Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nordik
őstag
Milyen fulest ajanlatok Samsung Galaxy S2-hoz? Nem szeretnek tul dragat es az agybadugosok sem a kedvenceim...
-
bigmasterg
addikt
válasz cluttermap #17501 üzenetére
Dehogy.
Pont, hogy te csináltad jól. -
Bodz
nagyúr
válasz bigmasterg #17503 üzenetére
Szinte gondoltam, hogy jön majd valaki. Igazából mindkét megoldás megfelel a célnak. Ki mibe hisz ugyebár.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz bigmasterg #17505 üzenetére
Igen, bejáratódik. Bár iem pusztult már el ismerősnél. Ilyen laza 3x óra szinuszos hangtól (20 hz - 20 khz) . Elfelejtette kikapcsolni a lejátszót.
-
Shufny
őstag
Zajokkal bejáratás elméletben is csak gyorsítja a folyamatot. Amit hit kérdésnek szoktak felfogni, hogy változik-e egyáltalán a használattal a hangja vagy sem.
(Zajokra visszatérve: nem hangok, hanem zajok. Nem egy bizonyos frekvencia megy, és azzal vigyázzatok is, mert úgy viszont könnyebben lehet roncsolni a fejhallgatót, mert azonos hangerő nagyobb terhelés.)
Azért, mert zajokat járatsz rajta nem fog jobban szólni, és nem is kell túlbonyolítani a dolgot. Sima használattal is bejáratódik. (már amennyiben számít ez egyáltalán)
-
-
megema
őstag
Szerk: Nem válasz akart lenni, bocsi!
Sziasztok!
Elromlott a fülhallgatóm és szeretnék egy újat venni. Mindenképp újat szeretnék, de két összeghatáron belül gondolkodom. 5 és 10 ezer forintig tudnátok ajánlani valami jó agybadugóst? Főleg "tüc-tüc" zenét hallgatok. Techno, trance, dubstep, stb. Leginkább iPhone-nal használnám, ha számít. Akár Hardverapóról is, akár boltból is lehet.
5 ezer forintig gondolom nem lehet extra minőséget kapni, de eddig csak hipermarketekben vettem fülest, és 5 ezer forint alatt. Mellényúlni még nem sikerült, a célnak mindegyik megfelelt. Annyira nincs vájt fülem, de pl. a 192 kbit/sec-os mp3 és a 320 kbit/sec-os m4a között jelentős különbség volt tapasztalható a mostani fülesemmel is.
Minél több garancia előny lenne.
[ Szerkesztve ]
-
cluttermap
csendes tag
-
Shufny
őstag
válasz cluttermap #17512 üzenetére
Azért előtte próbáld ki a sűrűn emlegetett konkurenseket. Itthon az Xears -ek egyeduralkódók, ha nem akarsz külföldről rendelni.
-
xnace
őstag
Sziasztok!!
Még új vagyok ebben a témában...
Csak annyi lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez a füles milyen??[link]Előre is köszönöm
Samsung Galaxy S3 Marble White
-
brumi1024
veterán
A TDIII-al vigyázz vannak szériahibás darabok(a régiek), az új textilkábelesről nem tudok semmit. Nekem is elromlott a TDIII-am, lehet hogy jobb vétel lenne a TDII vagy az XR(én erre cseréltem a TD-t, ez eddig bejött a hangja is sokkal jobb szerintem).
Luissimo: Bocsi nemtudtam/megfeledkeztem róla![ Szerkesztve ]
-
megema
őstag
válasz bigmasterg #17513 üzenetére
& cluttermap: Köszi! A TDII/TDIII Blackwood tetszik. Azt hiszem egy ilyen lesz belőle.
Fontos, hogy a fülest azon az eszközön járassuk be, amivel a legtöbbet fogjuk használni? iPhone-nal a tesztekben olvasott 40 óra nehezen kivitelezhető, mivel telefon...
-
audi100td
nagyúr
sziasztok,
sikeresen elhagytam a cx350-em, milyen fülhallgatot tudnatok nekem ajanlani? vegül is ezzel meg voltam elegedve, de nem követem a piacot, max10e Ft-ot szannek ra
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
-
flash-
veterán
sziasztok
fülhallgatóhoz keresek valami jó minőségű szilikonos harangot
mit tudtok ajánlani? -
Shufny
őstag
válasz audi100td #17529 üzenetére
Thomas lelkivilága eléggé bonyolult. Egyébként a TD a leghíresebb Xears. (a kuponnal meg valószínűleg most is mindegyik 30 eur + 8 szállítás, de mindegy, mert aprón olcsóbb, mint látod.)
Az XR teljesen "jó" mélyben, de nem annyira túlzó, mint a többi. Mindegy... a TD vagy a Resonance jobban fog tetszeni. Én inkább ajánlanám az utóbbit, hátha akkor megtetszenek más műfajok is. (és praktikusabbnak is tűnik a kialakítása)
-
audi100td
nagyúr
válasz Shufny #17530 üzenetére
Hat, nem tudom mi legyen, az lenne jo ha ki tudnam probalni mind a kettöt, de sajnos az nem fog menni. Az elado küldött reszletes leirast a különbözö tipusokrol, az XR-röl csupa jot olvastam, viszont inkabb hangszeres zenekhez ajanljak, felek, hogy esetleg hiphop-ra nem a legjobb, a stilusom meg mar eleg reg kialakult, persze nyitott vagyok egyeb müfajoka is, van köztük hangszeres is, de ilyeneket ritkabban hallgatok.
-
slfln
senior tag
válasz audi100td #17529 üzenetére
Technikailag közel egy szinten vannak, de a hangolásuk, színezettségük más. Ha szereted a mélyet a modern műfajok alatt, amit ezek szerint hallgatsz, akkor várhatóan a Resonance és a TD jobban fog feküdni neked -ahogy Shufny is mondta.
Az előbbi szerintem kényelmesebb az ergonomikusabb kialakítása miatt, valamint kevésbé 'túlzó' hangban, mint a TD. Persze, ha van lehetőséged hallgass meg egyet, de nem hiszem, hogy rossz lóra tennél vele.
Személy szerint én jobban preferálom a Resonancet, mint a TD-t (bár utóbbihoz csak rövid kapcsolat fűz. Ez persze nem jelent semmit, mert valószínűleg más az ízlésünk.)Ez a biztonságos megoldás, mert így maradsz a megszokott vonalon és nem kezdesz el más zenéket is hallgatni, amiken már jelentkezik a többi eszközöd hátránya. Összefoglalva, ez lesz a legolcsóbb, legélhetőbb számodra.
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz audi100td #17531 üzenetére
Nem tudom, hogy mivel szoktál zenét hallgatni, de az sokat változtathat még a dolgon. Ezt sajnos most nem fogjuk tudni megmondani neked, de több mint valószínű, hogy Resonance karaktere jobban tetszene jelenleg.
#17534: Definiáld a "jobbant". Válasznak addig megelőlegezek egy igent.
[ Szerkesztve ]
-
xnace
őstag
Sziasztok...
Ez a bejáratás mennyit dob a hangzáson??
Mavettemkaptam egy SennheiserCX-271-et, de pillanatnyilag a Sony-m (az a kis golyó alakú, nem tudom pontosan a típusát ) is jobban szól. A bejáratott Denon AH-c260 meg pláne...Ez a Sennheiser ennyi lenne?? Csaknem
Shufny: A "jobban" alatt azt értem, hogy úgymond "összefolynak" a hangszerek, de főleg az elektromos gitár...(Nemtudom jobban elmondani. Bocsánat )
Ja, és eleinte a Denon is ilyen volt, de egy 60-70 óra bejáratás után megszűnt ez a dolog...[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
A bejáratásról dióhéjban nekem annyi a véleményem, hogy:
-Honnan tudod, hogy nem akkor szólt a legjobban, amikor megvetted? Azt az állapotot már nem fogod hallani soha többet. Az újhoz meg vagy tud alkalmazkodni az agyad vagy nem.
-Vannak fej/fülhallgatók, amelyek hangja változáson megy át néhány óra hajtás után. DE ezek nem olyan egetverő változások, amitől az adott cucc teljesen kifordul magából és 'Úristendefaszánszóóól pedig eddig nem' élményt kéne tapasztalni.
-Az agyad képtelen pár percnél tovább emlékezni audio élményekre. Lehetetlen napok után emlékezni arra, hogy szólt valami akkor. Egy körvonalas lenyomat azért megmarad benned a karakterről, de ezek a változások, amik a bejáratás után/alatt történnek nem ennyire szignifikánsak, hogy megragadnának.
-Minden hangulatban, napszakban máshogy ítélsz meg dolgokat. Én pl. reggelente sokkal 'rosszabbul', kevésbé finoman hallok ébredés utáni időkben. Legjobban az esti órákban teljes nyugalomban tudok, mindenfajta zavaró körülményt kizárva figyelni egzaktul egy fejes/füles hangjára.
-Fizikai mérések sem tudtak kihallható különbséget mutatni egy új és egy járatott fejes/füles között. Változás volt a membrán relaxálódása miatt, de nem igazán számottevő.Valószínűleg még 'új' számodra a Senn hangja és nem szokott hozzá az agyad ahhoz, hogy máshogy hallasz dolgokat.
Amúgy meg a Sennek nem igazán ajánlottak alacsonyabb árkategóriás fülesek között, és ami most nálad van sem egy nagy eresztés sajnos.
Sorry. -
xnace
őstag
Köszönöm, ez ilyesmi dolog lehet, vagy csak a placebo hatás...
A Denon-nak szebbek a mélyei, de a magasak ebben szebbek. Igazából egy Klipsch-re, vagy egy TD III BlackWood-ra pályázok, vagy CX 300 Precision-ra.
Viszont van egy Skullcandy-m, amit tavaly nyáron vettem, ahhoz képest a Samsung gyári fülese is jobbA Senn-t vettem, hanem kaptam am
-
slfln
senior tag
Klipsch jelenleg kapható modelljei közül szintén nem érdemes egyikről sem szót ejteni.
A CX300-at életem legrosszabb vételeként tartom számon, könnyen megeshet, hogy a CX271 is jobban tetszene mellette. A Skullcandyről eddig sehol nem olvastunk jókat és többen egyetértenek vele, hogy nagyon rossz vétel.
Ha visszaolvasol a TD III sajnos konstrukciós hibától szenved.
Ha szeretnél fülest venni, írd le miket hallgatsz és azokban mit szeretsz és hogyan szeretnéd hallani. Akkor jó eséllyel tudunk segíteni a neked megfelelő kiválasztásában.
Végül a szokásos két thread a headfion, amit érdemes elkezdeni nézegetned, amennyiben komolyak a szándékaid
link1
link2 -
xnace
őstag
Komolyak a szándékaim, de eléggé össze-visszaságot hallagatok, de alapvetően rock-ot.
Green Day
Nickelback
Nirvana,
Bullet for My Valentine
Metallica
System of a Down
Breaking Benjamin
Foo Fighters
Guns N Roses
Rise Against
Meg Secondhand Serenade elalváskorIgazából úgy szeretek zenét hallgatni, hogy kívülről szinte semmi zaj nem jön be, szépek a mélyek, és a gitár is jól kivehető...
Így nagy vonalakban ennyi...
Előre is köszönöm, ha segít valaki venni egy a fenetebb említett zenékhez ideális fülest...
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
Ahaa.. szóval főleg gitárcentrikus vagy akkor és nem veted meg a kissé mély irányába orientálódott hangot...
Eddig nálam Resonance szagú a dolog azt a húrosokhoz remeknek találtam.
Legeslegjobban még az érdekelne mennyi a maximális keret és addicionálisan leírhatnád, milyen forrásról szeretnéd hallgatni.
Valamint van e affinitásod esetlegesen külföldről rendelni, vagy szeretnéd itthon lebonyolítani a dolgot? -
Shufny
őstag
Én nagy ellenzője vagyok, az x zenéhez y fülest megközelítésnek. Persze vannak bizonyos jellegzetességek, amik számíthatnak ilyen szempontból, de a hallgató elvárásai sokkal fontosobbak. Ajánláshoz meg a keret lenne a legfontosabb. Például mert erősen függ tőle, hogy mi számít "szép mély" -nek vagy "jól kivehető gitár" -nak. Továbbá, ha valamin jobban kivehető bizonyos rész, az nem feltétlenül előny.
(mellesleg ez szerintem egyáltalán nem nagy össze-visszaság )
slfln: Nekem meg inkább XR szagú. Az például pont csal a gitárral.
#17541: Hát itthon jót nem fogsz kapni 25k -ért. Egyelőre egyedül az Xears -eket árulják aprón, aztán ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz Shufny #17540 üzenetére
Ok, tudom, de valamiből csak ki kell indulni . Elvégre zenét fog vele hallgatni. Ha meg azzal kezd, hogy Vivaldit, Bachot meg Mozartot szeret hallgatni, akkor nem fogok fingágyú mélyű fülest ajánlani, mégha valamiért azt mondja, hogy azt szereti. Ha nincs tapasztalata hang terén és nem tudja definiálni korrektül a preferenciáit, akkor érdemes (akár) ezzel kezdeni -szerintem. Ezt a kört már lefutottuk korábban, úgyhogy tudom mit gondolsz a dologról.
Hagy beszéljen csak, ez is valamennyire értékelhető információ.
Lehet az XR mélyei a Denon (amennyiben ez tetszik neki) után quantityben kevés lenne. Persze nem ártana inkább azt megszokni, az viszont biztos (nekem már az is sok).[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Olvasgattam a #17537-es hsz-edben linkelt teszteket es ugy erzem nekem a TD III valo, CX350-nel (vagy CX400-am volt, mar nem tudom) meg csak jobb lehet barmelyik, igy nem hiszem, hogy mellenyulnek.
Shufny: Jelenleg többnyire az adatlapomon szereplö notebook a hangforras, de van egy olcso lejatszom is (sansa clip), szoval semmi extra. Korabban az asztali gepemhez vettem egy studio hangkarit (TC Konnekt 6), meg studiomonitorokat egy regi Pioneer SA-610-es erösitövel. Ennek a kombonak szep tiszta, reszletes hangja volt, pl. jazz nagyon szepen szolt rajta, de elektronikus müfajok eseten gyakran hianyoltam a melyeket. Nekem az lenne a legjobb ha reszletes, tiszta hangzas melle kellö mennyisegü mely is tarsulna, ebben a kategoriban nem tudom mennyire lehetseges ez.
Ja, es meg olvastam itt a logout-os irasokban, hogy a gyari szilikonok nem a legjobbak, pl. Sennheiser szilikonokat nem lehet valahol kapni?
Amugy az XR nalam teljesen bekavart, elöször abban a hitben voltam, hogy az egyenlö a Resonance-szal, elegge masnapos vagyok.
Amugy köszi mindenkinek a segitseget es a türelmet.
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
XR = Xears XR120 Pro II
A kiemelése miatt kb 7kHz -nél nagyon szerették gitárral az itteniek, bár mint mondtam nincsen különösen kiemelve a mélye.
20-25 -ért már külföldi rendelést ajánlanám inkább, de ugye biztosra hallatlanba soha nem lehet menni.
És én is a különböző műfajokra értettem, hogy azért annyira nem állnak egymástól távol.
szerk: az első kérdés kimaradt. Szóval úgy értem, hogy sokan ajánlgatnak így, hogy bizonyos zenéhez bizonyos karakterű, vagy tulajdonságú fülhallgató illik. Szerintem összehasonlíthatatlanul jobban számít a személyes preferencia.
slfln:Persze nem ártana inkább azt megszokni, az viszont biztos (nekem már az is sok). Mármint az XR -é? Akkor ezért kacsintgatsz ennyire a K702 felé?
[ Szerkesztve ]
-
-
htibi20
csendes tag
Sennheiser 4ever
-
slfln
senior tag
válasz Shufny #17545 üzenetére
Aha . Várom még a K550-ből mi lesz. Még a reklámja is eltűnt. Nálam a zárt fejes nagy előnnyel indul, és hajlandó vagyok feláldozni a hátrányait a szigetelés javára.
A DBA és a GR07 szépen észrevétlenül pár hónap alatt nagyon átnevelt és ez már nem is fog visszájára fordulni biztos vagyok benne. Ha hiányzik a 'sparkly treble' meg jön hozzá egy kis 'recessed mid' meg 'some bloated/overwhelming/muddy bass' azt már tépem le a fejemről legyen az bármilyen drága.
El kéne mennem megfülelni egy 701-et előtte megint, mert már régen volt, de semmi időm nincs most rá, hétvégente is dolgozok : /...htibi20: Köszönjük az építő jellegű hozzászólást a témában, egy új dimenzió nyílt meg itt előttünk. Most már tudom, hogy nekem is egy Sennheiserre van szükségem. Bármelyikre, csak az legyen ráírva Sennheiser! Érzem jó lesz, akarom.
xnace: Ha csak az itthon játszik, akkor számos kapu becsukódott. Aprón ha sikerül belefutnod valami jó ajánlatba, akkor talán onnan valami... de így marad a Xears szerintem is. A korábban mellékelt headfios linkből és a PH-s tesztekből valószínűleg le fogod tudni szűrni melyik feküdne jobban neked.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Spórolós topik
- Elden Ring
- Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest