Új hozzászólás Aktív témák

  • #96349952

    törölt tag

    válasz Dilikutya #79073 üzenetére

    Épp ez az, hogy mindkét oldal jelzőket aggat a másikra. Te is azt írod, hogy "hőbörög a geek", és a szemére veted, hogy emlékszik Pietre. Én is emlékszem, pedig nem vagyok hc fan, csak ezen nőttem fel, meghatározó élmény volt gyerekkoromban. Ettől függetlenül számomra csak a hivatalos filmek számítanak a SW-univerzumba, totál nem érdekelt már a Birodalom Örökösei sem, pedig azt aztán agyba-főbe dicsérték. Nem Lucas gyermeke, és nekem a SW az Lucas és a Lucas által foglalkoztatott emberek, mégpedig azért, mert ez jelentett garanciát a megfelelő szellemiségre.

    De visszatérve erre a jelzőzésre: Szóval az van, hogy ez pont olyan megosztó film lett, mint a Prometheus, vagy az Interstellar,és most az van, hogy akinek nem tetszik a TFA, akkor az hülye, akinek tetszik, akkor meg azért hülye. :D Megkockáztatom, hogy itt inkább generációs szakadék van. Magamból kiindulva szeretném azt gondolni, hogy az idősebb korosztálynak inkább nem jött be ez az újféle felfogásban készített MarvelStarWars, és sokkal inkább a fiatalokat, a tiniket akarták megfogni ezzel. Legalábbis ez még egy valamennyire érthető dolog lenne, bár a történet vezetés, a gigantikus plothole-ok akkor sem igazán elsimíthatók. De nem megyek bele megint abba, hogy szerintem miért szar az egész ahogy van, de az, hogy a két tábor elkezd egymásra epét hányni, hát nem tudom... Akinek nem teszik az hőbörgő geek? Akinek meg tetszik, az "hülye fasz" ? :D Na ne.

    Szerintem itt mélyen korosztályos ellentétek vannak inkább. Nem is ellentétek, tulajdonképpen korszellem változás történt. Most már elég a durr-durr-bang-bang, a sztori annyira már nem számít, és ha ez megvan, akkor kasszasiker van. Nekem semmilyen elképzelésem nem volt arról, hogy kellene folytatni a SW-t, de amikor vége lett, azt tudtam, hogy nem így. Hiányzott belőle valami, amit talán szellemiségnek, léleknek, életnek, fantáziának, kreativitásnak neveznek. A mai srácoknak meg tetszett, a lányomnak is Nem tudom őket teljes mellbedobással simán lehülyézni, meg leigénytelenezni, mert nem az ő hibájuk ez, ebben nagyrészt felelős az a kőkeményen üzleties felfogás, ahogyan a filmművészetet most már egyre látványosabban alakítják át cirkuszi giccsé. És ők ebben nőttek fel, ez lett a sztenderdjük. Ha mutatsz nekik egy 70-es évekbeli krimit, bealszanak rajta. Nekik JJ kell, Tarantino, meg Marvel meg Vasember, meg ramboszáz. Mert ezt nyomták le a torkukon kiskoruktól fogva. És ezt nem tudja ellensúlyozni egy szülő sem, mert nem tehetem meg hogy na gyerek, akkor most leülsz ide mellém és megnézed Orson Wellestől a Gonosz érintését, mert kiröhög és megutál. :D Szóval én nem hülyefaszozok le senkit, csak sajnálom azt a generációt, amelyiknek egy TFW már bőven elég.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák