Új hozzászólás Aktív témák

  • paatrick

    őstag

    válasz paatrick #137825 üzenetére

    Újabb spoileres beszámoló:

    Superman II (1980)

    Nem tudni mennyi idő telik el a 2 rész között, mindenesetre biztos nem több pár napnál. Az előző rész végén ugye Superman az egyik rakétát kiirányította az űrbe és visszament megmenteni a másik becsapódott rakéta sérültjeit. Na ez az űrben lévő rakéta pont telibe robban a Tükör/fantomzóna közelében ahova Zodd tábornok és 2 társa vannak bezárva. Így ők valahol a Holdon túl kiszabadulnak, és a Naptól egyből szupererősek lesznek. Leszállnak a Holdra ahol pár űrhajóst meggyilkolnak és levonják a következtetést hogy biztos a Földről jöttek. Így elkezdenek repülni a Föld felé.
    Mindeközben Clark és Lois egy új cikkért a Niagara vízeséshez utaznak. Loisnak már nagyon beégett a fejébe a Clark=Superman teória, és csőbe is húzza Clarkot aki végül bevallja neki hogy tényleg ő Superman.
    Innentől 2 szálon fut a történet, Zodd tábornokék hódítgatnak Amerikában, míg Clark és Lois szerelmesen randiznak. Clark végül úgy dönt hogy nem lehet egyszerre Superman és Clark Kent, és már eleget tett az emberiségért, ő is boldog akar lenni Lois oldalán. Így ketten elmennek a Jég/kristálypalotába ahol megkérdezik Jor-El-t hogy Superman tud-e emberré válni. Jor-El (Superman apja) egyébként elég következetlenül van ábrázolva hologramként, sokszor olyan mintha egy mesterséges intelligencia lenne, más jelenetekben meg mintha csak egy gépi szöveg/videó amit előre rögzítettek.
    Szóval Jor-el ellenzi a dolgot mivel Superman már beavatkozott az emberek életébe így már számítanak rá, de végül van egy gép ami el tudja venni Superman erejét és emberré válik. Ezzel viszont Jor-El is eltűnik, a kristálypalota minden tudásával együtt.
    Clark már emberként tér haza Loissal, akik egy kis étteremben értesülnek a TV-s bejelentésből hogy Zodd tábornok közben leigázta Amerikát és az elnök a Föld országai nevében behódolt neki. A TV-s bejelentés végén az elnök kétségbeesetten elordítja magát: "Superman segíts rajtunk". Így Zodd tábornok is tudomást szerez Supermanról és Lex Luthortól aki kiszabadult a börtönből azt is megtudja hogy ő annak aJor-Elnek a fia, aki száműzte és bezárta őket a fantomzónába. Így innentől bosszút akar állni és megölni Supermant.
    Ekkor tudatosul Clarkban hogy mit tett. Nem tud segíteni az emberiségen többé. Visszaindul a Jég/kristálypalotába ahol viszont már nem talál semmit. Teljesen kétségbeesik, beismeri hibáját hogy cserben hagyta az emberiséget. Ekkor az alapkristály amiből a palota épült világítani kezd és megjelenik Jor-El hologramja. Elmondja hogy a gép csak az egyik irányba működik, nem lehet visszacsinálni, de a kristály tartalmazza az utolsó életenergiáját amivel segíthet rajta de akkor tényleg örökre eltűnik. Így Jor-El a kriptoni prófécia szavaival búcsúzik "a fiúból lesz az apa, az apából a fiú, ég veled Kal-el, emlékezz rám fiam" és így az erő visszatér Clarkba.
    Közben Lois visszatért Metropolisba ahol Zodd tábornokék röpködnek és megtudják hogy ő jóban van Supermannal. El is kezdenék agressziózni, de ekkor feltűnik Superman. Innentől 3 vs 1 csatajelenetek, nem túl izgalmasak, ennek a résznek nem tett jót az idő. Mivel nem bírnak egymással Superman "elmenekül", vagyis elmegy a kristálypalotába. Követi őt Zodd és a többiek (Lex Luthor, Lois Lane).
    Superman elmondja Lex Luthornak hogy a géppel meg lehet ölni Zodd tábornokékat. Persze Lex Luthor beköpi Supermant és elmondja Zoddnak mit tud a gép. Így Supermannek kell bemenni a gépbe ha azt akarja hogy ne öljék meg Loist. A gép el is végzi a dolgát de itt jön a csavar, azoknak vette el az erejét akik a gépen kívül voltak. Így most egyedül Superman maradt szupererős. És itt jön a filmtörténelem 3 kb legbénább halála: youtube videó
    Superman visszarepíti Lois a lakásába és rájön hogy nem lehetnek együtt mert Lois nem lesz biztonságban. Így újra visszafelé kezd repülni a Föld körül, így visszafordul az idő, minden Zoddék által lerombolt dolog visszaépül, az emberek nem halnak meg és Lois is elfelejti Superman=Clark Kentet.
    Majd újra az a film vége hogy Clark és Lois az újságban dolgoznak.

    És akkor Superman 1-2 (1978-80) vs Acélember (2013)
    - az Acélemberből jóformán kispórolták az összes morális kérdést, amit a S 1-2 felvetett, beavatkozás, emberré válás, szerelem
    - az Acélemberben eléggé elvitték sci-fi vonalba a Kryptoni történéseket azokkal a repülő dínókkal, a Supermanben a Krypton csak egy sima fejlett civilizáció volt
    - a Supermanben Zodd tábornok és 2 társa egyből szupererős, az Acélemberben meg van ilyen átállási idő
    - Supermanben Clark földi apja egyszerűen meghal szívrohamban mikor sétálnak a birtokon, az Acélemberben pedig egy tornádó öli meg. Mindkettőnél ott van, hogy bár szuperereje van mégsem tudta megmenteni, de szerintem a Superman szála sokkal erősebb. És ő ott búcsút mond a földi anyjának is és soha nem tér vissza, legalábbis a filmben nem.
    - az Acélemberben Zodd tábornok és emberei sokkal erősebbek Supermannél
    - az Acélemberben Superman vonakodik megölni Zodd-ot, a régiben meg simán ledobja meghalni
    - az időutazós rész, Lois halála teljesen ki van hagyva az Acélemberből, ami egyfelől jogos mert túl hihetetlen lenne mai szemmel, viszont el is vesz Superman-Lois kapcsolatából
    - Zoddéknak nincs semmilyen terraformáló gépük a Supermanben
    - az Acélemberben Zodd szerintem sokkal agresszívabb karakter mint a Supermanben

    Jó hosszú lett bocs :P

    [ Szerkesztve ]

    6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

Új hozzászólás Aktív témák