Új hozzászólás Aktív témák

  • LOTR

    addikt

    The Fault in Our Stars - Csillagainkban a hiba (2014)

    Hétvégén néztem és rögtön akartam véleményezni is, de inkább vártam vele pár napot, talán kellett is. Egyből utána muszáj volt elolvasnom a kritikákat a neten és itt a topikban is. Mindenhol azt emelik ki, hogy giccses-csöpögős és talán egy kicsit hatásvadász is, nem tudom, lehet... de mindezt (a szereplők betegségeinek bemutatását és főleg annak "megélését") szerintem sikerült annyira életszerűen filmre vinni, hogy az előbb említett problémák nekem jóformán fel sem tűntek. Nem csodálkozom amiért imdb-n is ilyen magas pontszámokat osztogatnak rá.
    Ez a filmkategória (Drama | Romance) nem tartozik éppen a kedvenceim közé, így túl sok összehasonlítási alapom nincs is, de ez a film annyira tetszett, hogy biztosan többször meg kell néznem még. Bár sokkal inkább dráma a film, amit meg különösen szeretek, főleg, hogy az elejétől nyilvánvaló, hogy nem tud klasszikus happy end-del záródni a történet.
    Negatívumot nem is tudok említeni... a mellékszereplőkön kívül - Willem Dafoe-t kivéve persze, ez az "őrült, zseni, problémás" Dr. House-szerű figura jól állt neki -, ők tényleg csak mellékes szereplőknek voltak ott (de az is lehet, hogy pont ez volt a cél).
    Meg ahogy vége lett, én még néztem volna. Ugyan le lett zárva, de pont mint a filmben emlegetett könyvben, vége lett a mondat közepén. A mellék-főszereplő sráccal sem volt semmi gond, az elején még tartottam tőle, hogy gyenge pontja lesz a filmnek, de szerencsére nem így történt, aztán egy idő után még szimpi is lett.

    És a végére hagytam a lényeget Shailene Woodley, a főszereplő. Félek, hogy elfogult vagyok, de nekem zseniális, minden téren. A The Descendants c. filmet régóta meg akartam már nézni, de valahogy mindig a listám végére került és halogattam, aminek ezek után nagyon nem örülök és a napokban pótolnom is kell. A Divergent-ben már feltűnt, hogy érdemes lesz rá figyelni a jövőben, de ez most már be is igazolódott. Én ahhoz tudnám hasonlítani, hogy pl. a Scent of a Woman-ben Al Pacino olyan erősen viszi a filmet, hogy erre tényleg csak nagyon kevesen képesek, egyelőre azt nem mondom, hogy itt is ez volt a helyzet, de reméljük, majd a későbbiekben már így lesz. Van néhány fiatal tehetséges színésznő, akik a kedvenceim közé kerültek néhány jó filmjük láttán, de ezek után mindent összevetve (a filmes hasonlattal élve) ők egy tízes skálán csak 9-esek voltak. Most viszont megtaláltam a 10-est.

    One Ring to rule them all

Új hozzászólás Aktív témák