Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    Córki dancingu / The Lure 2015

    Kis hableány a Közép-európai mitológiában, horrormusicalként tálalva. Oké színészek, jó rendezés, oké sztori, jó zenék, jó/remek koreográfia és szuper díszletek (60s Lengyelország). Valamint totálisan bizarr, koncepció és megvalósítás szinten is.

    Az éneklő szirének sztorija végiggondolva egyértelműen horrormusicalként működik igazán, még ha maga a koncepció annyira abszurd, amennyire csak lehet. Gyakorlatilag az Ariel / Kis hableány is coming of age (felnövéstörténet) film, ami technikailag egy ponton a karakter átváltozásával a body horror hatán van. Ha ehhez hozzátesszük, hogy az eredeti szirének emberevők és az énekükkel csábítanak, innen már csak egyetlen lépés a body horror X musical kombó. Hasonlóan fura filmre nem is nagyon emlékszem, bár pár jelenetben a Ducournau féle Raw, a Cronenberg féle Rabid és a Pálfi féle Taxidermia ugrott be. Esetleg a Rocky Horror Picture Show, de ahhoz képest ez inkább horror és a musicalbetétjei fókuszáltabbak.

    7/10. Namost, ha nem szereted a furcsa filmeket, akkor messziről kerüld, mert ennél bizarrabb filmet keveset láttam. Filmconnoisseurként ha szereted a fura horrorokat, akkor viszont nagyon ajánlott.

    #értékelés

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák