Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz mephi666 #150366 üzenetére

    Nem lehet csak úgy otthon szülni, mert divat: alapból a standard vizsgálati körülmények közt kezdődik az egész várandósság, és - szándék esetén - kerül képbe az otthon-bába front, de! ha a vizsgálatok alapján komplikáció-gyanús a terhesség/baba, akkor nem engedett a nem-kórházi szülés (persze: hány filmben láttunk olyat, hogy kórházba menet, útközben született a baba... avagy az "élet forgatókönyve" felülírhat bármilyen elméletet), csakis akkor, ha orvosilag nincs akadálya.
    Ezzel együtt is, évezredeken át nem halt ki az emberiség... Persze ez nem erős érv, de azt gondolom, leginkább a szülészet-ipar (az abortusz-ipar pénzgyára mellett) a legfőbb érv a "drága, de amikor kell nem elérhető orvosnál kórházban szülés" ellen... Ehhez még a nagyüzemi szenvtelenség légköre opcionálisan társulhat érvként... Szóval komplex (emberi, egyéni változók által befolyásolt) kérdéskör.

    Másfelől: az Apocalypto filmet akkor kerüld :D

    Nekem az írás a legnagyobb bajom a filmmel kapcsolatban. Első fél óra a szülés. A maradék másfél órában Kirby-t nézzük úgy, hogy nem tárja fel a film a benne zajló dolgokat, annyit látunk, hogy magában szenved. Aztán egyszer csak - hirtelen a semmiből - tovább tud jutni ezen. Kösz.
    Ennél az anyja is jobban megismerhető (bár kissé "szoborácsingózón didaktikus" :D ).
    Akárhogy is, Kirby itt tudott játszani, amit a Mission Impossible/Hobbs and Shaw nem igazán engedett... Burstyn kisujjból hozta, amit kellett, Labeouf meg egy szakáll mögött eltűnt ;]

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák