Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    Lucy

    Érdekes, azt meg kell hagyni, de vegyes érzelmeim vannak. Azt a kérdést boncolgatja, amit a Limitless is. Ami nekem nagyon tetszett az az, ahogyan a film össze van rakva, Luc Besson jó munkát végzett. Az animációk jók és látványosak, a zene jó, az alapötlet jó, (tudom, tudom, sci-FI) DE igazán számításba vehette volna a tudomány jelenlegi álláspontját, miszerint az ember már egy egyszerű feladat elvégzéséhez is az agyának 10-15%-át használja, és akkor még nem beszéltünk komoly problémák megoldásáról, ami lehet egy számítási feladat vagy hogy A lovasíjászból merítsek egy kifeszített drótkötélen egyensúlyozva célba lőni és ez még fokozható. Szóval szerintem eleve ez a százalékokkal szemléltetés nem megfelelő, mert a kapacitás felhasználásának maximalizálásával talán egész magas szintre el lehet jutni az emberiség jelenlegi állapotában is. Ami már a sci-fi felé menne el, az a maximális kapacitás használatának akár időhöz kötött túllépése: Nem rossz film, de nem az igazi.

    A témával kapcsolatosan más művek és hogy azok mit hoztak ki belőle, ha valakit érdekel:
    - Limitless/csúcshatás: gyorsabb gondolkodás, reagálás, zsenialitás, stb.
    - Az Eureka sorozat egy része: hirtelen regeneráció, tárgyak gondolattal való mozgatása, hatalmas tudás
    - Rejtély/Fringe sorozat: Ennek van egy része, ami a tökélyre fejlesztett valószínűségszámítást kombinálja a pillangó hatás elméletének gyakorlati alkalmazásával. Ezen kívül a sorozat nagy hangsúlyt fektet az agy lehetséges, ám nem ismert képességeire, annak használatára

    "De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."

Új hozzászólás Aktív témák