Új hozzászólás Aktív témák

• luise178

tag

válasz JackassJana #15 üzenetére

Na erre én is kíváncsi lennék...

Sziasztok!
    Ez a hiba azért lehet, mert STEAM-es vásárlás volt, nem honlapos? Csak mert én ott vettem anno, és nekem is csinálja.

Ha megveszem a honlapon a digitált, az hogy néz ki? Megjelenés napján kapok egy linket, ahol letölthetem, vagy hogy megy ez?

Köszi a választ!

• JackassJana

csendes tag

Sziasztok!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
    Egyik napról a másikra a Farming Sim.22 game nem indul el... Próbáltam egy tök új profillal indítani MOD-ok nélkül akkor sem sikerült. 21-22%-nál megáll a betöltés és az alábbi hibaüzenet fogad..

A segítő szándékokat előre is köszönöm!

• ddaydome

senior tag

válasz sz.mich #1 üzenetére

Addig próbáld ki az ős jàtékot a sim farmot. Én kölyökként imádtam.

• Daffchy

őstag

Néha rákapok, megvan azt hiszem a 20-21-22 is, de 30 perc játék után mindig arra jutok, hogy olyan szinten nincs fizikája a játéknak, hogy számomra élvezhetetlen... :(

• GeoJoe

senior tag

válasz oriic #4 üzenetére

Miben lehet itt versenyezni? Ki termel több pénzt adott idő alatt? Vagy miről szólhat ez?

• SunMount3r

nagyúr

Az a bajom, hogy ezek a "játékok" már rég nem azok, mint anno a SIMFARM volt. Nem volt látványos és monoton 3D-s "traktor szimulátorozás" órákon keresztül, de legalább nem csak búza volt, meg kukorica. Egy komolyabb ráfordított betanulási idő azzal a játékkal meg felért egy fél Agrártudományi oklevéllel. Pontosan tudni a sokféle zöldség és gyümölcs közül, hogy mi mikor terem, mikor kell öntözni és aratni, stb...

Ezeket már inkább csak ilyen "Farming séta szimulátoroknak" hívom...

• Spizzi

tag

válasz Skynet258 #7 üzenetére

Huh, hát nem a biztatás vagy ajánlás volt a motivációm feltétlen az előző hsz írásakor, de örülök. :D

Az írásodból nekem az jön, hogy akkor te eddig egyetlen előddel sem játszottál, szóval teljesen friss hús vagy. Hát figyelj, ez a játék vagy pontosabban inkább a széria egy szimulátor, bár ezzel nem leptelek meg gondolom. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogyha a valóságban a legkisebb mértékben sem vonz a mezőgazdaság akkor a játék sem fog egyáltalán tetszeni, rettentő hamar feladod / megunod. Ez főleg azért van, mert ez nem olyan mint pl. egy Conan Exiles MMO, ahol ha haverokkal tolod akkor valaki szereti a termelést és ő farmerkodik, a másik szeret gyűjtögetni ezért fát vág, a harmadik harcolni szeret inkább és megy dungeonözni stb.. itt egyetlen egy gameplay elemre épül az egész játék, hogy kopjon a vas a földeken. Természetesen vannak dolgok amelyek ezt árnyalják, de 90%-ban erről szól. Itt nincs felfedezés élménye, nincsennek achik, hogy felmásztál a pálya legmagasabb pontjára de ügyes vagy. Grind-grind-grind.

Viszont. Ha új vagy a mezőgazdaság világában és érdekel a téma akkor nem csak a játékban fog fejlődni a karaktered / tanyád, hanem te magad is aki a gép előtt ül. Meg kell tanulni a folyamatokat, mi után mi következik, mit hogyan és mikor csinálhatok. Ez a "felfedzés" és tanulás adhatja a játék sava-borsát abszolút kezdőként, úgy gondolom.

A játék nem ad meg egy célt, hogy mi a végpont ahova el kell juss mint pl. egy sztori orientált játékban. Nyilván egy kezdetit ad, bár ebből is rögtön 3 félét ami szabadon választható. A játéknak akkor van vége amikor te úgy gondolod. Viszont ez visszás is lehet, mert mivel akkor hagyod abba amikor akarod így nem is lesznek mérföldkövek amelyek teljesítése után szól a játék, hogy gratula, vagy maga az út amin végigjársz nem fog benned olyan mély nyomot hagyni sehol mint amikor egy főbb karakter meghal egy GoW alatt valahol a végigjátszás közben. Minden célt neked kell meghatározni lépésről lépésre és ha elérted IRL nyitni rá egy sört.

Viszont, hogy kicsit tárgyilagosabb is legyek, van lehetőség a játékban bőven. Ha magát a grind-ot mint fogalmat szereted csinálni, legyen az akármi, WoW-ban ugyanaz a dungeon spammelése két hétig, Rust-ban kő gyüjtése a bázisodhoz éjszakába nyúlóan stb. akkor imádni fogod az FS-t is. Hiába szimulátor ha nem vagy teljesen két bites akkor nem fog büntetni a játék semmiért. A szimulátorok között is inkább egy "light" verzió ez, nem kell a terepjárón manuálisan kapcsolni a felezőt ha eső után bementél vele az erdőbe mert elakad. Inkább úgy van felépítve a játék, hogy a lehető legkevesebb és egyben a szükséges minimum sallangal tudjon folyni gördülékenyen a termelés. (Ezt mutatja az is, hogy az FS közösség mint fentebbi kommentekben láthattad inkább azon lovagol, hogy realisztikusabb és ezzel nehezebb a legyen játék.) Van itt minden, egyszerű értelembe vett mezőgazdaság a vetés-aratás ciklussal, specifikusabb termények amelyek teljesen más technológiát igényelnek mint az egyszerű gabonák, pl.: szőlő, olíva, burgonya, cukorrépa, gyapot, cukornád. Állattartás, amelyek típustól függően lehetnek könnyebbek-nehezebbek, pl. a tyúkoknak leöntesz egy kis búzát és tojnak maguktól, de egy lovas istálló már egészen más tészta, zabálnak mint állat, kell hozzá egy szép nagy kaszáló a fűnek, nem árt ha néha kapnak zabot vagy valamilyen kevert tápot több termény vegyítésvel, nyilván ezekhez előzetesen nem kis tőkét kell felhalmozni, hogy egyáltlán elkezdhess az "advance level" dolgokkal foglalkozni. Van erdőgazdálkodás is, a játék egy egészen másik arca az is, vannak emberek akik direkt olyan térképeken játszanak ahol egy cm2-nyi szántó sincs, ellenben erdő az egész, tehát adja magát, hogy ő a végigjátszása során az égvilágon nem fog semmit ültetni aminek a mezőgazdasághoz van köze. Aztán ha meg már megy a szekér szépen felfedezed magadnak a termelési láncokat is, rájössz, hogy miért adnám el a búzát X összegért ha lisztté tudom őrleni és X+2-ért eladni, aztán az X+2 is kevés lesz, és inkább lesz a lisztből is kenyér X+3-ért. Végtelen lehetőség ami csak rajtad áll, hogy milyen irányba fogsz haladni és miként.

Én azt javaslom, hogy ne rögtön az FS25-be kezdj bele ősszel 50 euróért, úgy, hogy nem is biztos tetszeni fog. Nem tudom itt ph-n mennyire legális szürke oldalakat hírdetni, de enebán 1600 forintért meg tudod venni az FS17-et. Az tökéletes kezdésnek, nincs még benne annyi minden mint ami a 22-be vagy az érkező 25-be ami lesz, viszont a játék alapjai ugyanazok (btw. egyébként 2008 óta ;] ) és bőven elég szórakozást és kihívást fog nyújtani. Az is lehetetlen, hogy azt "maxold" ebben a pár hónapban ami még van Novemberig és sokkal tapasztaltabban fogsz nekivágni az újnak, sőt a fejlesztéseket mind a gameplayben vagy grafikában is nagyobb lelkesedéssel fogadnád mint itt a sok vén róka a 22-ről váltva, akik már régen rájöttek, hogy ez a széria epizódról-epizódra nem a revolúcióról hanem inkább az evolúcióról szól. Nem mellesleg ha mégsem jön be a formula akkor a 25-el sem lenne másképp, és csak egy hamburger árát buktad a kalandon.

• Skynet258

veterán

válasz Spizzi #5 üzenetére

Hát hallod rendesen meghoztad a kedvem, ki fogom én ezt próbálni. Lehet nem én leszek a célközönség, de aztán ki tudja. :R

• zsolesz967

aktív tag

Haverom traktoros,és már alig várja,hogy megelenjen a játék :U

• Spizzi

tag

válasz sz.mich #1 üzenetére

Amit a hivatalos leírásból lehet tudni, hogy lesznek most már különféle környezeti elemek, viharok, dinamikusabban változó eső és szél, köd, nagyobb porfelhők a gépek használata közben. Ami még látványos az a termények textúrája, legalábbis ami a búzáét illeti, az én szememnek drasztikusan szebbnek fest mint a 22-be. A fák lombkoronája és a talaj is mintha szebb lenne, ezzel a köddel, talán valamivel jobb pályabevilágítással megspékelve egész jól néz ki így a screenshotok alapján, sokkal életteltelibb mint előtte valaha, nem olyan borzalmasan steril a környezet.

(Főleg ennél a képnél látszik, hogyha a textúrák nem is javultak annyit, de milyen sokat tudnak hozzátenni a környezeti effektusok az összképhez.)
    Egyébként a talaj deformációt is említették, hogy valamilyen formában jelen lesz, sok mindent nem árultak el róla, hivatalos Discordon is meg lett kérdezve a fejlesztőktől, hogy mondjanak már valamit mert azt a feature-t várja a FS playerek 99%-a, de ott sem mondtak még semmit, biztos a FarmCom-on lesz az is két hét múlva. A lényeg: ha nem is Snowrunner szinten de lesz fizikája a talajnak. Így látatlanban is megmondom előre, FS 22 Mud mod-nál sokkal többet ne várj tőle.

A többi a szokásos kis content update, új gépek és márkák, új növények, jelen esetben kétféle rizs. Ez mondjuk az izgalmasabb fajtából való legalább mert a sima, hagyományos szántón nem lesznek nevelhetőek. A rizseken kívűl lehet lesz még 1-2, ha más nem majd DLC-ben. Lesz új állat is, bölény. Hirtelen nem tudom elképzelni, hogy mit termelhet majd, akár tej, gyapjú, bőr is szóbajöhet, bár a bőrhöz le kellene vágni őket azt meg kétlem, hogy meglépik. Az ázsiai térkép nekem bejön, főleg, hogy ázsiai éghajlathoz méltó évszakokat kap, olyan még nem volt, szóval nálam piros pont, illetve az is, hogy lesz USA is, a 22-be is szerettem nagyon azt a settinget, bár a 700 órából 600-at Court Farm-on játszottam, szerintem a legjobb mod map ever. Tuti lesznek új termelési láncok is az új terményekhez és állati javakhoz, esetleg a már meglévőket ki is bővítik még valamivel.

Összegezve annyira nem kell hanyatt vágódni tőle azért, nem találták fel a spanyolviaszt, de így első blikkre a tisztes iparosmunkából is a tisztesebb' fajta, bár a 40 -> 50 euróra való ugrással finoman jelzik, hogy ők is tudatában vannak ennek. (Mondjuk amekkora jószág vagyok úgy is a 80-as packot fogom megvenni, a játékkal eltöltött óráim száma a végén validálni fogja számomra a döntésem, mint eddig is pl. a 22-nél.)

• oriic

HÁZIGAZDA

válasz Skynet258 #2 üzenetére

A Farming Simulator League 5. évadának a döntője is itt lesz ahogy olvasom és 200 000 eurós nyereményalapból osztoznak a nyertesek. :Y

"Farming Simulator League & Side Activities

FarmCon 24 will also crown the World Champions in Season 5 of the Farming Simulator League. On Saturday, starting at 4pm, the finalists will compete on the stage for their share of the prize pool worth €200,000.

• Kylesa

aktív tag

válasz Skynet258 #2 üzenetére

2008 óta folyamatosan jönnek az új részek (mobilra, PC-re, konzolokra egyaránt), az pedig nem menne masszív rajongótábor nélkül. :K
    Az egyik rész konkrétan még C64-re is kijött.

• Skynet258

veterán

"FarmCon"

Hát esküszöm ha ez április 1 lenne simán azt mondtam volna, hogy már csak emiatt is kamu, mert ilyen nem lehet... de tényleg van. :DDD Franc se gondolta, hogy ennyire masszív rajongótábora van ennek a játéknak.

• sz.mich

tag

Szerintetek milyen újításokkal érkezik a játék? Én úgy adnám, ha végre lenne benne akár csak egy alap talajdeformáció is. Ti milyen játékmechanikai dolgokat látnátok benne szívesen? Én egy valamivel összetettebb küldirendszert is elviselnék. Lehetne benne minimális törésmodell is. Meg annyi minden, amit úgyse fognak beletenni :( De ne legyen igazam :R

Szerk.: Az igazi egy Snowrunner féle dagonya lenne akár ugyanolyan szintű törésmodellel, "sebződéssel". Több értelme lenne az esőnek stb... ah, álom álom!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés