Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    válasz #48613632 #114043 üzenetére

    "Ilyen szinten Darth Vader is bőven a jó oldalon harcol, hiszen ha láttad az előzmény trilógiát, tudhatod, hogy bőven volt oka arra, amit tett, és amivé lett.
    De ettől ő jó karakter lett?
    Messze nem.
    És ugyanez igaz Thanosra is."

    A régi trilógia volt előbb és abban van a valódi Darth Vader, aki semilyen indokot nem mutat fel miért kell neki a hatalom és miért ölt meg / rendelte el rengeteg humanoid megölését.
    Anakin pedig hiába jutott hozzá a sötét oldal erejéhez, semmi olyanra nem használta, ami kicsit is jónak tűnhet. Nem hasonlítanám Thanoshoz.
    Mellesleg Thanos mondja, hogy Star Lord is megtette volna amit, csak hogy egy kívánságot teljesítsen és egy magasabb célt szolgáljon. Áldozatott hozott volna.

    Thanos ideologizálta a népírtást és alkalmazta is, aztán talált egy kevésbé brutális módot, ahol a feleződés véletlenszerű.
    Nem, nem lesz ettől jó, de nem is gonosz. Ő az emberekre (és egyéb civilizációkra) úgy tekint, mint egy populáció, mely növekedésével kiírtja önmagát. Az ő megoldása, hogy most megsemmisíti x egyed felét, mint hogy az x többszöröse pusztuljon el a jövőben. Neki 1/10/100/stb ember nem számít ő az emberiségre mint egységre tekint, neki csak az számít, hogy fennmaradjon a faj, nem az, hogy az egyedeit ne érje sérelem.

    Itt írtak róla, hogy morálisan ez mennyire (nem) elfogadható:
    https://qubit.hu/2018/06/03/kinyirnad-a-fel-emberiseget-hogy-megmentsd-a-masik-felet

    [ Szerkesztve ]

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák