem el így láttatlanban ugye? Kissé szkeptikus vagyok ezzel a kijelentéssel kapcsolatosan.
Nem mondtam hogy az egyetlen jó lehetőség a Klipsch, természetesen vannak alternatívák, amik akár lehetnek jobbak is, de ha a mic+ távvezérlős változatokat nézzük egyértelmű számomra hogy hangzásukat tekintve nem biztos, hogy kompromisszumoktól mentesek. Akinek ilyen kell, gondolom ezt tudja mérlegelni, megéri e neki a hangzás oltárán áldozni a távvezérlő miatt.
Azért azt a 3 gombot nem nevezném jelentéktelennek, ill. nem hasonlítanám össze a sima mic+ változatokkal. Aki zenét hallgat, esetleg szereti léptetni kedvenc zenéit néha-néha, ide-oda, amit mindenképpen hasznos funkciónak tartok, mert nem kell hozzá elővenni a telefont.
Akivel a PH-ról beszéltem, és Klipsch S4i-t használnak, senki sem panaszkodott, tehát annyira rossz nem lehet. Lehet a HeadFi júzereknek ez már nem minőségi, de több oldalon is egész jó teszteket kapott ill. vásárlói visszajelzéseket. Tehát lehet aki egy 40k+ füleshez van szokva annak ez nem minőség, de elképzelhető hogy egy átlag júzernek, aki nem akar külföldről rendelni, jó alternatíva, főleg ahhoz képest, hogy eddig 26k alatt nem lehetett kapni.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz themebuilder #17718 üzenetére
Ez is egy alternatíva, de nem tartom szerencsésnek hogy csak az adapter 2 darabból áll + a fülest is csatlakoztatni kell. 3 helyen van csatlakozás, mire a lejátszótól elér a hang a füledig.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
BaLee
addikt
Pár napja vásároltam egy ipod shufflet elsősorban futáshoz, ára sem volt vészes, csak a gyári fülhallgatójával az a bajom, hogy ha kicsit beljebb nyomom ott nem marad meg, sőt bántja a fülemet is, pedig a mélyhangok csak akkor jönnek elő.
Jól gondolom, hogy valami "agybadugós" fülhallgatót kéne hozzá választanom?
Mit tudtok ajánlani amit jó ár/érték arányú megoldás?
Láttam, hogy ez a Xears Turbo Devices II Titan nagyon megy, meg az ára is jó, csak nekem az egész suffle került kb. ennyibe, kicsit sokallom. Van 3-4 ezer körül valami best buy? Vagy érdemes lenne ezt a TD II-t bevállalni?
Gondolom a shuffléba is sima szabvány jack csatlakozó van? Csoda apple termékeknél már semmiben sem vagyok biztos...
-
macera2
aktív tag
Nekem, az u.n. IEM fülesekkel van gondom. Nevezetesen, hogy szinte labor pontossággal kell a fülembe helyezni. Ha pl. az irány, csak egy kicsit is változik, akkor oda a csoda. Tudjuk, hogy pl. az antennáknál, LED-eknél létezik egy olyan paraméter, hogy iránykarakterisztika. Az egyiknél hegyes, a másiknál lapos. Igény szerint.
A füleseknek nincs valami hasonló jellemzője? Vagy ezt a gyártók titkolják?
Néha egy közönséges, a lejátszóhoz mellékelt gyári Ear-bud fülessel többre megyek mint az agyba főbe dicsért márkással. Föltételezve, hogy a fülem normális, tudtok valamit ajánlani a probléma kezelésére, kivédésére? Vagy váltsak Típust?[ Szerkesztve ]
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
arpi145
csendes tag
sziasztok
ehhez mit szóltok: AKG 319
Most nagyon jó áron kínálják
Érdemes lenne-e megvenni?
Samsung Monte telefonhoz kellene
-
törölt tag
válasz arpi145 #17724 üzenetére
A hétvégén a pécsi IC-n tönkrement szeretett, de sok éves Koss fülesem. Nyár nincs mobil zene nélkül, ezért még a vonaton rendeltem kiváncsiságból egy HiFiman RE0 dugaszt 70 + 10 USD-ért. Ma (csütörtök reggel) már meg is érkezett Hong Kongból (ami önmagában is szenzációs teljesítmény).
Nagyon új, ezért még torzít és kukorékol, de már most is elég korrekt hangja van. Lendületes, eleven muzsikusnak tűnik, tiszta közép- és magas tartománnyal, elég tág sávszélekkel, izgalmasan részletes produkcióval. Szépen jeleníti meg a hangszerarányokat is, ami ennyi pénzért meglepetés számomra. Olvastam, hogy többen hiányolják a basszusát, nekem egyáltalán nem tűnik mélyszegénynek, a fr. átvitel szép egyenletes sokáig. Tény, hogy most még rá kell segíteni az iAudio X5 lejátszóm EQ-jával 3-5 dB-t, de ahogy járódik, egyre kevésbé van rá szükség. A hajthatósággal sincs probléma, a Koss-hoz képest 2/3 akkora jelszinttel is beéri.
Azt hiszem, kellemes társ lesz a tengerparti döglésekhez, unalmas vonatozásokhoz, relax munkaszünetekhez.
-
Shufny
őstag
Akkor bővebben, mert egyébként igazatok van. Elnézést kérek, tényleg túloztam.
Szóval egyrészt nézhetjük úgy a dolgot, hogy sima fülhallgatóban 8k -ért már kapható nála jobb. Vagy hogy csak mikrofonnal is van azonos színtű, de teljesen más karakterű, már 10k -ért. Leginkább, hogy Xcape/RE0 kapható az árából.
Másrészt úgy is nézhetjük, hogy mik azok, amiken van gomb is, leginkább 3. Az SP51P már elég közel van árban mire ideér külföldről, és azért nem alázza porig. Ráadásul csak 1 gomb, ami bár használható zene léptetéshez is, gondolom körülményesebb. Külföldön van még pár az árkategóriájában, de nem néztem végig, hogy melyik szerezhető be ezen az áron nálunk. Könnyen lehet, hogy egyik sem. (például a Realvoice, vagy ugye már a HF3 is elég közel van)Hogy a tulajok elégedettek... a HPM-70 és CX300 tulajok is elégedettek, ez magában nem jelent semmit, ezt jól tudod te is. A tech oldalak audio tesztjei meg enyhén szólva nevetségesek. A probléma nem az, hogy a 40k -s kategóriához szokottaknak kevés, amit tud, hanem aki a 18k -s vagy akár egy Xears XR -hez szokott, már annak is. Gyorsan változnak az elvárások a piacon. Elég sok modell még nem is létezett, mikor a jelenlegi tulajok vették az S4 -et, vagy nem hallottak róla. Mellesleg elég régóta ennyi itt az S4i, és a bolt továbbra sem túl bíztató, de lehet, hogy tényleg megemberelték magukat. Garancia nem sokkal egyszerűbb rajtuk keresztül tudtommal.
Toldóknak nem néztem rendesen utána, de nem aggódnék túlzottan a hangminőségért.
Tehát mindent nézve nincs hasonlóan kézenfekvő alternatíva, de azért ajánlunk, hogy azt is mondjuk, ami nincs az orruk előtt. Hiszen azt megtalálják maguktól is. Jeleleg a Beyerdynamic forgalmazók felkeresését ajánlanám. Ennyiért be kéne tudják szerezni az MMX101 iE -t vagy a régi MMX100 -at. Sajnos ez is 1 gombos, ahogy nézem. Vállalkozóbb kedvűeknek javaslom mondjuk joker thread -jében szereplő mikrofonosok felkutatását. Hátha valahonnan beszerezhetőek.
fapaci: Eddig az RE0 az egyetlen cucc, amit hiányolok néha, miután vissza kellett adjam. Nekem nagyon bejött, annak ellenére, hogy a mélyre vagyok a legháklisabb, és vitathatlanul eléggé le van csapva a legalja. Az fura, ha könnyebben hajtható a Koss -nál, mert a 64 ohm miatt viszonylag halkan szólnak vele a hordozható eszközök. Meg a 100dB/1mW se túl érzékeny.
arpi145: Keress rá a topicban a K317 -re és a K319 -re. Többet azóta sem tudunk.
macera2: Nem hasonlítható össze a két dolog. Kialakítástól függhet, hogy mennyire számít a behelyezés, de ezt paramatérekkel nem igazán lehet megadni. Tapasztalatokból nagyjábók kiderül melyik mennyire kényes. Nem tudom hogyan szeretnétek választ kapni, ha nem írjátok le pontosan mivel volt tapasztalatotok. Kérlek ezt előbb tedd meg. Az is lehet, hogy nem jó mérettel próbálod. Vagy nem mindent lehet berakni sima tuszkolással. Úgy érdemes, hogy felhúzod a füledet, és kinyitod a szádat közben: Basic Guide To In Ear Canalphones
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
-
Shufny
őstag
-
Siera
senior tag
Sziasztok!
A napokban kérdezősködtem a fórumon,hogy ki milyen fülest ajánl,és nekem valamelyikőtök az Xears-t mondta. Nagy buzgón fel is kerestem a PH!s kollégát,aki árulja a cuccot,De ahogy szétnéztem ebben a fórumban,azt látom,hogy mindenki arra panaszkodik,hogy ugyan a hangzás a legjobb a 100 euró alatti szegmensben,de mégis pár hetente valamilyen hibával lehet visszaküldeni a kis rohadékot
Eddig Sennheiser CX500at használtam,és nekem az is elég nagy érvágás,hogy 1 és negyed év után kimúlt szegény,ezért nem igazán szeretném,ha 2 hónap múlva küldhetném vissza a fülest Németországba.
Mi a véleményetek?
-
Khelben
nagyúr
Üdv!
Fülhallgatót keresek a Sennheiser CX150 szintjén (ár és minőség), mikrofonnal és felvevő/léptető gomb(ok)kal. (Mobilhoz a gyári helyett). Ötletek?
-
Shufny
őstag
Én már mondtam, hogy szerintem a nyílás megoldása a probléma. Viszont ár/értékben az új típusok szólnak a legjobban, így ezeknél nincs tapasztalat, hogy mennyire bírják. Xcape -pel is voltak ragasztás problémák, mint az RE0 -nál. Szerencsére ez pillanatragasztóval könnyen orvosolható otthon is. Selejt mindenütt van, nehéz fórumok alapján kiszűrni, hogy valami típushiba, vagy csak az elkerülhetetlenül becsúszó hiba. Ezzel oda akarok kijukadni, hogy semmivel nem 100%, hogy több évig problémamentesen bírja. A 100 euró mondjuk erős túlzás a TD -ért szerintem. Annyiért már pont beszerezhető itthon is valamelyik Etymotic HF, csak ez nagyon más hang, (szvsz sokkal jobb) és úgy tűnik, hogy tartósabbak az átlagnál.
Khelben: Ennek kb a gyári headset felel meg. Pár hozzászólással feljebb láthatod, hogy a gombos mikrofon jelenleg nem egy egyszerű kívánság. 4000 Ft -ért ajánlható fülhallgató is kevés van.
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz Khelben #17733 üzenetére
Hehe, természetesen nekem van ötletem. Annál olcsóbban nem tudom mi szerezhető be itthon. Van aprón esetleg egy "apple agybadugós", ami tudtommal csak az ADDIEM -re illik. Az ennyiért megéri, ha eredeti, bár nem egy könnyen ajánlható karakter. Gondolom a CX150 -nek elég komoly mélykiemelése van... na annak nem. Nem kizárt egyébként, hogy eredeti. Egy időben lehetett szerezni ennyiért.
-
törölt tag
válasz Shufny #17726 üzenetére
"Eddig az RE0 az egyetlen cucc, amit hiányolok néha, miután vissza kellett adjam. Nekem nagyon bejött, annak ellenére, hogy a mélyre vagyok a legháklisabb, és vitathatlanul eléggé le van csapva a legalja. Az fura, ha könnyebben hajtható a Koss -nál, mert a 64 ohm miatt viszonylag halkan szólnak vele a hordozható eszközök. Meg a 100dB/1mW se túl érzékeny."
Lehet, hogy nagyon máshoz vagyunk szokva, de nekem meglehetősen egyenletesnek tűnik az RE0 átvitele, hallásra valahol 30-35 Hz-nél kezd elfogyni. A Koss fülre akasztós megoldás volt, ez meg agybadugasz ugye, tehát nem igazán összevethető a kettő. Előbbi buliszintű kivezérléséhez 90-100 %-on izzadt az X5, a Hifiman ugyanezen eszközzel 60-65 %-on már túlküldi az agyam. Így néhány óra után csupán annyi problémám van vele, hogy a színpadkép elég szűköske, összetömöríti a zenészeket, mint egy nagycsaládi fotó.
-
Shufny
őstag
válasz #92251648 #17737 üzenetére
Magasabban kezd az 30 Hz -nél jóval szerintem (is ). Egyébként én is egyenletesnek találtam, és a basszus se csakúgy eltűnik, de 30 Hz -nél már elég sokkal a többi alatt érzem. Gyanítom azért a dupla mélnyomós rendszered sem így szól. Nem tudom mennyi IEM -et hallottál, de a színpadtól ne várjad, hogy olyan legyen mint hangfallal. Az RE0 -nak nincsen kifejezetten kicsi.
-
törölt tag
válasz Shufny #17738 üzenetére
Agybadugásban szűz voltam. Normál fülesekhez képest tartom keskenynek a színpadot, hangdobozos hangzáshoz inkább nem is hasonlítom egyiket sem, mert sírás lesz a vége. Ha ezek ilyenek, akkor ilyenek... nekem fura.
Nagyon szeretem Goran Bregovic muzsikáit, ma is azt hallgattam. Némelyik számban van 40 Hz alatti tartalom is bőven, de műsoron volt az új Gorillaz album is, ahol szintén vannak zsíros szubbaszusok. Ezek meglepetésemre tisztán érezhetően megjelentek a Hifimanben is, persze már csökkentett szinten. No mindegy, csak játszani vettem az RE0-t, arra meg jó lesz, ez már kiderült róla.
-
Kleshk
csendes tag
Sziasztok. Adott egy Samsung Galaxy S II telefon. Erre szeretnék egy igazán jó füles beszerezni. Agybadugós változatot sem vetek meg. Az alap Samsung füles amit hozzá kaptam az valami förtelem. Olyan 10-12k-ig szeretnék találni egy igazán jó fülest. Ha tudtok segítsetek választani egyet kérlek, szeretem a jó minőségű igényes hangzást. Zenei téren hallgatok mindent ami a szám ízének megfelel, szóval nincs adott zenei stílus. Köszönöm a segítségeteket ha tudtok.
Samsung Galaxy S II
-
SÖ
addikt
válasz Kleshk #17740 üzenetére
A Samu gyári fülesei jók. Nekem kellemes meglepetés volt a Omnia egynél. Én az SGSII-ben keresném a hibát. Erre a gondodra vannak már egész jóhangú custom ROM-ok.
Amúgy M1. Kiegyenlített hang, mérsékelt dinamika, visszafogott magas, jó tér, fülbe simuló ház. Mély orientált, sokáig hallgatható tipus, de nincs wow defektus. -
zack
nagyúr
Szerintem meg ne általánosítsunk, mert a Samu fülesek többsége fos.
Ha már BW, én azért biztos vennék hozzá egy M3-mat, de nem vagyunk egyformák. Lehet 1-2k több, mint a megszabott összeghatár, de itt már nem lehet gond hogy 12 vagy 15k. Főleg akinek SGS2-je van. Vagy ott vannak már az új Xcape-ek is 15k környékén.
Ezekkel járna a legjobban.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
SÖ
addikt
válasz Shufny #17734 üzenetére
Érdekes, hogy nem tűnik hamisnak. Pedig ha belegondolunk, egy kétutas BA-ról van szó, ami önmagában is 20k fölötti ár. Szerintem az Apple kiszórja a készletet, mert az iP5-höz másikat ad.
Kelben
Ezt merem ajánlani, ha más is megerősíti, hogy eredeti. $60 a legolcsóbb BA lenne. Csak a kiosztás lehet még probléma, amit egy adapterrel megoldható.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
SGS2 állítólag romlott hangzásban az SGS-hez képest.
De tény, hogy zenemániásoknak nem ajánlott az Android.(#17745) SÖ
Eredeti, de azért csodát nem kell várni tőle. A gyári tányérosnál jobb, de többen mondták hogy nem nagy durranás. Apróban szokott lenni olcsón (10k környékén), ott érdemes vadászni, aki mindenképpen ilyet szeretne.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Megnézem. Köszi.
Mod:
Fícsör listában nem látok semmi ide vonatkozó dolgot, hogy javítana a hangzáson.
Ingyenest próbáltad ki, vagy megvetted?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest