Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
-
SÖ
addikt
válasz bigmasterg #17451 üzenetére
1. Ha maximális teljesítmény mellett kapcsolod rá a zenét, annyit sem hallanál, hogy puk.
2. Nem csak a membrán sérülhet egy túlterhelésnél, hanem a tekercs is túlmelegedhet, ami először menetzárlathoz vezet, és csak később ég le.[ Szerkesztve ]
-
macera2
aktív tag
A Sennheiser CX 500 paraméterei közt szerepel, ( ebay ) hogy nyitott. Ez a nyitottság hasonló a fejhallgatók esetén alkalmazott nyitott tulajdonsággal? Ugyanis nekem nem túl szimpatikus az, hogy bedugom a fülest, zene, aztán a hátam mögött összedőlhet akár egy ház is, semmit nem veszek észre, mert hogy remekül el vagyok szigetelve a külvilágtól.
[ Szerkesztve ]
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
zack
nagyúr
Gondolom úgy van megoldva az E11 hogy csak úgy véletlenül nem tud feltekeredni az erősítés magától mondjuk a zsebemben. Mert ez azért elég kockázatos lehet.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
SÖ
addikt
Erre nem is gondoltam, hogy véletlenül. Pedig van rá esély, elég nagy a gombja, de ha alsó fokozatban használod, akkor elvileg ki kéne bírnia. Az a baj, hogy nem tudom az IE8-ban milyen teljesítményű hangszórók vannak. Most direkt kipróbáltam Mac-en teljes hangerőn a Manowar-t. Már csikizte a fülemet, de bírta. Nem torzított, csak a közepekre tett rá egy lapáttal, de nálam vissza van véve a basszus.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Hozzá lehet rögzíteni az i4-hez? Vagy csak rá van téve?
Mert én sokat fogom (LOD+E11) használni menet közben is, és akkor nem biztos hogy annyira el lesz dugva.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
bozont
veterán
Találtam egy tesztet a Galxy Ace hangkimenetéről azt írják egész jó, de igazából ezek a számok nem mondanak sokat nekem. Mi olvasható kis a teszteredményekből? A teszt szerint egy külső erősítő sokat dob a hangon és ennek az E5-nek nem olyan vészes az ára amiről mostanában volt szó itt. Figyelembe véve hogy Brainwavs M1 lesz mellé, érdemes ilyen erősítőben gondolkozni?
[ Szerkesztve ]
-
fefe123
csendes tag
Sziasztok. 7500FT-ig milyen fülest ajánlotok, mindenféle zenét hallgatok. (*apróbetüs rész, nem akarok ide írni semmiféle hírdetést, de közülletek szerintem valakinek szüksége lesz erre a lejátszóta ami a birtokomban van, hihetetlen best buy áron adom, akinek megmozgattam a fantáziáját privát, és ott folytatjuk. Csak Budapestiek
-
KingSize
tag
Hi, most vagyok vásárlás előtt és véleményt szeretnék pár fülesről leginkább én az olyan fülest szeretem amiben igazán van erő (basszus)
1. Skullcandy Titan
2. Sony MDR-EX76LP
3. Klipsch Image S2
4. JBL Roxy REF250
5. Yamaha EP-H20
6. Sennheiser IE 4
7. Pioneer SE-CLX50A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó
-
Alg
veterán
Na jo en mindjart megfurom ezt a ... TD100-at. Ha normalisan beteszem nem szol mert nyomas ala kerul (dupla harang) Szimpla haranggal meg b@ssza a fulem, kenyelmetlen... 1 honap es cserelem le, valszeg MEE CC51-re
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
zack
nagyúr
válasz bigmasterg #17468 üzenetére
Te voltál a kiválasztott aki érdemes lehet eme "high end" termék megvételére. Kb. ennyi lehet a magyarázata.
Örülj neki hogy megkaptad a lehetőséget, hogy megveheted. Mi még sorban állunk, és várjuk a privát üzenetet.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Alg
veterán
válasz bigmasterg #17468 üzenetére
még jó hogy nem ULTRAhighend...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
SÖ
addikt
válasz bozont #17461 üzenetére
Minden a tesztben szereplő készüléket terheletlenül, és terhelve (fülhallgatóval) mértek.Az első oszlop - frekvenciaátvitel, itt azt adják meg mekkora a legnagyobb eltérés pluszba, mínuszba a 0dB-től 20Hz-20kHz-es tartományban. Pl. +0,01dB -0,4dB Itt mindegyik készülék bőven belefér a hifi szabványba ami +-3dB Ez az érték minél jobban közelít a nullához, annál jobb.
Következő oszlop - a zajszint, ami az elektronika zaja pl.-84dB. Ezek az értékek bővel a hallásküszöb alatt vannak mindegyiknél.
Következő oszlop a dinamika, ami a leghalkabb, és leghangosabb hangok közti különbséget jelőli dB-ben. Ez az érték minél nagyobb annál jobb.
Következő - THD teljes harmonikus torzítás A harmónikus torzítás frekvencia és kivezérlés függő. Minnél magasabb frekvencián mérjük annál nagyobb. A teljes harmonikus torzítás, az alap harmonikusok és a felharmonikusok közötti viszonyszám. Tehát mérési, és számítási elvből következik. Minél kisebb annál jobb. Egyébként ez megérne egy misét, mert ez okozza, hogy az erősítők mákép szolnak, de nem ide tartozik.
Következő IMD- intermodulációs torzításA kimeneti jel eltérése a bemenetitől. A termelt jelösszetevők frekvenciája a bemeneti jelösszetevők összege, vagy különbsége.
Következő a sztereó áthallás csillapítás - ahogy a nevében is benne van - mutatja, hogy milyen mértékű az áthallás az egyik csatornából a másikba.[ Szerkesztve ]
-
MasterMind
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlenül Shure SE530 vagy SE535 a birtokában? Valaki fogott már, halott már ilyet? -
Shufny
őstag
válasz MasterMind #17473 üzenetére
guppy -nál volt egy. Illetve régebben beszéltek róla páran, screwdriver tud talán válaszolni a kérdéseidre.
Hogy-hogy pont egy ilyen review után érdekelnek? Vagy csak véletlen egybeesés?
-
zack
nagyúr
válasz MasterMind #17473 üzenetére
Racecam-nek is Shure SE530 van/volt. Őt is megkérdezheted.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
KingSize
tag
Az eléggé drága ahogy nézem
egyébként TurboDevices TD II és a Sennheiser CX500 ezeken vacilálok
A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó
-
MasterMind
tag
válasz Shufny #17474 üzenetére
Nem olvastam semilyen review-t, nekem alapból álmaim fülhallgatója már pár éve egy Shure, de most jutottam el oda, hogy megengedhetem magamnak.
De amúgy, ha tudtok ajánlani jobbat mint az 535, nagyon kiváncsi vagyok, itt már úgyse nagyon számít az ár, és ha hangminőségben van jobb, én megfizetem. Elsősorban trance, progresszív, és hasonló melódikus elektronikus stílusokat hallgatok, de ezek mellet sokminden fut időnként. Egyedül rockot nem hallgatok soha. Köszi -
Shufny
őstag
válasz MasterMind #17477 üzenetére
Szerintem akkor már inkább a Westone 4 vagy a Sony EX1000. Esetleg az EarSonics SM3 (v2) Mondjuk nem tudom miről váltasz, de nem biztos hogy látatlanban jó ötlet ennyit elkölteni.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz MasterMind #17477 üzenetére
Én is azt tanácsolnám, próbálj ki olcsóbbat, ami jó is, mert viszonyítási alap nélkül nem biztos hogy fogod tudni értékelni az über fasza kategóriát.
Nem azt mondom, hogy kezdj el lépkedni a 10k szinttől, de 35k környékén már vannak jó ár/érték arányú fülesek.
De én azért kipróbálnám a helyedben a 17k Sunrise Xcape-et is első nekifutásra...
Sosem jó a legjobbal kezdeni, mert után a az über kategóriát nem fogod tudni értékelni.
Van Sunrise kategóriában Sony is 15k környékén, és ha (EX500) tetszik, megpróbálhatod az EX1000-et. De ha megveszed az EX1000-et, és nem jön be, a nagy bukás mellett várhatod a "madarat" is hónapokig aki megveszi esetleg horror áron. Ezért az árkategóriáért nem kapkodnak. A "kapkodós ár" bezárul 15k környékén.(#17479) MasterMind
Most ez komoly??
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz MasterMind #17479 üzenetére
Nyílván azért ajánlom, mert elismertek, de sokszor nagyon nem azt várják tőlük a tapasztalatlanok, amit nyújtanak.
(Az EX300, 500, 700 mellesleg egy teljesen másik széria. Az EX600 a "kis EX1000". [link])
[ Szerkesztve ]
-
MasterMind
tag
Valóban CX300-am van, és pont ezért gondolom azt, hogy egy ekkora ugrás lenyűgözően hat majd rám. A CX-em már megvan 2 éve és a mai napig szeretem, imádom, pedig nyílván egy Shure-hoz, vagy bármi máshoz amik itt elhangzottak, egy csöves sz*r. Nem akarok lépkedni, mert folyton azon járna az agyam, milyen lett volna az.
-
gtamate2
veterán
Sziasztok,
Szerintetek megéri egy mx460 füles mellé egy cx55-öt venni?
Az ára elég jó, 2000Ft lenne, új és 100% eredeti Főleg Samsung Galaxy 3-ban lenne használva illetve ritkábban Asus eee 1005ha-ban.*Sn0w
-
SÖ
addikt
válasz KingSize #17476 üzenetére
Ja, a hangminőségnek ára van, sokszor az ésszerűség határain kívűl Én egy 60k-s füleshez jutottam hozzá 30k-ból, és azt kell hogy mondjam addig nem tudom a helyén értékelni, amíg nem hallottam egy GR07, vagy egy DBA-02-őt amik gyárilag 30k.
Tehát a CX500-at nem ismerem, de azt mondják szinte semmi különbség a CX300 közöt. Ennek tükrében - "én az olyan fülest szeretem amiben igazán van erő (basszus)" - a TDIII ajánlanám, de nem teszem. Volt TDIII-om. Meggyöző basszusa van, de terjengős, jócskán átlóg a középtartományba, magasai elég kiterjedtek, Az egész hangképre jellemző a gyorsaság, ami ebben az ársávban ritka, és a szigetelése valóban -24dB, (ami egyben a veszte is.) Amiért mégsem ajánlom - nehéz eltalálni az optimális behelyezési szöget, ha túl mélyre nyomod akkora vákuumot képez, ami elnyomja a hangzást. Sorban állnak le, látszólag ok nélkül, és a garanciája lutri. Viszont a TD mintájára kihozott a Xears egy másik modellt, amit már ajánlanák 10k alatt. A hangjáról kimondhatatlan nevű barátunk írt egy remek összefoglalót amit ajánlok a figyelmedbe. Xears Resonance fülhallgató teszt
[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
válasz KingSize #17476 üzenetére
Vagy kicsit drágábban a Beyerdynamic DTX 101. Ebben nem csak sok a mély, de mélyre is megy. Ez a füles a basskedvelőké, de a zenét kissé elnyomja.
[ Szerkesztve ]
-
KingSize
tag
Értelek, én eddig csak egy "hpm70" használtam, + samsung gyári "agybadugós" fülesét, számomra az sem volt rossz, csak én kevésnek találtam a mély hangokat, hpm 70-nél pedig számomra nagyon doboz szerű volt a magas és a közép hangok.
ui: SÖ, Köszönöm az információkat, hálás vagyok
[ Szerkesztve ]
A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó
-
gtamate2
veterán
válasz Shufny #17486 üzenetére
Pedig azt írta mindenki hogy 100%-ban megegyezik az eredetivel. Szóval akkor mégsem? Hát az az igazság hogy nem fizetnék szívesen 10 ezret egy fülesért, nem értem mi kerülhet ennyibe egy 5g-os cuccon. Még egy fejhallgatóért azt mondom oké, de egy fülesért?
Tehát a jack az nem aranyozott, de minőségbeli eltérés van benne?*Sn0w
-
Shufny
őstag
válasz gtamate2 #17488 üzenetére
Mint látod, állítólag van közte eredeti is, de csak a dobozt nézik. Az nyugodtan megegyezhet. Sőt nem is feltétlenül szól rosszabbul. A régi CX -ek egyáltalán nem kiemelkedőek. Állítólag a hamis nem mindig rosszabb az eredetinél. Az is előfordulhat, hogy csak azért "hamis", mert nem járja be a hivatalos utat. Lényeg, hogy vannak kis gyártók, akik saját néven árulnak már. Inkább őket kéne támogatni, mint az ilyen átverésre építőket. Akkor is, ha véltlenül elfogadtható terméket csinálnak.
Mi kerül ennyibe? Azt gondolná az ember, hogy már senkinek nem újdonság, hogy nem az anyagárat fizeted meg semmiben. Pláne PH -n. Amíg eljut a termékig, addig nagyjából ugyanolyan jellegű költségei vannak a gyártónak, mint bármilyen technikai terméknél. Maradjunk annyiban, hogy elsősorban a hangjáért fizetsz, és az bármennyit érhet.
Az utolsó kérdést nem értem, hogy az hamis CX55 -re vonatkozik, vagy úgy általában a fülhallgatókra? Természetesen óriási különbségek vannak hangminőségben, nem az aranyozott csatlakozó a lényegi különbség. Nem feltétlenül szükséges, és a legolcsóbboknál is megszokott, de előfordul drága termék is nélküle. Korrózióvédelem.
[ Szerkesztve ]
-
FuRiONight
őstag
Fülhallgató vásárlás előt állok ezket néztem ki:
Xears Turbo Devices III Blackwood
Xears Turbo Devices II Titan
Xears Resonance
Mély orientált zenéket hallgatok (dubstep, electro, d&b) ehhez keresek fülhallgatót. Esetleg ebben az árkategóriában még esetleg ajánlhatnátok fülest.
-
molnarpeter
nagyúr
Egy iPod Touch 4G kb. milyen minőséget képvisel? Milyen fülhallgatót érdemes venni hozzá kb. 10k-ért? Elsősorban elektronikus zene (Daft Punktól kb Skrillexig )
mp
[ Szerkesztve ]
-
KingSize
tag
válasz FuRiONight #17490 üzenetére
Xears Turbo Devices II Titan azt mondják elég jó, mélyek is ott vannak.
-
Kimmuriel
aktív tag
Sziasztok! Van egy Creative Zen Stone MP3 lejátszóm, ennek a gyári fülese most murdelt meg. Kaptam kölcsönbe egy olyan fülest, amit iPod-okhoz szoktak adni, de egész egyszerűen borzalmas a frekvenciaátviteli karakterisztikája! Szinte alig hallani a mélyebb hangokat vele, a magasakat pedig annyira fülsértőn emeli ki, hogy képtelen vagyok zenét hallgatni vele, inkább semmi ne szóljon, mint ez a fültépő borzalom! De nem is ez a legnagyobb baj vele, hanem hogy a bal fülem annyira kicsi, hogy hiába dugom be egészen az agyamig a fülest, 15 másodpercen belül mindig kipottyan! A jobb fülemben szépen bent marad, de a balból mindig kiesik! Ezért szeretném kérni a segítségeteket, hogy milyen nem agybadugós fülest tudnátok ajánlani max. 10000 Ft-ig, aminél a magas és mély hangok egyenletesebben oszlanak el, mint egy iPod-os füles esetén? Kicsit el is mászhatna a basszus irányába... Zene stílusra sajnos nem tudok hivatkozni, mert mindenféle szart meghallgatok!
-
themebuilder
senior tag
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
cluttermap
csendes tag
Hali!
Na vettem ilyeneket.
Sennheiser cx300 II Precision [link]
Sennheiser cx200 Street II [link]Saját kis véleményem: A cx300 ban ki van emelve jócskán a basszus (Enhanced bass) valószínű emiatt úgy szól mint egy darab fa. Vagy mint egy kuka fedő. Nagyon gyenge. Teljesen szét van színezve a hangja. De ez a basszus nem igazi, jó, terjedős térhatású basszus hanem egy gagyi szűkült vacak. A zene teljesen össze van mosva benne, alig van a sztereó hangzásnak értelme benne. A magas nagyon pocsék. Vissza vittem a francba 2 nap után. (Saturn)
A cx 200 ellemben sokkal sokkal jobb. Ez is színezett persze, de koránt sem annyira, sőt a basszus meglepően jó. Fasza telt, terjedős. A magas itt se valami nagy szám, talán ugyan olyan lehet. Meg sokkal jobb a sztereó benne. Nem egy "csövön" jön a hang.
Na mindegy, véleményem szerint a cx200 százzal jobb. Én elég hifis vagyok, mindenfajta zenét szeretek a goától a klasszikusig. 8000 forintért megéri a cx 200. A cx 300 10000 forint. Hát ne ezt vegyétek meg.
Egyébként a Saturn nevű boltban azért érdemes venni ilyesmit, mert ott 3 napon belül szó nélkül visszaadják a pénzeteket. Az Extreme digitálban kérdeztem, ott csak akkor cserélik ha hibás. Persze a Saturn sokkal drágább. De én is csak azért mentem oda, mert tudtam ha jó, ha nem jó vissza fogom vinni, lényeg hogy kipróbálhassam.
Na ennyi, köpködjetek
Üdv
[ Szerkesztve ]
A cluttermap a radartechnológiában az állócéltérkép neve. Minden jel, amely a térkép egyes pontjainál mért amplidúdó érték feletti, megfigyelendő lehetséges célpont.
-
bigmasterg
addikt
válasz cluttermap #17496 üzenetére
Hát, ennyiből 'rendes' Xears-eket is vehettél volna.
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
válasz cluttermap #17496 üzenetére
Csatlakozom.
A cx300 II szerintem is nagyon rossz. Írtam ezt már régebben is de nem árt ha más vélemények is vannak mint az ünneplés.
Egyszer vettem egy olcsó (3000 ft) talán Philips fülhallgatót mert kellett egy gumiharang. Kenterbe verte.
Szar volt az is, csak nem hazudott akkorát.[ Szerkesztve ]
-
zkiss0
tag
HI!
Egy motorola S9-es fülhallgatóm van. A sokak által említett "bejáratást" szeretném rajta véghezvinni.
Honnal érhetőek ela hangfileok (magas-közép-mély valamilyen Hz-en folyamatosan szól)?
Szerintetek hogyan csináljam, figyelembe véve, hogy 6-7 órát bírja a bluetooth, tölteni közben nem lehet, és állítólag nem szabad megszakítani?!Előre is köszi a segítséget!
Windows XP, mert megérdemled! :-)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple notebookok
- Autós topik
- Fűnyíró topik
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- LG LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest