Új hozzászólás Aktív témák

  • k-adi

    nagyúr

    Az utolsó párbaj
    The Last Duel (2021)

    Mostanában olyan kevés jó középkori film volt, gondoltam na itt egy, meglesem... de mikor láttam hogy tetszett exa-nak már azt egy intő jelnek kellett volna vennem, mégis voltam olyan bátor és végignéztem... igen, mind a ~2,5 órányi szenvedést... mert ez az. 3 akt, majdnem 3 órányi szenvedés, élettelen, szagtalan, íztelen az egész. A csaták rövidek, a nyúlfarknyi párbaj egy vicc, de ami a leginkább siralmasabb az a fő szál, ami egy film esetén elég gáz, ha elvérzik és itt bizony sikerül ennek megtörténnie kb. az első 20 perc után.
    Az egész film egy nagy trollkodás, nem elég hogy qva hosszú, lassú és vontatott, dráma alig található benne de ami van az is élettelen és a legfontosabb karakter hidegebb mint az exem, továbbá a történetvezetési narratíva is óvodások által írtnak hat, illetve arról nem is beszélve, hogy az egész áldozatkép pocsolyában fürdik.

    Egy ideje megfigyeltem már, hogy egyre gyengébb középkori filmeket gyártanak mostanság, régen egy csomó jó volt, de ezek az újak mintha egytől egyig csak vergődne mind, főleg ha hangzatos üzenetet próbálna átadni... ez a film is csak arra volt bizonyíték, hogy egy ideig kerüljem ezt a zsánert.

    Szóval nagy csalódás a film, pedig lehetett volna jobb is, mert lenne benne potenciál, talán jobb színészekkel, élettel telibb párbeszédekkel, jobban kibontott háttérszállal és lehet ez a 3 aktos felépítés se volt az igazi ötlet erre...

Új hozzászólás Aktív témák