Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
Én viszont tartozom egy véleménnyel a Sunrise SW-Xcape fülesről. Így egy hét használat után azt hiszem objektív véleményt tudok alkotni.
Először is a külsőségek: a fülhallgató kis dobozban, azon belül a kis tokjában érkezett hozzá. Sokan értékelik az ilyen kis szütyőket, engem személy szerint nem hatnak meg, mert amilyen kicsire tervezik másra nem jók csak, hogy törjük darabokra a kábelt. Egyébként jó minősége van, kemény, szőtt vászon külsejű. A fülhallgató maga hozta az elvártat abszolút. Jó minőségű, puha kábel, teljesen az AKG megoldásaira emlékeztet, ami számomra előny, mármint nem a hasonlóság, hanem maga a minőség. Az XR-hez képest ebben a tekintetben sokszor jobb minőségűnek tartom. Az kemény, nagyon merev kábelezésű, ráadásul az utóbbi időben az aszimmetrikus voltát is inkább hátrányként éltem meg emiatt, mint inkább előnyként (ahogy korábban más fülhallgatóknál). Ellenben a csatlakozója elég gyengusnak tűnik, a törésgátló nyaka elég puha, jól hajlik, talán emiatt jól is véd a korai megtöréstől, de ez majd megválik használat közben milyen. A fülhallgató maga jó minőségű, kifejezetten tetszik a kialakítása, és ahogy mondták, nagyon kényelmes tud lenni. Ebben hozza az általam elvártat, így nem okozott csalódást. Nekem a gyári közepes fehér haranggal jött be leginkább hangban és kényelemben is. Igaz, így normál helyzetű viseletben nem fekszik a hallójáratba eléggé, így kicsit "kiesős" érzése van, de a jobboldali megoldást kipróbálva abszolút nyerő. Rá is szoktam, és ez a füles mintha ilyen viseletre lenne kitalálva, már csak a puha kábelezése és a hosszú Y elválasztása miatt is.
Hang
Ebben a tekintetben elsőre csak lestem. Ilyet még nem hallottam volt az első gondolatom. Ez se nem a pozitív, se nem a negatív értelmű felkiáltás volt. Alul rendben, középen rendben, de fent kifejezetten érdekes dolgokat művel a fülhallgató. Na de sorban...
A mélyei egyáltalán nincsenek kevesen, de nem is sokan. Az itt sokak által ismert XR-hez képest valamelyest kevesebb, de nem érzem sokkal kevesebbnek. Egy TD-hez szokottnak persze eléggé üresnek hathat az alja, vagy ahogy a kollégám fogalmazott TD III-on edzett fülével: jól szól a füles, olyan visszafogott, de jó... Ennek értelmezését rátok bízom. Egyébként ezek a mélyek egyáltalán nem színezettek, rendelkeznek némi emeléssel ugyan, de tetszetősek, szépen szólnak, és szerintem meglepő módon mélységgel is rendelkeznek. Ez ellent mond azon emberek véleményének, akik szerint kb 50Hz alatt elfogy, mert szerintem nem. Nem brutális ebben a tartományban, de nem mondanám, hogy nem adja ki, merthogy ott van teljes valójában. Azt nem tudnám megmondani kb. meddig bírja lent, de őszintén megmondva IEM-ben én ilyen mélységet még nem hallottam, szóval abszolút pozitív, persze gyorsan hozzá is teszem, egy fülhallgatót ugyebár hordozásra vesz az ember, és ezt a mélységet én sem egy jófajta buszon ülve vettem észre.
A közepeit az általam ebben a tartományban dicsért XR-hez képest viszont kevesebbnek érzem. Nem mennyiségben, inkább tisztaságban. Annak a fülhallgatónak még mindig azt tartom az erősségének. Ellenben az Xcape részletesebb, de színezettebb is itt. A vokált szépen előtérbe hozza majd minden számban, a mélyet a középtől szépen elválasztja, nem hirtelen, hanem megvan az átmenet ahogy illik, viszont mintha próbálná "kitalálni" melyik számban mi a lényeg: hol mélyebben fekszik a közép, hol magasabban, szóval követi a mesterelést, egész érdekes hangképet adva, de pozitívan. Viszont ami a közép tetejétől kezdődik, az roppant érdekes...
A magasok nincsenek egyértelműen elválasztva a közepektől, szintén, de pont az átmenet környékén egy "látványos" kiemeléssel rendelkezik. Roppant érdekes, nem kellemetlen. Mintha az egész fülhallgató azt a célt szolgálná, hogy a cintányérokat monitorozzon az ember fülébe. Van olyan zeném, amelyiknél a lassan elhaló cinek direkt a háttérbe vannak húzva, hogy ne legyenek bántóak a zene hangképére nézve, erre az Xcape kb. kicsomagolja a zenéből, majd az előtérben újra összerakja, így ezeknél a számoknál egy elnyúló, selymes közép-magas simogatás kényezteti az ember füleit. Igen, jó a szóhasználat, mert nagyon kellemes, legalábbis nekem abszolút tetszik, annak ellenére, hogy ez volt az egyik furcsaság, amit korábban említettem. Még én is fedezem felfele, hogy mely zenéknél csempész ez előnyt a zenébe, de általában rock zenéknél beválik, mintha direkt rock füles lenne. Persze aki nem szereti a az előtérben lévő középmagas-magas tartományokat, annak ez nem való.
A magasok a továbbiakban úgy 15kHz-ig hozzák az elvárt szintet, szépek, csilingelősek és megfelelő mennyiségben vannak. Viszont 15kHz felett mindenképp van egy említésre méltó dolog, amit megint keveset hallok. Itt nem a szokásos meredek esésnek indul, amit a legtöbb fej- és fülhallgató tesz, hanem emel rajta egyet. Volt egy szám (valami Green Day talán), ahol az Audinstomról hajtva olyan hangokat adott ki, amiket legutoljára hallásvizsgálaton hallottam. Szabályos 16-17kHz-es sípolások. Nem is hittem, hogy ezek benne vannak a zenében, de az Xcape kegyetlenül megmutatta, hogy igen. Ez részben pozitív, hogy ilyen magas hangokat is képes kiadni hibátlanul a füles (főleg, hogy mélyekben is korrekt szerintem), másrészről a durva emelés nem feltétlenül pozitív. Egyébként ezt tényleg nem hallottam mindenhol, pár számnál jött elő csak, hordozható lejátszón meg abszolút nem, talán mert az nem is képes már túl sokra itt (lehet ezért az emelés?).Összességében jó véleménnyel vagyok a fülhallgatót illetően, megérte az árát abszolút, a hangja is nagyon jó, de ha hosszabb ideig használunk egy XR-t előtte, akkor rájövünk (szerintem), hogy annak a hangja messze túlmutat az árán, és az Xcape-ért pont annyival adunk többet, mint amennyivel a kényelme, a minősége jobb. Hang szempontjából már nem ennyire egyértelmű a különbség, de kiemelem, a plusz kényelem számomra megérte ezt a többletet.
Bocs, ha hosszú lett.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
slfln
senior tag
válasz ntomka #16701 üzenetére
Használd egészséggel!
A közép és alsó tartomány leírásánál kicsit elkerekedett a szemem, határozottan nem ilyenre emlékszek... de ugye más ízlések, más alapok...
Zack biztos nagyon meg fog dicsérni érte és megpaskolja a buksidat, majd a keblére ölel.Színpad/szeparációval stb. még kiegészíthetnéd, ha van kedved. (Kíváncsi vagyok arról mit gondolsz.)
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
"A közép és alsó tartomány leírásánál kicsit elkerekedett a szemem"
A mélyeket illetően sejtem mire gondolsz, a közepet illetően nem. A mélyeket tényleg teljesen rendben találtam, hasonlíthatnám mennyiségileg és minőségileg a K601-hez, de nem teszem, nem lenne fair. A közepéről meg leírtam a véleményem.
"Zack biztos nagyon meg fog dicsérni érte"
Ne tegye. Szerintem egy hozzászólásban több kritikát hordtam össze róla, mint ő húszban sem.
Színpad/szeparáció: hát ez nehéz számomra. Fülhallgatónál én még nem hallottam olyan durranást, amire azt mondjam hozza legalább egy fejes szintjét. Annyit talán el tudok, mondani, hogy szellősebb egy XR/TD-nél, sokkal, azoknál közelebb érzem a zene minden összetevőjét. De egy jobb fejestől bőven messze áll ez is. Az a középmagas púpocska a térérzetre azonban jó hatással van. Nem első sorban érzem magam, attól valamivel hátrább. Ahogy írtam, a vokált azt nagyon szépen előre rakja, a zenekar meg szépen asszisztál, kivéve a cinek, azok a kiemelés miatt együtt dalolnak az énekessel, de valahogy úgy, mintha körülötte ütnék őket.
(#16704) Shufny: bigmasterg példányát sem találtam másnak. Inkább a hallásom, de még inkább az ízlésem lehet fura az átlagéhoz képest.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
slfln
senior tag
válasz Shufny #16704 üzenetére
Sajnos erről nem tudok nyilatkozni, A-B-zni kéne sokat hozzá. Túl különböző jószágok voltak.
Annyi maradt meg, hogy az M1 karaktere felkeltette a figyelmemet, bár összességében elég részletszegény volt, nagyon hátulülős, és kompresszált... de a szignatúrájában láttam a potenciált, az tetszett nekem.
Megyek meglesem joker meg ClieOS miket írtak róluk (TD,M1,M2), eddig még egyikre se vettem a fáradságot, hogy elolvassam (a TD-n kívül) és nem is akartam bezavarni magamnak vele előtte, de most már kíváncsi vagyok...[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
Tudom, hogy fület kéne cserélnem, meg etalont, meg a kályhát, ahonnan kiindulok, de az én sorrendem (haez érdekel bárkit is):
1, M1
2, M2
3, XR
4, PL30
5, TD
6, CX500. :-) :-) (ezvan, lehet,hogy mégis változik a fülem)Persze a lista élén a Vsonic van, amit tegnap hallottam, de a Beyer-re símán beneveznék a tegnapi csapatból, annak a bársonyos mélysége közeláll hozzám.
És ma küldött nekem Dabadab egy KOSS-t, amit már a fiokja mélyéről halászott elő (megnemmondom hirtelen a tipusát, olyan, mintha egy nagy kavics lenne a füledben, rendkivül vékony csöve van és csakis szilikonok vannak hozzá...)
Ha olvas minket, esetleg majd Ő elárulja a tipusát.Na ma többször kiesett a fülemből, de majd éjjel valami fekvő testhelyzetből megpróbálom megkostolni.
Kíváncsacsi vagyok rá.sorry hogy megzavartalak benneteket.
-
slfln
senior tag
válasz Luissimo #16707 üzenetére
Nekem most furcsa, hogy joker 7,5-et adott a TD-re, főleg azzal együtt, hogy hozzá sokkal közelebb állnak az analitikus fülesek (miközben M1->7,1 ; M2->7,3)... Az én tetszési sorrendem a tegnapi rövid benyomások után az alábbiakról így alakulna:
M1 >= XR > M2 >> TDEddigi összessel bár ez nagyon kb. -
GR07>= DBA-02 >>> PR401 ~ DTX100 > Xcape v1 >> Resonance > M1 >= XR > M2 >> TD >>> CX300
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Én is hasonlókat tapasztaltam a rövid hallgatózás alatt anno. A mélye nagyon szép és kontrollált az xcape-nek, de utána középen elfogy a tudomány. Egyrészt jóval kevésbé érzem teltnek, mint alul vagy felül, másrészt élettelennek is hatott (akusztikus zenékkel). Egyértelműen a közép a leggyengébb része, az XR-nek meg - részben az emelés miatt is - az a legerősebb pontja. Technikailag jobb az xcape, de az XR sokkal inkább egyben van, koherensebb az egész hangkép. Kényelemben viszont jobb a vietnámi versenyző.
-
slfln
senior tag
Tényleg nem kötözködni akarok, vagy ilyesmi, de ez a mondatrész (+előzménye) valahogy nem következetes nekem: "IEM-ben én ilyen mélységet még nem hallottam, szóval abszolút pozitív, persze gyorsan hozzá is teszem, egy fülhallgatót ugyebár hordozásra vesz az ember, és ezt a mélységet én sem egy jófajta buszon ülve vettem észre."
... és előtte leírod, hogy az XR és a TD is több méllyel rendelkezik nála.
Úgy érted, hogy a TD és az XR mélye inkább mid-bass, az Xcape-ben meg sub-bass van jobb, azért mély?...(Itt, hacsak nem a színpad mélységéről beszélsz, tényleg nem értem a konzekvenciát.)
/ érdekességképpen
ClieOS: "Bass is not large, but shows present and impact when needed"
ljokerl: "The bass is quite well-extended, dropping off gently past about 40Hz but still audible at 25. The lows are tight, clean, and very accurate – the bass of the Xcape isn’t particularly impactful or rumbly but it is punchy and well-textured. Up until it begins to roll off the response of the Xcape is fairly linear so those looking for bass quantity over quality will be sorely disappointed."
shigzeo: "The Xcape hits 45Hz with no problem and drops ever so slightly away toward 20Hz, but overall sustains a good, flat lower frequency range at the ear."
rawrster: "The bass of the Xcape is very similar to the RE-Zero in terms of impact. It still remains tight and well defined and impact is a hair more than the RE-Zero so it doesn't come close to either the Xears Bullet or the HJE900. Extension is better in the sub bass but not as good as the HJE900. Decay is pretty nice here and speed is pretty impressive."
Lendmeurears: "Bass response is slightly better than Re0 but I still wish it was more in quantity."
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz Luissimo #16712 üzenetére
Többször volt már szó, hogy megpróbál objektív lenni, és elsősörban főleg az alsóbb felében a "wow faktort" értékelni az újoncoknak. Jobban szereti az M1 -et az M2 -nél természetesen, és a TD -t is csak akkor veszi elő, ha nem érdekli semmi csak a dübörgő mély. Az ilyen beszólásokra visszatérünk, ha majd pontoztok akár 10 fülest anélkül, hogy valaki belekötne. A "fizetett ügynökre" meg majd akkor, ha nem lesz kb -$2000 -ban, csak a két thread miatt. Majd pont Thomas kenyerezte le. Hihetetlenek vagytok...
-
slfln
senior tag
válasz Shufny #16715 üzenetére
Én ilyeneket mindig csak tőled tudok meg, mivel a táblázat után nem olvasok tovább, mert nincs időm kibogozni a sok ritka hülye kérdés közül a számomra értelmes dolgokat.
Nem oltottam le a főnököt, csak meglepett a túl sok pötty a TD-n (-aminek eddig nem tudtam a hátterét). Továbbra is rendkívül nagyra értékelem a munkáját és elképesztő, mekkora türelemmel, segítőkészséggel áll minden kérdezőhöz.
/Csinálhatna egy abszolút szubjektív threadet is e mellé, elég lenne csak egy sorrendiségi táblázat pontok nélkül, ami arról szólna melyikhez nyúl szívesebben.
Mehetne párhuzamosan kettős könyvelésben.[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
-
törölt tag
Erről a fülhallgatóról mi a véleményetek, esetleg próbálta már valaki közületek?:
J-phonic K2[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz Shufny #16717 üzenetére
Hehh, bárcsak minden kívánságom így teljesülne... Tök jó, ennek örülök.
Elolvastam az új Sunriseokról is a cikket. Az Xcited határozottan felkeltette az érdeklődésemet, ha nem gyűjtenék a customra már megnyomtam volna az order gombot szerintem. Ilyen dollár árfolyam mellett az az összeg nem pénz érte.
Dmitrynek még mindig van v1 Xcapeje, játszottam a kosárral egy kicsit és kiderült, hogy jó eséllyel már csak 1db van, 2-nél már 'notify me'-t ír.
Szóval aki akar a Föld nevű bolygón utolsóként v1 Xcapet venni újonnan, az még a gd-audiobase.com -on megteheti.Peregrinator: Látom elolvastad ClieOS tesztjét, és észrevetted, hogy az első helyen csücsül nála jelenleg. Kétlem, hogy Magyarországon 400$-os személyre szabható univerzális 'csak akkor gyártják le ha megrendeled és úgy, ahogy te kívánod' Japán színpadi monitorokkal szaladgálnának az emberek, vagy akár látott volna bárki is ilyet...
A teszt nem elégített ki?[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz kessudio #16720 üzenetére
Ez a rész:
"...a közepe kicsit részletesebb, mélyből nincs annyi mint a TD ben, kényelmesebb."
(Több A-B kéne ide is, ezek az én emlékeim különböző időpontokban tett hallgatózás után. A Resonance mélyei nem rázták ennyire az agyvizemet, és a hegyes középmély kiemelés nem takarta a közepeket, az árammal hajtott gitárok igen jól szóltak róla.)
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz kessudio #16722 üzenetére
A TD-t nem tudtam sokáig hallgatni, mert 4-5 perc után számomra teljesen elviselhetetlen volt az a mennydörgés, ami belőle jött. Alig hallottam valamit a zenémből. A TD mélyei mindent elsöpörtek előlem, a Resonance gyorsabban és kevésbé hivalkodóan kezelte a dolgokat. A TD-ben az emelés alul valószínűleg sokkal szélesebb sávot fog le, és a pukli is jóval nagyobb lehet. A Resonance a mid-bass-nak is a tetejét emelgethette jobban, de azt is kevésbé agresszívan.
Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy ezek már csak sekélyes emlékek... nincs egyik se a közelemben, hogy kipróbáljam az idő múlása -és a sok új füles- pedig eltorzítja a memóriát túlságosan ilyen téren.ljokerl 'nemsokára' leteszteli az XR-t és a Resonance-t is, nála kéznél lesz szerintem a TD III is... A kérdésedre profi kezekből nemsokára választ kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
Pont ezen akadtam ki Én is amikor a TDIII túlértékelte ClieOS - pár hónappal ezelőtt. Nem találom azt a hozzászólást. Csak Én még azt is hozzátettem, hogy számonra hiteltelenné vált. Bele esett abba a hibába amít paraszt vakításnak hívnak. A TD-nek első hallásra komoly füleseket idéző hangzásvilága van - könnyed, gyors közép, magas - ami valojában gyenge dinamikátlan, halk az összképhez viszonyítva. Mind ezt megfejeli az egy szólamon szóló szintelen dübörgés. ha a kategoriájába nézzük is, túl lett értékelve. Ezzel szemben az M1 pontokkal kevesebbet kapott, holott többen is álítjuk, hogy jobban szól. Valaki írta hogy le lett zsírozva, de nem komolyan. Csiszolni kéne a humorérzékedet.
[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
EMBER !!
Teis, mint az egyszeri vicc mondja??
"Érted te a viccet, csak nem szereted?
Vagy inkább fordítva ??
hmmm.
Egyébként, gyanus vagy te nekem.
Úgy rámvetődtél, mint egy anyatigris, nagyon véded, nagyon véded. Nemvagytok ti rokonok ?? :-)
Mégmielőtt erre is ráugranál, sietek megjegyezni, hogy ezis csak poén volt ám, no para.A kollégának nagy igazsága vagyon a csiszolással kapcsolatban szerintem. :-) :-)
Lazuljál kicsit, relax. -
Shufny
őstag
válasz Luissimo #16728 üzenetére
Gondolom velem van a baj, de én nem látom benne a poént. Az ilyen vádaskodások miatt tök fasza lesz, ha ő is abbahagyja. Aztán megy a rinya, hogy a mai világban mindenki csak át akar baszni mindenkit, és nincsenek segítőkész emberek. Hogy lennének, ha ezt kapják folyamatosan?!
-
SÖ
addikt
válasz themebuilder #16730 üzenetére
IjokerI tökmindegy. De még az is mindegy, hogy TDII v. TDIII Mind a kettőt tesztelte. Ha jól emlékszem 7.6-ot kapott, míg az M1 7.2-t. Szerintem nem is a hallásunk különböző, hanem az értékrendünk.
[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
válasz kessudio #16732 üzenetére
Pedig ketyeg benne az üzemidő óra, és ha elér a számláló a ..... De bízzunk benne hogy a 3-ból 1 megússza. Én is így voltam velel, csak göhögtem magamban, hogy a többiek rossz szériát fogtak ki. Az egyik vákuumos kivételnél az enyém is megált. Igaz hogy 2-3-at még nyögöt utána is de aztán soha többet. Még megvárom a GR00-át és kiszálllok a mókuskerékből. Akit érdekel már most kezdjen gyüjteni, hónapokon belül megjelenik. A jó hangért fizetni kell, és ez még bőven a megfizethető kategória lesz. Akiki meg bíznak a csodákban, azoknak elárulom, hogy nincsenek. 20k alatt nincs elfogatható mínőségű fűles, csak sok rossz tapasztalat és csalódás. Én kitartok az mellett, hogy az ember egyszer vegyen drága fülhalgatót, és ne sokszor olcsót. Igaz alapos körültekintéssel, és még itt is választania kell, hogy az analitikus hangzásvilág, vagy a kiterjedt frekvencia tartomány áll-e közelebb az illetőhöz. Az a füles, ami mid a két tulajdonsággal bír, az már a megfizethetetlen kategóriába tartozik, amikről csak olvasni szoktunk.
[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
válasz Shufny #16729 üzenetére
No, előkerültem végre, szülinapozás volt.
tehát, hogy rövidrezárjuk a dolgot:de NEMKAPJA, értsed már.
érdekes, másnak lejött belőle a poén.
(és csak azért nem volt szmájli a végén, mert a tabletről nemtudok szmájlit küldeni sajnos. Ezért volt IDÉZŐJELBE téve.)Szerintem kicsit mereven ragaszkodsz a szavak betűszerinti értelmezéséhez, nemkéne mindig, ez általában kiderül a szövegkörnyezetből, vagy az előző posztokból, amire a válasz születik.
Nembántokén senkit.
Mértis tenném, hogyjönnék én ahhoz.
És egyébként sem a stilusom másokat bántani, vádolni, csesztetni.
Ja, és helyesen is tudok ám írni, mielőtt bárki kételkedne ebben. -
bozont
veterán
Hosszas gondolkozás és olvasgatás után arra jutottam, hogy vagy egy Brainwavz M1 vagy egy M2 fogja a CX300-at váltani. Bár még nem tudok dönteni, több tesztben jobbnak ítélik az M2 fülest (hasonló hangzás, előadás csak kicsit jobb minőségben), viszont ahogy olvastam nem rég itt a topicban a kis összejövetel során egyöntetűen az M1-et találták jobbnak. Ez miben nyilvánul meg pontosan?
A másik pedig, hogy az mp4nation oldalán most nem lehet kapni az M1-et. Ez kifutó modell, vagy csak éppen elfogyott?
Ez a Lend me ur ears, mennyire megbízható, rendelt már valaki innen? Itt még kapni az M1-et egész jó áron (~6500Ft) és az M2 is ~8500Ft.[ Szerkesztve ]
-
orrlyuk
aktív tag
válasz bozont #16735 üzenetére
Írnak egy ilyet, sajnos: "Brainwavz product will not be available for sale in the international market."
No hay banda! Il n'est pas de orquestra!
-
Shufny
őstag
válasz Luissimo #16734 üzenetére
Nem tudom milyen szövegkörnyezetből jött le, hogy ez most "poén". Lehet maradi vagyok, de azt hittem a viccnek az a lényege, hogy vicces legyen. Többször írtak már ide is idióta vádakat vele szemben, és head-fi -n is előfordul. Számomra nem volt egyértelmű, hogy ez most nem az akar lenni. SÖ -n kívül senki nem reagált rá, szóval nem tudom mi ez a "másnak lejött". Ő is csak akkor írta miután leírtad konkrétan, hogy nem gondoltad komolyan. Azért védem, mert borzasztó türelmesen kezeli a sok hülye kérdést, és messze a legkonzisztensebb tesztelő. Számomra eddig mindenki írásainál hasznosabbnak bizonyultak az övéi, annak ellenére, hogy én sem értek vele egyet mindenben, de ez természetes. Még arra is figyelni szokott, hogy nem rak ki semmit azokról, amiket árul, hogy ne vádolhassák ilyennel... (Sokszor erre kellett várni heteket, hogy valaki elvigye a cuccot, hogy bekerüljön a thread -be. Miközben ugye ott meg rinyálnak, hogy "na hol van má'?")
bozont: Az különböző karakterek azonos szinten. Az M1 áll közelebb a valósághoz, így inkább az mondható jobbnak. slfln tökéletesen leírta röviden, hogy milyen az M2. Bár szerintem nem vészes a magas tartomány sem. Ez benyomás valószínűleg annak köszönhető, hogy a közelben volt a GR07 Tehát az M2 -t azért helyezik magasabbra, mert vagy maguk is jobban szeretik a mélykiemelést (illetve szerintem is jobb mélye is van, nem csak több), vagy azért mert az újoncok számára az szerethetőbb. Lend Me Your Ears meg csak hazai piacon árulhat Brainwavz -ot, így marad az mp4nation. (vagy az amazon -os boltjuk, de onnan jóval drágább lesz)
M1 -ről nem jelentettek be semmit, szóval szinte biztosan csak átmenetileg nincsen. Hogy ez meddig tart az egy nehezebb kérdés már.
-
Shrike7973
senior tag
Sziasztok!
Klipsh Image S4 fülesről mi a véleményetek?
Külföldi fúrumon egy csoportban érdeklődik egy user ezek felől:
Klipsh S4
Sennheiser IE7
Monster TurbineAzonos árkategóriákba írta, ami furcsa, mert az IE7 ~43k körül megy, a monster ~37k, a klipsh s4 meg Ipon-on 19k Ft. Gondolom USA-ban máshogy áraznak.
Szóval ha egy kategóriában lennének, az jó hír lenne, az árakra nézve.[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz Shrike7973 #16738 üzenetére
Csak simán nem olvasott utána a kérdező sem. Az S4 $80 jelenleg. A Turbine kb 100, de ugye a refurbished darabokat 50 -ért lehetett kapni. Az IE7 -et nem is tudom hol lehet rendesen beszerezni. Valószínűleg hasonlóan horribilis ára van ott, mint az IE8 -nak.
Elvileg: Az S4 kb Brainwavz ProAlpha szint. A Turbine nagyon hasonlít a TD -re. Az IE7 meg nem tudom. Azt szokták mondani, hogy $100 alatt ajánlott. Túl keveset hallottam, és sok fejhallgató után. Az biztos, hogy nem nyűgözött le, de a többség lényegesen jobb véleménnyel van róla, mint ami nekem lejött. A nagyobb Sennheiser fejhallgatókhoz hasonlítják a karakterét, és tudni kell róla, hogy kifejezetten kényelmes, de az IE8 -hoz hasonlóan viszonylag keveset szigetel.
penge111: Miért pont CX55? Újonnan 18.5 usd -ért szinte biztosan hamis lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Shrike7973
senior tag
válasz Shufny #16739 üzenetére
Szerintem akkor Klipsch S4 lesz, mert 80$ mellett elmegy a magyar ár (19k), de a monster turbine általad említett 100$-a nem klappol a számomra elérhető 40k-s árhoz.
Néztem pár review-t, és nagyon pozitív a vélemény, úgyhogy nem aggódom miatta.
Zenelejátszónak pedig az iAudio i9 lett kiválasztva, az pedig 35k.
Köszönöm a segítséget mindenkinek. -
-
Shufny
őstag
válasz penge111 #16743 üzenetére
Lehet szerkeszteni a hozzászólást 5 percig. Nem akartam ezért írni egy másikat. Kérdezz rá nála nyugottan, hogy honnan van. (gondolom dealextreme) Ennek semmi köze a PH megbízhatósághoz. Lehet, hogy ő is elhiszi, hogy eredeti. Bár elég naívnak kell lenni hozzá. Még hamisakat is drágábban árulják ebay -en.
-
laubertamas
csendes tag
Nekem van egy eladó sennheiser cx550 style II-esem, augusztusban vettem MM-ben, szóval tuti erdeti és persze garanciális még 1-2évig (nem emlékszem mennyit adtak rá), számla is megvan, hogy érvényesíthető legyen. Nagyon jól szól, nekem van mellette egy Apple in-ear with mic, azért is adnám el, mert szinte sose használom. Ugyan az Apple 2 utas, de szinte ugyan azt tudja hangzásvilágban, talán kicsit jobb a basszus az Apple esetén, és nekem valamivel kényelmesebb, én a távirányító miatt használom csak azt, mert nem kell telefon után turkálni. 15ezret szerintem nekem megér,tehát annyi az ára ha eladtam veszek egy klipsch s4i-t, azt mondják az valamivel jobb ezeknél. Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
Samsung Monte telefonomhoz keresek agybelövős fülest zenéhez, mivel amik eddig voltak (gyáriak, amik a telóhoz járnak) mind tönkrementek.
Valami tartós cuccos kéne (a jack nálam különösen érzékeny, ezért a 2-3 év garancia nem hátrány) és viszonylag jó áron (max. 6-7 ezer foront). Zenékben főleg dancet trancet és pop zenét hallgatok, de szeretem, ha minden hang (magas mély, stb.) szépen csilingel. Tehát nem szeretnék csak mély hangra "specializálódott" fülest venni
Segítségeteket előre is köszönöm! -
bigmasterg
addikt
válasz laubertamas #16747 üzenetére
Melyikért szeretnél 15öt kapni?
Szerintem jó, ha az apple iem és a cx együtt el megy ennyiért. -
SÖ
addikt
kessudio
Szerintem sokakat érdekel, és érinteni fog a jövőben ezért itt válaszolok.
Amit tudok róla a netről, és Shufny nagymestertől származik.
Vsonic GR00-ról van szó.
Felépítés: dual BA
Megjelenés: hónapok múlva
Hangzás: GR07-es szintjét hozza a gyártó szerint.
Ára: 30k környékén várható
Amit várok tőle: Mivel kiegyensúlyozott armatúrás meghajtók lesznek benne, ezért felbontásban a DBA02-re fog hasonlítani, frekvencia átvitelben a GR07 súlyú basszusokra számítok, és ez lesz a kihívás. A hangszereket kontúrosan, elkülönítve jelenítse meg, a lábdob pufogása helyet sokkal mélyebbre menjen, és nagy amiltudóval mozgassa meg a levegőt a dobhártya előtt, hogy érezni lehessen az energiát benne. Pergődob, cintányér esetében lehessen hallani az ütő koppantásán a hangszer hangja előtt.
A hangkép legyen koherens sztereó, reális mélységgel. A zsinórpadlásról lemondok, végül is csak egy fülhallgató.
Ha reálisan gondolkozunk, akkor a DBA02-höz közelebb fog állni, mint a GR07-hez sajnos, de legyen nekem igazam a fentebb felsoroltakkal kapcsolatban. Amíg ki nem adják addig csak találgatni tudunk, de egy biztos, hogy jó füles lesz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest