Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    félisten

    válasz Alexios #108840 üzenetére

    Ez a különállóság szerintem emberfüggő, kinek baj és kinek nem, én ezért is imádom már most, ha meg akarom nézetni valakivel pl, akkor nem kell előtte mondjuk 2-3 szarabb filmen is átrágni magunkat, vagy 10 évre visszamenőleg mesélni a sztorikat.
    Amúgy ha belegondolsz, a film egész konfliktusa ugyanezt a témát járta körbe, amit te is leírsz.

    Klaue ugye az El Dorado analógiával jött a kihallgatás során, de lehetne Atlantisz, Utopia, vagy akár Themiszküra a tavalyi Wonder Woman után, az egész sztori lényege egy teljesen elszeparált, szuperfejlett ország, ami saját döntéséből elszeparálja magát a világ többi részétől. Gyakorlatilag végig az a kérdés lengte be a királydrámát, hogy T'Chaka halála után Wakanda beavatkozzon-e a világ folyásába, vagy sem, mert eddig mindig egyértelmű volt a wakandaiak számára, hogy ők élik a kis életüket, mindenki más meg szenved körülöttük (ezt jelképezte a film eleji kis montázs is a háborúkkal).
    Ha egy leheletnyivel több mélységet adtak volna Erik karakterének és nem lesz ennyire szélsőséges, akkor még jobban átjött volna szerintem, hogy mennyire is őrlődik a két király és az egész vezetés azon, hogy mitévőek legyenek most. Az is egy zseniális húzás volt amúgy a sztori szempontjából, hogy a határvédő törzset, a kvázi hadsereget állította maga mellé Erik, ezzel biztosítva a puccs sikerét.
    Amúgy a fejlettség abszolút nem furcsa szerintem, ha belegondolunk abba, hogyan is létezik ez a nép a kitalált világban. Számukra olyan lehet minden más ország fejlettségi szintje, mint amilyen a briteknek volt a zulu őslakosoké a gyarmatosítás során, erről volt is pár gunyoros megjegyzés a filmben.

    [ Szerkesztve ]

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák